48078
-
#13268 :)) vagyis nem is nevetés hanem sajnálkozás a cuccodért...
Kösz -
G_ArchAngel #13267 Kezeld úgy, mint bármilyen hardware-t, nekem volt egy gépem, aminek minden alkatrésze 5 évesen is jól működött, egyszer kicseréltem a tápot nagyobbra...
...utána leégett a táp, vinyó, hangkártya...
emberek gyártják embereknek:) -
#13266 Köszönöm! Bíztam valami hasonlóban. -
#13265 dprivijún fent van d2x teszt. Phil nagyon isteníti.
Mostmár csak a belépő szintű DSLRjeit kéne ilyen szintre felhoznia a Nikonnak :) -
G_ArchAngel #13264 a halva születéstől addig, míg le nem cseréled a gépet/kártyát...
ha helyesen használod, nem éri semmilyen sokkhatás, akkor nem romlik el... -
#13263 Hi!
Mennyi egy Memo Kártya élettartama? Vagyis meddig lehet fotóznirá-letörölni-fotoznirá-letörölni...?
-
G_ArchAngel #13262 de nem ám, igazából a cokin-féle szűrőadaptert megveszi az ember utána meg 2000-től a csillagos égig vannak különböző szín, színátmenet és effekt szűrők...
Aztán ha gépet cserél az ember, akkor csak legfeljebb adapter kell új... -
Lateralus #13261 Mímelni lehet, de csak látszathatás, nem ugyanaz. -
OPM #13260 és szerinted ezt a hatást szűrő nélkül, photoshoppolással nem lehetne elérni? (itt a kontrasztokra gondolok főleg) -
Lateralus #13259 Azt nem tudom, hogy ki mennyi energiát öl a prodzsektbe. -
#13258 E-1 rulez! -
G_ArchAngel #13257 de én úgy tudom, hogy csak az Oly és Pana állt rá keményebben a fejlesztésre -
G_ArchAngel #13256 az AV-Planet-nél az EOS 350D 2 kitobival és grippel, nettó 250e...
ha még jó obik is lennének, akkor...:) -
Lateralus #13255 A rendszer eredetileg az Oly + Kodak közös gyermeke. Pl. az E1-be is a Kodak gyárcsa az érzékelőt, és az E1 ugyebár rulez ! Ezt itt mindenki tudja.
Ezek vannak benne úgy tudom a 4/3 rendszerben: Olympus, Kodak, Panasonic, Fujifilm, Sanyo, Sigma. -
G_ArchAngel #13254 arra már nagyon rányúlt a Panasonic, lehet 3-an fogják csinálni?
nagyobb esély lenne rá, hogy elfogadott technológia legyen a 4/3... -
Lateralus #13253 Azt ígérik nem fejezik be, csak a pilanatnyilag a teljes DSLR termékskálát jelentő két gépüket vették le a polcról.
Hát nemhiába ! Kutyának se kell a fullfrém ennyiért.
Az, hogy "energiáját a jövedelmezőbb piaci szegmensekbe kívánja fektetni", szinte egyértelművé teszi, hogy bebuktak ezekkel a gépekkel.
Mivel a Kodak érzékenyen benne van az Olympus féle (Kodak féle) 4/3-ban is, ezért szerintem abba az irányba mozdulnak és valami belépő szintű géppel. Jelenleg ezekre van nagy igény. -
#13252 Pedig kinézetre ez a gép volt a kedvencem
-
G_ArchAngel #13251 Canon nyomul, Kodak befejezi a DSLR-ek gyártását... -
G_ArchAngel #13250 ma pl. 5 körül a Károlyi-kertben leszek, megnézve, hogy mi is a Népszabadság fotósulijának felvételi témája... -
#13249 HTX, elég a Tokina :-) -
G_ArchAngel #13248 igen, más nincs, többi only analóg...
tuti kérsz makknumot?:P
szólok Vazelinnek, jöhet?:PPP -
#13247 Naaa, látod, lehet velem tárgyalni!
