48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzenu
    Ja, ojan, gondolom hosszúéletű lesz :)
  • Dzenu
    De miért vagy ennyire határozott, főleg hogy alig van különbség a két gép között? Amúgy a sorból a Nikont villámgyorsan kiejteném, körülbelül semmi nem szól mellette. Igaz, csak az elődjét, az 5700-at próbáltam, de az ritkaszar gép, még ha nem is mai darab. A Pana nekem is szimpatikus amúgy, kérdés hogy neked mik a fontos szempontok gépvásárlásnál.
  • FREAK
    én Paksra tippeltem red alert idején :D
  • FREAK
    hát én még nyomozok Sigma vásárlás ügyben, jövő héten kiderül, van-e értelme belefogni, ha igen, akkor remélem, nekem is elmegy a cuccom pikkpakk :D
  • G_ArchAngel #8232
    Ajka fölött, a bauxit portól:)))))))))
  • G_ArchAngel #8231
    mindegy, amúgy sem vagyok akkora Makró-huszár, mint Dzsini és Te, majd győzködöm magam - a legxarabb, hogy nincs gépem!!!
    Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megveszik az FZ10-et:(((
  • FREAK
    ez valami kölcsön nick? :)

amúgy jó szar az a kép, legalábbis nekem semmilyen szempontból nem tetszik (az ország melyik részén piros az ég?) :D
  • FREAK
    thx, de már le is írtam, hogy ez miért nem jelent semmit :)
  • FREAK
    Érzésre nemtom :)

Ha fogsz egy HI (3.2mpx) SD10 képet, és a szoftverével double size-ban elmented (ami valójában dupla oldalhossz, vagyis 4x képméret), kapsz egy 13.7mpx méretű képet, ami megközelítőleg van olyan jó, mint az általam látott átlagos 6mpx képek, plusz ha lebutítod 6mpx-re, akkor simán élesebb, részletesebb képet kapsz

sajnos nem láttam még hagyományos 12+ mpx képet, így ahhoz nem tudom hasonlítani, de számomra is meglepő módon tényleg érezhető a különbség egy 10 millió érzékelővel alkotott 3 mpx kép és egy 6 millió érzékelővel alkotott 1.5 mpx-es, 6 mpx-re visszanagyított kép minősége között

a hosszú expo hiánya valóban nagy szopás, rágondolni is rossz (bár lehet ügyesnedni photoshopban több rövidebb képpel is - igaz, az is szopás) :D
  • G_ArchAngel #8227
    Freak:

fotozz.hu
    "Közelpont makro módban: 13 cm" - KonicaMinolta Dimage A2
    "Közelpont makro módban 5 cm" - Panasonic DMC-FZ20

Garett:
    Németországból és Japánból rendelhető az FZ20, ha jól tudom 700€...

Dzenu:
    nem, jelenleg az Pana' DMC-FZ20, az KonicaMinolta A2, a Nikon 8700 és az Sony F828 játszik - a Panasonic nem egykategória, ezt én is tudom, de az FZ10 is nagyon bejött
  • The Garrett
    zsÍR^^ Ma is tanultam valamit ;)
    heil sG :)
  • Dzenu
    Hi
    Gyorsreagálások:
    FREAK: Sigma gyerebe, a helyedben váltanék, bár az SD9 is meggondolandó, majdnem feleannyi ahogy az európai árakat nézem. Azt viszont sok helyen írták, hogy hosszú expóra alkalmatlan... De ha filmessel ki tudod váltani, akkor talán nem akkora hátrány (amúgy 17 perces expó 300D-vel). Érzésre hány megapixeles DSLR-el hasonlítanád össze az interpolált képet?
    Garrett: szerintem makrónál nem lényeges a minél kisebb távolságadat, én pont hogy minél távolabbról szeretek marózni. Ez pont annyira parasztvakítás, mint a nagy megapixelszám (kategóriához mérten), vagy a videoképesség, mindenki erre megy rá, pedig soxor egyáltalán nem fontos. Ha egyébként A1-et veszel, a polárt jól válogasd meg, 28mm-nél mindegyik vignettálni fog, még a wide is. UV-ről én letettem, fizikai védelemnek ott a fém (magnézium?) napellenző, UV-t meg alapból szűr az optika.
    Archangel: A1 nem játszik? Jobban megéri, mint az A2. Vienna cameránál 656€-ért (kb 164e Ft) árulják portrémarkolattal együtt! Bár nem láttam az A2 keresőjét, de ez is bőven használható, a 8mpx nem tudom mennyire létkérdés (főleg azonos érzékelőméret mellett), és valamiért külsőre is jobban bejön az A1 (nekem). Vedd még figyelembe a 28mm-es kezdőfókuszt, a manuális zoomot és fókuszt, a rengeteg gombot, ami által élmény vele fotózni, még ha sokkal szarabb képeket csinálna, akkor is ezt venném. Lehet számítógépről is vezérelni (jó móka :).
  • FREAK
    sovány? szerintem nem jelent semmit, ha tudsz közben zoomolni, sőt, még jobb is

