48078
-
#12988 Talán a legjobban a Fuji-val jársz, a Sony-t messziről kerüld, a legszarabb optikája ennek van, az S2 IS-ről még nem tudok infókat mert még brend nyú.
De szép képeket láttam az S1 IS-sel, jó optikája van, ráadásul ugye stabiliztoros.
A Fuji viszont komoly gép, frankó optikával, masszív vázzal (a Canon váza játék ehhez képest) jó ár-érték aránnyal.
Ha viszont 828-as kategóriában gondolkozol akkor esetleg a Minolta A1 is jó választás lehet, a legjobb optikája annak van és szolgáltatásaiban is talán a legjobb (A2-t már nem kapni csak használtan) -
BenceYCE #12987 Sziasztok!
Laikusként szeretnék kérdéseket feltenni nálam tapasztaltabb fotósoknak.
Digit gépet szeretnék venni és 3 masinát szemeltem ki magagamnak amik közül választanom kellene. Elég nehéz a döntés hiszen nem egy ár kategóriába tartoznak. Mindent egybevetve kellene látnom melyik is a legmegfelelőbb számomra.
A 3 gép:
-Fuji FinePix S7000
-Canon PowerShot S2IS
-Sony Dsc F828
Elsősorban az ár/érték arány a fontos számomra. Mindenféle célra szeretném használni, talán még videózásra is néha. A Sony-tól azért félek mert saját szabványú aksija van. A Canon-nak pedig nincs vakupapucsa. A Fuji-ról nem sokat hallottam mert először csak az 5500-asban gondolkodtam és így nem jártam még utána. Az 5500-as nagyobb optikaizoommal rendelkezik mint a nála jóval drágább S7000-as. A Canon Tudásával lenyűgöző de érdekelne, hogy a Sony ehhez képest tud-e annyival többet, mint amennyivel drágább?
A válaszokat előre is köszi! -
G_ArchAngel #12986 ez az, de előbb egy 580-as kellene, főleg, mert a 300X is is szereti...
aztán jöhet a makró-vaku...
vki nem tudja a jövő heti lottó számokat?:D -
#12985 Nem arról van szó, hogy rosszabb vagy sem, makrónál nem érsz sokat az 580-asoddal, ha rá se lát, ellő a téma felett.
Ilyenkor alternatív megoldások a legjobbak... (persze lehet venni makro-vaku szettet, aranyárban mérik :-D) -
G_ArchAngel #12984 eh, de én láma vagyok ilyenkor - vagy egy 580-ast veszek vagy semmit:(
sajnos ez nálam betegség, így inkább nem veszek, mert rosszabbat nem vagyok hajlandó... -
#12983 Nekem még anno Z1-em volt, nem különösebben híres a jó makro módjáról.
Inkább a Fuji. És rá egy előtétlencse! -
#12982 Egy külső slave vaku nem horror áron kapható. Lerakod a téma mellé/fölé/alá/mögé kisállványra/nagyállványra és szépen villan a géped vakujára. -
G_ArchAngel #12981 Nekem Pana FZ10-esem volt, szerintem a Fujimnak jobb volt a makrója, én még mindig az S5500-ast ajánlanám, ha 100e-ből akarod megyúszni, ha nem akkor Pana FZ20-ast...
Minolta témában, pedig felkérném Blasta képviselő társamat... -
#12980 mit értessz "frankó" makró alatt?
-
#12979 tegyük fel van 1 Minolta DiMAGE Z5 vagy 1 Panasonic DMC-FZ5 -as gépem.
ezekkel lehetne franko makrokat csinálni? -
G_ArchAngel #12978 mindegyünk arról híres, ahogy vakuszettekkel rendelkezünk:P -
#12977 az én gépem is tud 1 centiről makrózni (Super-macro mód), de sose használom
annál jobb a sima makró-mód, mégjobb az előtétlencse :)
-
#12976 Az az 1cm nem fix és előfordulhat lazán rengeteg olyan makro-téma aminél nem árnyékolsz le semmit, vagy egy külső vakuval az árnyékolást megoldod... -
G_ArchAngel #12975 eszedbe ne jusson 1 cm közelpontú gépet (objektívet) keresni, mert akkor az esetek nagy részében saját magad árnyékolod le a témát... -
#12974 #12966 -
G_ArchAngel #12973 én ma kapom meg a képeimet, mert pénteken bevolt kakilva az előhívógép - már nagyon várom:) -
#12972 Jah, elkezdtük a kásztingot :-D
(amúgy ezek a kevésbé jó képek, vannak egész durvák, majd a nefotozzon bemutatjuk őket...) -
G_ArchAngel #12971 Szereplőválogatás lesz a Star Wars episode VII-hez? :P -
#12970 -
#12969 Jesszusatya. -
#12968 Fordított kitobival készült képek (max crop).
