48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • akos
    S7000?
    Azt is láttam már 80e körül...
  • G_ArchAngel #13107
    Ebből a mezőnyből az FZ5 ami befutó lehet, mert nem hinném, hogy a Canon ötszámjegyű összegből kijönne...
    Szerintem még nézd meg a Fuji 5500-ast is...
  • ChevyG #13106
    köszi!
  • akos
    Ugyan saját tapasztalat nélkül, de szerintem Canon a nyerő...
  • Butthead
    Üdv!
    Éppen digitális fényképező beszerzésén agyalok. Már jó ideje kutatok a neten, összehasonlítgattam több gépet is (Canon Powershot S2 IS, Panasonic DMC-FZ5, DMC-LZ2, Pentax Optio SV, Optio 750Z), de hátha van olyan típus, ami elkerülte a figyelmem.
    Szóval nekem olyan gép kellene, aminek fasza akkuja van, amihez olyan töltő is van esetleg, amit kocsiban is lehet használni (szivargyújtóra kötve, van ilyen?). Feltétel még az átnézeti kereső, úgyhogy a Pana LZ2-es már ki is esett. Optikai zoom is legyen, és ne csak 3x, mert pl. koncerteken messziről szeretném lekapni, ahogy a tagok reszelnek gitáron, stb. Ja, és nem hátrány, ha a készülék elfér zsebben, ne kelljen már hátizsákban hordani a cájgot. :) A bevizsgált gépek közül a két Pentax áll nyerésre eddig, de szívesen fogadok még javaslatot. (Azért lehetőleg 5számjegyű összegből jöjjön ki...)
  • obe
    Az uv-szűrőt azért használj hogy a frontlencsédet megvédje kosztól,sérüléstől, valamint ultraibolya fényt szűr(kevésbé lesz ködös, kékes árnyalatu).
    Polárszűrő:zavaró tükröződések kioltására hivatott(viztükör,üveg,lakk..stb)kivéve a fémes csillogó felületek, ezekkel nem bír. Napsütéskor szinte állandóan fenn lehet az objektiven, konturosabbá teszi a képet(felhők az égen pl.)visszaadja a telt színeket melyeket a vakító napsütés elkékítene.(szabad szemmel nem látod a napfény kékítő hatását, mivel a szem automatikusan korrigál)
  • ChevyG #13102
    UV és Polárszűrő mire jo pontosan?
  • BenceYCE
    Félreértettetek!
    Az A200 az 8 mp-es. Az S20 Pro pedig csak 3+3mp-es. A Super CCD 4 SR miatt. (#13018) Tehát a kérdés az, hogy ha az A200 képeit összetömörítem 3mp-esre akkor az eredmény szebb lesz-e mint az S20 Pro 3mp-es képe?
  • Lateralus
    Az ártól nehéz azért elvonatkoztatni, mert olcsóbb a használt D60 egy új 350D-től, és ha nincs benne túl sok expó akkor jó vásárt is csinálhat. Az árkülönbözetből pedig néhány kiegészítő is futja.
    Ezen kívül jobban elvideli a régebbi nem Canon objektíveket, mint az újabbak, felépítésében és ergonómiában jobb.
    A 350D gyorsabb ugyan valamivel és picit nagyobb a felbontása, de a végeredmény úgyis soktényezős (fotós, obi, feldolgozás, stb.), nem csak ezen fog múlni és a D60 szolgáltatásai is messze kielégitőek egy átlagamatőr számára.
  • G_ArchAngel #13099
    egy haverom egy új 350D-vel szemben használt D60-ast vett, én azt mondtam neki, hogy jól döntött - szerintetek?
    (az ártól vonatkoztassunk el)
  • babajaga
    Tömörítve minden kép mindíg rosszabb lesz. Komoly gépeknél ezért van a RAWW formátum ami tömörítetlen, persze a terjedelme nagyobb 9-12 mega.
  • ChevyG #13097
    nem értek hozzá, de jobb minöségüvé semmilyen képet tenni, csak rontani
  • BenceYCE
    Ezért kérdem, hogy ha az A200-as képeit összetömörítem az S20Pro legnagyobb (nem interpolált) képméretére akkor jobb lesz-e a minőség?
  • Blasta
    Elvileg az S20pro-nak dinamikusabb képe van az A200-nál, illetve sztem zajtalanabb is viszont kisebb képeket gyárt.
    De konkrét tesztinfóval sajnos nem tudok szolgálni, nem fotóztam még egyik géppel sem.
  • BenceYCE
    Most akkor szerintetek szebb képet csinál egy F S20 Pro mint egy KM A200?
    Mert egy árfekvésben van.
  • Blasta
    Ez egy szimpla step-up ring/előtétező gyűrű a Minoltára.
    A végén pedig gondolom egy sima UV szűrővel védve az objektívet. Ennek a gyűrűnek a segítségével tudsz a gépre különböző lencséket rakni.

