48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • BenceYCE
    És szerinted labdába rúghat a
    Fujifilm FinePix S20 Pro
    SuperCCD 4
    1/1,7"
    3,1 megapixel
    6x zoom

vagy a

Fujifilm FinePix 7000
    SuperCCD 4
    1/1,7"
    6.3 megapixel
    6x zoom

a

KonicaMinolta DiMage A200
    2/3" (!!!)
    8 megapixel
    7x zoom

-mal szemben?
  • Blasta
    Hát :-)))
    Minek ragaszkodnál ahhoz? Lithium-os aksik a legjobbak.
  • BenceYCE
    A legnagyobb gondom viszont az aksi.
    Nem tudom eldönteni, hogy ragaszkodjak-e a ceruza AA aksikhoz...
  • Blasta
    6x-os optikában még kibírható, de a stabilizálás minden optikánál csak előnyt jelent, pár blendével rövidebbet exponálhatsz.
    10x-nél már elég jó szolgálatot tesz a kézből expózott képeknél.
  • BenceYCE
    Gond ha nincs képstabilizálás egy ilyen gépnél?
  • Blasta
    Ezt akartam mondani. Többet ér a dinamika!
    A canon teszteket még megvárhatod, de a full teszt sztem még várat magára.
  • BenceYCE
    de valszeg inkább a részletgazdagság a befutó. Nem feltétlen akarok szobafalnyi képeket.
  • BenceYCE
    Igazából nem tudom, hogy elég lesz-e az a 6x-os optikai zoom.
    Vagy megvárjam a Canon S2IS teszteket?
  • Blasta
    Így van.
    Az SR érzékelő megnövelt dinamikatartományú, ámde kisebb felbontású szebb képeket rögzít.
    Neked kell döntened, hogy mire van szükséged, nagyobb felbontásra vagy részletgazdagabb képekre?
  • BenceYCE
    ööööö

asszem elbaxtam...

Sorry!
  • BenceYCE
    Úgy olvastam, hogy az S7000 az Super CCD 4 HR-t használ míg az S20 az Super CCD 4 SR-t.

A 2 közötti különbségről itt találtam infót:

[IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

Kép 1
    Kép 2
    Könyv.pdf
    Super CCD 4 HR-SR

Ezeket olvasva gondolkodtam a Fuji-kon mert a Foveon X3 még messze van...
  • Blasta
    Őszíntén megmondom, fogalmam nincs milyen lehet.
    Tudtommal az elődje az S602 egy igen jó kis gép, egyik kollega még a mai napig szép fotókat készít vele.
    Elvileg PRO gépről van szó, tehát szolgáltatásaiban (gondolom képérzékelőjének minőségében is) felülmúlja a közkedvelt S7000-est. De tényleg nem nagyon találkoztam még a géppel semmilyen szinten.

Azt tudnod kell, hogy míg az S20Pro 3mpx-es érzékelővel van ellátva (és 6mpx-es képeket képes készíteni interpolálva) addig az S7000 alapból 6mpx-es képeket készít (12mpx-elt interpolálva).

itt nézelődj

vagy itt
  • BenceYCE
    Visszatérve az én problémámra, a Fuji FinePix S20 Pro-ról mi a véleményed?
  • Blasta
    Szép kis szett. A tokina obik faszásak, de a váz nem kéne...
  • G_ArchAngel #13014
    apronet.hu-ról:

"Eladó FUJI Finepix S3 Pro szett! ! ! Tartalma: Fuji S3 Pro váz (1 hónaps 1000 expoval) hivatalos magyar garancia 2 évre, gyári állapot + minden tartozék + doboz Nikon SB- 80DX, minden tartozék gyári állapot + doboz Tokina 20- 35 F2. 8 + napellenző + UV szűró + doboz Tokina 24- 200 F3, 5- 5, 6 + napellenző + UV szűrő + doboz Tokina 20- 35 F3. 5- 4, 5 + napellenző + UV szűrő + doboz Kingston 1GB Hi Speed CF kártya Lovepro Nova AW3 táska 2 * 4db 2300Mha akku + gyorstöltő Ára: 699000Ft"
  • G_ArchAngel #13013
    Főleg erre, mi?

:DDD
  • Blasta
    De nemám, én Steve képeire vagyok ráindulva :-)
  • Galy
    tán csak nem a www.nefotozz.hu oldalra gondolsz?

:-)
  • Blasta
    Nekem is bejön, de tudok pár jobb képet a kis édesről ;-))))
  • Punkerwork
    király ez a kép a hírek között :)

• Blasta
    Mennyit ér meg neked egy ilyen kitobi?
    kb. 1.5 hónapos
  • akos
    Nagylátószög kéne... 15-18 körüli min. Afölött már nekem is van... 28-80.
  • Galy
    akkor viszont keress használtan ilyen obit.

