5774
Opera
  • perko
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudom visszaállítani, hogy az Opera a saját letöltőjét használja.
    Az a helyzet, hogy letöltésnél önkényesen /most raktam fel/ a Download Accelerátor-t indítja el és az, az adott oldalnál jelszót kér. Megadom azt a jelszót amit az adott oldalnál használok de nem jó neki. Ha letörlöm a Download Accelerátor-t akkor visszaáll az Opera saját letöltője és az működik jelszó nélkül.
    Próbáltam megkeresni, hogy beállítsam a letöltéstvezérlést de nem találom az opciót.
    9.01-es verziót használok.
    Még annyit, hogy ezt a jelszavas dolgot eddig csak egy oldalnál (AVSIM) tapasztaltam.
  • pbes
    Retrieve Wand Password
    Egyszerűen az egyik gombra kattintasz és hozzáadod, utána az Eszközök/Megjelenés/Gombok/Saját gomboknál megtalálod, oda húzod a kezelőfelületen, ahová szeretnéd.
    A használatuk a linkelt oldalon le van írva.
  • McGrady
    nem tudja valaki, hogyan lehet megnézni 8.5-be a mágusnak a jelszavait? fontos lenne
  • Dying Soul
    Én még mindig a 9 bétával nyomom, nálam már az igazi kilences is szarakodott.
  • 12346
    szvsz az, hogy visszatérsz a 9.0-ra. nekem is most 9.01 van, de egyszerűen SZAR. ne akarjon má nekem torrentezni, meg varázslózni:/ + ne cserélje már le az ie ikont.. stb stb stb. felejtős. lehet, hogy foxra való áttérés lesz:c
  • McGrady
    nem tudja valaki, miért csinálja azt a 8.5ös operám, hogy néha, amior be akarok zárni egy lapot, lefagy az egész? mi lehet a megoldás?
  • neevous
    Sziasztok!
    Opera 9.01-et használok és a deviantart.com-eléggé buggosan jön be meg ha az egérrel felfelé scrollozok akkor is lefelé megyek. Az Opera 9.0-val nem volt ilyen problémám. Van valami ötletetek a probléma megoldására?
  • pbes
    És most is felugrik? Eszközök/Beállítások/Haladó/Tartalom/Javascript beállítások -> Konzol megnyitása hiba esetén elől vedd ki a pipát ha ott van. Ha ez sem segít, akkor készíts egy biztonsági másolatot a profilodban lévő opera6.ini-ről, zárd be az Operát és töröld le ezt a fájlt. Ha nem találja a profilodban, akkor újra létrehozza, a benne tárolt beállításokat majd újra el kell végezned vagy a biztonsági mentésből kézzel szerkesztheted át az adatokat. Az Opera előzetesei, bétái és a végleges változat közt többször is változtattak a szerkezetén, így érthetően nem is ajánlják a bétákra való frissítést, a JS hibakonzolos bug is ilyenkor jön elő.
    Ha ez sem segít, végső megoldásként marad a teljes újratelepítés, üres könyvtárba, a könyvjelzőket a régiből exportálva és ebbe importálva, a beállításokat pedig kézzel újra elvégezve, stb.
  • SamFisher22
    nah szóval 9.01-em volt és ott nem voltak ezek az opciók. most feltettem a 9.0-t, ahol már megtalálom a popup console on errort és a console filtert is, csak nincs pipa a checkboxban, vmint üres a mező

• pbes
    Ha rákattintasz a két linkre (Popup Console On Error és Console Filter), akkor elvileg behozza az opera:config oldalt és odaugrik az említett mezőkhöz, az elsőnél vedd ki a pipát a checkboxból, a másodiknál töröld a mezőt és alul kattints a mentésre. Ha nálad nem hozza be az opera:config-ot, akkor nyiss egy új lapot és írd be a címsorba, hogy opera:config és nyomj entert. Nyisd le a User Prefs szakaszt és keresd meg a két említett beállítást.

