48078
-
#13468 [OFFTOPIC]
Tetszik-e?
[/OFFTOPIC] -
G_ArchAngel #13467 nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem azt, hogy érdemes a másik 3-at is beszerezni - ha van NG-előfizető ismerősöd, akkor Ő kedvezménnyel megveheti Neked a Sanoma Kiadónál... -
OPM #13466 karácsonyra kaptam még anno, nem én választottam :/ -
G_ArchAngel #13465 pedig az utolsó előtti, ami minden pénzt megér - évente többször is kilehet olvasni, annyira érteles, könnyed a szövegezése... -
OPM #13464 nekem az utolsó van meg -
G_ArchAngel #13463 -
#13462 Ehhh, f@sz vagyok, az egy vez.név
Szal ketten írták :-) -
#13461 Milyen név ez a Hefelle? -
G_ArchAngel #13460 én is megrökönyödtem rajta, most 3e HUF-ért vettem antikváriumban...:) -
#13459 Saját példány, kiadva 1982-ben! Ára 72 Ft,- :-))))
-
G_ArchAngel #13458 igen, ennek egy könnyedebb változata a Robert Caputo-féle Fotóiskola...
sok jó kiadvány jelent meg, de az újabbak már a "húzzunk le még egy bőrt a rókáról" szellemében készültek...
-
#13457 A Sevcsik - Hefelle könyvbe beleolvasgattam, tényleg száraz, de azt mondják, hogy ez a mi bibliánk :)
-
#13456 mondjuk az is tény hogy a ballagás elötti 1-2 hetet nem is nagyon kerestek fényképezőt. -
#13455 Tehát nem volt olyan ember, aki DIREKT hp-t akart volna venni és nem volt meggyőzhetetlen? :-) Durva, megmondalak a HP-soknak! :-)) -
#13454 el lehetne de mindenkinek inkább a Canon-t ajánlom :) -
#13453 Micsoda?????
NULLÁT????
De hogyhogy? Azért ennyire nem rossz, a legnagyobb dilettáns barmoknak azért csak el lehet adni, nem? -
#13452 a rendszer bosszút állt, mivel az idei évben sikerült 0 db HP fényképezőt eladnom így csak 5.-ek lettünk HP versenyben nem megyek az F1-re BMW boxot megnézzni :( -
G_ArchAngel #13451 Szóval, jelenleg ezek a legértelmesebb, legkevesebb hibát tartalmazó könyvek, melyek világszerte elismertek és rengeteg nyelvre fordították őket - a napjainkban megjelenő fotós könyvek ezekre épülnek, így aki ezt megveszi az szilárd alapokat talál bennük a későbbi ismeretanyag bővítésekhez, és elméleti fotózáshoz... -
G_ArchAngel #13450
Robert Caputo:
Fotóiskola – Tájak és képek
„Legyen bár hegyorom, erdőség, sivatag vagy fű borította síkság, bizonyos értelemben a természet mindegyik szelete önálló személyiség, egyedi tulajdonságokkal, különleges hangulattal bír. A tájfotós legfőbb törekvése, hogy megragadja és továbbadja ezt a hangulatot, élményeit és benyomásait már-már tapintható képpé kristályosítsa ki.”
A National Geographic Fotóiskola-sorozatának Tájak és képek kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a tájfotózás alapelveit és mesterfogásait gyűjti egybe, válasszal szolgál számos gyakorlati kérdésre, ráadásul a National Geographic magazin nagyszerű fotósainak tippjeivel és trükkjeivel is megismerteti mindazokat, akik a természet csodáit választják témaképpen. Könyve nemcsak a kezdőt segítheti; a fotózásban jártas amatőrnek, sőt a hivatásos fotográfusnak is kitűnő útitársa lehet.
- Milyen fényviszonyokat, milyen napszakot válasszunk?
- Milyen felszereléssel induljunk útnak?
- Mikor kedvez a fotósnak a mostoha időjárás?
- Milyen szakkönyveket, folyóiratokat, honlapokat böngésszünk?
- Miként leshetjük el a legnagyobbak titkait?
Robert Caputo:
Fotóiskola – Portré és riport
A nagysikerű Fotóiskola-sorozat folytatódik!
A National Geographic Fotóiskola-sorozat második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. E kézikönyvet nemcsak a kezdő fotóamatőr, de a képzett hobbifotós, sőt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.
A környezet és a világítás szerepe
A jó portréobjektív ismérvei
Az arckifejezés, a gesztusok jelentősége
A fotóesszé megtervezése
Munkakapcsolat fotós és alanya között
Peter K. Burian, Robert Caputo:
National Geographic Fotóiskola
„Hasznos kézikönyv és egyben ösztönző ötlettár. Nagyszerű történetek arról, hogyan (és miért) készülnek a National Geographic fotósainak képei.”
