5774
Opera
  • pbes
    Eszközök/Levelező és csevegő fiókok
    Válaszd ki a levelezőfiókodat amelyikkel szeretnél levelet küldeni, Kiszolgálók fül, állítsd be a leveleződhöz tartozó kimenő SMTP kiszolgálót, a felhasználói nevet és a jelszót. Az ingyenes szolgáltatók (freemail, citromail, stb) nem szoktak SMTP szervert biztosítani, a netszolgáltatód (t-online, invitel, stb) és a gmail igen, az ingyenes címekhez is használhatod azt, csak a spamek elkerülése miatt hitelesítést igényelnek, azokat is a leírásnak megfelelően töltsd ki.
  • oO VinyuS Oo
    Szevasztok!
    Most kezdtem el operát használi és baromi jó proginak találom nagyon pozitív ez a beépített levelező progi csak egy bajom van vele nem tudok levelet küldeni!
    Megkapni megkapom az összes levelem de ha küldeni akarok valamit azt írja ki hogy lehet nem jó az smtp beállításom pedig jó cím van beírva!
    Valaki tud erre megoldást?
  • pbes
    Nem normális, általában gond nélkül felmegy a shockwave és a flash is. Ha mégsem, akkor is nagy valószínűséggel fent van, csak nincs társítva a plugin az animációkhoz.
    Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések
    Megkeresed az swf-et és szerkesztésnél társítod a Shockwave Flash beépülőhöz. Nem tudom, hogy a Shockwave (nem azonos a flash-sel) milyen kiterjesztésű fájlokat használ, de azzal még nem volt gondom, csak a flashsel fordult ez elő, amikor a béta2-re telepítettem rá a véglegeset.
  • zserrbo
    Köszi a válaszokat. Most Operát használok, de mivel az egyik számomra gyakran látogatott oldalt nem jeleníti meg jól, többek között ezért talán áttérek az FF-re. Ha megkapom én is a jobb gépemet valószínűleg mindkettőnek helyet adok majd.
    Amúgy az normális, hogy az Opera 9.02-re nem megy fel nekem a Shockwave player?
  • Miguel125
    A www.gamespot.com -on milyen beállítást kell végrehajtanom, hogy működjön a kereső, mert "javascript:HidePopupWarning();" -t ír ki amikor rámutatok egérrel és nem enged beleckickelni a search mezőbe. (9.02)
  • Aquir
    jah, milyen igaz:)
  • Sil78
    Talán kapcsold be... Eszközök / Beállítások / Főlap / Elindítás... A beírt szövegeket is megjegyzi, ahogy kell.
  • Aquir
    nem igaz, safe módban nem jegyzi meg a lapokat
  • pbes
    Olvass vissza, úgy emlékszem korábban is pont zserrbo kérdésére válaszoltam, hogy át lehet rakni a gombokat bármelyik sávra, a #403-ason a címsáv elemei a fősávon vannak, a lapsáv pedig változatlan maradt. De akárhogy átrendezheted őket, ahogy neked tetszik. Eszközök/Megjelenés/Eszköztárak és egyszerűen áthúzogatod az elemeket.
    #402: gombokkal, menüből
  • Sil78
    - Ezt az újraindítás/lefagyás után visszaállítja a megnyitott lapokat a Firefox 2.0 is tudja már alapból, nem muszáj hozzá kiterjesztést használni.
    - Nekem is jobban tetszik, ha a fülek legalul vannak, mint Firefoxnál. Kérdeztem már máshol, de nem kaptam rá választ: Operánál van rá lehetőség, hogy átpakoljuk? (Megvan végre az új gépem, ezen már el fog férni az Opera is, úgyhogy fogok mostanában ilyeneket kérdezni még.)
    - A "fül fölött előnézet" létezik Firefoxnál is, kiterjesztésként (az előnézet méretét is lehet állítani). Ez volt az 1.5 egyik újdonsága, a Canvas támogatás tette lehetővé az ehhez hasonlókat.
    - Érdekelne a #402-re is a válasz, szeretem, ha átjárhatóak a böngészők. Firefoxhoz ott az IE View (esetleg az IETab) meg az OperaView kiterjesztés, és IE-hez is lehet csinálni hasonlót, Operában hogy működik? Ha jól emlékszem, valahogy lehet belerakni plusz menüpontokat...
  • pbes
    törölt hozzászólás
  • zserrbo
    Be lehet azt állítani valahol, hogy egy adott oldad melyik böngészővel jöjjön be?
    Ha nem akkor használom az IE gombot, amit kirakok az eszköztárra.
  • zserrbo
    Most jut eszembe kihagytam egyet. Ha az Operában egy fül/lap felé viszem a kurzort lenyílik az előnézeti ablakja. Igaz ezt van aki használja van aki nem. Mindenesetre ez se rossz, ha van.
  • zserrbo
    Ha az FF-et és az O-t hasonlítanám össze, én helyettük egy 3.-at válsztanék, ami kb. a következő tulajdonságokat tudná változásként a többihez képest:
    - Alapból több legyen a tudása, mint az FF-nek.