#243: A W3 validator szerint a startlap nyitóoldalán 965 hiba van, azt hiszem ez mindent elmond róla, valószínűleg Operában nem ellenőrizték, vagy ha mégis, akkor sem javították a hibát. A startlapon, de sok más oldalnál is, segít ha bekapcsolod az Illeszkedést (Nézet/Illeszkedés vagy Ctrl + F11).
  • gamerboy91
    Miért jelenik meg hibásan a startlap.hu???
  • SamFisher22
    *helpet
  • SamFisher22
    kösz a heépet, de nem találok semmit amit mondtál.. hanyadik sor? vagy vmi pontosabb infot pls kösz
  • pbes
    Ez a probléma akkor jön elő, ha az Operát egy régebbi betára telepítetted rá. Kapcsold ki a beállítást, és töröld a mezőt.
    További gyakori hibák és megoldások a MagyarOpera blogon.
  • SamFisher22
    hi
    a hibakonzolt hogy lehet kiiktatni az opera 9.0-ban? plz help thx.
  • perko
    Opera 9.01 telepítését megoldottam.
  • perko
    Sziasztok.
    Tudna valaki segíteni mert nem tudom a Opera 9.01-es verzióját feltelepíteni.
    Lefut a telepítés, a taskinfóban látom, hogy fut, de nem jelenik meg.
    Próbáltam a fórumban visszaolvasni de nem talátam ezzel kapcsolatos beírást.
    Uninstall után sem működik.
  • cousin333
    Mindenkinek, akit érdekel: Megjelent az Opera 9.01 (b8552). :)
  • GregSB
    Köszi!
    Áj iz szpík inglis ;)
  • pbes
    oSync
    A leírás angol, de nyugodtan kérdezz itt vagy a my.opera.com magyar fórumában, ha elakadtál.
  • GregSB
    pbes!

Ezt az "oSync" amit a hírtopicban említettél hogyan lehet pontosan használni? Már rákerestem az opera.com on meg a widgetek között is, de nem dobott ki találatot...
  • jpeg
    http://www.freestreamtv.com/
    http://onlinemedia.uw.hu/tv/tv.php
    http://www.partytv.hu
    http://sex-szex.extra.hu/ (1-es csatorna)

Ezeken az oldalakon szoktam próbálgatni.
    Viszont lehet az a baj, hogy sok helyen mms protokollos a stream. A Beállítások lapon az alkalmazásoknál az mms protokollhoz beállítottam a C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe-t, de semmi.

A partytv.hu-n kiírja hogy Beépülő tartalom, rákkatintok és az Opera pluginos oldalára visz, http://www.opera.com/support/service/plugins/

Itt azt írja alul:
    Go to Opera's Preferences menu and choose Plugins

Press the "Find plugins" button or close Opera and open it again to automatically find the plug-in"

Ez gondolom az Eszközök menü lehet, vagy azon belül a Beállítások...
    De sehol nem találok ilyet hogy Pluginok keresése vagy hasonló.

A beállítások/haladó/letöltések a video/x-ms-wmv -nél a Beépülő használata mezőn most már kettő választható Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library. Nem tudom mi lehet a baj.
  • pbes
    Sorry, elnéztem, a flash plugin tényleg működik úgy, ha átmásolod a Firefox mappájából, de az Ff a Windows Media plugineket a Media Player könyvtárából használja.
    Másold át onnan a npds.zip, npdsplay.dll, npwmsdrm.dll fájlokat az Opera plugin könyvtárába, ahogy itt írják és indítsd újra az Operát vagy megpróbálkozhatsz a Windows Media Player plugin telepítővel is.
    Tudsz mondani egy olyan oldalt, ahol ez előjön?
    Az Opera fórumán eddig csak egyszer merült fel ez a gond és akkor is csak a német fórumban, ott azt tanácsolták, hogy installálja újra a Media Playert.
  • jpeg
    Viszont a C:\Program Files\Mozilla Firefox\Plugins mappában nem találtam az npdsplay.dll nevű fájl, az Opera plugins mappájában megvan.
    Quicktimenál nálam is letölti a plugint, wmv-nél ne, csak egy szürke téglalapot rak ki, de van ahol még azt sem.
  • jpeg
    Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library

application/asx -
    video/x-ms-asf-plugin -
    application/x-mplayer2 -
    video/x-ms-wm wm
    audio/x-ms-wma wma
    audio/x-ms-wax wax
    video/x-ms-wvx wvx
    video/x-ms-wmv wmv
    video/x-ms-asf asf,asx
    C:\Program Files\Opera9\Program\Plugins\npdsplay.dll

Ezt találtam a opera:plugin-nál. Feltettem a legújabb Media Playert, a beépülők mindenhol engedélyezve vannak. De a probléma továbbra is fenáll.

