48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • ivjoe
    Igen, papírom is van róla! Ilyen árért még nekem is megéri megvenni! TEhát ha valaki olcsó és jó gépet akar, annak adjátok oda ezt a linket.
  • ivjoe
    A gépem :C
  • G_ArchAngel #13146
    hülye:)))
  • ivjoe
    Ingyen van a Canon EOS 1Ds
  • GregSB
    Atyavilág! Ilyen okádék optikát...
  • G_ArchAngel #13143
    Sony TRV238 E kamerához keres egy ismerősöm 2× telekonvertert, légyszíves segítsetek, mert én nem találok...
  • G_ArchAngel #13142
    Oké, köszi - már várom...
  • obe
    jolvan holnap irok rola, ma már nem vagyok
  • Galy
    Fotóparadicsom a Füredi úton valahol
  • Lateralus
    És egy teszt róla, teljes méretű tesztképekkel:

elrettentésként :)

http://www.cameratown.com/reviews/rollei/minidigi.cfm
  • Cat #13138
    http://www.sg.hu/cikkek/31347
  • Lateralus
    Itt van egyik régi modell tetején :)

• Lateralus
    Kicsit ilyen polcra való szobadísz jellege van.
    Amúgy legalább 2 éve piacon van már ez és az egyszerű CMOS szenzor nem sok jót ígér.

A "filmtovábbító" kar az oldalán meg külön megér egy misét. :)

Tényleg csak poénkodni jó, meg azoknak akik elnosztalgiáznak vele és megveszik kicsiben a régi nagy név "makettjét", amivel mellesleg még valamiféle fotókat is lehet készíteni.
  • G_ArchAngel #13135
    aranyos, kár hogy csak 2 mpixeles...
    bár kicsit divat-feeligje van
  • Timber
    mondjuk kiabrandito egy kicsit, hogy nem tartottak meg a twin optikat, es fix-fokuszos a gep >.<
  • Timber
    KELL KELL KELL!!!!
    Fiatal eveim jutnak rola eszembe amikor en az eredeti modellel csinaltam meg kepeket (mind a mai napig megvan meg a gep - csak nem mukodokepes mar >.< !)
  • G_ArchAngel #13132
    akkor légyszíves mesélj nekem róla!
    engem nagyon érdekel...
    (akár privátban is)
  • obe
    én ezt elvégeztem
  • G_ArchAngel #13130
    hát remélem:)
    az a para, hogy nálunk a főnök nem támogatja az ilyen tanfolyamokat, ami munkaidőben kezdődne (16.30-ig vagyok), pedig nagyon szeretnék ide jelentkezni (lehet fel sem vesznek)
    Mindenesetre megnézem magamnak ezt a Károlyi Kertet, ha már 2 utcával odébb van...
  • Blasta
    gondolom a 2004-et elírták, nem?
  • G_ArchAngel #13128
    A hallgatók felvételének feltételei: Érettségi bizonyítvány és olyan szintű idegennyelv-ismeret, hogy a hallgató a sikeres szakvizsga időpontjában, vagy attól számított 6 hónapon belül be tudja mutatni alapfokú, bármelyik típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványát. Felvételi vizsga, amely két részből áll:
    Fekete-fehér, vagy színes képriport készítése. Választható témakörök:
    Károlyi kert / főtér
    Vasárnap reggel

A képriport álljon 8-20 db, diapozitívból vagy legalább 13x18cm-es nagyítású képből. Címmel, bevezető szöveggel és képaláírásokkal legyen ellátva, amelyek írógéppel vagy szövegszerkesztővel készüljenek. Leadási határidő: 2004. szeptember 10., Népszabadság Oktatási Központ.
    Szóbeli felvételi, ahol a hallgatók alapfokú fényképészeti ismereteikről adnak számot. (Kötelező irodalom: Sevcsik- Hefelle: Fényképészet, 4.,7., 8., 11. fejezet. Műszaki Könyvkiadó Bp., 1980.)

A felvételi vizsga: A regisztrált jelentkezőket levélben értesítjük a helyszínről és az időpontról.

A felvételi vizsga díja 3000 Ft, melyet a képriport leadásakor a Népszabadság Oktatási Központban (1034 Budapest, Bécsi út 122-124.) kell befizetni.

