5774
Opera
  • zserrbo
    Már tudom miért nem tudtam megcsinálni. Azt hittem, hogy a '' jel az idézőjel", de már rájöttem, hogy nem. Így már működik :D. Köszi.
    Röviden tudnád részletezni az előnyeit és a használatát az XPATH Delete Element-nek?
    Próbáltam egyes részeit lefordítani. Mondom mire jutottam.
    size update=megjegyzi az ablak méretét és abban a formában índítja mindig.
    flush cache(all)=a teljes gyorsító tár törlése
    reinitialise=visszaállítja az alapbeállításba
    Ha rosszul értelmeztem kérlek javíts ki.
    Amúgy írtad lejebb, hogy szűrő is van a 3.0-ásban, de hol érhetem el, mert a CTRL+ALT+p-vel csak a fent leírtak vannak?
  • pbes
    De ez csak a tulajdonság nevét nem jeleníti meg, az értéke megjelenik. Ha nem szeretnéd, hogy megjelenjen, akkor az inPrimary ill az inSecondary sorokat vedd ki vagy állítsd az értéküket false-ra.
    Igazából ennek az userjs-nek a legnagyobb előnye az XPATH Delete Element
  • pbes
    Nálam most így néz ki az alt és működik:

mpUSRJS.popupItems[mpUSRJS.popupItems.length] =
    {
    name:'alt',
    title:'',
    inPrimary: true,
    lastPrefsItem:true
    }
  • zserrbo
    Sajnos nem sikerült úgy módosítanom, hogy ne jelnejenek meg.
    Mondom, hogyan csináltam, így valószínűleg te tudod majd mit ronottam el.
    {
    name:'title',
    title:'title', ezt szerkesztettem át title:",-re.
    Ezt kipróbáltam a href, alt és title résznél is, de a módosítás után eltűnt az egér ráhelyezésekor az eszközleírás.
    Szinte biztos, hogy én rontottam el valamit.
    Még 1-szer el tudnád magyarázni az átszerkesztést?
  • pbes
    Igen, lehet. A multipopup_preferences.js fájlban keresd meg a következő részeket:
    {
    name:'...',
    title:'...',

A title:'...',-ot szerkeszd át, ha title:''-t írsz akkor nem jeleníti meg a tulajdonság (alt, href, stb) nevét.
    A beépített eszköztippek a linkek és a képek címét ill a linkek célját jelenítik meg kis sárga téglalapokban ha egy link fölé viszed az egeret, ezeket cseréli le ez az userjs skinezhető, részletesen konfigurálható eszköztippekre.
    Amúgy jobbulást.
  • zserrbo
    Nagyon köszönöm az eddigi segítéségedet. Sokat segítettél a megértésben.
    Újra megnéztem azt az 5 sort és tényleg a name alapján különböztethető meg. Máskor szemetszúrt volna, de épp beteg vagyok.
    Olyat lehet, hogy ne lássam az egyes információk meghatározását?
    Pl. az Adressszó nélük csak Index.php
    Nem fogom úgy hagyni, hogy ne látszódjon (ha lehet egyáltalán), csak kíváncsi vagyok hogyan lehet megcsinálni.
    Tudnál mondani egy példát, hogy mit jelenítenek meg a beépített eszköztippek?
    Nem tudom, hogy mivel jelenít meg kevesebbet, ha kikapcsolom. Már próbáltam, de nem láttam különbséget.
  • pbes
    Jegyzettömbbel megnyitod és változtatsz rajta, amikor végeztél akkor Fájl -> Mentés. Mintha egyszerűen szöveget szerkesztenél. Tudom, hogy 5 olyan is van, ezért írtam 3 sort, a name-ről meg lehet ezeket a szakaszokat különböztetni egymástól.