Egyébként FF-ban és IE-ben az oldalakon a legújabb Media Player világos-kékes színű kezelőfelülete jelenik meg, Operában viszont (ahol megjelenik) ott az a régi stílusú szürkés (pff ezt jól megmondtam.... remélem érthető)
  • pbes
    A beépülők engedélyezve vannak? (F12 és legyen előtte pipa)
    Ha nincs fent hozzá plugin, de engedélyezve van, akkor nálam egy üres téglalapot rak ki, amire kattintva letölti a plugint, legalábbis a QuickTimenál ezt tette.
    Írd be a címsorba, hogy opera:plugins és nyomj entert, van Windows Mediara utaló bejegyzés? (video/x-ms-wmv, audio/x-ms-wma, stb)
    Ha nincs és Firefoxban mennek ezek a videók, akkor az Ff mappájában vagy a profilodban (nem tudom, hol tárolja a pluginokat, nem a kiterjesztéseket) keresd meg a npdsplay.dll fájlt és egyszerűen másold be a c:\Program Files\Opera\Program\Plugins könyvtárba (ha az alapértelmezett könyvtárba telepítetted).
  • jpeg
    Sziasztok! az lenne a problémám, hogy az Opera 9 nem jeleníti meg a weblapokon a wmv videókat, FF és IE simán. Flash plugint felraktad. Mi lehet a baj?
  • Totte
    Köszönöm a válaszod!
  • pbes
    Nem szabványos az XML fájl. Mivel az Opera XML fájloknál megköveteli a szabványosságot ezért nem tudja értelmezni. Írhatsz az Operának, amikor azon a lapon vagy: Súgó -> Lap problémáinak jelentése... vagy az oldal készítőjének (T-Mobile), hogy csináljanak valamit. Ha szerencséd van, akkor egyikük megoldja a problémát (quirks mód xml fájlokra is vagy a T kijavítja az oldalakat), de úgy tűnik a legegyszerűbb, ha visszarakod a régi verziót a wapoldalaknak. Fent lehet és futhat egyszerre több is, csak külön profilt használjanak (ez egy 8.xx és 9 párosnál nem gond, ha más könyvtárba telepíted őket és a 8-asnál beállítod, hogy pl csak egy profilt használjon)
  • Totte
    http://wp.hu/chat2/chat/ec&r:p=CHAT&a:7=1
    pl ezt.
    Az előző verzióval ez jó volt.
  • pbes
    Erre így nehéz válaszolni. Plz pontosíts.
    Melyik oldalaknál fordul elő a hiba? Mit nem tud értelmezni? stb
  • Totte
    Sziasztok!
    Az opera 9-ben nekem nem jeleníti meg a wap-os oldalakat. A frissítés elött ez ment. Azt írja valami xml-t nem tud értelmezni. Megoldható ez?
  • pbes
    krixkraxokhoz: Eszközök -> Beállítások -> Általános fül, Nyelv szakaszban Részletek...
    A kódolás nálam iso-8859-2 és mindenhol normálisna jelennek meg az ékezetes betűk, Nézet -> Kódolás pedig automatikus választásra van állítva.
    Ezeknél keresgélj, hátha itt van más beállítva.

Ha az Aqua az Aqua computer, akkor nem értem, mi a gond, nálam működik, csak az alaplapoknál nem jelenítette meg rögtön, de miután felgörgettem az oldalt megjelent és onnantól kezdve mindegyiket normálisan mutatta. A többi kategóriánál görgetni sem kellett, ugyanúgy megjelenítette, mint az IE.
  • Joczika
    Sziasztok

Nekem olyan gondom lenne,hogy elég sok magyar oldalnál ami ékezetes betükkel van,csak kérdöjelekkel és krixkraxokkal hajlandó megjeleniteni.
    Van erre megoldás?Sajna nem jöttem rá.
    A másik:pl aqua oldalán,van egy termék mellette az ikon amivel meglehet nézni azt,rá klikkelek kicsit töltöget majd semmi.Ezt hogy kell belöni?
    Jah,opera 9 es.
    Elöre is köszi a segitséget.
  • Tattoo
    KÖSZÖNÖM. Már nagyon idegesített.
  • GregSB
    Ja és köszi egyébként a helpet!
  • GregSB
    Dehogynem jó, erről eddig nem is tudtam
  • pbes
    Eszközök -> Letöltések -> Nézet legördülő menü: amelyik szimpatikus a 3 közül (pl Mutassa a letöltéseket a háttérben egy új letöltés indításakor).
  • pbes
    Megnyomod a .-ot és a bal alsó sarokba beúszik egy keresőmező, azonnal keres, amint leütöd a billentyűket, ctrl+g-vel léphetsz a találatok között, az nem jó?
  • GregSB
    Hilfe!

Hol lehet beállítani, hogy a CTRL+F ne külön kis keresőablakot hozzon elő, hanem a find in page mezőbe ugorjon bele?