Tokina RULZ, azt szívesen kipróbálnám. Esetelg más TOKINA obid nincs? Ez volt Lateralus-é?
(plusz a mogyis makknum!!!) :-) -
G_ArchAngel #13246 Magnum mogyorós jégkrém?:PPP
24-200-as Tokina? -
#13245 Be tudom bizonyítani, hogy ennyi a minimum! :-)) -
#13244 170-500 nem téma, már volt a kicsikémen olyan cucc, leteszteltük. :-)))
Más nyalánkság? :-) -
Lateralus #13243 http://tiffen.com/ultrapol.htm -
Lateralus #13242 7 ?
Az meg pont 6-al több, mint amennyi kell :) -
Lateralus #13241 Alapvetően ne a szűrőtől várj megváltást, mert egy rossz fotó szűrővel is az.
A szar tejszínhabbal a tetjén is szar marad :)
A szűrők valamilyen zavaró jelenséget segítenek kiküszöbölni, vagy egy meglévő kívánt hatást erősítenek fel. A fotónak szűrő nélkül is meg kell állnia a helyét.
A polárszűrő a nem fémes tükröződéseket csökkenti. Vízfelületen, ablaküvegen stb. Ugyanezen hatásból ered, hogy bizonyos körülmények között mélyíti az ég kékjét a színkontrasztot pedig növeli. Ezért a tájfotósok kedvelt eszköze. Mivel elég erősen levesz a fényerőből, így gyengébb fénynél nem túl hasznos.
Naplementéhez a színtelítettség növelő (enhancer) szűrőket használják egyesek, de nem alapszabály, hogy ilyet kell használni. Vagy esetleg hasznos lehet az átmenetes (gradual) színszűrők használata is. -
G_ArchAngel #13240 Jövőhéten vmikor összekellene futni, hogy meglessem a kicsikédet, én meg hozok neked Sigma 170-500-ast, hogy Neked is jó legyen:) -
#13239 A polárszűrő?
Leginkább kiemeli az égen a kontrasztokat, a felhőkre áldott hatása van, sötétít 1-2 blendét, illetve eltűnteti a becsillanásokat, pl. levelekről visszavert napfényt, ablakok-üvegek-VÍZ tükrőződését. -
#13238 Nemtudom, én az EOS előtt teljesen szabadon állítható fókuszpontú kompaktokat használtam és kihasználtam ezt a feature-t.
Az EOS-on meg frankó annak a 7 AF pontnak a helye, azokat is gyakran használom (éjszaka, állványnál pl.) -
G_ArchAngel #13237 igazából a 3, ami bőven elég, mert ugye az elfordított géppel újabb 2:)
tehát 5 fókuszponttal már lehet szépen dolgozgatni... -
OPM #13236 pontosan mire jó? a beégés ellen? -
#13235 EGy polárszűrőt mindenképp szerezz be, igen áldásos hatása van az égre, de talán nem pont napkelte/napnyugtakor érdemes használni.
Aztán van még un. SKY szűrő is, de erről nincs véleményem (csak annyi, hogy Freak anno vett ilyet és azóta se használja) -
#13234 Te is tudod, hogy ez nem igaz :-) -
OPM #13233 valamilyen szűrő vagy trükklencsére
vagy ti nem használtok ilyeneket? -
Lateralus #13232 Mán milyen lencsére gondolsz ? -
OPM #13231 nem akarom a fényképeid topicot ezzel offolni :)
Szóval az lenne a kérdésem hogy most vettem a Canonomhoz egy átalakító tubust (LA-DC52C) és ezzel akkor sokféle lencsét fogok tudni használni? Szerintetek érdmes lenne valamilyen lencsét még beszereznem pl napkeltés fotókhoz? -
G_ArchAngel #13230 jól beszél az "öreg":P -
BenceYCE #13229 Olyan mint egy komolyabb multikormány egy luxusverdában :D