40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Én nem azt mondom, hogy duskálok (sőt egyáltalán nem, de 1 példányba szándékszom megvenni ha nem kapom meg a Tisztaszoftver szerződés keretében) a pénzbe és megvenném mindegyik gépemre (már ha több lenne). De mi értelme van megvenni 1 gépre a jogot arra feltenni és utánna meg a család többi gépére vagy a laptopomra (ami nincs) feltenni úgyanazt a Vista-t. Ha már egynél több gépre van feltéve, egyidőben (az 1 gép licenszes) akkor már illegális. Egyszerűbb alapból warez verziót feltenni szerintem.
  • baca01
    és hogy? mert akkor megoszthatnád velem is:P mondjuk xp-hez én is szereztem eredti kódot amit elfogad akárhl szval ha így nézzük nekem is "jogtiszta"
  • bazza
    nekem is legális lesz, de csak azért mert ingyen fogok tudni valszeg ehhez is hozzájutni, mint ahogy az xp-hez.
  • szakadek
    Persze, de általában ez csak céges embereket fenyeget, meg persze azt, aki hangosan reklámozza, hogy ő kalóz változatot használ. Most honnan fogja tudni a fene nagy szoftver rendőrség, hogy nekem itthon gépem van?
    Persze ezzel nem azt mondtam, hogy ne vegyétek meg, mert az hülyeség!
    Valószinünek tartom, hogy nekem is a Vista lesz az első jogtiszta op rendszerem. (és nem fodom megvenni :-) van olcsobb megoldás is)
  • bazza
    akkor ez kb olyan mint a netmegosztás?
  • Janmester
    Ez igaz de ha valaki szeret nyugottan aludni törekszik a jogtiszta dolgokra. Sajnos az ismeröseim körében jópáran ráfáztak.4,5 millios bünti eléggé elgondolkoztato!
  • Evogordon
    Valakinek müxik vista rc2-őn a hamachi??? pls segítsetek..
    Itt az új BF én meg hamachi nélkűl :D
  • FLeK0
    papíron igen, de 50re is felteheted 1 cdkulcsal.
  • Janmester
    Ez az XP-n is igy van. 1 gép 1 op rendszer.
  • baca01
    az, hogy megveszed eredetibe, felrakod a te gépedre, felrakod mittomén a szüleid gépére, felrakod az unokatesód gépére és így tovább tehát nem lehet azt hogy megveszed és több gépre is felrakod...
  • bazza
    mi az hogy "átvinni másik gépre" az os-t?
  • me and a monkey
    Akkor neked ez nem okoz gondot, ez egy ember, ne általánosíts.
    Nekem pl. kizáró ok, így semmiképpen nem veszem meg.
    De attól még meglesz....
  • bon
    Én nem értem teljesen miért oylan nagy gond ez? Ha én megveszem a Vistat akkro úgyanazon a gépen fogom használni, ha veszek egy laptopot azt oprendszerrel veszem. ha már lenne laptopom akkor megvenném rá.
  • Zsoltika 007
    Ha ez igaz akkor nagyon nagy szívás lesz. :( Nekem biztosan. Így lehet nem is veszem meg. Pedig a mostani xp-m is legális.
  • Newfronter
    Hát nemtom mennyi az XP hibája, de találkoztam mostanában is buggal benne :)
    A Vista RTM-ben annyira kevés hiba lesz, úgy mint az XP-ben anno, hogy nagyon kevés user fogja észrevenni. Anno a win2k-ban 2000 hiba volt kb... ha jól tudom.
  • grebber
    Lassabb de ahogy olbasgatom kevesebb a hibája mint a Vistának.
  • Newfronter
    Ez még nem tuti. :P
    Mármint nem az hogy nem mennek, hanem az is kérdés hogy, hogyan mennek egy XP-n meg egy Vista DX10-en.
    Én már eldöntöttem mindenképp Vista, XP tényleg lassabb... :(
  • grebber
    Ha volt már bocs!

