48078
-
BenceYCE #13028 És szerinted labdába rúghat a
Fujifilm FinePix S20 Pro
SuperCCD 4
1/1,7"
3,1 megapixel
6x zoom
vagy a
Fujifilm FinePix 7000
SuperCCD 4
1/1,7"
6.3 megapixel
6x zoom
a
KonicaMinolta DiMage A200
2/3" (!!!)
8 megapixel
7x zoom
-mal szemben? -
#13027 Hát :-)))
Minek ragaszkodnál ahhoz? Lithium-os aksik a legjobbak. -
BenceYCE #13026 A legnagyobb gondom viszont az aksi.
Nem tudom eldönteni, hogy ragaszkodjak-e a ceruza AA aksikhoz... -
#13025 6x-os optikában még kibírható, de a stabilizálás minden optikánál csak előnyt jelent, pár blendével rövidebbet exponálhatsz.
10x-nél már elég jó szolgálatot tesz a kézből expózott képeknél. -
BenceYCE #13024 Gond ha nincs képstabilizálás egy ilyen gépnél? -
#13023 Ezt akartam mondani. Többet ér a dinamika!
A canon teszteket még megvárhatod, de a full teszt sztem még várat magára. -
BenceYCE #13022 de valszeg inkább a részletgazdagság a befutó. Nem feltétlen akarok szobafalnyi képeket. -
BenceYCE #13021 Igazából nem tudom, hogy elég lesz-e az a 6x-os optikai zoom.
Vagy megvárjam a Canon S2IS teszteket? -
#13020 Így van.
Az SR érzékelő megnövelt dinamikatartományú, ámde kisebb felbontású szebb képeket rögzít.
Neked kell döntened, hogy mire van szükséged, nagyobb felbontásra vagy részletgazdagabb képekre?
-
BenceYCE #13019 ööööö
asszem elbaxtam...
Sorry! -
BenceYCE #13018 Úgy olvastam, hogy az S7000 az Super CCD 4 HR-t használ míg az S20 az Super CCD 4 SR-t.
A 2 közötti különbségről itt találtam infót:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Kép 1
Kép 2
Könyv.pdf
Super CCD 4 HR-SR
Ezeket olvasva gondolkodtam a Fuji-kon mert a Foveon X3 még messze van... -
#13017 Őszíntén megmondom, fogalmam nincs milyen lehet.
Tudtommal az elődje az S602 egy igen jó kis gép, egyik kollega még a mai napig szép fotókat készít vele.
Elvileg PRO gépről van szó, tehát szolgáltatásaiban (gondolom képérzékelőjének minőségében is) felülmúlja a közkedvelt S7000-est. De tényleg nem nagyon találkoztam még a géppel semmilyen szinten.
Azt tudnod kell, hogy míg az S20Pro 3mpx-es érzékelővel van ellátva (és 6mpx-es képeket képes készíteni interpolálva) addig az S7000 alapból 6mpx-es képeket készít (12mpx-elt interpolálva).
itt nézelődj
vagy itt -
BenceYCE #13016 Visszatérve az én problémámra, a Fuji FinePix S20 Pro-ról mi a véleményed? -
#13015 Szép kis szett. A tokina obik faszásak, de a váz nem kéne... -
G_ArchAngel #13014 apronet.hu-ról:
"Eladó FUJI Finepix S3 Pro szett! ! ! Tartalma: Fuji S3 Pro váz (1 hónaps 1000 expoval) hivatalos magyar garancia 2 évre, gyári állapot + minden tartozék + doboz Nikon SB- 80DX, minden tartozék gyári állapot + doboz Tokina 20- 35 F2. 8 + napellenző + UV szűró + doboz Tokina 24- 200 F3, 5- 5, 6 + napellenző + UV szűrő + doboz Tokina 20- 35 F3. 5- 4, 5 + napellenző + UV szűrő + doboz Kingston 1GB Hi Speed CF kártya Lovepro Nova AW3 táska 2 * 4db 2300Mha akku + gyorstöltő Ára: 699000Ft" -
G_ArchAngel #13013 Főleg erre, mi?
:DDD -
#13012 De nemám, én Steve képeire vagyok ráindulva :-) -
#13011 tán csak nem a www.nefotozz.hu oldalra gondolsz?
:-) -
#13010 Nekem is bejön, de tudok pár jobb képet a kis édesről ;-)))) -
#13009 király ez a kép a hírek között :)
-
#13008 Mennyit ér meg neked egy ilyen kitobi?
kb. 1.5 hónapos -
akos #13007 Nagylátószög kéne... 15-18 körüli min. Afölött már nekem is van... 28-80. -
#13006 akkor viszont keress használtan ilyen obit.
