48078
-
#8397 St aszonta megkérdezi a főszerkesztőt, most viszont nyaral - úgyhogy info leghamarabb hétfőn -
G_ArchAngel #8396 még élek, csak van más dolgom...
hogy áll a "fotós részleg by SG" téma? -
#8395 reggeli nézelődés eredménye...
"na adjunk a számozási konvencióknak" by Canon :)
Powershot A95, ami az A80 utódja, mert kihajtós lcd-s, viszont 5MP-s - szimpatikus masina :)
meg egy kis mese a 20D-ről
meg Powershot G6 - megmondom őszintén nekem ez a G sorozat valahogy sosem volt szimpatikus... mostanra meg már 7MP-s, hacsak nem valami új technológia, iszonyat zajos képet fog legyártani...
Meg Freaknek egy pár új obi - van szép IS-es is köztük -
Dzenu #8394 Zboard, na ilyen kéne!!!444 -
Dzenu #8393 MM személyzet meg mindenhol ilyen felkészült, tisztelet a kivételnek (még nem találkoztunk, de biztos van). -
Dzenu #8392 Külföldről rendelés? Tudom, mindenki parázik tőle, de nem kell. Annyival mindenképp olcsóbb, hogy ha el is romlik, még 2-3 garis utaztatás belefér a különbségbe. -
#8391 NA körülnéztem a városban lehet-e kapni A1 et (miskolc)
12 fotósbolt -ból 1 se árul minolta termékeket. Egyedül a MM bevoltak minolta gépek, megkérdem a kedves eladót Minolta A1 ük van -e raktáron, mert nemlátom a polcokon... Hát aztmondja:
"Ilyen első generációs gépekkel(??,azmi???) nem foglalkozunk,mert eléggé elavultak Azt a tipust kb 3 éve adták ki, azóta ittvan ez a 7hi ami az utódja az A1 nek..."
NA mondom magamba te ilyen hozzáértő lehetsz. :D
hozzáteszem a polcokon csupa olyan gépek voltak amik bőven az A1 előtt jelentek meg. :P
1 boltban találtam valami normális eladót, aki képbevolt :) és mondta hogy pesten nézzek körül 1-2 helyen(konkrét helyet mondott névcímstb vel, mert a minoltanak nem nagyon jöttek össze dunán-innen a márkaképviseletek/viszonteladók.
Végül felhívtam azt a pesti boltot amit ajánlott a srác és láss csodát lehet kapni! Asszem hetfon van 1 utam pestre, mert nembízok a postában :/
-
rish #8390 má mindegy :)
most a szervíz szárítja, ha akarja :) -
#8389 Szárítsd még!
Úgy tünik jobban beázott mint az enyém (az enyém csk bepárásodott de azt durván) és 3 nap szárítás (pl. autó kalaptartóján tartás menetközben) meggyógyította.
Ugyn ezt csinálta mint a tied: magától exponált... -
rish #8388 tokban volt és úgy ázott be. aztán 3 napig szárítottam. aztán bekapcsoltam, zoomolt meg exponált magától, de szerencsére a képeket még le tudtam tölteni róla. aztán elvittem márkaszervízbe, ott azt mondták, majd hívnak az árajánlatukkal.
-
#8387 re:8382: 20as tft van annyiért, de itt photoshopos, és munkára való monitorról volt szó - amik egyelőre sokkal drágábbak. -
#8386 ha az optika nem vizesedett be, akkor érdemes kb 1 hétig szárítani otthon - szellős, száraz helyen - és utána reménykedni.
ha a lencsetagok közé ment víz, akkor nehezebb az ügy. -
#8385 ezt szvsz fogalmazd újra
így önmagában kb annyi értelme van a kérdésnek, mint mondjuk "mennyiért javínatak meg egy törött autót?"
vágod, ugye? -
#8384 ... ha lehet javítani :( -
rish #8383 kb. mennyiért javítanak beázott gépet? -
#8382 nem sokkal kerül többe egy 20-as (!) HP tft, érdemes körülnézni
-
Dzenu #8381 Köszönöm. PH eléghalott, nem nagyon válaszolnak.
Megint más: Zboard billentyűzetet (Photoshop keysettel) lehet itthon kapni? Vagy bármilyen más PS-keyboardot? -
#8380 ...meg nagyon rövid élettartam. haverék plazmák kereskedelmével meg ilyesmikkel foglalkozik, még a drágábbak is pár hét alatt beégnek, ha nem elég változatos a kép (pl. 12-es karika... - és 10ezer óra alatti teljes életkor. -
#8379 munkára a kis plazmára lennék én majd kiváncsi de az még várat mágára (egetb@szó ár!) -
#8378 ja igen - és természetesen a saját szemnél jobb "tesztfelület" nincs, ebben egyetértek. -
#8377 ajánlanám átolvasásra a prohardver.hu fórumait - ott jónéhány tft-vel kapcsolatos beszélgetés van, és elég mélyen kitárgyalják pl. a munkára használhatóságot is. olyat, ami DTP munkára alkalmas és 19"es 200ért biztos nem találsz... de ott biztosan tudnak jótanácsot adni. -
#8376 ...nálunk van bent tft és halálszopás előtte ülni (néha kell csak) , ha félted a szemed vegyél egy minőségi crt-t (magas frekivel)...
