48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    [OFFTOPIC]
    Tetszik-e?
    [/OFFTOPIC]
  • G_ArchAngel #13467
    nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem azt, hogy érdemes a másik 3-at is beszerezni - ha van NG-előfizető ismerősöd, akkor Ő kedvezménnyel megveheti Neked a Sanoma Kiadónál...
  • OPM
    karácsonyra kaptam még anno, nem én választottam :/
  • G_ArchAngel #13465
    pedig az utolsó előtti, ami minden pénzt megér - évente többször is kilehet olvasni, annyira érteles, könnyed a szövegezése...
  • OPM
    nekem az utolsó van meg
  • G_ArchAngel #13463
  • Blasta
    Ehhh, f@sz vagyok, az egy vez.név
    Szal ketten írták :-)
  • Blasta
    Milyen név ez a Hefelle?
  • G_ArchAngel #13460
    én is megrökönyödtem rajta, most 3e HUF-ért vettem antikváriumban...:)
  • Blasta
    Saját példány, kiadva 1982-ben! Ára 72 Ft,- :-))))

• G_ArchAngel #13458
    igen, ennek egy könnyedebb változata a Robert Caputo-féle Fotóiskola...

sok jó kiadvány jelent meg, de az újabbak már a "húzzunk le még egy bőrt a rókáról" szellemében készültek...
  • Galy
    A Sevcsik - Hefelle könyvbe beleolvasgattam, tényleg száraz, de azt mondják, hogy ez a mi bibliánk :)
  • Punkerwork
    mondjuk az is tény hogy a ballagás elötti 1-2 hetet nem is nagyon kerestek fényképezőt.
  • Blasta
    Tehát nem volt olyan ember, aki DIREKT hp-t akart volna venni és nem volt meggyőzhetetlen? :-) Durva, megmondalak a HP-soknak! :-))
  • Punkerwork
    el lehetne de mindenkinek inkább a Canon-t ajánlom :)
  • Blasta
    Micsoda?????
    NULLÁT????
    De hogyhogy? Azért ennyire nem rossz, a legnagyobb dilettáns barmoknak azért csak el lehet adni, nem?
  • Punkerwork
    a rendszer bosszút állt, mivel az idei évben sikerült 0 db HP fényképezőt eladnom így csak 5.-ek lettünk HP versenyben nem megyek az F1-re BMW boxot megnézzni :(
  • G_ArchAngel #13451
    Szóval, jelenleg ezek a legértelmesebb, legkevesebb hibát tartalmazó könyvek, melyek világszerte elismertek és rengeteg nyelvre fordították őket - a napjainkban megjelenő fotós könyvek ezekre épülnek, így aki ezt megveszi az szilárd alapokat talál bennük a későbbi ismeretanyag bővítésekhez, és elméleti fotózáshoz...
  • G_ArchAngel #13450

Robert Caputo:
    Fotóiskola – Tájak és képek

„Legyen bár hegyorom, erdőség, sivatag vagy fű borította síkság, bizonyos értelemben a természet mindegyik szelete önálló személyiség, egyedi tulajdonságokkal, különleges hangulattal bír. A tájfotós legfőbb törekvése, hogy megragadja és továbbadja ezt a hangulatot, élményeit és benyomásait már-már tapintható képpé kristályosítsa ki.”

A National Geographic Fotóiskola-sorozatának Tájak és képek kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a tájfotózás alapelveit és mesterfogásait gyűjti egybe, válasszal szolgál számos gyakorlati kérdésre, ráadásul a National Geographic magazin nagyszerű fotósainak tippjeivel és trükkjeivel is megismerteti mindazokat, akik a természet csodáit választják témaképpen. Könyve nemcsak a kezdőt segítheti; a fotózásban jártas amatőrnek, sőt a hivatásos fotográfusnak is kitűnő útitársa lehet.

- Milyen fényviszonyokat, milyen napszakot válasszunk?
    - Milyen felszereléssel induljunk útnak?
    - Mikor kedvez a fotósnak a mostoha időjárás?
    - Milyen szakkönyveket, folyóiratokat, honlapokat böngésszünk?
    - Miként leshetjük el a legnagyobbak titkait?

Robert Caputo:
    Fotóiskola – Portré és riport

A nagysikerű Fotóiskola-sorozat folytatódik!
    A National Geographic Fotóiskola-sorozat második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. E kézikönyvet nemcsak a kezdő fotóamatőr, de a képzett hobbifotós, sőt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.

A környezet és a világítás szerepe
    A jó portréobjektív ismérvei
    Az arckifejezés, a gesztusok jelentősége
    A fotóesszé megtervezése
    Munkakapcsolat fotós és alanya között

Peter K. Burian, Robert Caputo:
    National Geographic Fotóiskola

„Hasznos kézikönyv és egyben ösztönző ötlettár. Nagyszerű történetek arról, hogyan (és miért) készülnek a National Geographic fotósainak képei.”

