5774
Opera
-
Tattoo #213 Sziasztok. Azt hol lehet kikapcsolni a 9-nél hogy ha mentek 1 képet ne ugorjon fel a letöltések ablak? Elég idegesítő. a korábbiaknál nem volt ilyen. -
#212 Rendben, így már az is látszik, köszi!
bna a legnagyobb gond most már az, hogy sok weblapra behozza a 404-et, aztán frissítek és nagynehezen bejön az oldal. -
pbes #211 Próbáld meg frissíteni a flasht innen, hátha nem vette át vagy a béta plugin könyvtárát másold át a véglegesbe. -
#210 Schatten most megy. De tegnap is kellett volna neki, mert mást megkértem, hogy nézze meg, és neki bejött.
De a youtube-os videó még mindig bajos -
pbes #209 Hm, furcsa, nálam mindkettő megy.
Eszközök -> Haladó -> Letiltott tartalom
Nézd meg, hogy a schatten és a youtube benne van-e valahol.
A Youtubehoz: lehet, hogy a beépülők nincsenek engedélyezve: F12 vagy Eszközök -> Beállítások -> Haladó -> Tartalomnál engedélyezd őket, mert a Youtube flash lejátszót használ.
Friss installt tettél fel vagy frissítetted a bétát? -
#208 nálam tökéletes mind2... ugyanolyan, mint FF-ban. -
#207 Akkor áthozom ide a témát pbes. ;)
Tehát például a Schatten-t nem hozza be és például itt a második bejegyzést egy videó tesz ki a youtube-ról. És például ehelyett, csak egy fehér ürességet látok. -
#206 hehh, nagyon köszi, így már 100%-osan meg vagyok elégedve vele. De ez eddig nem így volt, nemde? Mintha ott lett volna a settings/advanced/history-ban. Mind1 mostmár, kösz tényleg! (És jó vizsgázást holnapra!) :D -
pbes #205 Jááááááhhjj, meg vagyok kavarodva, sorry.
De mentségemre legyen mondva, hogy holnap vizsga. :)
Eszközök -> Személyes adatok törlése...
A haladónál pedig azt választod ki, amit szeretnél törölni. -
pbes #204 A címeknél a megjegyzett címeket állítsd 0-ra. -
#203 A 8.5-ben egy gombnyomással lehetett törölni, az egészen biztos... Nemtom, mért szedték ezt ki. Sokszor van olyan h csak úgy bemásolok egy címet a címsorba és nyomok egy entert aztán soha többet meg se nézem azt az oldalt, erre nem lehet kitörölni... Elég jó 1ébként a progi, eddig is nagyon bírtam, most mégjobb lett, de ezt mért kellett csinálniuk, nem értem. Azt akkor hogy csináljam, hogy ne jegyezze meg a címeket? -
pbes #202 Az csak az automatikus kiegészítést törli, a beírt címeket nem. Ha zavar, hogy más is láthatja, hogy merre jártál, akkor csinálj egy külön profilt vagy ne jegyezze meg a címeket. -
#201 aha, köszi! És még1: a címsorban minden bennemarad (ez teljesen normális), de kitörölni sehogy nem bírtam, ami benne volt, az addressesnél is rámentem, hogy clear, de bennemaradtak mind! Ez így elég idegesítő lesz 1 idő múlva, néha szoktam ürítgetni, mit lehet tenni? -
pbes #200 Eszközök -> Beállítások -> Haladó -> Eszköztárak
Az eszköztáraknál válaszd ki az Opera standardot, ha a panelról levettél pár ikont azt az Eszközök -> Megjelenés -> Paneleknél tudod visszaállítani -
#199 Miért van az hogy a 9-es operában hibásan jön be a www.startlap.hu?
Ferdék az oszlopok.... -
#198 hogyan lehet a paneleket resetelni? (defaultra tenni?) bezártam párat és nem bírom visszahozni sehogy őket, a címsort sem... -
#197 Ha esetleg valakit érdekel: Megjelent a végleges Opera 9 ! A nemzetközi változatban alapból benne van a magyar nyelv is.
