48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • psg5
    :)) vagyis nem is nevetés hanem sajnálkozás a cuccodért...
    Kösz
  • G_ArchAngel #13267
    Kezeld úgy, mint bármilyen hardware-t, nekem volt egy gépem, aminek minden alkatrésze 5 évesen is jól működött, egyszer kicseréltem a tápot nagyobbra...
    ...utána leégett a táp, vinyó, hangkártya...

emberek gyártják embereknek:)
  • psg5
    Köszönöm! Bíztam valami hasonlóban.
  • GregSB
    dprivijún fent van d2x teszt. Phil nagyon isteníti.

Mostmár csak a belépő szintű DSLRjeit kéne ilyen szintre felhoznia a Nikonnak :)
  • G_ArchAngel #13264
    a halva születéstől addig, míg le nem cseréled a gépet/kártyát...

ha helyesen használod, nem éri semmilyen sokkhatás, akkor nem romlik el...
  • psg5
    Hi!
    Mennyi egy Memo Kártya élettartama? Vagyis meddig lehet fotóznirá-letörölni-fotoznirá-letörölni...?
  • G_ArchAngel #13262
    de nem ám, igazából a cokin-féle szűrőadaptert megveszi az ember utána meg 2000-től a csillagos égig vannak különböző szín, színátmenet és effekt szűrők...
    Aztán ha gépet cserél az ember, akkor csak legfeljebb adapter kell új...
  • Lateralus
    Mímelni lehet, de csak látszathatás, nem ugyanaz.
  • OPM
    és szerinted ezt a hatást szűrő nélkül, photoshoppolással nem lehetne elérni? (itt a kontrasztokra gondolok főleg)
  • Lateralus
    Azt nem tudom, hogy ki mennyi energiát öl a prodzsektbe.
  • Galy
    E-1 rulez!
  • G_ArchAngel #13257
    de én úgy tudom, hogy csak az Oly és Pana állt rá keményebben a fejlesztésre
  • G_ArchAngel #13256
    az AV-Planet-nél az EOS 350D 2 kitobival és grippel, nettó 250e...
    ha még jó obik is lennének, akkor...:)
  • Lateralus
    A rendszer eredetileg az Oly + Kodak közös gyermeke. Pl. az E1-be is a Kodak gyárcsa az érzékelőt, és az E1 ugyebár rulez ! Ezt itt mindenki tudja.

Ezek vannak benne úgy tudom a 4/3 rendszerben: Olympus, Kodak, Panasonic, Fujifilm, Sanyo, Sigma.
  • G_ArchAngel #13254
    arra már nagyon rányúlt a Panasonic, lehet 3-an fogják csinálni?
    nagyobb esély lenne rá, hogy elfogadott technológia legyen a 4/3...
  • Lateralus
    Azt ígérik nem fejezik be, csak a pilanatnyilag a teljes DSLR termékskálát jelentő két gépüket vették le a polcról.

Hát nemhiába ! Kutyának se kell a fullfrém ennyiért.
    Az, hogy "energiáját a jövedelmezőbb piaci szegmensekbe kívánja fektetni", szinte egyértelművé teszi, hogy bebuktak ezekkel a gépekkel.

Mivel a Kodak érzékenyen benne van az Olympus féle (Kodak féle) 4/3-ban is, ezért szerintem abba az irányba mozdulnak és valami belépő szintű géppel. Jelenleg ezekre van nagy igény.
  • Blasta
    Pedig kinézetre ez a gép volt a kedvencem

• G_ArchAngel #13251
    Canon nyomul, Kodak befejezi a DSLR-ek gyártását...
  • G_ArchAngel #13250
    ma pl. 5 körül a Károlyi-kertben leszek, megnézve, hogy mi is a Népszabadság fotósulijának felvételi témája...
  • Blasta
    HTX, elég a Tokina :-)
  • G_ArchAngel #13248
    igen, más nincs, többi only analóg...

tuti kérsz makknumot?:P
    szólok Vazelinnek, jöhet?:PPP
  • Blasta
    Naaa, látod, lehet velem tárgyalni!
    Tokina RULZ, azt szívesen kipróbálnám. Esetelg más TOKINA obid nincs? Ez volt Lateralus-é?

