48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    az elmúlt időben annyit fényeztem az A2-t, hogy ma már a kinti árakat is elkezdtem nézegetni :D
  • FREAK
    kéne...
  • Dzenu
    Lesz fotós részleg? Megnyitám már az A1 topigt!444
  • Dzenu
  • The Garrett
    A1 et végül :)
  • Dzenu
    ojan :o
  • Loál János #8431
    Mazo.
  • FREAK
    mit vettél?
  • The Garrett
    remelem.. most vettem meg !A GÉPET! és nincs sok $kedvem$
  • Dzenu
    Sazl: a légy egy papírlapon pihent, az első fotón a felém eső része volt éles, majd apró mozdulatokkal közelítettem a lapot (az asztal éle mentén) a kamera felé, amíg az utolsó képen a potroha vége is éles lett. Ezeket egyenként megnyitottam PS-ben, igazítás után rámásoltam az előző képre, és history brush-al dolgozva mindegyikből csak az éles részeket hagytam meg.
  • Timber
    jaja ... udv Garrett koma ^.^

jossz szombaton ugyeeee?
  • The Garrett
    mm izébizé.. Az elémélete ennek olyan hogy csináltál "x" fotót és tologattad a légy elejétől a háta fele az élességet, aztán PS ben össze? vagy a legyet mozgattad elore hatra?

Sry ha már leírtátok kicsit koma vagyok :P
  • Dzenu
    htxvm
  • FREAK
    van
  • Dzenu
    Van olyan hely, ahol matricára nyomnak képet? (matt, strapabíró, nemlejövős)
  • Dzenu
    jáj, sry
    [VAK]
  • FREAK
    szvsz a PS módszerre gondolt
  • Dzenu
    Most van nálam egy Nikon 3200, tök pici, pedig CF-et használ :o.
    De el is romlott, sazl gyorsan vissza is adom :)
  • Dzenu
    Majd leírom részletezve, de ugyanaz a móccer, mint amit FREAK használ, csak nálam a beépített obira megy rá a fordított, nem a vázra.
  • Blasta
    Ja és ez a feszkó veri keményen néz ki!
    Gratula érte!
  • Blasta
    Ezt a módszert meséld mán elfele plíz! :)
    Nem érti hülye plásztáh!
  • Dzenu
    siessen!
  • FREAK
    nemtomhát

de valami izé :D

(majd tomsolo ha megjött nászútról)
  • Dzenu
    Mi a neve, megnézem DC-n
  • Dzenu
    htx!
  • FREAK
    ÁZ!

100 dolcsi, de majd utánanézek mindenféle illegális helyeken :D
  • Dzenu
    Egyesével, PS-ben. Van olyan progi ami nem panoráma, de több képről a legélesebb pontokat összerakja egy képpé?
  • FREAK
    huhh, reméltem, hogy ez a megoldás, más nem jutott eszembe :D

vmi panorama progival vagy lá manuále?? (meg tomsolo régebben mutatott egy progit, ami pont erre való)
  • Dzenu
    Ezt még nem láttad? (nagyobban)

Kb 15 RAW képből lett összedolgozva, tologattam egy papíron :)
  • FREAK
    ekkora élesség hogyan?
  • Dzenu
    ezs:

• FREAK
    rulez thx

melyik legyes képről van szó?
  • Dzenu
    up, ezzel készült a legyes(?) kép (Minolta@200mm + Pancolar 135mm):

Láccik az LCD-n, mennyire vignettál.
  • Cat #8404
    összforgalom tekintetében az év elején billent át az arány a filmes-digitális harcban a digitális javára
  • GregSB
    Pl. a Forte is.
  • Stann
    Miaz, hogy az Agfa "is"?

Más is felhagyott már?
  • Cat #8401
    Az Agfa is felhagy a filmes fotózással

Az Agfa több mint egy évszázad után megválik fotóvegyészeti üzletágától, beleértve a kisfilmeket, a fotópapírokat, az előhívó vegyszereket és a laboratóriumi berendezések gyártását is.

Az üzletágat pénzügyi befektetők és az Agfa menedzserei vásárolják meg 175,5 millió euróért. Az AgfaPhoto GmbH 55 százalékos többségi tulajdonosa a Nanno Beteiligungsholding lesz, 25 százalékot a cég vezetői vásárolnak meg, a fennmaradó rész pedig amerikai pénzügyi befektetők birtokába kerül. A tulajdonosváltást követően az AgfaPhoto létszámleépítésre számíthat. A digitális fotózás elterjedése következtében kialakult kisfilmek iránti csökkenő kereslet miatt a leverkuseni üzem ezer dolgozója közül minden harmadik rövidített munkaidőben dolgozik. Az elbocsátás mértékéről nem tettek közzé adatokat. A fényképészeti üzletág jelenleg 2900 főt foglalkoztat, ebből 2100-at Németországban.

A befektetők bejelentették az AgfaPhoto működési költségeinek a csökkentését is. Ez egyes marginális tevékenységi körök értékesítését foglalhatja magában. Az AgfaGeavert fotóvegyészeti üzletága az idei első félévben a tavalyinál is nagyobb veszteséget szenvedett el digitális fényképezés terjedése és az árcsökkenés miatt elszenvedett 18 százalékos forgalom csökkenés miatt.

