48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    http://www.sd9.org.uk/index.htm

idézet zin...fórumról:
    ----------
    Azt olvastam vhol, hogy a zaj nagymertekben fugg a szenzor homersekletetol is. Pl. minusz fokokban kevesbe lesz zajos a kep, mint kanikulaban. Ez igaz?
    Tarold a ccd-et a frigoban... :)
    ----------
    Én is olvastam, sőt megmértem. Arra az eredményre jutottam, hogy a melegedés miatti zaj többszöröse az alapzajnak.
    ----------
    igaz. ezert (is) nehez a kompaktok elete. ugyanis a folyamatos ccd hasznalat miatt az erzekelo allandoan melegszik.
  • tomsolo
    EZT TALÁLTA S5000 ÉS S7000-HEZ ÉS BERAKTA MER RENDES :)
  • FREAK
    figyi, az ilyen megjegyzéseket megspórolhatod, egyelőre csak beszélgetünk a gépről, senki nem jelentett be semmit

az meg tipikus suttyó magyar szokás, hogy mindenkit mindenről LE KELL beszélni

ne vedd meg azt, ne utazz oda, ne add el, ne hagyd ott, ne fogadd el.... tudod, faszom tele van ezzel a hozzáállással, ami meg a gépet illeti, fórumokon eddig szinte csak elégedett hozzászólásokat olvastam róla (sokkal jobbakat, mint anno a 300D-ről, és meglepő módon azzal sincs nagy bajom)

ha ennyire zavar a téma, és képtelen vagy mással foglalkozni, akkor majd én abbahagyom, üdv mindenkinek
  • FREAK
    kipróbálhatod, ha ártana neki, nem működne

valahol olvastam, hogy csináltak vele 2 órás képet, fene tudja, nekem 10 perc bőven elég volt eddig
  • Lateralus
    Ja, hát hortobágy közepén, szürkegulya éjszaka, felhős időben. Oda biztos jól jön a 30 fölött is. Éjszakai (esti) városképhez pl. elég ritkán kell.

De nem akarok vitatkozni a kiszemeltedről, látom nagyon belegajdultál.
    Vedd meg ! Kívánom, hogy jöjjön be !
  • Ams
    láttam egy srácot 45percig expózni Mamayával (ami ugye filmes?), hát nem próbálnám ki a 300D-vel:D
  • Dzsini
    kimegy szabadba, hanyattfordít gép, leragaszt exponáló :) (vagy ha van T akkor klikk)
  • FREAK
    még nem próbáltam :)

viszont 1-2 órás expora jó (bár azt sem próbáltam, csak 6-8 percet)
  • Ams
    2napig? de utánna kuka,nem?:)
  • FREAK
    nekem hátrány, szeretem az éjszakai képeket, és 30 sec lófaszt nem ér olyankor

hátránya meg mindennek van, ahogy előnye is, én meg nem szeretnék egy gép mellett megöregedni, ilyen egyszerű...
  • Dzsini
    lehet, hogy csak én nem tudok furcsanyelvül, de mivaan? :))
  • Lateralus
    Ez azé odébb van a profi géptől.
    Nem tudom ez a fellángolás most mennyire nagy nálad, de inkább lebeszélnélek erről a gépről. Ez még mindig nincs kész.
    Ezt a programot, amiről írtál sokfelé dícsérik, de nehogy már egy OEM szoftver miatt vegyél gépet ! A tesztképek őszintén szólva nem győztek meg (legalábbis nem tudom, hogy mit kéne néznem, pl. a havas képen). Ezenkívül még egy csomó hátránya van ennek a gépnek, eltekintve a 30 mp max. záridőtől. Bár még életemben nem exponáltam ennyi ideig, ez szvsz. nem nagy hátrány.
  • FREAK
    "Menurut saya, Olympus E-1 lebih cocok dikategorikan di level Canon EOS 10D/Nikon D100/Fuji Finepix S2Pro/Sigma SD10/ Pentax *ist D. Memang ada beberapa sisi keunggulan E-1 seperti viewfindernya yang super gede dan bright, sensornya meski tidak sebesar EOS 10D/D100, namun saya melihat hasil foto macro yang diperbesar sampai ukuran 60 x 90 cm masih sangat halus resolusinya.

Mudah-mudahan ada rekan-rekan yang berminat memilikinya ?"

Hát igen.....
  • Dzsini
    és gondolom ezért fotóznak a csillagászok külön vásárolt ccd-vel, amit szabadon hagynak, és nincs betokozva hogy melegedjen.
  • FREAK
    hát akkor lőttek az éjszakai tájképeknek :/

legalábbis digitálisan (majd veszek valami filmes gépistent hozzá) :D
  • Dzsini
    minden érzékelő melegszik, és mérhetően zajosabb lesz hosszú záridőkkel. az igazi teljes bulb-hoz meg gondolom nem megfelelő a hűtése. ez meg a 3réteges kiképzésből adódóan nehezebben hűthető (pl. a középső réteg...)
  • FREAK
    "It does have a "bulb" setting that holds the shutter open for the duration of your finger-press, but this is an issue with the SD-9 as the maximum exposure is limited to a few seconds (the sensor gets too hot, apparently). The SD-10 is reported to be better in this respect, but (I'm told) is still not great."

beszarok, melegszik az érzékelő??