a C4000-em 2cm-ről makrózott, de nem mindig örültem, hogy ezt csak full wide állásban tette, és az esetek felében semmi értelme nem volt, mert nem lehetett úgy beállni, hogy ne árnyékoljam be a témát..... cca 10cm +zoom az ideális makrózáshoz (én, ha nem a fordított obit használom, másfél méterről makrózok a 70-300 obival - nyilván egy légynél ez kevés, de hernyóhoz ideális)
  • The Garrett
    Sz.tem a 13 centis makró-foksztávolságra gondolt, ami a többi minolta-t nézve sovány.
  • The Garrett
    Nem láttad te még a túrahátizsákom :))))) MEg van 1 fotos övtáska itthon valahol a szekrényben, ami ugy néz ki mint 1 pisztolytáska abba is elfér ahogy a méreteit néztem
  • FREAK
    hát annyit bizony nem :)

a táska nem részletkérdés, ez kiderül az első durvább kiránduláson :D
  • The Garrett
    na annyit biztos nem ért volna meg. most 186+("ajándék" 512 CF card). Vagy sikerül lejjebb imádkozni. :)
    Így még esetleg kifér mellé 1 polár/uw | Meg valami normális táska hozzá bár ez már tényleg csak részletkérdés.
  • FREAK
    hát szerintem jól döntöttél, lehet, hogy én is A1-et vettem volna, csak akkoriban az ugyanannyi volt, mint a 300D kit (360 ezer HUF passzek)
  • The Garrett
    ahh ok. csak már mindenhol olvastam róla reviewokat és forcsa volt hogy 1 árlistában sincs. :P

<ez a gépvásárlás mizery tényleg nem egyszerű dolog>
    Én valahol ott járok hogy rájöttem fölösleges nekem 300d-t venni, mert mire olyan "állapotba hozom" hogy egy vele egy árkategóriában lévő, de kompakt gép használhatóságát elérje addig már sokkal töbet költöttem rá. most egy A1 en filózom. DE asszem ennél meg is állapodok. (adja "isten" hogy sikerüljön is beszerezni :/ )
  • FREAK
    még nem jött ki, tudtommal
  • The Garrett
    az Fz20at mikortól lehet kapni nálunk? Depon nemtaláltam
  • FREAK
    azért ez még érdekelne:

"makróra használhatatlan előtét nélkül"

hogy kell ezt érteni?
  • FREAK
    na mivel nem a Minoltának dolgozom, ezért lassan le is kattannék a témáról, de nem veszed figyelembe, hogy a száraz adatok önmagukban nem képviselnek értéket

egy Leica kompakt sem jobb, mégis néhol drágább mint egy félprofi Canon dSLR, ott a nevet fizeted meg, más gépeknél a használhatóságot, vagy a feelinget, vagy a presztizst...

az A2-n 3x annyi külső kezelőszerv van, mint az FZ20-on, vagyis ha esetleg többet is tud az utóbbi, lehet, hogy nehezebb elérni, nem mindegy

meg eleve hülyeség a gépek árait egymáshoz hasonlítani, ez nem halpiac, hogy itt 500 egy kiló ponty, amott 650... mindegyik annyi amennyi, önmagához képest nézd az árát, ha kell, akkor kifizeted, ha nem kell, akkor meg kár róla beszélni
  • G_ArchAngel #8212
    nekem drága, van rá pénzem, talán ezért, mert az ilyen dolgokat ezerszer végigrágom...

nem látok akkora tudábeli különbséget az FZ20 és A2 között, ami indokolná a 80-100e árkülönbséget...
    ha az A2 200e-n belül lenne és így 40e-rel lenne több, mint az FZ20, akkor azt mondom, hogy megéri - így nem (nekem)
  • FREAK
    a drága relatív fogalom, kérdés KINEK és MIÉRT

aki nem szeret obit cserélgetni (én pl utálom) annak lehet, hogy megéri, bár nekem már hiányozna az ezzel járó szabadság és sok lehetőség.... valamit valamiért

• G_ArchAngel #8210
    felesleges a vita: a legelfogadottabb (klasszikus) forma a téglatest közepén lévő henger...
    a többi gép más: divatot, stílust teremt, de nem a klasszikus formát követik - ettől függetlenül egy portrémarkolatos A2 ergónomiailag lehet, hogy jobb, mint a 300D, de egyszerűen drága (markolattal együtt főként)...
  • FREAK
    sose mondtam, hogy nekem annyira tetszik a 300D, az A1 már akkor is jobban tetszett (annak csak a mérete nem kielégítő portrémarkolat nélkül)
  • G_ArchAngel #8208
    DE!