DirectX 9.0L

Dixie Flatline, 19:21 - Játék: Érdekesség)

(Inquirer) Valamikor májusban még úgy volt, hogy a soron következő DirectX10 alapú játékokhoz mindenképp szükséges lesz a Windows Vista, mivel az XP nem fogja támogatni azt. A TheInquirer által előásott friss információk alapján azonban az XP-n futó DX10 más néven, DX9.0L-ként lesz elérhető és természetesen minden DX10 alapú játékot futtathatóvá tesz a régi, jól bejáratott operációs rendszeren.
    Feltehetőleg a Microsoft kezdetben örült volna a Vista exkluzív játékok megjelenésének, mellyel felgyorsíthatta volna az új oprendszerre történő áttérést, ám az XP-nek is kellett legalább öt év, hogy teljesen kiváltsa a korábbi Windows verziókat. A kiadók pedig nem repesnek az örömtől, ha olyan megoldásokat próbálnak rájuk erőltetni,melyek tovább kurtítják az amúgy sem rózsás PC játékeladásokat.

info: Hardwired

Na akkor nemfogok Vistára váltani hálistennek ha mennek DX10-es gamek X-n!
  • tibike21
    Köszi
  • expander
    Persze, az RC2 jóval gyorsabb már.
  • tibike21
    Még annyi kérdésem lenne hogy az RC1 és az Rc2 között lehettek lassulási különbségek?
  • horitazi
    kösz főnök!
    meg a tegnapi távsegítséget is ;)
  • Newfronter
    RC1
    Itt tudsz igényelni nem ultimate kódot is. (ha jól tudom)
  • horitazi
    olyan gondom van ,hogy az RC1-t virus miatt újra raktam(format után) és amit kaptam kódot először az nem jó valamiért mivel én most az Ultimate helyett a Home Premiumot raktam fel!ötlet van valakinek?szívesen fogadnám!
  • Pano
    512 Rammal nem csoda. Minimum 1 giga kell. Ha ez már megvan nem lesz teljesítmény gondod.
    Én egy ATI 9600 PRo 128-al futtatom és gond nélkül viszi az aero-t.
  • TothLaci
    Sztem érdemes lenne várni.
  • tibike21
    Az rc2 öt le lehet szedni valahonnan? Vagy érdemesebb megvárni az RTM et?
  • FLeK0
    ha rtm lesz még nem 'jelenik meg', legfeljebb hetekkel utána. hacsak nincs vmi nagy gáz az ms-nél.
  • DjDano
    Arra elég hogy kisebb memóriaigényű progik elfussanak Vista-n, de másra nem nagyon, mivel a rendszer 350-400 megeszik alapból
  • expander
    Az RC2-t használjátok, sokkal stabilabb és gyorsabb rendszer. 1 hete használom, hiba nélkül!!! RC-1 nem volt jó...
  • Zsoltika 007
    Nem baj ha tévedtél is. Legalább volt pár szép órám amíg azt hittem tényleg ma jelenik meg.
  • Newfronter
    Elvileg órákon belül lesz RTM verzió, de ha nem, ne harapjátok le a fejem.
  • tibike21
    Köszi csak azért mertem megkérdezni mert alapba a vista gépigényénél 512 memoriát irnak, de ezek szerint akkor kevés neki.
  • DjDano
    Bőven elég ha veszel még 512 MB ramot...
  • tibike21
    Sziasztok.

Tegnap feltelepitettem a Vista RC1 et ez ügyben kérnék pár véleményt.
    A gépem 3500+ AMD Athon64 512MB RAm, és egy FX5200 -es videokártya.
    Igazábol tesztelés céljából tettem fel, de nekem nagyon lassu. A mamoria állandó jellegel 80% -os terhelést mutat, és az ablakok is nagyon nehezen és lassan nyilnak meg. Ha az Aoero felületet használom roszabb a helyzet de mikor átvátom Klaszikus nézetre nem sokkal lesz jobb.

Ez ügyben az lenne a kérdésem hogy ha veszek még egy 512 memóriát akkor fog e rendesen futni a Vista. Kinek mi erről a tapasztalata? Vagy esetleg cseréljem a videokártyát? Lehet az isa gond, bár a megjelenitéssel nincs gond. Elöre is köszi mindenkinek a hozzászolásat.
  • FLeK0
    másold be a dx9-es .dll-eket xp/system32-ből, és valószínüleg menni fog az is.
  • LeonSilver
    Én meg azt szeretném ha a játék izélgetők kicsit összekapnák magukat.
    SRO például nemmegy vistán,a dx9 hiányára hivatkozik.
  • asysoft
    Még jó, hogy DX10 van Vistán, de a DX9.0L neve nem most került elő először, s akkor még a korábbi DX-ekkel való kompatibilitás megőrzése érdekében volt-Vistán.
  • Newfronter
    Vistában DX10 van, ezt szögezzük le, és natívan benne DX9 támogatás.
  • asysoft
    Ez érdekes, nekem úgy rémlik, hogy a DX9.0L az pont Vistán van, hogy menjenek a régebbi programok is vele (DX10 visszafele nem kompatibilis mivel gyökeresen más, mint az eddigiek). Erre most ez a hír... Mondjuk Inquirer:)