48078
-
Dzenu #8276 Minőségromláson azt érted hogy csak a vörös csatorna hordoz érdemi információt infraképnél? -
Dzenu #8275 -
Lateralus #8274 Próbáltam anno. Bár egy házi gyártású (kvázi)ir szűrővel, nem gyárival. Sajnos a Bayer rács miatt elég jelentős minőségromlás tapasztalható, de elég elfogadható eredményt kaptam.Max 10x15-ös képig elfogadható az eredmény.
-
Dzenu #8273 Azt mondják infrára nagyon jó, nem próbáltad? -
Lateralus #8272 Igen, a másik megoldás, hogy felajánlom szerveimet orvosi célra :)
Sajnos a lóvé nagy úr és valahonnan most elő kéne kerítenem egy nem egetverően nagy összeget, de az a baj, hogy másként nem megy.
A gépről: zsákbamcskát nem akarok árulni. A legnagyobb hátránya az életkora. Ettől függetlenül nem volt még javítva és tökéletes műszaki állapotban van. Ha netán érdekel és van kérdésed mindenben tudok válaszolni, még a kényesekre is, mind a működésével, mind a képminőségével kapcsolatban. Esetleges előnyeit és hátrányait is volt módom kitapasztalni alaposan. -
G_ArchAngel #8271 mindenesetre csábító ajánlat...
alszom rá egyet...
holnap, lehet már tudok választ adni - ha addig Freak nem veszi meg:))) -
G_ArchAngel #8270 komolyan ezt akarod?
szerintem inkább az egyik vesédet add el:) -
#8269 Kösze kösze! :-) -
#8268 íme :) -
#8267 Átküldöd nekem is nézegetni?
[email protected]
HTX! :-) -
Lateralus #8266 Sajnos pénztelenség miatt, most úgy tűnik, meg kéne válnom szeretett masinámtól. Ha valakit érdekel esetleg.
A gép egy Canon EOS D30 tükörreflexes digitális masina kb. 2,5 éves, 18000 expoval.
3 megapixel, amely közepesebb optikával is lazán felülmúlja bármely 5-6 megapixeles kompakt képminőségét.
Az EOS 10D kiegészítői mind jók hozzá (illetve ennek a kiegészétői jók a 10D-re)
félprofi gép, fémvázas, karbonszálas fekete műanyagborítással, pentaprizmás.
ISO 100-1600 (800-ig teljesen használható képek,de az 1600 is nagyon jó, a 100 lényegében zajtalan.)
gyors AF rendszer (az újabb DSLR-eké gyorsabb, ez cserébe pontosabb)
ismereteim szerint minden Canon EF bajonettes optikát (így a régi Sigmákat is) gond nélkül fogad.
A Canon DSLR-jei közül a legjobb IR teljesítmény.
Az ára alku nélkül 150ezer, alkuval 160. Vagy ha kell hozzá egy kategóriájában jónak mondható optika (Tokina 24-200, ezen a gépen 38-320mm), akkor a 2 együtt 200ezer. Az optika új ára (gyári napellenzővel) 135ezer-Ft.
-
#8265 Hmm szedtem le magyar manual-t az A1 hez... szinte a kezemben érzem a gépet. :D
Innen szoktak nagyot pofáraesni :P -
#8264 GOndoltam, hogy kick out történt :-D -
#8263 Igazad van.
Asszem én is a 7Hi-vel kevertem az A1-et -
G_ArchAngel #8262 nincs, sajnos...:( -
#8261 előbbit kiütötted :) forumbug rulez :P -
G_ArchAngel #8260 női párbajtőr -
#8259 One big difference between the A1 and the 7Hi is the battery situation. While the 7Hi used four AAs, the A1 uses a proprietary lithium-ion battery known as the NP-400.
...Do note the usual disadvantages of proprietary batteries like this one: price ($45 a pop) and the fact that you can't "bail yourself out" with AAs when your rechargeables die.
-
Dzenu #8258 Mindkettő lithium akkus, de a markolatba lehet pakolni AA elemet is. -
#8257 WOW.
Ő kiő?
Miben nyert? -
#8256 Nincs a panának B zárideje? -
G_ArchAngel #8255 NAGY TÍMEA OLIMPIAI BAJNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#8254 Semmi értelme nem lenne. Az visszalépés erősen :-) -
G_ArchAngel #8253 - f11 (vs f8)
- dönthető LCD és EVF
- jobb kereső: 0,44" 235,000px (vs 0,33" 114,000px)
ez a 3 dolog ami igazán hiányzik nekem és a B-záridő... -
#8252 hm pont fordítva olvastam :) -
#8251 A1 még ceruzaelemes.
A2 már li-on -os -
#8250 Nézegetem már egy ideje az 5mpx feletti NEM DSLR gépeket.