Jelentkezés: a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével. A jelentkezők postán csekket kapnak, melyen a 2000 Ft-os regisztrációs díjat befizethetik. Jelentkezni személyesen is lehet a NOK irodájában. (1034 Budapest, Bécsi út 122-124., 1. em. 103.)

Jelentkezési határidő: 2005. szeptember 09.
  • G_ArchAngel #13127
    csak kicsit indokolatlanul drágák, vagy csak rosszak az árak a weblapjukon?
  • obe
    Szerintem a Studoline-ban marha ügyes kezü szervizes van minden japán holmival dolgozott már, sok hivatásos viszi oda az objektiveket(is)
  • G_ArchAngel #13125
    Fotószervízek a lap alján
  • The Garrett
    Tud nekem ajanlani valaki pesten olyan helyet, ahol foglalkoznak objektiv javitassal?

Történt ugyanis, hogy az egyik lencse elmozdult a telében, és gyors fokuszváltásnál beakad. TErmészetesen itt falun senki nem vállalja hogy megcsinálná, aztmondták pestre vigyük.

HA már mindenképp fel kell utazni akkor olyan helyre vinném amit esetleg ismertek. thx.(jah analogminoltakhoz szant obi, ha ez szamit) :P
  • Cat #13123
    http://www.sg.hu/kereso.php?mit=ixus
  • Butthead
    Az 5x zoom nagy vagy kicsi? Az IXUS-okat még megnézem, de ha jól emléxem, ezeknek csak 3x a zoomjuk. Tavaly egy HP 850-es kölcsöngéppel fényképeztem, na egy akkora nem kellene, bár jó képeket csináltam vele... Ha profibb célokra kellene, akkor ilyesmit vennék (persze nem HP-t). Amúgy az IXUS az Toyota IXUS?
  • BenceYCE
    Úgy értem ha az A200 képei zajosak, akkor...
  • Lateralus
    Élesebbnek, részletesebbnek fogod látni.
    Az szebb ?
  • BenceYCE
    úgy alapvetően mi a baj a konica-minolta gépekel?
  • ivjoe
    Sztem igen. De erre ne építs.
  • BenceYCE
    #13101 ??
  • Lateralus
    Viszont a nagy zoom (ahogy szeretnéd) és a zsebrevághatóság nem nagyon vágnak össze.
  • ivjoe
    ZENIT Powaa!
  • ivjoe
    Nemtom, de és sokkal jobban sztema a nagy állat gépeket. A kis ultrakompaktokat meg sem lehet fogni. Expozíciós időt kitartani, pedig lehetetlen. (A többség nem is tudja :D) Jobban sztem a nagyobb gépeket. Nagyobb tömeg --> nagyobb tehetetlenség --> Nehezebb bemozdítani.
  • G_ArchAngel #13113
    Ákosnak igaza van, a Fuji nagy előnye a nagysága, ezáltal a biztosabb fogása, de ha neked csak hobby-turista-család fotózásra kell, akkor tényleg IXUS, vagy a mostanában az eladási listákon szépen szereplő Panasonic kompaktok...
  • akos
    Akkor nézz valami ultrakompaktot.
    Azok zömmel pont ilyen zsebbe szánt, csajoknak villogtatós gépek.
    Canon Ixus-ok... stb.
  • Butthead
    Köszi az ötleteket, megnéztem a Fujikat is, végül is nem rosszak, csak nagyok, és én elsősorban olyanra gondoltam, ami elfér a zsebemben. (A két Pentax gép 92 x 56 x 28, ill. 100 x 62 x 42 mm.) Tokra éppen ezért nem lenne szükség, csak egy memóriakártyára meg pótakkura. Az ár az annyira nem fontos, de azért nem akarok túl drágát, mert ha ellopják, kirabolnak, stb., akkor ugrott a gép...
  • G_ArchAngel #13110
    435€ a legolcsóbb ár a Canonra, 388€ a Fuji S7000-re, szóval ötszámjegyű összeg az negatív...
  • G_ArchAngel #13109
    lehet, de a kedves versenyző nem írta, hogy a 100k alatti összeget, mire akarja költeni...
    kártya, tok, stb...
    könnyen lehet 80k ból 120-at csinálni:)