A fotóvegyészeti üzletág értékesítésével nem tűnik el a piacról az Agfa kisfilm. A befektetők a márkanevet korlátlan ideig használhatják fotóvegyészeti termékekre. Az Agfa 1936-ban jelent meg az első színes filmmel a piacon. Az 1897-ben bejegyzett márkanév az "Actien-Gesellschaft für Anilin- Fabrikationen" rövidítése. Az első Agfa-termék egy 1889-ben piacra dobott előhívó szer volt. Az Agfa 1964-ben egyesült a belga Gevaert Photo-Producten céggel és akkor alakult meg az Agfa-Gevaert-Gruppe. Az Agfa-Geavert konszern a jövőben a digitális technológián alapuló nyomdaipari grafikai berendezések valamint gyógyászati leképező berendezések gyártására összpontosítja energiáját. Tavaly a konszern már értékesítette roncsolás mentes anyagvizsgálati üzletágát az amerikai General Electricnek.

Miután az Agfa-Gevaert, Európa vezető fotótechnikai vállalata eladja fotóipari üzletágát, magyarországi részlege is az új cég, az AgfaPhoto leányvállalataként működik tovább - közölte Hadas Júlia, az Agfa Hungária Kft. cégvezetője az MTI-vel.

Az Agfa Hungárián belül három üzletág működik, s mindegyik élén cégvezető áll: a fotó, az egészségügyi, valamint a nyomdaipari - grafikai részleg. A fotó üzletág szintén három részből áll: a film, a papír és vegyipari termékek, valamint laborgépek részlegből. A cégvezető elmondta, hogy a fotórészleg 5 alkalmazottat foglalkoztat, s tavalyi éves forgalma 3,5 millió euró volt. Az elmúlt évben Magyarországon mintegy 6 millió fotófilmet adtak, el, aminek 34 százalékát az Agfa gyártotta. Az idén, a digitális kamerák további elterjedése miatt valószínűleg 20 százalékkal zsugorodik a filmpiac.
  • Cat #8400
    köszi!

kár, és érthetetlen hogy miért ilyen drágák ezek, ha az alapcsomagban lévő mindössze 30ezerbe kerül
    a már-már ugyanebben az árkategóriában lévő panasonic FZ-10 igy mégsincs veszélyben (kár hogy nem tud rawot, még a fz20as se)
  • Lateralus
    A rossz hírrel kezdem. Sajna a 2 új EF-S obi nem lesz egyáltalán olcsó. A 17-85-ös 650 eurós nyitóáron lesz (itthon sokkal drágább), ez így is 160-170 ezer forint Németországban, vagy Ausztriában megvéve. Egy két 10 ezerrel többért már L-es profi kategóriájú obikat mérnek. A 10-22mm-es objektív 900 euró körül lesz ez olyan 220-230 ezer forintos külhoni beszerzési árat jelnthet. Az ithhoni áraknál inkább nem mennék bele jóslásba :(

A jó hír, hogy ezek az objektívek valóban egyediek a maguk módján a 17-85-ös átfogásában van más, sokkal olcsóbb obi, de ez az első stabilizátoros ebben a tartományban. A 20D-n ez az objektív kb. 27-136mm-nek megfelelő látószöget produkál. Ezzel a Canon valószínú, hogy a sikeres 28-135 IS obijának digitális változatát akarta kihozni. Csak az a baja, hogy kb. 100 ezerrel olcsóbban van nagyjából ugyanilyen Sigma obi, ami elég jó képminőséget produkál, pár hiányosságot leszámítva. Arról nem is beszélve, hogy 30-40 ezer körül is van már 18-50-es Sigma. Ez stabilizátoros és várhatóan jobb teljesítményű, csak kérdés kinek ér meg ez +100-130 ezret ?

A másik obi a 10-22mm-es tényleg egyedi. Kb. 1-1,5 éve jött ki a Sigma az eddigi legnagyobb látószögű zoomjával a 12-24mm-el (ez is kb. 900 euro). Ez az új Canon viszont átszámolva is 16-35mmm nek megfelelő látószöget ad, ami a Canon legnagyobb látószögű zoomjának a 16-35 L-nek a tartománya, szóval ezzel az obival ezt el lehet érni. 900 ojróért, amiért már valóban kaphatóak L-es profi optikák, csak nem ebben az átfogásban.

Más gépekkel összehasonlítva ?
    Kompakt gépeknél 35-38mm nek megfelelő látószög szokott az alap lenni. Rosszabb esetben 40-45mm, jobb esetben 32-35mm. Néhány gép 28mm-nek megfelelő látószöget is tud. Itt a drágább objektívvel elérhető a 16mm-is. A 300D olcsó alapobija kb. 29mm-t tudott. 10D-re, D60-ra, D30-ra és más márkájú DSLR gépekre, amelyek nagyjából egyforma méretű érzékelőt használnak 35-40 ezerért van ugyanilyen (29mm-t tudó Sigma) is.
    A mondat amúgy nem fedi teljesen a valóságot, mert a digitális fényképezőgépek világába már elérkezett az extrém nagy látószög használatának lehetősége, csak jóval drágább gépek és optikák esetén. Inkább az "olcsóbb" modelleknél jött most ez el. A full frame érzékelős gépeknél nincs objektívszorzó, így ezeken a szélesebb látószög adott volt, csak az ilyen gépek ára 1,5-2,5 millió.
  • Cat #8398
    "A másik optika az EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM, ami a digitális fényképezőgépek világába is elhozza az extrém nagy látószög használatának lehetőségét."

láma kérdés: ez más géppel összehasonlítva pontosan mit jelent?

az eos 300D árának csökkenésével szerintem iszonyat versenyképes lett, és most hogy ujabb ef-s obik is megjelentek (amik remélhetőleg külön megvásárolva olcsók lesznek, pártizezer ftba kerülnek majd) egyre inkább szemezek vele