A tagek a html leírónyelv elemei, pl az A jelöli a likeket/hivatkozásokat, IMG a képeket, TABLE a táblázatokat, de ezekre most nincs szükség. A href, src, alt, title, stb az honalpok elemeinek tulajdonságai.
    href: a link célját jelöli, ahová ugrik a linkre kattintáskor
    alt: képek magyarázószövege
    title: linkek és képek címe, alapértelmezésben csak ezt jeleníti meg az Opera, a Firefox és a MultiPopup UserJS is
    src: a kép elérési útja, ahonnan a böngésző letölti a te gépedre

Neked itt az kell, ami az alt attribútumot módosítja (name:'alt',). Azokhoz, amiket szeretnél, hogy rögtön megjelenítsen rakj egy inPrimary: true, sort, amiket csak a ctrl lenyomásával jelenítsen meg oda rakj egy inSecondary: true, sort, amiket szeretnéd hogy mindkétszer megjelenítsen értelemszerűen mindkét sort oda kell raknod. Ha nem szeretnéd, hogy valamelyik (pl src) megjelenjen, akkor annál se inPrimary se inSecondary sor ne legyen.
    Hogy lásd, hogy hová mutat a link és a képek magyarázószövegei is megjelenjenek azt ajánlom rakj inPrumary: true, sort a hrefhez, az althoz és a title-hez, a beépített eszköztippeket (hogy ne zavarjanak) pedig az Eszközök/Beállítások/Haladó/Böngészés/Eszköztippek megjelenítésével kapcsold ki.
  • zserrbo
    Próbáltam módosítani, de nem sok sikerrel jártam. Igazából az ilyen fájlon belüli módosításhoz nem igazán értek. A szándék meg van, csak még nem értek hozzá.
    mpUSRJS.popupItems[mpUSRJS.popupItems.length] = Ebből a sorból 5 darab is van.
    Annyit nem értek, hogy mi a különbség az 5 változatban?
    Ezúton szeretném tisztázni néhány szó, kifejezés fogalmát:
    tag,href,alt tag(ez a felugró szöveg ugye?)
    Ha van még ehhez kapcsolódó kifejezés, akkor leírhatnád a jelentését.

Előre is köszi.
  • pbes
    Megvan a hiba oka, az elsődleges eszköztipp csak a title attribútumot jeleníti meg, mint az Opera és a Firefox alapértelmezésben a linkekhez. A multipopup_preferences.js fájlt egy egyszerű szövegszerkesztővel nyisd meg és keresd meg a következő sorokat:
    {
    name:'alt',

Az inSecondary:true sor alá szúrd be az inPrimary: true, sort (a végén a vessző fontos). A többit is átszerkesztheted úgy, ahogy szeretnéd (pl a href tagot is hozzáadhatod).
  • pbes
    A 3-asat csak most próbáltam ki, de nem tudom miért annál tényleg csak úgy megy, ha a ctrl-t lenyomom, 2.62vel normálisan. A preferences fájlt szerkesztve állíthatod be, hogy mit jelenítsen meg és mit ne, az egyes tagekhez hozzárendelheted, melyik megjelenítésben látszódjanak: pl.: title, alt, src, href attribútumokhoz az inSecondary (ctrl lenyomásával) és az inPrimary változót szerkesztve. Az eszköztippek kikapcsolása az Opera beépített eszköztippjeit kapcsolja ki, mert lehet, hogy zavaróak lennének ha az userjs-es és az alap eszköztippek is megjelennének.

