5774
Opera
  • Duddits
    Nem azt mondtam, hogy Bittorrent is van benne. Hanem, hogy egy torrent oldalra föltették az új Operát.
  • Dying Soul
    Köszi
  • pbes
    Nem minden esetben működik. Ha gmailes vagy, akkor a GMailnél azon az oldalon, ahol engedélyezted a POP3-as elérést leírják, hogy mi a teendő. Itt
    Freemailnél freemail.hu a POP3 szerver, SMTP-t úgy emlékszem nem ad, ekkor a szolgáltatódét kell használni. Mailboxnál pedig pop.mailbox.hu a POP3 szerver.
    GMailnél (és a szolgáltató SMTP szerverénél is előfordulhat) a bejelentkezési név nem a felhasználóneved hanem felhasználóné[email protected] (felhasználó@t-online.hu,stb).
  • pbes
    Ismerem az oldalt, én a 8.51 mellett ezt a verziót is használom, de ebben nincs Bittorrent, az oldalon sem említik, ahogy azt sem hogy a következő previewban lesz-e. Még a torrent kifejezés sem szerepel az oldalon.
  • Dying Soul
    Beszeretném állítani a levelezést, de vhogy mindig hibát észlel. a mail.szolgáltató.hu minden esetben működik?
  • SASboy
    http://snapshot.opera.com/windows/w90p1.html
  • pbes
    Ezt honnan veszed? Azt nyilatkozták, hogy most egy darabig nem lesz új tp sem.
    A hivatalos bétateszt oldalon sincsen új verzió, pláne nem BitTorrentes. Amire te gondolsz az a Opera 8.02 BitTorrent tp Build 7663 lehet, de az már elég régi.
  • Duddits
    Torrentre kijött valami 9-es verzió.
  • takraj
    Vodkafonos vagyok, és az van, hogy fut rendesen a böngésző meg minden, csak épp nem hozza be az oldalakat. Kiírja, hogy Processing... és utána semmi.... olyan, mintha lefagyna. Csakhát mégsem, mert közben a menüjében tudok mászkálni. De vártam vagy 4-5 percet és nem csinált semmit. Mototrola V525-ös telóm van. Wap hozzáférés engedélyezve van a böngészőnek.
  • pbes
    Ha a szolgáltató teljes internet hozzáférést ad telefonon keresztül, akkor csak egy sima GPRS kapcsolat kell neki (vonalkapcsolttal is megy, csak így olcsóbb). T-Mobile-nál és Pannonnál biztosan működik, Vodafone-t nem tudom.
    Melyik szolgáltatónál vagy? Mi a pontos probléma, fut, de nem jönnek be az oldalak? Mit ír ki ilyenkor?
    Ide is nézz be, hátha már előfordult hasonló probléma.
  • takraj
    Na nem találtam az Opera Mini topicját, szóval akkor itt kérdeznék. Miket kell beállítani a telón ahhoz, hogy bejöjjenek az oldalak? Nameg, hogy GPRS-en... :)
  • GregSB
    Itt a 'Hungarian' mellett válaszd ki a verziószámot amit használsz.
  • akela
    Sziasztok! Segitségeteket kérném,mégpedig abban ,hogy hol találok az operához magyar nyelvi file-t?
  • Duddits
    Ennyire váogd? :-)
  • pbes
    hm, ha már átvettem a topikot, a belassulásos problémákon talán segít: eszközök -> beállítások -> haladó fül, előzmények -> gyorsítótár a memóriában, ez ne automatikus legyen, hanem állíts be valamit, nekem bejött, pedig csak 192 MB memóriám van, ha ezen nem lassul be 20-30 ablaknál, akkor nem az Opera a hibás, márpedig ez a helyzet
  • pbes
    ha kilógna, akkor a panelon nézet (nem a menüsoron) -> kis képernyő
  • pbes
    ahogy olvastam páran hiányolják az időjárás plugint az Operából, van erre is megoldás: Könyvjelzők -> Könyvjelzők karbantartása -> Új
    a név, azonosító, leírás, létrehozás itt mindenki saját szájíze szerint
    a cím legyen pl: http://weather.msn.com/region.aspx?wealocations=Hungary
    alul ki kell pipálni, hogy mutassa panelként, Ok és ezzel kész
    F4 és a panelon máris ott van
  • pbes
    #48: Skineket, kiegészítőket itt találhatsz hozzá:
    http://my.opera.com/community/customize/
    #82: reklámszűrők:
    OperaTools reklámblokkoló, ua.ini (user-agent) szerkesztő, web developer menü
    OperaAdFilter
    OperaAdFilter hivatalos oldal
    Le lehet tölteni kész blokklistát is, képes frissíteni a saját listáját a legújabb szűrőkkel, így nem kell mindent kézzel tiltani, nagyon sokat alapból is tilt.
    C++ AdBlock
    a többiről itt olvashatsz: The Proxomitron, Ad Muncher, saját CSS, saját JavaScript fájlok, a filter.init kézzel is létrehozhatod, bár az sokkal macerásabb, mint az AdFilter, kész HOSTS fájlok, ez utóbbival minden böngészőben letilthatod a reklámokat
    #73: nekem tökéletesen működik Opera 8.5-tel, csak Operaként azonosítsa magát a böngésző, vagy a profilodban lévő ua.ini fájl végére odaírhatod hogy gmail.com=5 és google.com=5 (az Operának nem szabad futnia, amikor szerkeszted, elmented, mert kilépéskor felülírja) vagy OperaToolsban lévő UA.ini editort felrakod, elmész a Gmail oldalára, és átállítod, hogy ott IEként azonosítsa magát, teljesen elrejtve az Opera-t, de elvileg 8.5-tel, ha Operaként azonosítja magát, mennie kell.
    #81: ha a fájl menüben importáltad az IE kedvenceket, akkor könyvjelzők menü -> könyvjelzők karbantartása (Ctrl+Alt+B), megkeresed a bal oldalon a mappákban, és áthelyezed oda, ahová csak szeretnéd, ha a zokat szeretnéd látni, amik nincsenek mappában, akkor a kuka alatti fehér területre kattints
    Opera belassulásos problémák: ezek valószínűleg op. rendszer vagy gép gondok, az Opera jóval kevesebb memóriát használ, mint FF vagy IE, 20-25 lapnál az Opera vígan szaladgál 500as celeronon 192 MB RAMmal (WinXP), FFnél kb 10et még gond nélkül visz, IEnél pedig elmehetek kávézni, mire visszaérek talán sikerült betöltenie az oldalakat
  • McGrady
    nem használom
    nemtom mibaja de kurva dühítő....ha görgetek 1 oldalt bejön a kibaszott homokóra én meg malmozhatok amíg leteker 1 negyed oldalt 2 perc alatt
  • GregSB
    Használod a levelezőjét?