A Minolta nekem bizonyított, az A2 keresője komoly fegyvertény, és a sok kapcsoló, manuális állíthatóság iszonyat használhatóvá teszi azt a gépet!
A1-et kizárólag a keresője miatt nem veszek, egyébként elég lenne az 5mpx. -
#8249 A1 csak a saját Akujával megy ugye? -
Dzenu #8248 -
#8247 HEhe nem divat csak ésszerű választás :) és rohadtjó vétel imo. -
Dzenu #8246 Összehasonlítottam a Panasonic DMC-FZ20-ast és a Minolta Dimage A1-et BP-400-as portrémarkolattal, mivel így nagyjából egy árban vannak, és mindkét gép 5 megapixeles. Előnyök:
- 432mm tele (vs 200mm)
- 2"LCD 130,000px (vs 1.8" 118,000px)
- 2.8-as blende a teljes zoomtartományban (vs f/2.8 - f/3.5)
- közelpont makró módban, csak a te kedvedért :) 5cm (vs 13cm)
- AF segédfény
- 28mm-es kezdőfókusz (vs 36mm)
- 30 - 1/16000 záridő (vs 8 - 1/2000)
- f11 (vs f8)
- manuális zoom (vs motoros)
- nagyobb súly
- kezelhetőség
- ISO800 (vs ISO400), bár elég zajos
- CF/MD
- gépről vezérelhető
- olcsóbb (kisebb) szűrőméret
- RAW(!)
- dönthető LCD és EVF
- jobb kereső: 0,44" 235,000px (vs 0,33" 114,000px)
- rakhatsz bele 1 vagy 2 akkut, illetve 6db ceruza akksit
- vakuszinkron csatlakozó -
G_ArchAngel #8245 most meg mindenki A2-t vagy A1-et akar?
divat lett?
akkor nekem nem kell...:PPP -
#8244 Ja és még egy roppant fontos dolog!!!!!!!!!!!!!
ÜNNEPÉLYESEN SZERETNÉK ELNÉZÉST KÉRNI ÉS ELISMERNI A TÉVEDÉSEMET, MISZERINT NEKEM A Z1 BŐVEN ELÉG SŐT SOK ÉS NEM KELL MÁSIK GÉP AZ ELKÖVETKEZŐ 30 ÉVEBEN.
Sajna totál fotóbuzi lettem, mondjuk már rég az voltam csak tudatlan voltam.
Idén ugyan még nem fogok gépet cserélni, de jövőre szinte 100%, hogy új gép lesz.
Maradok asszem Minoltánál. A2 a kiszemelt.
Hát ennyi. Igazatok volt! :-))))))) -
#8243 Mindenki döljön hátra, nyugodjon meg, tegye el a xanaxot, mert osztriába kifelé menet kiszárítottam a Z1-et és tökéletesen működött a hálidély alatt.
Gyönyörű helyeken voltunk, majd nyomatok linket. -
#8242 Hi -
#8241 HEhe 1 apró kérdés A1 ről: nem zavaró a sok gomb a "műszerfalán"? :D / Balkezeseknek is kézreáll, vagy itt is át kell szoknom jobbkézre? :/ -
#8240 szerintem az A1 is bőven jó, a felbontáson és az EVF-en kívül nem sok difi van köztük, és van, amiben az A1 jobb, he lehet hinni a dpreview-nak
az meg nem 300k
A2 8mpx-éről meg sok rosszat is lehet olvasni, ami nem csoda a mérete miatt -
G_ArchAngel #8239 a gond, hogy gép + portrémarkolat + kártya = több, mint 300e kincs
a Panát beszerzem a feléből: 150e-ért jobban megszakad a szívem, mint az A2-ért:))) -
Dzenu #8238 Ízlésekről persze nem érdemes vitatkozni, de ami nálad esetlen, az nálam szép és ergonómikus :)
Portrémarkolattal együtt (mindenképp csak így ajánlom) pedig olyan biztos fogása van, hogy elernyedt újakkal elkezdhetem lóbálni a gépet és nem fogom tudni elejteni :D
A zaj egyébként itt is jelen van, de neatimage segít, mer rendes! -
G_ArchAngel #8237 a Panasonicnál 2 hátrány volt, ami nem tetszett: zajosodás, nehézkes exposure állítás (én lehetek a béna, mert mások szerint nem volt nehézkes - nekem S602 után az volt) - amúgy szerettem gyors gép volt, megfelelő és könnyen átlátható menükkel gombokkal, jó objektívvel és stabilizátorral. A legnagyobb előnye pedig a 12× zoom volt, amivel a gerle seggén is megszámoltam a tollakat:DDD
Az A2 formára esetlen, bár élőben kellene látnom, a paraméterei és maga, az SLR-like besorolás fogott meg:)
Még gondolkodom rajta:)