48078
-
#12266 én többnyire alapdolgokat használok, levels, kontraszt, forgatás, egy kis retus, ha kell, és ehhez hasonlók. Ennyi bele kell, hogy férjen
néha persze nekem is elszáll a kezem, de azokat a képeket nem publkikálom :)
tény, hogy minél kevesebb utómunka van egy képen, annál "több" az értéke -
G_ArchAngel #12265 de nem értem, hogy mit lehet egy fotón javítani? mit jelent az amit megkíván a végeredmény:)
áthelyezni egy másik környezetbe a témát? mesterségesen ködöt varázsolni a képre? kiemelni a témát, ha már manuális fókusszal nem sikerül?
én nem vagyok a digitális fotózás ellensége, hiszen azzal kezdtem, és utána tértem át az analógra, sőt venni is akarok egy digitális vázat - csak tudni szeretném, hogy kinek mit jelent a digitális képalkotás számítógépes része, vagy miért is van rá szüksége...
persze én is szeretek effektek segítségével pl. wallpapert készíteni egy jobban sikerült képből, de arra nem mondom azt, hogy fénykép:) -
#12264 persze ilyenkor kérdés, h mennyire fotó a fotó -
#12263 ha a kép megkívánja, menjen csak, itt a végeredmény számít
-
G_ArchAngel #12262 azért gondoltam, hogy 10% elég az alapjavításokhoz és vágáshoz...
de aki ennél tovább megy...:( -
#12261 digit képeknél zstem nélkülözhetetlen a PS, elég ha csak az érzékelők dinamikájára gondolsz
diginél ez van, kész
-
G_ArchAngel #12260 én ennél láttam már informatívabb oldalt is... -
#12259 www.zoommagazin.hu -
G_ArchAngel #12258 vki nem tudja a Zoom magazin honlapjának címét? tudom, hogy az újságban benne van, de nem jut eszembe, és a google sem találja...:( -
G_ArchAngel #12257 nem:)
89/11?
:))) -
#12256 Bántani? Miért bántanál? :-)))))
Én nem osztom a 90-10 hozzáállást, viszont kedvem sincs erről egy újabb véget-nem-érő vitát kezdeni. Ha nem gond. ;-) -
G_ArchAngel #12255 nem téged akarlak bántani, csak mostanában a netre felkerülő képek nagy részében 20% a fotózás, 80% az utómunka aránya...
jobb lenne, ha ez az arány 90/10% lenne a fotózás javára... -
#12254 Amúgy rengeteg PS mentes képet csináltam az eos-szal. Mondhatni MIND AZ! :-)))
Olyan igazi tesztfotó van, de még majd ha lesz időnk felrakjuk a honlapra. -
#12253 Áhhh, a Sodi féléktől feláll a szőr a hátamon, nem terhelem le ilyen emberek képeivel a cmos-t sem :-D -
G_ArchAngel #12252 csináltál már valami értelemes képet (PS-mentest)?
szombaton lesz vmi tiltakozás a Német Nagykövetség előtt - Vér és Becsület, vagy milyen szélsőjobboldali szervezet felvonulásával, ott csinálhatsz fotókat "érdekes emberekről(?)"...
...ha nem félted a géped:P -
G_ArchAngel #12251 van hát:)
állványon forgatja gyorsan, hosszú záridőnél:)
látványos mozgó tájképeket kaphatunk eredményül:D -
#12250 FELTÉVE ha van benne panorama funkció!! -
#12249 Aha értem. Köszi. Mivel a gép is oly nincs akadály. -
#12248 Igen van.
Gondolom Olympus márkájú a kártya.
(bizonyos Oly gépekben a panorama fotózás-funkciót csak Oly kártya esetében engedélyezi a gyártó. Ez amolyan marketingstratégia, sztem g*ciség) -
#12247 Sziasztok!
Vettem ma egy 256-os xD kártyát. A csomagoláson ott virít hogy: "Exclusive panorama function" meg így van ráírva: 256MB panorama
Ez most mi? Parasztvakítás? Létezne hogy a kártyának van vmi köze a panorámakép készítéshez? -
Lateralus #12246 Fine, Normal
Itten olvasható:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page2.asp -
#12245 1 kérdés: A 350D milyen JPG tömörítési beéllításokkal rendelkezik? -
#12244 Add oda neki a tied! :DDD -
Lateralus #12243 A régóta ígérgetett, első Foveon érzékelős kompakt a Polaroid x530, lassan csak megjelenik.
Az első próbaképek:
http://www.pbase.com/skaliwag/test_shots
http://www.pbase.com/polaroid_digital/first_images -
G_ArchAngel #12242 még egy kicsit gondolkodom...
.
..
...
....
.....
nem, köszi:D -
G_ArchAngel #12241 ez az én listám:)
ha csajokról állítanám össze, akkor sem szólhatnál bele...:PPP
amúgy az S1 IS a legrégebbi ezek közül, a Panasonic egy szinten van vele szerintem, csak így írtam le... -
#12240 35-70 :)
-
Cat #12239 azért én a Canon S1 ISt nem huznám le ennyire -
#12238 eladó eos 1000, megkímélt állapotban 35-37 EF obival csak most, csak nektek, csak akciósan 20E!
-
#12237 felhívtam a hivatalos canon szervizt.
35ezer lenne a felújítás, csere nem lehetséges.
:DDD
-
#12236 ettől félek én is
egy darab fotó nem jött ki még belőle :) -
Lateralus #12235 Annál azért biztos nem 70ezer, de tényleg nem tudom. Az is lehet, hogy drágább, mint egy "új" használtat venni. -
#12234 eos 1000 az alany -
Lateralus #12233 Canon DSLR-nél emlékeim szerint nagyjából 70-75ezer egy zárcsere itthon. Analógnál nem tudom. Biztos függ a gépmárkától is, mert egy 1v-be tutira több, mint egy Zenitbe. -
G_ArchAngel #12232 én egyszer voltam az Akácfa utcában a Fotóland-ban javítatni/tisztítatni egy objektívet, az 12500 HUF volt - egyéb tapasztalatom nincs...:( -
G_ArchAngel #12231 igen, azt én is szeretem, de nem akkor, mikor komolyat akarok alkotni:)
pl. az ágyban:DDD -
#12230 senki? :) -
#12229 azmá máskérdés, van akinek bejön ha kiröhögik :-D -
#12228 köszönöm(: -
G_ArchAngel #12227 Egyébként Lateratusnak van igaza: Fuji S5500 + kártya + fotóstáska, és még lehet, hogy így is sovány a 90e...