ha mégsem tudunk lebveszélni róla akkor bemész és teszt... jobb helyeken ennyi pénzértösszeszoktak rakni... én monitor teszt flopival léptem be a mistrálba és még ott is lehetett úgy venni (erőteljes fellépés nem árt) :D -
Dzenu #8375 Tisztában vagyok a technikai korlátokkal, bár én úgy látom hogy játékra alkalmatlanabb inkább. Az viszont biztos, hogy nem akarok CRT-t bámulni, tehát a TFT-k közül keresem a legalkalmasabbat. Több olyat is találtam, ami minden feltételnek megfelel, de mindegyik szinte pontosan 200k. -
#8374 ha munka és PS, akkor egyelőre felejtsd el a TFT-t... ezek legjobb esetben párszázezer szín, és a legtöbbeknek alacsony a tiszta látószöge. -
Dzenu #8373 Dolgozni akarok rajta, főleg PS, net, hasonlók. Féltem a szemem, és sokat vagyok gép előtt, ezért mindenképp váltani akarok CRT-ről. Játékot nagyjából leszarom, nem kell rövid válaszidő, filmet meg TV-n nézek. Ami kell: DVI, külső táp, 19", éles, színhelyes kép, esetleg RCA/Svideo bemenet. -
#8372 ha képek akarsz rajta nézni, dolgozni ne vegyél ha játszani jó az iyama, de szerintem az lg is -
#8371 tudtommal ez úgy műxik, hogy elkezded mozgatni egy irányba a gépet, először "kileng" a stabilizátor, de ahogy az a fizikában lenni szokott 1-2 másodpercen belül felveszi a gép lendületét, vagyis nagyjából visszaáll középre, hisz nem a MOZGÁST érzékeli, hanem az ELMOZDULÁST, vagyis a MOZGÁS VÁLTOZÁSÁT
namármost, ha svenkelés közben visszabilleg középre, akkor már csak a kézremegést érzékelheti -
Dzenu #8370 Más: 19-es TFT-ből mit érdemes venni? -
Dzenu #8369 Met olyankor áltósan mozgatod a gépet (feltéve hogy vízszintesen akarsz komponálni), és az AS (IS) honnan döntse el hogy a mozgásodból mennyi volt a kézremegés és mennyi a tudatos mozgatás? Az csak egy mozgásérzékelő, ami ha be van kapcsolva, ellentétesen mozgatja a CCD-t/lencsét, nincs semmilyen helyzetfelismerő képességgel megáldva (egyelőre). -
Dzenu #8368 Szerintem minden stabilizátor kevesebb bemozdulásra van tervezve (és kevesebbet kompenzál), mint amilyen hatások svenkeléskor érik. -
#8367 a legolcsóbb anti shake: ha aznap nem iszom kávét... -
#8366 miért? -
Dzenu #8365 És ha nem pont vízszintesen halad a téma, pl DH verseny, ahol a bringás átlósan mozog a képen, nem tudsz mit csinálni, mint hogy kikapcsolod a stabilizátort. -
#8364 nem feltétlenül, mert ha egyenletesen mozgatod oldalra, elvileg nem ront bele
de ez nem tapasztalat sajnos... -
Dzenu #8363 De az csak olyan IS-nél működik ahol megadhatod, hogy csak függőlegesen kompenzáljon, egyébként ellened dolgozik svenkeléskor. -
Dzenu #8362 Még mindig jobb, mint ha a digitális zoommal akarnák eladni. Az meg tényleg nagy előny sok eNbernél, hogy nem kell stabilizátoros optikákat venni, tehát 2-3 obinál már biztosan beljebb vagy árban. -
#8361 nem feltétlenül, felhős időben, ha svenkelni kell mondjuk egy bringaversenyen, nem mindegy, hogy van IS vagy a kezedre van bízva a mozgás -
Dzenu #8360 "ha neked gyors AF kell, akkor valszeg gyors dolgokat akarsz fotózni, amihez ugyanúgy nem árt az IS...."
Ha gyors dolgokat akar fotózni, akkor valószínüleg rövid záridővel teszi, ilyenkor meg nem játszik az IS. -
#8359 "utólag semmilyen programmal nem javítod ki a bemozdult képeket..."
resample? :DDD
na jó lehet kicsit túloztam... de a reklámba így ezt nyoimni az is ilyen erős volt...(nekem) -
#8358 ijjj azért ezt erősnek érzem... szar fénynél mindig jól jön(ne) az, és utólag semmilyen programmal nem javítod ki a bemozdult képeket...
ha neked gyors AF kell, akkor valszeg gyors dolgokat akarsz fotózni, amihez ugyanúgy nem árt az IS....