a EOS 300D és a Pana egymásra jobban hasonlít, mint az A2

akkor ugyanolyan az ízlésünk, Te kis turista?:)))
  • FREAK
    utsó mondat csak basztatás, nem reagálni rá! :D
  • FREAK
    azt mondtam, a Panasonic walkman gyártó, a Sony meg üres kazi/írható CD gyártó :)

Viccet félretéve, a Nikonnal az a baj, hogy kizárólag fényképezőgépeket gyárt, ami nem feltétlenül előny. A Minolta is régi motoros (akár a Canon) és sokmindennel foglalkoznak, ami sok tapasztalatot jelent. Szvsz a Nikon kompaktjai a "legkompaktabbak"

a 2-3 pontodat meg szerintem gondold át még párszor (és ne csak a funkciók listáját nézd, hanem a kezelőszerveket is - A2-nél nem kell minden szarért a menüben turkálni...)

kinézet meg ízlés kérdése, ami nálad a turista stílushoz közelít, ahogy elnézem :)
  • G_ArchAngel #8205
    hát, igen...

csak az a gond az A2-val, hogy:
    1., bűn ronda és ez nekem kicsit számít
    2., makróra használhatatlan előtét nélkül, ez is számít
    3., tudásához képest indokolatlanul drágának tűnik
    4., Freak-nek volt egy ilyen hozzászólása: a Panasonic videókamera gyártó - én erre a Canont fénymásoló gyártónak tituláltam, akkor mi lesz a Konica-Minolta vs. Nikon-nál? Nikon kicsit nagyobb név (persze ez nem számít)

igazából, bár tetszik a Sony 828 és a Nikon 8700, az A2-nek elfogadom a tudását - az Oly 8080-at egyből kizártam mert félelmetesen csúnya, mint a Z1-Z3 sorozat, de ár/érték arányban még mindig a Panasonic DMC-FZ20-at tartom jó vételnek, bár a fenti gépek tudásának az optikán kívül a 80%-át jó, ha tudja...
  • Dzsini

például a panorámafényképezőgép
  • Dzsini

fotopuska
    meg egyebek...
  • Dzsini
    freak sigmát fog venni :DDDD (vagynem)
  • Galy
    hmmm....mik történtek itt....
  • Dr JÚZER
    köszönöm a segítséget.
  • Dzsini
    ugyanolyan aksik vannak egy digigépben is, mint amiket külön tudsz venni "tölthető elemeket" - vagyis illendő teljes lemerülésig használni (amíg be se nagyon kapcsol a gép), és utána teljesen feltölteni. - így lehet a leghosszabb élettartamot, és a legjobb töltöttséget biztosítani.
  • Dr JÚZER
    Hali!
    egy kis segítség kéne.most vettem egy digit.fényképezőt,de nem tudom hogy az aksit ki kell-e "sütni" vagy nem.
  • Lateralus
    Azt hiszem távol állt tőlem bármiféle rosszindulat, ezt szerintem te reagálod túl.
    Nyilvánvaló, hogy ha valakinek van ellenvetése, akkor ugyanúgy közkinccsé teheti, mint a jópofizást. Az nem kenyerem, ha egyszer máshogy érzek, még ha jobban is esne neked. Körbenyalhatjuk itt egymást, de akkor nem szól másról ez a topik csak nyáladzásból.
    A felhorkanásod meg azért sem értem, mert alig pár hozzászólással ezelőtt te írtad azt, a Nikon 8700-ről:
    "biztos jó, de az A2 mellett semmi értelme".

Persze ez nyilván nem lebeszélés volt, de ha spec. ilyen gépem lenne, akkor én is nyugodtan érezhetném megsértve magam, ugye ?
    Képtelen vagyok mással foglalkozni ? Egész nap ez a téma és cseppet sem zavart úgy általában, egyetlen beírásom szólt arról, hogy nekem nem szimpatikus a cucc. Ez jelentené, hogy képtelen vagyok mással voglalkozni, csak a fikázással ? Nekem pedig úgy tűnt, hogy te vagy képtelen mással foglalkozni, mint a Sigma egész napos dicsőítésével. Nem is lenne baj, mert azért nem rossz gép, de nem is ennyire isten. Ezt akartam csak megjegyezni.
    "Szerintem", teszem hozzá !

Köszönöm a figyelmet !
  • Dzsini
    tomsolo: már csak kellene s5k meg s7k valakinek :)