48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Jano
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd A hülyéje! :DDDDDDDDDDD
  • akos
    LOL :DDD
  • OPM
    vagy 300 000?
  • Blasta
    (francba :-)))))))) szal HUSZONKILENCEZER!!!!!!!!)
  • Blasta
    HARMINCEZER!!!!!!!
  • Blasta
    28999
  • Blasta
    Sztem is Fuji de nem rossz az Oly gép se (csak nekem nem tetszik)
  • akos
    Fuji fuji fuji
  • ChevyG #12940
    fuji finepix s5500 sztem
  • FFX
    Szerintetek melyik a jobb?
    fuji finepix s5500
    vagy
    olympus c-765
  • magus
    és ha makrozni is szeretnek?:)
  • G_ArchAngel #12937
    ha makrózni szeretsz, akkor szerintem a Fuji nagyon jó választás!
  • G_ArchAngel #12936
    igen ám, csak ugye ez az obi máris 30mm-től kezdődik, amint egy 350D-re csatlakoztatod...
  • Lateralus
    Ja, bőven jó hobbira.
    Divat szidni, de ezért az árért nagyon megéri.
    Nem nehéz persze jobbat találni nála - sokszoros áron.
  • akos
    A 18mm nekem inkább a nagy látószög miatt érdekes. Nagy területeket befogni vele, épülettömegeket, homlokzatokat relatíve közelről. Arra szerinted megfelel ez az alapobjektív?
    Mert ahogy elnéztem az árát, tizede a többi nagylátószöbűnek... 15mm körülieknek.
  • Lateralus
    Ha korlátozott a büdzsé, akkor jobban megéri egy komolyabb kompakt. Amatőr használatra már ezek is többet nyújtanak, mint általában az ember kihasznál és szélesebb körben használhatók ilyen téren.
  • ivjoe
    Ebben mondjuk igazad van. Csak nekem meg nincs pénzem külön makroobira. Még gépre se nagyon...
  • Lateralus
    Ha eszed van megtartod az A40-et. Rá fogsz jönni hogy mennyire jól jön az DSLR mellé.

28 sok ? Mihez képest ? Egyes kompaktok 1 cm-es makró közelpontjához képest ?
    Egy objektív makróképességét ideális esetben a nagyításának mértékével mérik, nem a közelponttal, az másodlagos. Ezzel szemben a kompakt gépeknél a gyártók az 1 cm-es közelpontokkal kábítanak (bár itt korrekten összehasonlítható nagyítási értéket nehéz lenne megadni, mert sokféle képérzékelő méret van) marad a közelpont, amibe kapaszkodni lehet. De nem túl sokat mond, csak annyit, milyen közel mehetsz, de fogalmad sincs, hogy mekkora lesz a makrózandó tárgy a képen. Pl. a nemrég beharangozott Canon S2-nél 0 cm-es makrót hirdetnek. Mit lehet 0 cm-ről fotózni, ami így jól is fog kinézni, nem szalad el és szépen bevilágított lesz ?
    A 180mm-es makroobjektívek közelpontja 50 cm környékén van, mégis olyan nagyítást adnak olyan távolságról, amivel bolha seggén a pattanást...

18-55 azért nem igazán jó, mert egyrészt a nagyítása nem túl ideális. Ezt mondjuk makrólencsével, vagy közgyűrűvel lehet javítani, de a minősége sem olyan jó ennek az objektívnek, hogy kiváló makrók készüljenek. De egy olcsóbb közgyűrűvel hobbira jó makrózni is.
    A valódi makróobik külön a közeli tartományokra vannak optimalizálva. Pengeélesek, általában 50-100mm környékén vannak és fix gyújtótávúak. Vannak nagyobb 150-180mm-esek is, hasonlóan kitűnő 1:1-es leképezéssel. Ezekkel 50 cm-ről a félősebb kisállatokat, bogarakat, lepkéket, apró rágcsálókat is különösebb zavarás nélkül lehet makrózni. Mer 1 cm-ről próbálj meg élő lepkét fotózni !
  • ivjoe
    28 cm az elég sok nem? Én láttam, egy Fuji Finepix S7000 assszem (100rugó), aminek alap qrvajó volt a makrója! Persze nem egy kategória a kettő, márcsak ha azt nézzük, hogy az elektronikus keresővel van felvértezve és nem csrélhető az obi, de lehet, hogy nem is lenne pénzem további obikra, így lehet, hogy nem érné meg nekem egy SLR. Szar dolog a diákélet! Pedig nagyon kéne egy kúúl gép! A Canon PowerShot A40 után "kis" áttörést jelentene! Jut eszembe, azt a szart el lehetne még adni? Vagy adjam oda valamelyik kissrácnak a családban? (Ha addig eljutok oda, hogy lesz valamenyi zsém... :CCC)
  • ivjoe
    NEm is azért kell, csak néztem, hogy mennyiért lehet legolcsóbban hozzájutni egy EOS 350D-hez.

