48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    hát nem tudom, ha találsz nekem olyan helyet 1000km-es körzetben, ahol 900 USD (na jó vámmal vagy áfával 1200 USD) érték alatt kapható SD10 váz, akkor kimegyek, és jöhetsz velem :D
  • FREAK
    és az a vicc, hogy elég sovány a választék egy bizonyos szint fölött.....
  • tomsolo
    kimenni kézbe venni megvenni hazamenni...:D

(legbiztonságosabb is...)

osztrákiába is vannak jó kis olcsó helyek...
  • G_ArchAngel #8151
    így kezdem én is látni...
    francba..., meghülyülök a gépek közti kavalkádban...
  • FREAK
    azóta is kattogok, és ha nem számoltam el magam nagyon, pont kijönne a mostani cuccom árából egy váz kintről, és 2 obi itthonról

most azon agyalok, mi éri meg jobban, kinti ismerőssel küldetni ajándékba vagy (ha lehetséges) ide rendelni
  • FREAK
    hát nem :D

Olaszországban egy boltos néni megkérdezte, mikor óhajtunk csatlakozni az EU-hoz (mindezt idén május 20 körül) :D
  • FREAK
    nemtom

biztos jó, de az A2 mellett semmi értelme....
  • Dzsini
    EU vagyunk vagymi :) (bár szerintem ez a hír még nem terjedt teljesen el a világon)
  • FREAK
    digitalliquidators.com szállít internesönel is, kérdés, tudják-e, hogy létezik egy Hungary nevű vicc a bolygón....
  • Dzsini
    olvasgass :)
    jólnézki :D
  • G_ArchAngel #8144
    srácok, új gépet szemeltem ki, véleményezzétek, pls:

Nikon Coolpix 8700
  • FREAK
    na hát ennyi, én mára ledöbbentem, megyek mosogatni :)
  • Dzsini
    "sokkal részletgazdagabb képek" blabla :))))
  • FREAK
    Fent a teljes kép eredeti formában, alul balra ebből egy részlet, jobbra az editált verzióból egy részlet. Pár csúszkát kellett megpöckölni, hogy megjelenjenek a bőrhibák és újabb hajszálak :)

• FREAK
    de nem is ez a legdurvább, hanem az, amit a progi a képpel csinál (expo, fény, élesség)

mingyá jön a demo :D
  • FREAK
    hát igen, úgy néz ki, a double size önmagában simán hozza a megfelelő minőséget 13.7 millió pixeles felbontásban

szerintem még ezt is simán lehet duplázni, és még mindig VAN részlet a képen

persze nehéz megmondani, hogy ez mennyivel jobb, mint egy hagyományos kép, próbálom nagyítani a saját képeimet, de már csak az objektívek különbözősége miatt sincs sok értelme... mindenesetre meggyőző amit láttam, és tényleg neszeneked 3MP :)
  • Dzsini
    neszeneked 3MP (x3) :)
  • The Garrett
  • FREAK
    na csak belinkelem, mert nagyobbacskák

KÉP

KÉP
  • FREAK
    aha
  • FREAK
    mingyá mutatom, találtam jobb képet, ja és fasza a szoftver, nagyon korrekt beállításai vannak, lehet rendesen varázsolni a képpel
  • Lateralus
    Ez most mi ?
    Sigma RAW-okat konvertálgatsz a saját progijával ?
  • Dzsini
    szóval fincsi a foveon?
  • FREAK
    4500x3000 képet kaptam dupla méretben, ami nem veszített látványosan a minőségéből, sőt... ami az eredeti méretben nem látható, az itt láthatóvá vált, mégpedig egy kis kromatikus aberráció (HUÁ!)

keresek más tesztképeket is, mert ez a havas táj elég szélsőséges téma, hátha találok valami durva minőségű stúdiófotót
  • FREAK
    hmmmmm

I'm impressed....

linkeljek mintát?
  • FREAK
    vízhajtású? nem a vizet "kipufogó" durranógázas motorra gondolsz?

ON

pár perc múlva lejön a sigma progi, megnézem saját szememmel, mire jó az X3F

én is úgy vagyok vele, hogy 6mpx-ről majd akkor lesz érdemes fejleszteni, ha elérhető lesz a 12-15mpx-es technológia, addig nem éri meg befektetni 3-400 plusz pixelsorba

ez most csak ezért érdekel, mert alig kéne ráfizetni (vagy nem is kéne), és ha minden igaz, a végén nagyobb felbontást kaphatok jobb minőséggel (ez hamarosan kiderül)

de az alap mindig a kíváncsiság

• Lateralus
    ...és akkor a történet úgy folytatódik, hogy maradtak az olyan gyártók, akiknek úgyis minden mindegy, lásd Polaroid, (Sigma sem nagyon jeleskedett a digigépgyártás terén korábban). Tehát ha terjedni is fog, akkor a kisebb gyártóknál és ha tényleg felmutat valamit (főleg olcsóság terén, hogy a nagyoknak is megérje), akkor a nagyhalak is rápillantanak esetleg.
  • Lateralus
    Bevallom engem is meglátogat néha (gyakran), de két dolgon mindig elbukik.
    Egyrészt ésszerűen belegondolva az új gépek hangzatos fejlesztéseinek fele smafu, reklámduma, és mindig van visszalépés is valamiben. Aztán amiben tényleg többet nyújt az új, az meg nem biztos, hogy fontos lenne nekem.
    A második dolgot meg mindenki jól ismeri. Egyes helyeken, pénznek hívják, máshol maninak...

