40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • FLeK0
    A security centerben be lehet allítani (bal oldalt ha jól emlékszem), hogy ne riasszon semmi miatt.
  • janos666 #6849
    Van valami registry okosság hogy kikapcsoljam a security alerts-et? (baszogat amiért kikapcsoltam az egész security centert, de azt meg azért nyomtam ki mert a kikapcsolt UAC miatt fittyent mindíg elő, de most nincs hov tovább...)
  • Mr Manson
    elég régi build már, RC2 szerintem
  • sztechnika
    Hali!

Vista 5600 buildhoz leszedtem a magyarítást,de amikor a vezérlőpultban beakarnám állítani nem talál semmit.
    Hogyan kell felrakni ezt a magyarítást?

Köszi előre!
  • scs17
    Elvileg ugy volt hogy a Microsoft az RTM verziónál változtatja meg a kulcsokat és hát ez nem RTM :) Reménkedjünk :D
  • FLeK0
    ez nem lesz elérhető neten, ahogy az eddigi tap buildek nagyon-nagy része sem.
  • janos666 #6844
    90% hogy NEM, de ki tudja, majd meglátjuk...
    (valami MS-es állítólag azt mondta az RC2-es build volt az utólsó beta2 serialos játék, de állítólag október 25-öt is mondtak az RTM-re...)
  • scs17
    Ok, és RC1-es kulcs jó lesz hozzá?
  • janos666 #6842
    Ha le bírjuk tölteni akkor 90%, de én a helyedben nem upgradálgatnék, hanem újraraknám...
  • scs17
    Build 5744-t majd tom upgradelni 5808-ra?
  • djcom
    Azt hogyan lehet kikapcsolni, hogy amikor elindítok egy progit ami admin módban fut(Total Commander)ne kérdezgesse, hogy tényleg meg akarom-e nyitni?
  • janos666 #6839
    Jahogy jaaa, amerikaira? Nekem magyarra van állítva minden, kösz.
  • FLeK0
    Windows Live OneCare Beta (v1.5)
    állítsd amerikaira a passportodat és a vistát is-
  • janos666 #6837
    Sokat volt már linkelve a live onecare, de nekem az a link hibát dob, ha meg a főoldalról indulok kattintgatva akkor azt mondja hogy nem megfelelő az oprendszerem (mármint a Vista RC2). Torrenten meg sehol se találom. Linkelné valaki mégegyszer?

Vagy végül is akkor megy a NOD32 ha letiltom az internetes védelmet és csak a filevédelem fut?
  • janos666 #6836
    Vagy nem. Ki tudja, lehet hogy nem is létezik ilyen vagy tényleg belső build lesz, amiből meg eddig is lehetett már milliószám, csak nem került ki (mert minek). De ha már nem okt. 25 lesz a megjelenés akkor tényleg nem árthat majd még 1 kiszivárgott build.

Mellesleg maga a végleges DirektX 10 mikor készül el?
  • Evogordon
    Töljük!
    1 napot adok neki és kint lessz torrenten
  • DjDano
    Windows Vista build 5808
  • djcom
    Nah.
    gondjaim a következőek:
    Nagyon faxa ez a Vista,meg minden.
    A gond a DynDNS-el és a VNC-vel van.
    A Dyndns Updater-t mindíg letiltja indításkor, hiába teszem be aadminisztrátor módba, le van tiltva a tűzfal,a Messenger is.
    A VNC-vel pedig nem tudok felcsatlakozni a gépre, mert mindíg a következő hibaüzit adja:
    read/select:Connection reset by peer(10054)

Segítsetek!
  • FLeK0
    ffdshow + media player classic ha nem megy a WMP
  • djcom
    Köszi szépen.
    Még egy kérdés:
    Melyik codecpackot kell telepíteni?
    Eddíg az Ace codecpackot használtam(xp-n).
    Amugy nem telepítettem semmités a mediaplayer megnyit egy ablakot,hogy hibávalleáll:(
  • expander
    Szerintem is elég jól használható már az RC2. 2 hete csak azon dolgozom.
    Photoshop, Corel, Flash, Office, The Bat, Skype kissebb gondokkal de működnek. De azért várom a véglegest... :)
  • Newfronter
    A TC-t Admin módba indítod, jobb klikk a TC ikonra és Run as Administrator. Egyébként, hogy ne kelljen állandóan így csinálni: Properties/ Compatiblility/ és ott van egy checkbox "Run as Administrator".
  • djcom
    Sziasztok!