Bár én FF-használó vagyok azért ajánlom mindenki figyelmébe. (jó gyors) -
#196 Azt is. -
#195 A Doc&settingsben tárolja. -
#194 Én az egész Opera könyvtárat lementettem, szal ott kéne lennie. -
#193 Egyébként ebben alapból ki vannak kapcsolva a tooltipek..kicsit régebben volt valakinek igénye erre a 8.54-ben, tessék, itt már buherálni se kell semmit. :)
[ő azért visszaállította] -
#192 Már megoldottam, tárgytalan. -
#191 Hm..hm..most ismerkedek a 9 bétájával. Az lenne a kérdésem: Nem lehet belőle kivenni a torrenttöltési funkciót? -
#190 Dudits legközelebb ha ujrapakolod a géped csinálj egy olyat az operán hogy fájl/importálás és exportálás/opera könyvjelzők exportálása és a kiugró ablakban tedd el az adr. fájlt egy mappába, csak ne a c-re mert azt formattálod. Aztán ha kész a friss windóz és fennt van az opera csináld meg megint a fennt leírtakat csak a vége " opera könyvjelzők importálása opció legyen, és akkor nem veszik el semmi. -
#189 Velem is megesik, talán a letöltés miatt nem tudja rendesen betölteni -
#188 hali, lenne egy kis problémám. Az Opera, Firefox, Explorer jópár napja szarul jeleníti meg a cikkeket itt az sg-n. De nem az összeset csak néhányat. Van valakinek ötlete arra hoyg miért? Itt egy kép róla. -
#187 Bakker... Most megint ujraraktam az XP-t, de most meg a mar elmentett ablakok nem jottek elo.... -
#186 hali megcsináltam az új 9-es opera magyarítását ha kell valakinek privátban küldjön egy emilcímet amire mehet. Sajna apróbb hibák vannak benne de olyan 95%-os.
Dudits, az Opera a "c" dokumentendsettings/teneved/applicationdata/opera/profile mappában található adr. fájlban tárolja a könyvjelzőket. -
#185 Nem, csak 1 felhasználóm volt. De mind1. Majd megleszek nélkülük is... :-( -
pbes #184 Átmegy az Acid2 teszten az új Opera
Ennek ellenére nem javasolt a használata, mert ez egy nagyon bugos weekly build, mindenesetre bíztató.
Újra van hivatalos magyar verzió, 8.53
A 8.01 óta nem volt hivatalos magyar fordítás, mert a nyelv prioritása alacsony volt, most újra elkészítették. -
pbes #183 Ha még megvan az elmentett változat, akkor próbáld meg úgy, hogy visszamásolod azt az %appdata%\Opera könyvtárba (ha jól értem, többfelhasználós módban használtad) és utána telepíted az új verziót (ugyanúgy többfelhasználós módban).
Ez érdekes probléma, még soha nem találkoztam vele, tedd fel a kérdésedet itt is, hátha ők tudnak segíteni. -
#182 Nah, úgy csináltam, hogy formázás elött lementettem az dokumentumokba lévő Opera könyvtárat egy másik meghajtóra. XP telepit, Opera telepit, könyvtár visszamásol, és a dolgok nem ugyan olyanok... :-( -
pbes #181 A könyvjelzőknek nem kellett volna eltűnnie, még a 9tp2 is gond nélkül importálja őket és ha elmented az egész Opera könyvtárat és visszamásolod, akkor is működik (nem kell installálni), csak ha alapértelmezett volt azt kell beállítani. Véletlenül nem akkor írtad felül a fájlokat, amikor futott az Opera? Próbáld meg importálni őket és nem felülírni az opera6.adr fájlt. -
#180 Bakker! Az összes könyvelzőm is elveszett! Az nem lehet probléma, hogy az új Operát tettem fel a régi helyet? -
#179 Basszus! Tegnap leformáztam az XP-t, és természetesen lementettem mindent. De formázás után, mikor visszakartam rakni a mentésem, szomorúan látom, hogy csak egy régebbi állapot van ott?! De miért?! -
#178 Lol, persze hogy egyből megtalálom miután beírtam ide :) -
#177 Hol található meg kilistázva hogy milen újítások vanak az új rilízben? (8.53)
Opra honlapján kerestem de nem találtam... -
#176 hát köszi szépen ez kimerítő válasz volt:)
-
#175 "hogy tudom megnézni az éppen böngészett lapp html verzióját"
A böngészett oldal "HTML verzióját" a következőképp tudhatod meg:
* Internet Explorer alatt: Jobb klikk az oldalon/A helyi menűből Forrás megtekintése menűpont
* Opera alatt: Jobb klikk az oldalon/A helyi menűből Source menűpont
* Firefox alatt: Jobb klikk az oldalon/A helyi menűből View Page Source menűpont
Keretes (Frame-es) oldal esetén:
* Internet Explorer alatt: Jobb klikk a kívánt kereten belűl/A helyi menűből Forrás megtekintése menűpont
* Opera alatt:
- Ha a kereten belüli kód érdekel: Jobb klikk a kereten belűl/A helyi menűből Frame/Source menűpont
- Ha a keret kódja érdekel Jobb klikk az oldalon/A helyi menűből Source menűpont
* Firefox alatt:
- Ha a kereten belüli kód érdekel: Jobb klikk a kereten belűl/A helyi menűből This Frame/View Frame Source menűpont
- Ha a keret kódja érdekel Jobb klikk az oldalon/A helyi menűből View Page Source menűpont -
#174 hali meg tudná nekem mondani valaki hogy az operában hogy tudom megnézni az éppen böngészett lapp html verzióját? az internet explorerben ha rányomok egy gombra akkor megmutatja a html verziót. Na ezt szeretném operában is megcsinálni.