Ez egy kb. 6-8mm hosszú bogárnak a feje:
Ez pedig egy pók, olyan 1cm-es lehetett:
-
#12967 Nem kell nekem közgyűrű sor, az úgy már tényleg mikroszkóp lenne. :-)))
Bőven elég volt a 18-55-ös obival makrózni megfordítva és általában cca 50mm-en használtam, annál lejebb (18mm-felé) már iszonyat volt a nagyítás, kézzel nem lehetett expózni, élességet eltaláni. Ráadásul 105-re kitekerve meg normál fotókat is készíthettem vele, persze a mélységélesség így is gáz volt és ugye csak manual focus-om volt.
De a fénnyel nem volt gond, leginkább alul kellett expózni minimum 1 blendével, hogy jó legyen a kép.
Amúgy nem vészes a dolog, természetben, terepen is jó hasznát vettem... -
#12966 ha olvasom 1 fgép tulajdonságaiba, hogy pl 1cm, vagy 10cm a makro távja, akkor az pontosan mit is jelent? lencsétöl anyyit, de még onnen lehet rá ráközeliteni? -
Lateralus #12965 Hát megfordítva egy 3 db-os (67mm) közgyűrűsor végén nagyon brutális nagyítás érhető el, de annyira kicsi lesz a mélységélesség, hogy porszemen kívül jóformán semmit...
Meg embertelen mennyiségű fény és marha jó állvány kell neki, úgyhogy a következő dolog, amin gondolkozni fogsz egy atomvillanás vaku. Vagy esetleg 5 :) -
Lateralus #12964 Nem tudom milyen ez makróra, de az 1:2 leképezés nem rossz. A hasonló átfogású Canonnal szemben dícsérik, hogy jobb. -
#12963 Én is pont ezen gondolkodtam, ez lenne a legjobb, még fordítógyűrűvel is esetleg... -
Lateralus #12962 Az a baj, hogy a Sigma minden objektív mellé odabiggyeszti, hogy Macro, amelyik 1:4 leképezést tud már. Ez is csak 1:3:8-at bír, annyit kábé a kitobi is tud.
Egy jó megoldás a Canon 50mm F1.8 II + közgyűrű (vagy közgyűrűsor). Használtan 40 környékén is megvan teljes közgyűrűsorral. Le lehet menni vele 1:1 alá is bőven.
A közgyűrű mondjuk csökkenti a fényerőt, de úgy sem F1.8-al fog senki sem makrózni, mert gykorlatilag 0-ával egyenlő a mélységélesség. -
G_ArchAngel #12961 ez 60k HUF körül van (250$)...
Lateratus régebben tanácsolta, hogy kerüljük a nagy átfogású obikat, mert csak minőségromlással járhat - én hallgatni fogok rá:) -
#12960 nemtom az milyen arban van de erre gondoltam en ^.^ ez ~80K -
G_ArchAngel #12959 nettó 96e, míg a 24-60 2.8-as 88e...
nem vészes, ahoz képest, hogy milyen sokoldalú obi...
a review-kben elég pozitívan nyilatkoznak róla, mind élességi, mind leképzési tulajdonságait ecsetlev, negatívuma, hogy kicsit zajos...
viszont a 350D 1,62× szorzójával pont megfelelő riporter/dokumentum/portré obinak:) -
#12958 ...csak a mélységélesség szinte NULLA és nem is állítható, csak M módban lehet használni... -
#12957 Mellesleg végigmakróztam a 7végét egy sima esztergált obifordító gyűrű segítségével a kitobival. Über nagyításra képes és kb 5rugóért csináltatható :-) -
#12956 Ez tuti fasza, csak kurva drága EX-es cuccos -
G_ArchAngel #12955 Ez? -
#12954 hogy mi? ^.^ -
#12953 mondjuk a makro obik eleg dragak az egyszeru halandonak. Ilyen esetre ajanlhato egy Sigma 70-300as APO Macro, ami olcsobb mint egy macro obi, 70-300as zoomtartomanya van (igaz macro csak 200-300 kozott) szoval kapsz egy normalis telet is. Viszont kicsit lagyabb a kepe es csak 1:2es a macroja. -
Lateralus #12952 Reklámszövegük:
"Legyél azon néhány szerencsés egyike, akik magukénak mondhatják ezt a cuki Gwen gyüjteményes darabot !"
-
#12951 Annyukat :-) -
Lateralus #12950 Aki esetleg még hezitál a vásárlást illetően, annak egy kihagyhatatlan ajánlat:
HP Gwen Stefani modell:
link
Bár feltételezem, hogy itthon nem nagyon lehet majd kapni. A japán tiniket célozták meg vele. -
FFX #12949 aha
köszönöm a véleményeket!