American Photo magazin

A National Geographic lenyűgöző fotói mindannyiunkat elbűvölnek, egy-egy képbe menthetetlenül beleszeretünk és titkon azon ábrándozunk, hogy egyszer nekünk is sikerül ilyen varázslatos felvételeket alkotni.
    A Fotóiskolát forgatva ez az ábránd sokkal valószerűbbé válhat, mint valaha, hiszen e könnyen érthető és gyakorlatias kézikönyvből nem csupán a fotózás technikai alapjaival ismerkedhetünk meg, hanem elleshetjük a National Geographic fotósainak trükkjeit is. A könyv részletes ismertetőt ad – praktikus összehasonlító táblázatokkal és gyakorlati tippekkel – a fényképezőgépek működéséről, az objektívekről, a fénymérésről, a különféle filmtípusokról és formátumokról, a kompozíció, a világítás és a szűrők hatásairól és sok egyéb eszközről és eljárásról, amelyekkel technikailag tökéletes fotókat készíthetünk.
    A fotózásban az egyéni kreativitásnak is komoly szerep jut. Saját gondolataink, érzéseink kifejezését a könyv világhírű National Geographic-fotósok módszereinek, stílusának, mentalitásának bemutatásával segíti.

víz alatti és légifotózás
    épület- és természetfotó
    kaland- és úti fotó
    műtermi és külső fényképezés
    digitális technika, fotós weboldalak
    különböző céloknak megfelelő felszerelés és karbantartás

A Fotóiskola nemcsak a kezdő fotósok bibliája lehet, hanem a fény-képezésben már jártas amatőrök és profik számára is nagyszerű útitárs az alkotásban és a csodálatos kalandban, ami nem más, mint a fotográfia.

Robert Caputo szabadúszó író és fotográfus. A National Geographic Fotóiskola bevezető kötetét Peter Burian szerzőtársával írta. 1980 óta rendszeresen publikál fotókat és úti beszámolókat Afrikáról, Dél-Amerikáról és Ázsiáról a National Geographic magazin számára.

NATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - DIGITÁLIS KÉPEK
    SHEPPARD, ROB

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
    Oldalak: 160
    Borító: FÛZVE
    ISBN: 963954700X
    Fordító: SERES IVÁN
    Nyelv: MAGYAR
    Kiadás éve: 2003

Ismertetõ
    "A digitális fényképezés révén a kezdõ könnyebben megtanulhatja a felvételkészítés fortélyait, a haladó pedig tökéletesítheti mindazt, amit eddig megtanult. Akár a meztelen képi igazságot igyekszik ábrázolni, kedves Olvasóm, akár mûvészi hajlamokat ápol, bátor és újszerû utakat keres a fényképezésben, merem állítani: ezzel a kis kézikönywel felfedezheti és biztonsággal bejárhatja a digitális fotózás ösvényeit."

A NATIONAL GEOGRAPHIC Fotóiskola-sorozatának legfrissebb kötetében Rob Sheppard, a hírneves szakíró vezet el bennünket a digitális fotográfia végtelenül izgalmas, jószerével vadonatúj világába. A célnak megfelelõ fényképezõgép kiválasztásától a különféle állományformátumokig, a képmódosítás elméletétõl a digitális utómunka gyakorlatáig, a nyomtatás mûhelytitkaitól a digitáíis fényképezés etikai hátteréig sok hasznos ismerettel szolgál a múkedvelõ és a hivatásos fotós számára.

• A digátális fényképezõgépek ismérvei, típusai
    • Képállományok kezelése
    • Számítógépi képmódosítás
    • A digitális sötétkamra eszköztára
    • Etikaí kérdések a digitálás fotózásban

• G_ArchAngel #13449
    Magyar Újságírók Országos Szövetsége - Bálint György Újságíró Akadémia

Felvételi a fotóriporter szakra:
    Robert Caputo-Peter K. Burian: Fotó iskola, tippek és trükkök. 2002.

Népszabadság Oktatási Központ

Felvételi a fotóriporter szakra:
    Sevcsik - Hefelle: Fényképészet

jelenleg ez a két leghasznosabb könyv, de ez utóbbi nagyon száraz, annak aki hobby-szinten szeretne fotózni...
  • G_ArchAngel #13448
    Ez milyen? Alexandria könyvesboltokban láttam...

A DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZÉS ENCIKLOPÉDIÁJA
    Amit a képalkotásról és az utómunkákról tudni kell
    DALY, TIM

A Digitális fényképezés enciklopédiája legnagyobb előnye, hogy bármilyen szintű ismeret birtokában haszonnal forgatható, s nélkülözhetetlen segítőtárs mind a kezdők, mind a haladók számára. A könyv a sikeres digitális képalkotás fortélyait gyűjti egybe, a legkorszerűbb fotográfiai eszközök ismertetésével. A gyakorlati tudnivalókat közérthető stílusban megfogalmazott magyarázatok kísérik és látványos képek szemléltetik, s a kötet lapjain bátran kalandozhatunk fotográfiai és számítógépes előtanulmányok nélkül is.
    Eredeti cím : ENCYCLOPEDIA OF DIGITAL PHOTOGRAPHY
    Nyelv : magyar
    Kategória : Fotóművészet, Egyéb
    Kiadó : Cser Kiadó
    Áfa kulcs : 5%
    EAN : 9789639560932
    ISBN : 963 9560 93 6
    Megjelenés : 2005.
    Kötésmód : cérnafűzött kötött
    Oldalszám : 288
    Méret [mm] : 200 x 245 x 24
    Tömeg [g] : 1 110
    Regisztrálás : 2005.02.02.