(van egy eladó AF-es 35-70-em, ha érdekel :))
-
akos #13005 Amatőr vagyok, hobbi célra... és nem makrózni akarok vele.
Ahogy Lateralus mondta, nyilván nem nehéz jobbat találni, de nekem nem éri meg 6-7-szeres áron venni egy profi objektivet. -
#13004 sztem meg nem érdemes, nem túl jó aminősége -
G_ArchAngel #13003 Blasta-nál:P
elkéred kölcsön és jól elfelejted visszaadni:) -
akos #13002 Srácok hol lenne érdemes megnézni ezt a 18-55-ös kit objektívet a canonhoz? Mert hogy a css-nél egy yo párezer forinttal feljebb nyomták...
Ötlet, tipp? -
Cat #13001 A Kép.Tár professzionális fotópályázatot indít
A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, nemtől, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet. Egy szerző tetszőleges számú, saját készítésű digitális fényképpel pályázhat, amennyiben azok a pályázat kiírásának megfelelnek. A képek beküldési határideje 2005. június 17 éjfél.
A beküldött képeket 2005.június 17. és 2005. július 17. között egy hivatásos fényképészekből álló független zsűri értékeli, véleményezi, de ezzel párhuzamosan a látogatók is szavazhatnak a beküldött képekre, mely szavazás eredménye alapján ítéljük oda a közönségdíjat.
- A szakzsűri által megállapított legjobb fotó készítőjének díja 1 db EOS 350D 8 Megapixeles, tükörreflexes digitális fényképezőgép (SWI Kft).
- Közönségdíj: 1db Apple iBook 12 G4 notebook (SWI Kft).
A szavazók között kisorsolásra kerül 1 db IBM ThinkPad R50e Notebook (Notebook plaza). Ezenfelül további 32 értékes ajándék kerül kisorsolásra!
Pályázati feltételek a http://kep.tar.hu/tar/fotopalyazat oldalon. -
#13000 Tényleg az a helyzet, hogy a 828-as optikájáról nem csak a tesztképekből kaptam ízelítőt. Amúgy azt mondják, hogy a kezelése kurvajó (minden animálta a menüben :-DDDD), nem beszélve a lézeres (vagy milyen) AF segédfényről.
Sokkal jobban lehet járni egy Minolta A1-el, Oly 8080-al, vagy akár S7000-el.
-
#12999 2 hét ban :DD -
#12998 Ez télleg gázos... -
#12997 Jajj sorry, csak egy kockát akartam linkelni, nem figyeltem, hogy egyben van az egész.
Elnézést! -
#12996 Fuji S7000 ISO200 (12mpx interpolálva a gép által)
Sony 828 ISO64 (8mpx)
A Minolta A1-nek viszont tény, hogy zajtalanabb a CCD-je, de csak hangyányival.
Ellenben a 828-as optikájának a kromatiuks aberrációja olyan mértékű, amilyet más csúcskompaktnál nem láttam. Irtó szar.
Minden kontrasztos részlet lila és kék körvonalakban úszik
Láttam egy képet, egyik barátom készítette a Hősök teréről éjszaka.
Szabad szemmel láttam az összes reflektor körül az igen vaskos CA elszineződéseket. Valami botrányos volt (sajna nem tudom megmutatni). -
#12995 "Sony-t messziről kerüld, a legszarabb optikája ennek van"
Ez azért kicsit túlzás, nem kell azt a gépet messziről kerülni, ilyen alapon az összeset kéne, mert mindnek van hibája. Pl. a Fuji S7000nek eléggé zajos képeket csinál a ccd-je (már alacsony ISO-n is). -
#12994 ugy értem szép közeli képeket -
BenceYCE #12993 JA! És milyen memóriát kerüljek?
Beleszámítva azt is, hogy a videóhoz elégy gyorsan kell lennie. Valamint azt, hogy hosszú időre veszem a gépet ezért fontos szempot a bővítés kompatibilitása (FAT32 meg ilyesmi) -
#12992 Mind a CF mind az SD nagyon elterjedt, nem lesz gond velük, válaszd akármelyiket. A CF kártyák egy kicsivel olcsóbbak ha jól emléxem.
Mindkét kártyatípusból kapható normál illetve gyorsabb változatok, ez már csak a pénztárcádtól függ, milyet veszel.
-
BenceYCE #12991 És a memóriákkal mi a helyzet?
A CF ugye a legelterjedtebb, de úgy tudom, hogy az SD az gyorsabb.
Ár/érték arányban melyik memória a legjobb? -
#12990 Naja, az meg a másik király home made megoldás :-) -
#12989 jó az 580-as is makrózásra, csak egy fényterelő kell hozzá, amit otthon te is össze tudsz barkácsolni