Jóslás ?
    Most az látszik, hogy soha, de ha optimistán akarom nézni, akkor az elkövetkezendő évtizedben nem biztos.
    A Canon saját érzékelőket tesz a gépeibe, az esélye szinte nulla, hogy Foveont fog lízingelni, amikor ott van neki a bevált Canon CMOS, és az emberek így is megveszik a gépeit. Egy tavalyi Canon fejes interjúban el is mondta, hogy nem terveznek más érzékelőre váltani, mert ez nekik bevált.
    A Nikon szintén évekre előre dolgozik, és saját érzékelővel, vagy a Sonytól lízingeli, ami bevált neki, mert az ő gépeit is megveszik ezzel. Kevesebbet kell fejleszteni az új modelleken egy jó ideje bevállt rendszerrel, mint egy újra átálni. Ez neki is pénz. Miért vesződne egy Foveonnal. Szóval szintén a "járt utat a járatlanért, el ne hagyd..." elv.
    A Kodaknak már több modell óta bejáratott külső gyártója van. Nem valószínű, hogy váltana. Amúgy meg újabban csak full frame gépekkel jön ki, ami még nincs Foveonból. Ezen kívül a Kodak az egyik prominens képviselője a 4/3-os rendszer kifejlesztésének. Ha kihoz egy olcsóbb gépet, akkor szerintem ezzel a rendszerrel teszi.
    A Pentax belevághatott volna első gépével a Foveon bizniszbe, de úgy látszik nem találta a dolgot elég vonzónak, így az első DSLR-je Sony érzékelővel jött ki. A gépe elég jó, de még csiholgathat rajta és ha kijön egy újjal, biztos olyannal, aminek továbbfejlesztése nem kerül túl sok pénzébe. Ésszerű, hogy marad a bevállt érzékelőnél, mert azt fejlesztgetni könnyebb, mint egy tök újat.
    A Minolta most készül kihozni az első DSLR-jét. Ő is úgy gondolkodott, mint a Pentax és a Sony mellett döntött. Szerintem marad is annál a fentiek miatt.
    Olympus, a más emlegetett 4/3 érzékelő másik szülőatyja és a cserélhető obis gépe, az E-1, ezzel jött ki. Erre fejleszti lassan szaporodó új objektívcsaládját. Szinte kizárt, hogy a Foveon felé kacsingatna.

Kompakt gépeknél a digifényképezésben nem túl jó nevű Polaroid próbálkozik elsőként, de azt a gépet is majd egy éve már beharangozták és talán őszre lesz belőle valami. A végeredmény még kétséges. Ráadásul a kompakt érzékelőpiacot olyan nagyágyú érzékelőgyártók uralják, mint pl. a Sony, a Sanyo, Matsushita stb. Akik milliószám adnak el érzékelőt más gyártóknak, így marha olcsók is tudnak lenni. Egy Foveon nem tud ezekkel érdemben versenyezni, mert elég kis hal. Még akkor sem ha elméletben tök jó a gyártmánya. Tudod, hogy nem az hajtja a világot, hogy mi a jó, hanem, hogy a nagy cégeknek üzletileg mi az. Állítólag a vízhajtású autót is kitalálták már...pedig milyen jó lenne.
  • Dzsini
    nekem "báncsa a szememet" :) egy ilyen képet kb poszter-méretben tudnék elképzelni, és oda szerintem nem illik... (btw hál'égnek a plakátkiállításon lényegesen lecsökkent a jpg-kockás poszterek száma...)
  • FREAK
    jah, de szerintem ez a "lo-fi" stílus még talán jót is tesz a képnek

jó minőségben lehet, hogy "üresebb" lenne, fene tudja
  • Dzsini
    a beállítás nagyonrulz, csak sajna a minőség... az a kék ég nemigazán ennyire pixeles-foltos igaziból
  • lázárdávid
    jah és ha ezzel megbántottalak akkor sorry...
  • lázárdávid
    hm

hát jólvan na csak hát rossz napom van meg Pénetk 13 van

de amúgy milyen a kép?
  • FREAK
    jobb mintha lefasszopózott volna :D
  • FREAK
    letöltöm a SIgma Photo Pro 2.0-t meg egy-két X3F filet, kipróbálom, mit is tud valójában ez a technológia (főleg a 2x méret érdekel)
  • Dzsini
    mellesleg bátor dolog le"ember"ezni Freaket így ismeretlenül ;)

jahogy 1 szál 256os kártyával már kellemetlen a dolog... 512+256 és azzal már el lehet cikkcakkolni :)
  • Dzsini
    van egy 'fényképeid' topic...
  • lázárdávid
    ? milyen másik topicba ember?
  • FREAK
    így talán?
  • lázárdávid
    http://www.villageriders.atw.hu/0003_copy.jpg