(van egy eladó AF-es 35-70-em, ha érdekel :))
  • akos
    Amatőr vagyok, hobbi célra... és nem makrózni akarok vele.
    Ahogy Lateralus mondta, nyilván nem nehéz jobbat találni, de nekem nem éri meg 6-7-szeres áron venni egy profi objektivet.
  • Galy
    sztem meg nem érdemes, nem túl jó aminősége
  • G_ArchAngel #13003
    Blasta-nál:P
    elkéred kölcsön és jól elfelejted visszaadni:)
  • akos
    Srácok hol lenne érdemes megnézni ezt a 18-55-ös kit objektívet a canonhoz? Mert hogy a css-nél egy yo párezer forinttal feljebb nyomták...
    Ötlet, tipp?
  • Cat #13001
    A Kép.Tár professzionális fotópályázatot indít

A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, nemtől, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet. Egy szerző tetszőleges számú, saját készítésű digitális fényképpel pályázhat, amennyiben azok a pályázat kiírásának megfelelnek. A képek beküldési határideje 2005. június 17 éjfél.

A beküldött képeket 2005.június 17. és 2005. július 17. között egy hivatásos fényképészekből álló független zsűri értékeli, véleményezi, de ezzel párhuzamosan a látogatók is szavazhatnak a beküldött képekre, mely szavazás eredménye alapján ítéljük oda a közönségdíjat.

- A szakzsűri által megállapított legjobb fotó készítőjének díja 1 db EOS 350D 8 Megapixeles, tükörreflexes digitális fényképezőgép (SWI Kft).
    - Közönségdíj: 1db Apple iBook 12 G4 notebook (SWI Kft).

A szavazók között kisorsolásra kerül 1 db IBM ThinkPad R50e Notebook (Notebook plaza). Ezenfelül további 32 értékes ajándék kerül kisorsolásra!

Pályázati feltételek a http://kep.tar.hu/tar/fotopalyazat oldalon.
  • Blasta
    Tényleg az a helyzet, hogy a 828-as optikájáról nem csak a tesztképekből kaptam ízelítőt. Amúgy azt mondják, hogy a kezelése kurvajó (minden animálta a menüben :-DDDD), nem beszélve a lézeres (vagy milyen) AF segédfényről.

Sokkal jobban lehet járni egy Minolta A1-el, Oly 8080-al, vagy akár S7000-el.
  • GregSB
    2 hét ban :DD
  • GregSB
    Ez télleg gázos...
  • Blasta
    Jajj sorry, csak egy kockát akartam linkelni, nem figyeltem, hogy egyben van az egész.
    Elnézést!
  • Blasta
    Fuji S7000 ISO200 (12mpx interpolálva a gép által)

Sony 828 ISO64 (8mpx)

A Minolta A1-nek viszont tény, hogy zajtalanabb a CCD-je, de csak hangyányival.

Ellenben a 828-as optikájának a kromatiuks aberrációja olyan mértékű, amilyet más csúcskompaktnál nem láttam. Irtó szar.

Minden kontrasztos részlet lila és kék körvonalakban úszik

Láttam egy képet, egyik barátom készítette a Hősök teréről éjszaka.
    Szabad szemmel láttam az összes reflektor körül az igen vaskos CA elszineződéseket. Valami botrányos volt (sajna nem tudom megmutatni).
  • GregSB
    "Sony-t messziről kerüld, a legszarabb optikája ennek van"

Ez azért kicsit túlzás, nem kell azt a gépet messziről kerülni, ilyen alapon az összeset kéne, mert mindnek van hibája. Pl. a Fuji S7000nek eléggé zajos képeket csinál a ccd-je (már alacsony ISO-n is).
  • ChevyG #12994
    ugy értem szép közeli képeket
  • BenceYCE
    JA! És milyen memóriát kerüljek?
    Beleszámítva azt is, hogy a videóhoz elégy gyorsan kell lennie. Valamint azt, hogy hosszú időre veszem a gépet ezért fontos szempot a bővítés kompatibilitása (FAT32 meg ilyesmi)
  • Blasta
    Mind a CF mind az SD nagyon elterjedt, nem lesz gond velük, válaszd akármelyiket. A CF kártyák egy kicsivel olcsóbbak ha jól emléxem.
    Mindkét kártyatípusból kapható normál illetve gyorsabb változatok, ez már csak a pénztárcádtól függ, milyet veszel.
  • BenceYCE
    És a memóriákkal mi a helyzet?
    A CF ugye a legelterjedtebb, de úgy tudom, hogy az SD az gyorsabb.
    Ár/érték arányban melyik memória a legjobb?
  • Blasta
    Naja, az meg a másik király home made megoldás :-)
  • Galy
    jó az 580-as is makrózásra, csak egy fényterelő kell hozzá, amit otthon te is össze tudsz barkácsolni