40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Zsoltika 007
    Nem baj. Elfér.
  • Mr Manson
    ehh .. kicsit késtem :D
  • Mr Manson
    "Október 25-re biztosan nem lesz RTM [állapotban a Vista]." - nyilatkozta Allchin egy október 18-án készült interjúban. Elmondása szerint a Vista készenléti fokát öt kategóriában határozták meg, ezek a megbízhatóság, biztonság, teljesítmény, driver-ellátottság és az alkalmazás-kompatibilitás. "Bár azt gondolhatnánk az eszközillesztők száma és a korábbi programokkal való kompatibilitás nem kritikus fontosságú a Vista esetében, a Microsoft erről másképp vélekedik." - mondta Allchin, aki egyúttal örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy bár jelenleg rengeteg hardvergyártó és programfejlesztő "el van maradva" Vista-kompatibilis termékeinek megjelentetésével, legtöbbjük ígéretet tett a Microsoftnak, hogy a Windows piacra kerülésekor ők is elkészülnek.

Allchin nem árulta el, mikorra tervezik a Vista megjelenését, de a legvalószínűbb dátum valamikor november végefelére tehető - ahogy azt a redmondi cég korábban is kommunikálta a sajtónak.

Forrás: Winportal.Net
  • Zsoltika 007
    Na ennyit a megjelenési időpontról...
    Ráadásul az Xp Sp3 is késik.
    Éreztém én már ezt. Ilyen bugos rc2 kiadású windowst még nem láttam.
  • vernyuszi
    Oks, de nem mindenki olyan szintü számítógépguru, hogy tesztelgesse...
    Olvass vissza!...Itt majdnem mindenki használni akarja, nem tesztelni. Namármost, ha adok érte úgy kb 50 pénzt, akkor ne én tesztelgessem már ! Az akkor legyen kész, és használható. Addig csak javítgassák, és készüljön fel rá az egész software-piac. Én is leszedtem, megnéztem, és tetszett, csakhát...neked sincs rá időd, nekem sem, hogy küzdjek vele. Rohanó világban élünk !
  • Inquisitor
    Hát én speciel (ha lenne végre rá időm), akkor meglepő módon tesztelni szedtem le a tsztverziókat.
    Hogy minnél kevésbé legyen gázos a végleges, hogy minnél normálisabb driverek legyenek rá, meg nem utolsó sorban, hogy mire kijöna végleges, valami minimál szinten hozzá tudjak szólni ...
  • vernyuszi
    Na egy időre kibeszéltem magam..
  • vernyuszi
    Miért vannak így ráizgulva egyesek a megjelenésre ? Ráértek jó egy év mulva megvenni...Addigra talán készülnek hozzá driverek, működő progik, és játékok...Szerintem addig felejtős!...De aki szereti a kihívásokat és sok ideje van mérgelődni vele, nosza minél előbb vegye meg !
  • vernyuszi
    cserélj szolgáltatót !
  • vernyuszi
    Szerintem semmi, logikátlan..ahány vinyód elromlik, annyi vista..ugyanmár..
  • Inquisitor
    Én nem értek sokat a hálózathoz, de vagy sík buták a témához a szolgáltatónál, vagy marha jól van kiépítve a szolgáltatásuk, szóval elég nagy kamunak tűnik. A routertől/modemtől kifelé ugyan miköze az OS-nek a többi géphez?
  • FLeK0
    Még a letöltés előtt megkapod (ha a vista főoldalról indulsz).
  • vernyuszi
    Felveszed böngésződben a kedvenc rss-ek közé, jobb gomb hedlines-ra, és ott már megjelenik, mint választható rss.
  • neevous
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy ha a Microsoft oldaláról leszedem a vistát, akkor hol tudok kérni termékkulcsot?
    Vagy azt más forrásokból kell beszereznem?
  • adsa
    én felraktam a vistát és az internet szolgáltatók azt mondták h az én vistám miatt egy egész negyednek nem ment az internetje vki tudna segíteni?????
  • FLeK0
    kb. 2-3 hét mire azt szállítani tudják.
  • Zsoltika 007
    Azért annyira nem volt egyértelmű de jogos.
  • Inquisitor
    Egy régi cikkben volt, hogy a nagy Multiknak (százas vagy nagyobb tételek!) az OEM Vistat ki kell szállítani November 1 és Január 1 között. Ez két hónap, és nagyon sokról van szó. Persze lehetett elírás, meg változhatott is a dolog. Csak most találtam ezt a hírt, hogy 25-én lesz kész a cégeknek szánt RTM.
  • Newfronter
    Akkorra lesz kész az RTM, nem azt jelenti, hogy akkorra szállítják a cégeknek. De már egyes emberek 26.-án hozzájuthatnak.
  • Inquisitor
    Hát ha Nov. 1-től kiszállítás esedékes, akkor annyira nem.
  • FLeK0
    esélytelen
  • Inquisitor
    Ha jól láttam a Vista RTM (céges!) megjelenése Október 25.
  • Inquisitor
    Melyik Home? :)
  • Janmester
    199$a Home
  • bazza
    egyértelmű voltaál, csak ő nem figyelt. :)
  • bala_
    Akkor nem fogalmaztam túl érthetően:) : szóval amikor szűz gépre raktam fel akkor is azt csinálja.:(
  • FLeK0
    Sokan, de nincs köze a vistához, itt van IE7 topic.
  • djcom
    Másik.

Hol is van a compatibilis progik listája?
  • djcom
    Hahó!

Egy kérdés.
    Vsta rc2-t lehet bootoltatni?
  • expander
    Nekem csak az a gondom az RC2-vel hogy hálózatba kapcsolva csak én látom a többi gépet, hozzám nem tudnak kapcsolodni. Mindíg kódot kér mikor be sem állítottam!!! De gáz! Remélem az RTM jó lesz már.
  • djrobaa
    Hali! Leszedte már valaki az Internet Explorer 7 RTM-et???
  • Zsoltika 007
    Esetleg ha nem upgradelnél hanem nulláról installálnád megkímélnéd magad ezektől a hibáktól.
  • bala_
    Hali!
    Másnak is csinál olyat at RC2-hogy nem lehet restartorni/shutdownolni??
    1-2 ujraindításig jó volt (akkor is amikor rc1ről frissítettem, s utánna amikor önmagában raktam fel). Kijelentkezik meg minden, képernyő sötét lesz, de a gép nem kapcsol ki (ill nem indul ujra), és a vinyó led ezerrel villog...??!!
  • daxan
    Tényleg, amúgy mennyi lesz az ára?
  • djrobaa
    én biztos nem fogom megvenni egynél többször!! lehet hogy nem is fogom!
  • grebber
    Valszeg megfogják venni áltag userek ha ilyen fost lesz.Ez nem gondolják komolyan!
  • djrobaa
    éppen elég lesz egyszer megvenni! elég húzós ára lesz nem?
  • AnonymouS
    pontosabban: mindenki vegye meg többször!
  • djrobaa
    Szóval azért hogy mindenki vegye meg! Értem!
  • AnonymouS
    hehe, ezt most komolyan kérdezed? hát máni máni máni...