• The Garrett
    maga a gép tudna 30sec ig exponálni(max? ami meg igyis keves:P ), de a szoftveerébe le van butitva 15 re? :/
  • FREAK
    Bulb mode differences. On the SD9, bulb was available only at ISO 100. The SD10 bulb setting is available at ISO 100 and 200 by default; if you put the camera in extended mode, it is available in every ISO rating. Curiously it is still limited to approximately 15 seconds in all modes in which it is available (even though the camera itself is capable of shots as long as 30 seconds as mentioned above).

• Dzsini
    nekem is nagyon furcsának tűnik... valahova el kellene menni és elkérni kipróbálásra :)
  • FREAK
    mindkettőnél 30sec+bulb van, de attól még akármi lehet az igazság...

bár meglepődnék, ha egy profi gépnél 30 sec lenne a max
  • Dzsini

ahogy én olvastam, akkor a 30sec bulb az az, hogy benyomod az exponálót, aztán 30secnél zár magától, vagy te engeded el előtte... nem igazán "valódi" B :)
  • The Garrett
    drpreviewon odaírják ha le van 30+bulb(30sec) pl. Ha nincs a végén a (30sec) akkor korlátlan ideig lehet. sz.tem legalábbis így kell nézni.
  • FREAK
    elvileg ilyen tükrös szar :/
  • FREAK
    [kíváncsi arra a képminőségre]
  • FREAK
    jó hír, hogy van 600-as Sigma obi 105e HUFért :)
  • FREAK
    igazából egy dolog aggaszt, a 30 sec "bulb"... általában minden oldal minden gépnél más adatokat ad meg, 300D-nél is le volt írva sok helyen, hogy max záridő 30 sec, ehhez képest akár 2 napig is exponálhatnék :D

szóval ennek kéne utánajárni, hogy a bulb hol van leszabályozva, ha le van egyáltalán
  • Dzsini
    viszont utána lesz 1 bitang masinád, amit kezdhetsz megtanulni :)
  • FREAK
    ott van még az internetvilag.hu, de az vám+szállítás szóval a lehető legdrágább (persze még így is olcsóbb mint EU-ból venni)
  • FREAK
    igen, mondjuk a legegyszerűbb, ha egy ismerős veszi meg, de a te címdre küldi ajándékba

így nincs fölösleges furikázás, és tiszta a kép, csak éppen ebbe is bele lehet tenyerelni.... asszony vett így ruhát, csak a shop elfelejtette rácimkézni, hogy ajándék, itthon emiatt egy hétig szoptunk a UPS-szel, levelezés a céggel, a feladóval, levél fordítás (ezen kiakadtam, a büdös tahó nem volt hajlandó 2 ötsoros angol emailt magyarra fordítani), tisztázó levelek, faxok küldözgetése, aláírás, pecsét, anyámpicsája és még így is ki kellett tejelni pár ezret mittomén milyen díjként

néha meg megjön a postára az ugyanolyan nagy dobozos ruha, és egy fillérbe nem kerül, kurva következetesek...
  • Dzsini
    :D

hát én pár éve meg mostanság is rendeltem cdt, dvdt meg ruhát is... okosan mindig gift-ként jött, és akkor semmi vámolás nem volt... még úgy se, hogy fedex hozta. aztán 1 cég volt akik normál cuccként küldte, ott ment is a pár hetes vámügyintézés, és felbecsülték valami félelmetes értékre a cd-t... :/
  • FREAK
    this is Hungary, vám és pénzügyőrség honlap, 2004. Augusztus 13.:

"Mit kell tudni az uniós vámjogról és alkalmazásáról?

Magyarország csatlakozása az európai unióhoz egyre inkább közeledik"

no comment
  • FREAK
    laza 2 hetet rá lehet számolni, igen.... szar mindenhogy, sokat kell ezeken agyalni
  • FREAK
    én is dobtam ám egy hátast... gecik ezek, mindenképpen fizetsz ha túl szögletes a csomagod, csak máshogy hívják a tételt....

(arról nem is beszélve, hogy a 70 dolláros vakut a faszkalap 100 dollárra értékelte, miután először megkérdezte, hogy ez ugye digitális fényképezőgép?)
  • Dzsini
    bár biztosan lassabb, mint ha aztmondod, hogy hadd jöjjön FedEx-el és csá...
  • Dzsini
    még úgy is ha "gift package"-ként jön? ejha...
  • FREAK
    csak az ajándékosdinál pénzt kell utalni, kinti és nemzetközi szállítást fizetni, az is dobhat rajta pár 10k-t
  • FREAK
    én is úgy tudom

a vakunál 25% ÁFA és kb 3% vám volt a plusz, ha simán idehozzák, akkor meg helyből 35% vám va, vagy valahogy így
  • Dzsini
    azon a szinten pl ahol az A2 van, kb 4 gép van...

Freak: ajándékosdival lehet, hogy jobban megéri...
  • tomsolo
    KANTÚRA?

:DDD