(plusz a mogyis makknum!!!) :-)
  • G_ArchAngel #13246
    Magnum mogyorós jégkrém?:PPP

24-200-as Tokina?
  • Blasta
    Be tudom bizonyítani, hogy ennyi a minimum! :-))
  • Blasta
    170-500 nem téma, már volt a kicsikémen olyan cucc, leteszteltük. :-)))
    Más nyalánkság? :-)
  • Lateralus
    http://tiffen.com/ultrapol.htm
  • Lateralus
    7 ?
    Az meg pont 6-al több, mint amennyi kell :)
  • Lateralus
    Alapvetően ne a szűrőtől várj megváltást, mert egy rossz fotó szűrővel is az.

A szar tejszínhabbal a tetjén is szar marad :)

A szűrők valamilyen zavaró jelenséget segítenek kiküszöbölni, vagy egy meglévő kívánt hatást erősítenek fel. A fotónak szűrő nélkül is meg kell állnia a helyét.

A polárszűrő a nem fémes tükröződéseket csökkenti. Vízfelületen, ablaküvegen stb. Ugyanezen hatásból ered, hogy bizonyos körülmények között mélyíti az ég kékjét a színkontrasztot pedig növeli. Ezért a tájfotósok kedvelt eszköze. Mivel elég erősen levesz a fényerőből, így gyengébb fénynél nem túl hasznos.
    Naplementéhez a színtelítettség növelő (enhancer) szűrőket használják egyesek, de nem alapszabály, hogy ilyet kell használni. Vagy esetleg hasznos lehet az átmenetes (gradual) színszűrők használata is.
  • G_ArchAngel #13240
    Jövőhéten vmikor összekellene futni, hogy meglessem a kicsikédet, én meg hozok neked Sigma 170-500-ast, hogy Neked is jó legyen:)
  • Blasta
    A polárszűrő?
    Leginkább kiemeli az égen a kontrasztokat, a felhőkre áldott hatása van, sötétít 1-2 blendét, illetve eltűnteti a becsillanásokat, pl. levelekről visszavert napfényt, ablakok-üvegek-VÍZ tükrőződését.
  • Blasta
    Nemtudom, én az EOS előtt teljesen szabadon állítható fókuszpontú kompaktokat használtam és kihasználtam ezt a feature-t.
    Az EOS-on meg frankó annak a 7 AF pontnak a helye, azokat is gyakran használom (éjszaka, állványnál pl.)
  • G_ArchAngel #13237
    igazából a 3, ami bőven elég, mert ugye az elfordított géppel újabb 2:)
    tehát 5 fókuszponttal már lehet szépen dolgozgatni...
  • OPM
    pontosan mire jó? a beégés ellen?
  • Blasta
    EGy polárszűrőt mindenképp szerezz be, igen áldásos hatása van az égre, de talán nem pont napkelte/napnyugtakor érdemes használni.
    Aztán van még un. SKY szűrő is, de erről nincs véleményem (csak annyi, hogy Freak anno vett ilyet és azóta se használja)
  • Blasta
    Te is tudod, hogy ez nem igaz :-)
  • OPM
    valamilyen szűrő vagy trükklencsére

vagy ti nem használtok ilyeneket?
  • Lateralus
    Mán milyen lencsére gondolsz ?
  • OPM
    nem akarom a fényképeid topicot ezzel offolni :)

Szóval az lenne a kérdésem hogy most vettem a Canonomhoz egy átalakító tubust (LA-DC52C) és ezzel akkor sokféle lencsét fogok tudni használni? Szerintetek érdmes lenne valamilyen lencsét még beszereznem pl napkeltés fotókhoz?
  • G_ArchAngel #13230
    jól beszél az "öreg":P
  • BenceYCE
    Olyan mint egy komolyabb multikormány egy luxusverdában :D