40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • TothLaci
    Húh. Még jó, hogy nem telepítettem eddig az RC2-es Vistát.
  • bon
    Hamarosan új nvidia driver: link
  • bon
    Szerintem directx 9-es kártyán nem érzékelhető különbség a Vista directx 10-es rendzserével, mível a 9-es kártyák semmit se használnak ki a 10-es újdonságaiból, mivel ahhoz hardveres támogatás kell. Majd a hamarosan megjelenő nvidia kártyák már tudni fogják az új utasításokat, már csak játék kell ami használja is a dx10-et.
  • FLeK0
    Sztem csak azért látod így, mert az xp-s driverek már agyon vannak optimalizálva a több 3dmark pont miatt és az levesz a képminőségből valamennyit.
  • TothLaci
    Nincs ami teljesen kihasználná. De azért egy DX9-et támogató videókártyánál is jobb a DX10 használata. Szerintem élesebb a játék grafikája, bár nem gyorsabb, de mintha jobb lenne.
  • pedestrian
    tényleg jó. egy veszprém közeli település kódját nem tudod esetleg?
  • Evogordon
    A vistákban már az van csak nincs ami kihasználná..
  • TothLaci
    Én azért már DX10-et szeretnék használni... :)
  • Evogordon
    De azért már nekünk van xD
  • baca01
    még szép. amúgyse érné meg a játék gyártóknak ha csak vistán menne a játékuk amit csinálnak mert májusban még aligha lesz annyi embernek vistája mint xp-je.
  • FLeK0
    Valamikor májusban még úgy volt, hogy a soron következő DirectX10 alapú játékokhoz mindenképp szükséges lesz a Windows Vista, mivel az XP nem fogja támogatni azt. A TheInquirer által előásott friss információk alapján azonban az XP-n futó DX10 más néven, DX9.0L-ként lesz elérhető és természetesen minden DX10 alapú játékot futtathatóvá tesz a régi, jól bejáratott operációs rendszeren.

forrás
  • horitazi
    virust kaptam...de yó..meghalt az egész..nem sokára format c:(
  • Newfronter
    jobb klikk egy meghajtóra, beállítások, eszközök fül, lemez ellenőrzése.

"Lehet hogy hibás a DVD?"
    Valószínű az is.
  • gergobaby
    Check discet hogy lehet futtatni?
  • gergobaby
    Ő probáltam ugyis de akkor kiirja hogy Windows is loading files felmásol 260 MB file-t és kifagy. Lehet hogy hibás a DVD?
  • Newfronter
    Vinyóddal minden oké? :) De lehet nem ez a baj, azért ha van XP mellé téve, futtass le egy checkdisket!
  • ent
    Próbáld először a genyósabb dolgot: format és reinstall... Installálásnál nem volt gumbanc véletlen nálad?
  • gergobaby
    pls help!
  • gergobaby
    Jah, és természetesen el is foglalta a maga 10 GB-ját .
  • gergobaby
    Nah sziasztok!
    Bocs a sok balfékkedésért de tegnap feltettem a Vistat. Viszont most amikor inditom a gépet megkérdezi hogy normál vagy csokkentett mód én kiválasztom hogy normál, és fekete képernyő.

Ilyenkor mit lehet tenni?

( Suleeból irok. )
  • AnonymouS
    köszi, ez tök jó
  • ent
    Nemtom volt-e! Ha volt bocsi
    Vistás időjárás modul, hogy működjön...
  • asysoft
    Akkor mostmár valóban csak az Intel jóindulatában lehet bízni:)
  • djrobaa
    Sziasztok!! Van egy problémám:nem müködik ahangkarim (Sound Blaster 5.1) Vista alatt! Egyik build alatt sem! Azért lehet mert még csak teszt verzio a Vista? Ja és a másik (igaz nem ide tartozik) XP 64bit alá nem tudtok valami back up progit ami müködik?
  • bon
    Én olyat, hogy próbaverziós driver még életemben nem láttam (pedig elég sokkal találkoztam már). A Creative oldalán lévő legfrisebb úgy ahogy műkődik, ragd fel azt. A Creative vezérlőpultját nem ajánlom feltenni gondot okozhat (nállam legalábbis gond volt vele). Inkább csomagold ki a drivert és csak a tényleges meghajtót telepísd fel. Egyébként a natur driver telepítési módszer XP alatt is bevált idáig mindig, semmi egyébb komponens.
  • Radir
    Sziasztok!

Talált már valaki működő Audigy drivert Vista alá?
    Én már többet is kipróbáltam, de vagy nem ment fel -azt írva hogy nincs is ilyen kártyám??-, vagy pedig felment (derék módon közölve hogy 30napos próbadriver!!!???) ettől függetlenül persze mégsem megy...

Külföldi fórumokon javasolták, hogy tegyen fel az ember sima 64bit-es drivert - nos ezekkel ue a gondok.

Már xp alá is vagy 4-5 driverből kellett kimazsoláznom a megfelelő drivert. Van valakinek működőképes és nem próbaverziós driver?

Köszi előre is!
    Radír
  • soma22
    hmmmmm...nem jo ezzel sem.
  • soma22
    köszi, próba:)
  • asysoft
    Most találtam, egy próbát megér: Aero Glass gyengébb gépeken is.
  • Garyskillz
    ha többet akarsz megtudni a vistáról akkor nézz utána googlen, letölteni pedig a microsoft oldaláról tudod vagy torrentről...
  • Pano
    vagy használni a google-t
  • FLeK0
    csak azt a kibaszott faq-ot kéne elolvasni odafent.
  • Djtiesto16
    Sziasztok! Tudom végig kéne böngésznem az egész forum topicot de sajnos nem sok időm van erre viszont szeretnék kérni vkitől 1 linket ahol többet összelehet olvasni a vistárol illetve honnan tudnám letölteni köszi szépen előre is!
  • bon
    csak 5600-as bulidhez.
  • bon
    Én már a hibák számának csökkenése miatt is a 5744-et ajánom.
  • sztechnika
    Akkor leszedem az 5600at 250kb/s al
    Ha tényleg nincs sok különbség
  • Garyskillz
    csak a hibák számában ha jóltudom
  • FLeK0
    nincs sok különbség.
  • sztechnika
    A Vista 5744 sokkal jobb,mint a 5600?
    Mert a 5600 at gyorsan letudom szedni,viszont a 5744-et csak 20 kb/s-al
    Megéri inkább a több időt az 5744-re,vagy elég a 5600?
  • sztechnika
    Akinek kell a magyarítás a Vistához,akkor:
    vista hun