A filevédelmet hogy kell kikapcsolni?
    Mert totalcommanderrel nem tudok semmit felülírni sőt másolni sema C-n...
    Help!
  • asysoft
    Nálam RC1-hez képest sok területen lassú (pl boot során), készenléti állapotból nem jön vissza normálisan (lekapcsol a gép, ha megmozdítom az egeret, aztán következő indításkor fogad a "Resuming Windows" felirat)...
  • FLeK0
    Sztem az átlaguser még az UAC "szeretnéd telepíteni ezt a vírust?" kérdésére is igent nyomna vakon

Egyébként a rendes admin accountot csak ultimate-ben lehet előhozni? Néztem home premiummal és ott nem érhető el az a menü ami kéne hozzá, ultimateben meg ment.
  • tibike21
    Jogos az egy pont:)
  • Newfronter
    Igen, ez azért lett bevezetve, mert az átlaguserek telepítenek mindent össze-vissza és nem figyelnek oda a biztonságra, ez azért is hasznos.
  • tibike21
    Köszi:))) Fő a biztonság!!!!! de ennyire???
  • FLeK0
    nem vagy.
    jobbklikk, run as administrator
  • tibike21
    Valaki tud nekem abban segiteni ha programot szeretnék telepiteni miért irja azt ki hogy nem vagyok adminisztátor, és ezért nem telepithetem fel? Pedig az vagyok:))
  • Newfronter
    Szerinted már nem? Nem lehet tudni ezt. :)
  • Zsoltika 007
    Hát elég nagy gáz lenne ha ilyenkor kellene a kernelben turkálniuk.
  • Inquisitor
    Erről jut eszembe, megvan első biztonsági hiba az IE7-ben :)
  • Newfronter
    Mondjuk nekem az RC2 elég késznek tűnt, a sebességen se lehetett szinte gyorsítani, hisz azonnal vágódtak be az ablakok.
    Volt 1-2 problémám vele, de összeségében már használható volt.
    A végleges verzióval nem lesznek gondok, hisz az MS sem engedheti meg magának, ez nem egy játék amit utólag lehet patchelni. Ugyanis a kernelben jelentős változtatásokat a kiadás után nem lehet eszközölni, majd csak SP-ben.
    Ezután csak a driverkészítőknek kell összeszedni magát és teljes mértékben használható az új oprendszer, majd csak a full Vista kompatibilis programokra kell várni, de már így is sok program gond nélkül megy.
  • asysoft
    Én még nem láttam béta Windowst Vistán kívül, de azért tényleg lehetett érezni, hogy ez még nincs kész...
  • Newfronter
    Nem baj hogy késik, legalább "nem lesz" bugos. :)
  • Inquisitor
    Thanx az infót, ennyit a Bablefishről :P
  • djrobaa
    elindul és minden oké adig amig azt nem irja ki hogy inditsam ujra a vasat! aztán a vindows valami hibaüzit ir ki (talán valami olyasmi lehet hogy blokkolja a progi települését!) és ennyi! ujra indul aztán nincs control panel a driverhez!
  • FLeK0
    onecare live

a nem akart részletezhetnéd.
  • djrobaa
    hali! tudnátok nekem olyan virusirtót mondani ami tuti hogy fut RC2-n? És még valami:leszedtem az uj Nvidia drivert de nem akar települni!Miért? Pedig ez RC2-höz való ugyebár!