Fogy.ár: 5 498,- Ft
  • Galy
    azért jó, mert ismerősnél láttál ilyet???
  • Blasta
    Tudom, teljesen frankó kiadvány, kezdőknek, haladóknak is tartalmas olvasmány ;-)
  • ivjoe
    Blasta, ez télleg jó, mert asszem ismerősnél láttam ilyet.
  • Zoli007
    Ugy gondolom, az also/kozep szegmensben.
  • ivjoe
    Zenit! Na, ha azzal valakit fejbenyomtál...
  • Lateralus
    Már gyakorlatban van.
    Nézd meg a Sigma DSLR-eket, vagy a Polaroid x530 kompakt csodáját !
  • Zoli007
    Olyan, hogy Foveon X3 mikor lesz a gyakorlatban?
  • Stann
    Mert árban is e kategóriában gondolkodom(n50-60k), és eléggé tetszik ez a kis gép, ami kicsit egyedi is.
  • BenceYCE
    HP:

Anno sulinetes xxx tipusú.
    90k
    2 fénykép/aksi (2db)
    max 10 fénykép/680HUF-os tartóselem.
    Ez aztán a gazdaságosság.
    Lehet mert az USA hadseregének beszállítója?!
    Mindenesetre nem árt ha elkezdessz gyúrni, hogy 2 IFA aksit elbírj egy hétvégi családi túrához.
  • G_ArchAngel #13438
    aha, én már láttam...
    de nem tudom milyen:P

de feketében jól néz ki...
  • Stann
    Panasonic DMC-LZ1 -t látott már valaki?
    Ezt a gépet néztem ki. Nem igazán elterjedt, legalábbis erről a gépről keveset szólnak. Amiért tetszett, mert kisebb méretű, de mégis komoly gép, Leica optika, és mérete ellenére 6x-os zoom van benne. A Panasonicokról egész jókat hallani, csak a nagyobb gépei elég drágák. Végülis kb. pl. az S5500-assal egy minőségi kategóriában, a 10x-es zoomot leszámítva.
  • Zoli007
    Igen, ezert is nem akarok olyat, melyben nincs manual ISO.
  • GregSB
    Erről nem az auto ISO tehet. Minél kevesebb a fény/rosszabbul megvilágított a téma amit fotózól annál nagyobb ISO kell. Kompakt gépeknél ez sajna elég erős zajosodással jár.
  • Zoli007
    En mint lama: nem baj az, hogy a nikonon auto az erzekenyseg, mert ettol elegge felek. Tudniillik a haveromnak van olympusa szinten auto ISO-val, es nemely kep olyan zajos, hogy nem is igaz. Egyebkent olympus c480-n rol mi a velemenyetek.
  • GregSB
    Azt tudtátok egyébként, hogy a Nikon precíziós munkákra gyárt optikákat meg gépeket? Én kb 2 hónapja tudtam meg.

Pl. az Intelnek a dublini processzor gyárában egy $16milliós Nikon géppel exponálják bele(nikon optikákon keresztül) egy speciális fényérzékeny anyagba az áramköröket(amik ugye iszonyatosan kicsik, mikron nagyságúak). Egy Ír barátom vőlegénye dolgozik ott, ő mesélt órákon keresztül erről, csak annyi szakszót használt, meg már annyi Guiness volt bennem hogy a pontos részletekre nem emlékszem :)
  • Punkerwork
    arányaiban mégse rossz, legalábbis nem nagyon hozzák vissza, különösen az új szinenkénti cuccokat szeretik mert gazdaságosabb mint a HP.
  • GregSB
    Nekem meg pont rossz tapasztalatom van Canon nyomtatókkal. Egyik eset: Színes nyomtatót vett egyik ismerősöm (netkávézóba), gyári (nem utángyártott) festékkel töltötte mindig fel, és mégis állandóan sz@rakodott neki. Csíkosak voltak a képek, nem színhelyesek stb...

Kiküldött a Canon egy szerelőt, aki kitisztította, "megszerelte". Ezután működött kb 2 napig és megint előjött ugyan az a hiba. A vége az lett hogy komplett nyomtatócsere.
  • Blasta
    Ott a pont, de azért megnézném mit tud ez a samsung kütyü.
  • G_ArchAngel #13429
    Te ezt hatványozottam észleled, mert ilyen közegben dolgozol, de nekem a háztartásban van LG, Samsung, Philips, Panasonic, stb műszaki cikkem és még SOHA SEMMI NEM ROMLOTT EL!

(gyorsan lekopogom: kopp..kopp...)