    - Legyek jól használható pluginek hozzá, de ezek inkább az olyan szolgáltatásokat tegye elérhetővé, amik már egy közep-haladó felhasználónak jól jönne, de egy kicsit hozzáértő felhasználónak (többet tud, mint egy szűz felhasználó, aki még nem látott böngészőt) már nincs rá annyira szüksége, mert elég, amit alapból tud.
    Gondolok pl az FF-nél a Restrart Firefox pluginre, amit az Opera alapból tud. Melyik az a felhasználó, akinek nem jön jól, ha pl kifagy a böngészője vagy véletlenül kilép belőle és a böngésző újraindításakor vissza kapja a régi helyzetét.
    - Rendesen optimalizálják a fejlesztők az oldalakat idővel rá
    - Személy szerint jobbnak tartom az FF megoldását, miszerint a legalsóeszköztás a fülsáv. Ezzel szemben az Operának nem tudom csak úgy megoldani, ha a fősávra pakolom át a címsort, de az meg szélesebb, mint a címsor.
    Ezt nem tudom meg lehet-e változtatni?
    A személyes sávra meg keresőket és kedvenceket tudok tenni. Szóval olyan böngésző lenne a jó, ahol az eszköztárak "felületétének" elhelyezkdését is tudom variálni.
    - legyen annyira biztonságos, mint az FF és az Opera is, ha az IE-hez mérjük.

Most ennyi jutott eszembe. Kritikákat elfogadok.
  • pbes
    Gyorsítótár törlése és látogasd meg az oldalt újra. Ez akkor történik, ha nem várod meg egy olyan oldal teljes betöltődését amihez tartozik ikon, hanem megnyitsz egy új oldalt ugyanazon a lapon. A legújabb weeklyben javították a hibát.
  • Miguel125
    Mit lehet tenni az ellen,hogy a könyvjelzőimnél a honlapok logo-i ne keveredjenek össze?
  • Aquir
    Én sem direktbe mondtam a flémelést dehogy. :) Természetesen csak poénosabban fogalmaztam.
    Egyébként most vagyok azon szakaszban amikor több fajta böngészőt is ki akarok próbálni, már csak a tájékozottságért is. Így most egy ideig elleszek az operával... Persze volt olyan hogy egy firefoxbeli kiterjesztés kellett, ami angol részletes, átfogó és tetszetős értelmezőszótárként működött, és opera közben csak ezért indítottam el a tűzrókát mert hiányzott és kellett volna :)) (Egyébként azért is, mert nem tudtam a weblap címét, amelyhez volt rendelve az említett kiterjesztés, bár a Firefoxban a böngésző részeként persze egyszerűbb használni)

Vannak hibák amiket tapasztaltam, és nem tudom, hogy a böngésző, vagy esetleg a win98 miatt (említettem hogy egy régebbi gépnél vagyok), vagy esetleges más okok miatt következtek be. Tehát egyik észrevételem, hogy youtube-os videók 5%-ánál olyan hiba merül fel, hogy a videó elindul, és a felénél, vagy rögtön indulás után (még látom az első képkockákat) egyszerűen félbeszakad, és a végére ugrik. Firefox/explorernél még nem volt ilyen, sikeresen játszották az adott videót. Operát újraindítottam, újra fel is telepítettem hogy megnézzem javít -e a dolgon valamennyit, de nem jártam sikerrel. Ugyanígy vagyok egy adott letöltött fájl - a "Letöltések"-ből való - kitörlése következtében (ritkán) fellépő nem túl kellemes lefagyással. Viszont annak örülök, hogy az Operában alapból bennevan a lapok helyzetének megjegyzése, ami az akármilyen okokból következő lefagyásoknál - vagy ha csak egyszerűen kilépek -, hasznos is, bár nem jegyzi meg az adott szövegdobozba beírt szöveget, mint a Firefox SessionSaver kiterjesztése, avagy ha erre itt is tudnátok megoldást, akkor ne fogjátok vissza magatokat.
    Azt tudom mondani, hogy az Opera egy kellemes kis böngésző - amivel nem gondolok arra, hogy a többi meg rosszabb -, amit még egyelőre még vizsgálat alatt tartok :)
  • Sil78
    Nem flémelés volt a szándékom, csak nem szeretem, amikor valaki sír (más topicban, sokszor a híreknél is), hogy mennyi minden hiányzik neki a Firefoxból, de még csak meg sem kérdezi a Firefox topicban, lenne-e rá megoldás. Tudom, milyen, amikor hiányzik valami, hisz tesztelésre használok néha más böngészőt, de legalább utánanézek. Áttérni nem fog egyikünk sem, hisz mindenkinek megvan, melyik jött be, de kényelmesebbé lehet tenni a "kiruccanásokat". És a Firefox pont egy olyan böngésző, amihez nagyon sokféle kiegészítő van, amikben talán jobban otthon vagyok, mint valaki olyan, aki amúgy nem használja. Szóval ha kell valami, légyszi, kérdezzétek már meg a Firefox topicban.