Nekem is így nézett ki a Z1-em, csak az ezüst színű volt...

De lehet nagylátó is
  • Lateralus
    Ezt így ránézésre nem lehet pontosan megállapítani, mert ezek nagyrészt tök egyformák.

Valami nagylátószögű konverter talán, mert telekonverter minek.
  • ChevyG #13091
    köszi! igy már világos
  • G_ArchAngel #13090
    szóval, amikor erre állítod, akkor addig tudod nyitva tartani a rekeszt, míg exponálsz - így több ideig éri a fény az érzékelőt/filmet: ezzel tudsz szép éjszakai felvételeket készíteni...
  • ChevyG #13089
    ehhh, ne szoljatok, bots! nem néztem hogy E K K O R A!
  • ChevyG #13088
    bots a nagy képért!!!
    megtudná nekem mondani valaki,hogy milyen lencse, elötét v mi van a gépen/képen?
  • G_ArchAngel #13087
    az a "Bulb":)

amíg folyamatos expozíció, ami pl. az ujj fáradásáig tart:)))
  • ChevyG #13086
    köszi
    és a "B záridő"?
  • Lateralus
    Első két szám az objektív fényerejét jelöli széleslátószög és tele állásban.
    Durva megközelítésben minél kisebbek ezek a számok annál jobb. Minél kisebb a két szám közti különbség, annál jobb. Az a legjobb ha wide és tele állásban is ugyanaz a fényerő, de ilyen elég ritkán van, sőt csak egyet tudok most mondani Panasonic FZ20.

A második számpár a beállítható legszűkebb rekesz (blende) értéke.
  • G_ArchAngel #13084
    szerintem, hogy nagylátószög állásban a rekesz a 2.8 és 8.0 tartomány, míg telében 4,5 és 8 között állítható
  • ChevyG #13083
    itt
  • G_ArchAngel #13082
    adnál linket, hogy ez hol van?
  • ChevyG #13081
    "Blende: f2,8 / f4,5 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)" -erröl valaki felhomájjositana, hogy mi is ez pontosan?
  • Loál János #13080
    Bifiduzesszenzisz-tomikristály hibrid.

[IGYEKSZIK ALULMÚLNI]
  • G_ArchAngel #13079
    éjszakai fotóknál pedig sugárzol, mint a napelem:P
  • Blasta
    Plutónium-napelem hibrid
  • Placebó
    benzinmotoros
  • G_ArchAngel #13076
    nikkel-lótrágya vagy vmi ilyesmi, újrahasznosított:P
  • Loál János #13075
    ™©®

:D
  • G_ArchAngel #13074
    pedig lehet jó ötlet lenne egy hibrid elem:P
  • Loál János #13073
    Eüh, sry.
  • Lateralus
    hiDrid !!!
  • Placebó
    Photo Hall volt de mikor megnéztem elérhetetlen volt az oldal és csak online rendelés volt ingyenes 30 kép előhívásáig, csak a tegnapi napon, viszont egész nap elérhetetlen volt az oldal szal..:) reklámnak nem volt rossz...
  • ChevyG #13070
  • G_ArchAngel #13069
    Elemek :DDD