Most a 3-asban találtam egy nagyon jó lehetőséget: XPATH Delete Element, ctrl + alt + p-vel megnyitod a beállításait és egy Adblock szintű szűrőt kapsz, táblázatokat, egyéb oldalelemeket (div, stb) is szűrhetsz, nem csak a flasheket és a képeket, mint a beépített tartalomblokkolóval. A tiltásokat képes megjegyezni és szűrőt hoz létre hozzájuk.
  • zserrbo
    Köszi.
    Feltettem a 3.0-ás verziójút(csak utólag vettem észere, hogy 2.62-est írtad).
    Felmásoltam a főkönyvtárba úgy, ahogy mondtad.
    Lenne pár kérdésem: Neked magától feljön az Alt tag, ha ráteszed a kurzort pl. az sg logóra? Nekem csak a CTRL megnyomásakor. Írtad, hogy, ha zavar a többi infó, akkor kapcsoljam ki az eszköztippek megjelenítését. Kikapcsoltam, de utána is megjelentek(address, source). Neked sikerült kikapcsolni?
    Nagyon nem zavar, de azért kíváncsi vagyok, hogyan kapcsolható le.
  • pbes
    De ha weboldalakat szerkesztesz, természetesen a Firefox topikban emlegetett title attribútum (vagy az A vagy az IMG tag attribútumaként, mindkét megoldás jó) is tökéletesen működik.
  • pbes
    Multipopup UserJS
    Én a 2.62-es verziót próbáltam. Eszközök/Beálítások/Haladó/Tartalom JavaScript beállításokra klikkelsz, megadod a felhasználói javascript fájlok helyét, a zip fájlt kicsomagolod oda, de úgy, hogy minden fájl a főkönyvtárba kerüljön, ne tartsa meg az externals és a skins alkönyvtárat és csak 1 db multipopup_skin.js fájl legyen a könyvtárban. Akár ki is kapcsolhatod az eszköztippeket, ha zavaróak, mert a Ctrl-t lenyomva megjelenik a link címe is, nem csak az ALT tag.
    Ha nem szeretnéd, hogy minden oldalon ezek a felugró ablakok jelenjenek meg, hanem csak 1-2 oldalon, akkor ott ahol szeretnéd jobbklikk: Oldal beállításainak szerkesztése/Szkriptek és megadod a felhasználói javascript fájlok helyét.
  • zserrbo
    A firefoxnál a Popup ALT Atrributes pluginnel orvosolható a probléma, de Operánál nincs valami?
  • Qwerty4
    Köszi, végülis nem egy nagy probléma, sőt még problémának sem lehet nevezni, ha így van alapbeállításba.
    Én úgy szerettem volna ha úgy lenne a Top 10, mint az Opera korábbi verzióinál, gondoltam valahol a Beállításoknál van erre vonatkozó rész amit nem kaptam meg, de kerestem.
  • zserrbo
    PL az www.sg.hu-n nem jön ki a magyarázó szöveg. Itt az sg logóra húzva az egeret nem jön ki ez a szöveg:"SG.hu Informatikai és tudományos hírmagazin. Az IE-vel kijön. Ezt, hogyan lehet beállítani az operánál?
  • pbes
    #274: nem tudunk rá megoldást és még az Opera fórumain sem találtam ilyen problémát, a kereső a top10-re egy találatot írt ki, ami akár érdekes is lehet, bár nekem nincs szükségem rá: Google Toolbar emulálása.
    #275: Widgeteket találáhatsz itt, kevés magyar oldal van:
    Opera widgetek (angol)
    Az Opera és a webeszközök
    Widgetize, ez utóbbival akár ehhez a topikhoz is készíthetsz feed olvasó widgetet
    Amiket én használok:
    Comics
    VideoDownloader
    IP Address
    Password generator
    Készítgetek egy TV műsort a touchtheScreen widget és egy Samurizehoz készült script alapján, ha kész lesz, majd felteszem a http://widgets.opera.com-ra.
  • zserrbo
    Ha lehet valami normálisabbakat, mert eddig az opera oldalán nem sok jót láttam.
    Jó lenne, ha valaki leírná melyek jók?
  • zserrbo
    Honnan lehet letölteni widgeteket/pluginokat magyar oldalról, magyar leírással az Opera 9.01-hez?
  • Qwerty4
    #268 - Erre a problemre tudtok megoldást?
  • pbes
    Nincsmit
    Amúgy nincs Vistám, de mi a gond az Opera 9.01-gyel alatta? Hátha az Opera fórumain van róla valami info.
  • Inquisitor
    Opera 9.xx valamelyik verziója megy jól Vista alatt legalább annyira, mint az FF2 béta?