Mert ha igen akkor lehet hogy egy nagyob filet küldtek attachmenként. Nálam legalábbis ezért lassult be 1 hete kb, kb 5-6 pecig laggolt, aztán megjelent a levél az inboxban és ismét gyors lett.
  • McGrady
    segítsetek, plz AZ A SZÁJBABASZOTT OPERA 8 MIAFASZOMÉ LASSUL BE?
    opera 7, 8 is ezt csinálja
    miatökömé van?
    percekig belassul ha írok 1 szöveget vagy hsz-t az sg-n
    miért?
    segítsetek lécci me minnyá kidobom az ablakon a monitort thx
  • Tigerson
    nekem 7.52-s van
  • Tekergo
    Nekem elvileg 8.0-ás van, de azon a könyéken kell keresgélned.
  • Tigerson
    akkor más verziójú az Operád, mert nekem advanced->Shortcuts.... menüpontok nincsenek
  • Tekergo
    Tools -> Preferences -> Advanced -> Shortcuts -> Keyboard setup -> Edit
  • Tigerson
    meg persze azt, hogy a @ jelre, ne azt az oldalt hozza be
  • Tigerson
    meg persze azt, hogy a @ jelre, ne azt az oldalt hozza be
  • Tigerson
    ezt a billentyűparancsok menüpontot hol találom meg pontosan?
  • GregSB
    Azóta megoldódott. Bekapcsolva hagytam egy ideig, és kb 5 perc múlva (előtte 1-2 percig használtam csak annyira idegesítően lassú volt) abbamaradt a laggolás, és megjelent egy új levél az Inboxban: az egyik haverom egy 7 megás filet küldött mailben (gmailre, csak az opera levelezőjét használom). Úgy látszik ez terhelte le ennyire...

• Tekergo
    Nekem egyszer sem volt ilyen pedi egy eve hasznalok operat.
  • McGrady
    nálam is van ilyen de csak pár mp-re utána megin megjavul
  • GregSB
    Ma reggel óta szarakodik az Opera nálam. Kb 5 perc használat után használhatatlanul lelassul, a Task Managgerben a CPU használat felmegy 100%-ra.

Az IE és FF tökéletesen megy, (ma reggelig az operaval sem volt semmi baj), ugyhogy asszem nem a gépemben van a hiba...
  • Tigerson
    ok, kössz
  • Tekergo
    Nekem is, nezd meg a billentuparancsok kozott es allitsd at.
  • Tigerson
    egy ilyen oldalt hoz be: http://validator.w3.org/check#
  • Tekergo
    Milyen hülyeséggel?
  • Tigerson
    hi!

az miért van, ha az Opera böngészőmben egy honlapon leütök egy @ jelet, nem írja ki, hanem nyit egy új oldalt, vmi hülyeséget?
  • Tekergo
    megoldva

Meg egy kerdes a cookie kezelese milyen, ez valaki nemtudja esetleg?
  • zmeor
    Sziasztok az Operában hogy lehet a felvett hangfájlokat hozzárendelni egy laphoz?
    vagy azt hogy ha bemondok vmit akkor rámenjen egy oldalra?

köszi
  • Tekergo
    Próbáld ki és szedd le innen, nekem tetszik csak a már lejjebb említett gondom van.