American Photo magazin
A National Geographic lenyűgöző fotói mindannyiunkat elbűvölnek, egy-egy képbe menthetetlenül beleszeretünk és titkon azon ábrándozunk, hogy egyszer nekünk is sikerül ilyen varázslatos felvételeket alkotni.
A Fotóiskolát forgatva ez az ábránd sokkal valószerűbbé válhat, mint valaha, hiszen e könnyen érthető és gyakorlatias kézikönyvből nem csupán a fotózás technikai alapjaival ismerkedhetünk meg, hanem elleshetjük a National Geographic fotósainak trükkjeit is. A könyv részletes ismertetőt ad – praktikus összehasonlító táblázatokkal és gyakorlati tippekkel – a fényképezőgépek működéséről, az objektívekről, a fénymérésről, a különféle filmtípusokról és formátumokról, a kompozíció, a világítás és a szűrők hatásairól és sok egyéb eszközről és eljárásról, amelyekkel technikailag tökéletes fotókat készíthetünk.
A fotózásban az egyéni kreativitásnak is komoly szerep jut. Saját gondolataink, érzéseink kifejezését a könyv világhírű National Geographic-fotósok módszereinek, stílusának, mentalitásának bemutatásával segíti.
víz alatti és légifotózás
épület- és természetfotó
kaland- és úti fotó
műtermi és külső fényképezés
digitális technika, fotós weboldalak
különböző céloknak megfelelő felszerelés és karbantartás
A Fotóiskola nemcsak a kezdő fotósok bibliája lehet, hanem a fény-képezésben már jártas amatőrök és profik számára is nagyszerű útitárs az alkotásban és a csodálatos kalandban, ami nem más, mint a fotográfia.
Robert Caputo szabadúszó író és fotográfus. A National Geographic Fotóiskola bevezető kötetét Peter Burian szerzőtársával írta. 1980 óta rendszeresen publikál fotókat és úti beszámolókat Afrikáról, Dél-Amerikáról és Ázsiáról a National Geographic magazin számára.
NATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - DIGITÁLIS KÉPEK
SHEPPARD, ROB
Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
Oldalak: 160
Borító: FÛZVE
ISBN: 963954700X
Fordító: SERES IVÁN
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2003
Ismertetõ
"A digitális fényképezés révén a kezdõ könnyebben megtanulhatja a felvételkészítés fortélyait, a haladó pedig tökéletesítheti mindazt, amit eddig megtanult. Akár a meztelen képi igazságot igyekszik ábrázolni, kedves Olvasóm, akár mûvészi hajlamokat ápol, bátor és újszerû utakat keres a fényképezésben, merem állítani: ezzel a kis kézikönywel felfedezheti és biztonsággal bejárhatja a digitális fotózás ösvényeit."
A NATIONAL GEOGRAPHIC Fotóiskola-sorozatának legfrissebb kötetében Rob Sheppard, a hírneves szakíró vezet el bennünket a digitális fotográfia végtelenül izgalmas, jószerével vadonatúj világába. A célnak megfelelõ fényképezõgép kiválasztásától a különféle állományformátumokig, a képmódosítás elméletétõl a digitális utómunka gyakorlatáig, a nyomtatás mûhelytitkaitól a digitáíis fényképezés etikai hátteréig sok hasznos ismerettel szolgál a múkedvelõ és a hivatásos fotós számára.
• A digátális fényképezõgépek ismérvei, típusai
• Képállományok kezelése
• Számítógépi képmódosítás
• A digitális sötétkamra eszköztára
• Etikaí kérdések a digitálás fotózásban
-
G_ArchAngel #13449 Magyar Újságírók Országos Szövetsége - Bálint György Újságíró Akadémia
Felvételi a fotóriporter szakra:
Robert Caputo-Peter K. Burian: Fotó iskola, tippek és trükkök. 2002.
Népszabadság Oktatási Központ
Felvételi a fotóriporter szakra:
Sevcsik - Hefelle: Fényképészet
jelenleg ez a két leghasznosabb könyv, de ez utóbbi nagyon száraz, annak aki hobby-szinten szeretne fotózni...
-
G_ArchAngel #13448 Ez milyen? Alexandria könyvesboltokban láttam...
A DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZÉS ENCIKLOPÉDIÁJA
Amit a képalkotásról és az utómunkákról tudni kell
DALY, TIM
A Digitális fényképezés enciklopédiája legnagyobb előnye, hogy bármilyen szintű ismeret birtokában haszonnal forgatható, s nélkülözhetetlen segítőtárs mind a kezdők, mind a haladók számára. A könyv a sikeres digitális képalkotás fortélyait gyűjti egybe, a legkorszerűbb fotográfiai eszközök ismertetésével. A gyakorlati tudnivalókat közérthető stílusban megfogalmazott magyarázatok kísérik és látványos képek szemléltetik, s a kötet lapjain bátran kalandozhatunk fotográfiai és számítógépes előtanulmányok nélkül is.