Pbes köszi ezt a hasznos linket!!!
  • pbes
    Sztaki szótár a középső ujjban

Kiválasztod, hogy melyik nyelveket szeretnéd és telepíted. Sajnos nálam nem rakta fel automatikusan, de ha az ini fájlt bemásolod a profilodba a menu könyvtárba és az Eszközök/Beállítások/Haladó/Eszköztárak/Menübeállítások részben kiválasztod, akkor is működik.
  • petipetya
    Ebben a forditas funkcioban nincs angol-magyar verzio?

• neevous
    Köszi
  • Qwerty4
    Hello!
    Nekem is van egy kérdésem:Opera 9.0-t használok, van neki a Top 10-e, de nem úgy működik ahogyan azt én szeretném, szóval alapbeállításba nem úgy méri a látogatott oldalakot hogy minden külön oldalt néz, hanem oldalon belül is számolja.Hogy tudnám ezt beállítani hogy úgy számolja mint az Opera korábbi verzióinál?
  • pbes
    Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat és az Automatikus átirányítás engedélyezése elé tegyél pipát
  • neevous
    Hello!
    Azt szeretném kérdezni, hogy az operában hogyan kell bekapcsolni az automatikus átirányítást? Azt írja, hogy a beállításokban, de én ott nem találtam.
  • Ability
    Köszi! :)
  • neevous
  • Ability
    Hali. Opera 9.01-ben hogy lehet kilőni a torrent cuccot? Ki lehet valahogy? Nekem olyan kéne, hogy ahogy rákattanok a linkre egyből utorrent jöjjön be, mint a régi verzióknál amik még nem ismerték a torrent cuccot... Előre is köszi.
  • neevous
    köszönöm szépen!
  • pbes
    Opera 9.00 for Windows
    De a letöltési oldalról a Show other versions linkre kattintva is elérheted vagy torrenten is letöltheted.
  • neevous
    Hello!
    Már nagyon elegem van a 9.01-es operából. Valaki tudna linket adni, hogy honnan lehet letölteni a 9.00-t? Google-n kerestem, de mindenhol csak a 9.01-es van fent.
  • Qwerty4
    én is köszönöm, pont ez volt neekm is a problem.
  • neevous
    köszi szépen!
  • pbes
    Írd be a címsorba: opera:config#BitTorrent|Enable, üss egy entert és töröld a pipát az Enable mellől, ne felejts el a Mentésre kattintani a BitTorrent szakasz alján.
    Vagy: Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések, vedd ki a pipát az Operához rendelt fájltípusok elrejtése elől, keresd meg a torrentet és módosítsd a hozzá rendelt feladatot.
    Amúgy ha értesz angolul, akkor ez az Opera tudásbázisában is benne van (ahogy a felmerülő problémák kb 90%-a). A címsorba írd be, hogy: o bittorrent (mint a google keresésnél: g kulcsszó) és nyomj entert vagy a Google keresőmezőben a legördülő menüből válaszd ki az Opera támogatást és ott keress rá.
  • neevous
    Sziasztok!
    Azt meg tudom valahogy oldani, hogy a torrenteket az opera ne a saját kliensével nyissa meg?
  • perko
    Köszi a segítséget.
    Egyenlőre leszedtem a DAP-ot, nem olyan fontos, hogy fent legyen, de majd visszarakom és megpróbálom amit mondtál.
  • pbes
    Nem ismerem a DA-t, soha nem használtam letöltésvezérlőt, amióta Operát használok, de ha kikapcsolod/uninstallálod/kikapcsolod az Opera figyelését benne akkor valószínűleg nem fogja azt használni. A régebbi verzióknál a pluginek közé kellett másolni a dapop.dll-t (forrás, címsorba: o download accelerator, általában az Opera tudásbázisában van megoldás a problémákra), próbáld meg, hogy kitörlöd onnan és indítsd újra az Operát. Ha mégis azzal töltené le a fájlokat, akkor Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések részben szerkeszd át azoknak a fájltípusoknak a tulajdonságait, amit nem szeretnél, hogy a DA töltsön le.