1. Lopsz magadnak egyet! - Nyilván ez a legolcsóbb!
    2. Megveszed ÁFA-nélkül! - Nekem is ezt kéne!
    3. Megveszed nrmálisan! - Itt néztem, hogy az EOS 350D váz Nettó 160, bruttó 200, Viszont, ha kitobival (18-55mm) veszem meg, akkor az nettó 176, bruttó 220. Egy sima Canon EF 18-55mm-es obi pedig nettó 12, bruttó 15 rugó. Vagyis , ha külön vesszük, kevesebbet adunk ki érte. Persze postaköltség, vagy el kell menni érte, úgyhogy végeredményben ígyis-úgyis 220 rugóba van egy ilyen csoda!
  • Lateralus
    28 cm a közelpontja.
    Ettől eltekintve nem egy kimondott makró objektív.
  • ChevyG #12927
    ez alá már nem fgép kell, hanem 1 DRAGUNOV!
  • ivjoe
    Azért ez nem semmi...
  • ivjoe
    Az EOS 350D alapobival (18-55mm)kb. mennyire kis távolságra tud makróban fókuszálni?
    Ill. hol éri meg a legjobban megvenni, ár/extrák arány, hol a legjobb? (Pl.:Obi kit vagy CF kártyát adnak hozzá)
  • G_ArchAngel #12924
    Nekem szerencsére volt mindkettőnek az elődje, így tudom, hogy egyikkel sem jársz rosszul:

Panasonic DMC FZ-10-zel készült kép, teljes 12× tele állásban stabilizátorral
    Fuji Finepix S602Zoom-mal készült makrófelvétel
  • G_ArchAngel #12923
    Ha családi nyaralásra, tájfotózásra kell gép, akkor szerintem a Fuji, de ha madarakat is akarsz, akkor inkább a Panasonic, igaz az FZ20 jobb lennem de az több kincs:P
  • OPM
    kössz, írtam nekik emailt, hogy megtalálhatóak-e náluk a keresett termékek.

Azér' elég idegesítő hogy megveszem a lencsét 9e-ért, és +7e-t kell költenem egy konverterre :((
  • magus
    igen, kicsit keson reagaltam le:)
  • magus
    ja, epp azon vagyok, csak kicsit tomeny

Elkepzelesek ugy nagyjabol vannak, egy biztos, nem olyan gep kell amit bulira szeretnek vinni, arra van egy csaladi nikon coolpix 2000, ami nagyon jo, csak vagy mindenre raereszti a vakut es nincs szine, vagy egyszeruen nem lehet vele eles kepet csinalni... Lehet nagyobb, amit esetleg turara vagy nyaralasra vinnek, de sokszor latok olyat amit megorokitenek, mert megfogott vmi benne, de hat ezt ugye a coolpix 2000essel nem igazan lehet. Ar max, hat nyilvan diakpenztarca + szulok, esetleg nyari munkabol szerzett penzt raolni.
  • Timber
    van ^.^
  • ChevyG #12918
    1szómint100: kényelmes legyen! RGO-> fontos az RGOnomia
  • ChevyG #12917
  • Punker
    ha jó a fogása akkor nekem mindegy :)
  • GregSB
    "Minolta Dimage Z5"

Khm.....

"nem tudom , ki hogy van ezzel, de én nekem a legelsö, hogy milyen a formája a gépnek! (nem hogy "hogyan néz ki")
    csak utána nézem a többit (zoom, MP, stb)
    sztem fontos, hogy "fényképező" formája legyen"

Csak én érzem itt az ellentmondást? :DDD

A Fuji 5500-at miért ejtetted ki a ringbű -e?
  • ChevyG #12914
    Nálam a két nagy vetéjtárs:

Minolta DiMAGE Z5:

Panasonic DMC-FZ5:
  • ChevyG #12913
    van akkor fekete szinben is?
  • ChevyG #12912
    107e kb
  • mateus33
    Az FZ5 mennyibe kerül kb.?
  • Timber
    ja es meg valami az FZ5 mellett... KEPSTABILIZATOR!
  • mateus33
    képek!:)