  • Aquir
    Sil kívülről belülről ismeri álalában a Firefoxot, majd lehet hogy ő nekiáll veled egy könnyed flémelésbe :))
  • DanielT
    Mi a jó ég jó a firefoxban ezt nem értem. Össze vissza kell tákolgatni, hogy tudja azokat a funkciókat amiket az Opera alapból vág.

Valaki érveljen már a FF mellett konkrét dolgokkal. Köszi!
  • Aquir
    igen, ezt viszont én is néztem hogy nem a böngészőbe "bele" vannak építve a webeszközök, hanem csak úgy megjelennek a képernyőn, ami ugyan igaz hogy látszik akkor is amikor leteszem a tálcára az Operát :)

Csak most egy kis teljesítményű gépnél vagyok, megnéztem hogy itt milyen a Firefoxhoz képest :)
  • pbes
    törölt hozzászólás
  • Sil78
    Mondj olyat, amihez nincs. Hátha mégis.
  • pbes
    Ízlések és pofonok. Én pl jól megvagyok a kiterjesztések nélkül, mivel a legtöbbnek van alternatív megfelelője az Operában. Inkább az okoz gondot, ha Firefox elé kerülök, hogy a jól megszokott, kényelmes Opera funkcióhoz nincs kiterjesztés. Részletek a MagyarOpera blogon.
  • Miguel125
    Hát sajnos igen... a widgetek-nek meg 99% haszontalan, inkább amolyan szórakoztató jellegűek mint hasznosak...de maga a böngésző nagyon tuti és szép.
  • lck
    Ez a hír nem hír ! - Csak hát hiányoznak a kiterjesztések.
  • Aquir
    Örömhír a topiknak: ma ismertem meg közelebbről az Operát, A Firefoxhoz képest (mivel azt már használtam) egyáltalán nem rossz, sőt! :)
  • Blufox
    Nekem pl igen,explorerben,Operában,Firefoxban is jó.
  • Aquir
    ez Fajafoxban sem jön be, csak a buta explorerben :P :)
  • Dying Soul
    Srácok, nálatok sem jön be ez az oldal? A flashre gondolok.
  • perko
    Köszönöm
  • pbes
    FlashGet FAQ
    Opera knowledge base
  • perko
    Nem todok az Operával (9.02) FlashGet-el letölteni.
    Ugyanazt a file-t Explorer-el símán letölti a FlashGet.
    Tud-e valaki segíteni, hogy mi lehet az oka?
  • Qwerty4
    megoldóttak a chat problémák is
  • Qwerty4
    Nagyon köszönöm!!!Most működik.
    Lehet hogy Java-sak, de viszont az is van telepítve, hamarosan megnézem a chatek működnek-e rendesen.
  • pbes
    Az sg-s hiba volt a lényeg, Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések, a keresőbe beírod, hogy swf, lehet, hogy ki kell venned a pipát az Operához rendelt fájltípusok elrejtése elől, kiválasztod az swf-et és a szerkesztésre kattintasz, alul pedig kiválasztod a Beépülő használata: Shokwave flasht és OK.
    A webes chatek általában javasak, ezeket nem ismerem, biztos, hogy ezek flasht használnak?
  • Qwerty4
    Oldalak:chat.hu, myvip.com, sg.hu
    Operációs rendszerem:Windows XP Service Pack 2
    A sávszél nem foglalt általában.És ha foglalt is és ha nem is foglalt ugyanazokat a tüneteket produkálja.
    Persze hogy engedélyezve vannak a beépülők és természtesen a flash playert úgy tettem fel hogy az opera ki volt kapcsolva, annélkül nem is lehetséges a telepítése.
    Hibák:
    chat.hu - nem mindig tudok belépni a chatszobába, néha megy, ha nem megy akkor az opera odafagy
    myvip.com - nem tudok 1szerűen írni a chaten, nem látszik semmi akármit írhatok, de a floodért figyelmeztet, érdekes
    sg.hu - a fórum bannereinek nagy része nem jön be, helyette egy világoskék háttér semmivel és kérdezi hogy mentsem-e a képet(bannert), tehát hogy letöltsem-e
  • pbes
    Melyik oldalak? Pontosan milyen op.rendszer? Hálózat mennyire leterhelt (pl lefoglalja e valami a teljes feltöltési sávszélt)? Azzal, hogy nem működik, plz help nem sokat lehet kezdeni.
    A beépülők engedélyezve vannak? A flasht úgy tetted fel, hogy közben ki volt kapcsolva a böngésző?
  • Qwerty4
    most frissítettem 9.02-re, mégújabb flash playert telepítettem és úgy se műxik
  • Qwerty4
    Opera 9.0-t használok, amióta újrapakoltam a wint és az opera-t is egyúttal, azóta nem működnek normálisan a flashes dolgok(pl. chat szobák nem jönnek elő vagy lefagy az opera és itt az sg-n se hozza elő a bannerek nagy részét).pedig a legfrissebb FlashPlayert pakoltam fel és csak szaraxik.
    Help Me.