Eredeti cím : ENCYCLOPEDIA OF DIGITAL PHOTOGRAPHY
Nyelv : magyar
Kategória : Fotóművészet, Egyéb
Kiadó : Cser Kiadó
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639560932
ISBN : 963 9560 93 6
Megjelenés : 2005.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 200 x 245 x 24
Tömeg [g] : 1 110
Regisztrálás : 2005.02.02.
Fogy.ár: 5 498,- Ft
-
#13447 azért jó, mert ismerősnél láttál ilyet??? -
#13446 Tudom, teljesen frankó kiadvány, kezdőknek, haladóknak is tartalmas olvasmány ;-) -
#13445 Blasta, ez télleg jó, mert asszem ismerősnél láttam ilyet. -
#13444 Ugy gondolom, az also/kozep szegmensben. -
#13443 Zenit! Na, ha azzal valakit fejbenyomtál... -
Lateralus #13442 Már gyakorlatban van.
Nézd meg a Sigma DSLR-eket, vagy a Polaroid x530 kompakt csodáját ! -
#13441 Olyan, hogy Foveon X3 mikor lesz a gyakorlatban? -
#13440 Mert árban is e kategóriában gondolkodom(n50-60k), és eléggé tetszik ez a kis gép, ami kicsit egyedi is. -
BenceYCE #13439 HP:
Anno sulinetes xxx tipusú.
90k
2 fénykép/aksi (2db)
max 10 fénykép/680HUF-os tartóselem.
Ez aztán a gazdaságosság.
Lehet mert az USA hadseregének beszállítója?!
Mindenesetre nem árt ha elkezdessz gyúrni, hogy 2 IFA aksit elbírj egy hétvégi családi túrához. -
G_ArchAngel #13438 aha, én már láttam...
de nem tudom milyen:P
de feketében jól néz ki... -
#13437 Panasonic DMC-LZ1 -t látott már valaki?
Ezt a gépet néztem ki. Nem igazán elterjedt, legalábbis erről a gépről keveset szólnak. Amiért tetszett, mert kisebb méretű, de mégis komoly gép, Leica optika, és mérete ellenére 6x-os zoom van benne. A Panasonicokról egész jókat hallani, csak a nagyobb gépei elég drágák. Végülis kb. pl. az S5500-assal egy minőségi kategóriában, a 10x-es zoomot leszámítva. -
#13436 Igen, ezert is nem akarok olyat, melyben nincs manual ISO. -
#13435 Erről nem az auto ISO tehet. Minél kevesebb a fény/rosszabbul megvilágított a téma amit fotózól annál nagyobb ISO kell. Kompakt gépeknél ez sajna elég erős zajosodással jár. -
#13434 En mint lama: nem baj az, hogy a nikonon auto az erzekenyseg, mert ettol elegge felek. Tudniillik a haveromnak van olympusa szinten auto ISO-val, es nemely kep olyan zajos, hogy nem is igaz. Egyebkent olympus c480-n rol mi a velemenyetek. -
#13433 Azt tudtátok egyébként, hogy a Nikon precíziós munkákra gyárt optikákat meg gépeket? Én kb 2 hónapja tudtam meg.
Pl. az Intelnek a dublini processzor gyárában egy $16milliós Nikon géppel exponálják bele(nikon optikákon keresztül) egy speciális fényérzékeny anyagba az áramköröket(amik ugye iszonyatosan kicsik, mikron nagyságúak). Egy Ír barátom vőlegénye dolgozik ott, ő mesélt órákon keresztül erről, csak annyi szakszót használt, meg már annyi Guiness volt bennem hogy a pontos részletekre nem emlékszem :) -
#13432 arányaiban mégse rossz, legalábbis nem nagyon hozzák vissza, különösen az új szinenkénti cuccokat szeretik mert gazdaságosabb mint a HP. -
#13431 Nekem meg pont rossz tapasztalatom van Canon nyomtatókkal. Egyik eset: Színes nyomtatót vett egyik ismerősöm (netkávézóba), gyári (nem utángyártott) festékkel töltötte mindig fel, és mégis állandóan sz@rakodott neki. Csíkosak voltak a képek, nem színhelyesek stb...
Kiküldött a Canon egy szerelőt, aki kitisztította, "megszerelte". Ezután működött kb 2 napig és megint előjött ugyan az a hiba. A vége az lett hogy komplett nyomtatócsere. -
#13430 Ott a pont, de azért megnézném mit tud ez a samsung kütyü. -
G_ArchAngel #13429 Te ezt hatványozottam észleled, mert ilyen közegben dolgozol, de nekem a háztartásban van LG, Samsung, Philips, Panasonic, stb műszaki cikkem és még SOHA SEMMI NEM ROMLOTT EL!
(gyorsan lekopogom: kopp..kopp...)