48078
-
#13388 Köszi a válaszokat én is a Canon felé huzok .Mert azt már láttam müködés közben is a minoltábol meg csak a Z20-at.
Na majd összekuporgatom rá a zsét és utánna mindenre lövök ami mozog :)). -
obe #13387 Na és?bátran lehet téríteni analóggal téríteni, szépen fel kell vázolni mindkét "oldal" előnyeit, hátrányait, megkérdezni mindkét tábor használóit, azt lehet szürni lefelé..:) meg hát ott virít (igaz kis betükkel) hogy:meg analog is:)
-
G_ArchAngel #13386 a félkilós DSLR-eken min. félkilós objektív van:P
nem kell inni annyit:))) -
#13385 "több, mint egy évszázadon keresztül készültek csodálatos képek stabilizátor nélkül..."
Igenám, csak régebben még volt súlya a gépeknek, sokkal könnyebb volt kitartani őket. Próbálj meg kitartani 1/30-adot egy félkilós belépőszintű DSLR-en... -
G_ArchAngel #13384 Srácok, akit éredekel a panoráma fotózás, annak ajánlom a Digitás Fotó Magazin új számát, 80%-ban a panorámázásról szól, és ezért elég furcsa formátumban, fekvő A4-esben jelentették meg...
-
#13383 mm sok esetben kényelmesebb LCD-n nézni a képet, mint a keresőn... ilyenkor örülök, hogy az a1-en kihajtható az LCD :)
aki pedig most ismerkedik a fotozással, annak jól jön a nagyméretű, és jó felbontású lcd(de telleg nem EZ a legfontosabb szempont 1 gépnél) na meg persze a szomszedokat is le lehet vele nyugozni...
én pl: (lehet saját hülyeségem), de mindig parázok hogy életlen, színtelen sz*rok lettek a képek amiket csinálok(pedig azok :P ), pedig csak az LCD/evf nemtudja rendesen visszaadni a szineket. -
#13382 Ezért jó a félautomata mód! Bár a gépemen ilyen nincs, de dolgozgattam már ilyennel. Beállítod a rekeszt, vagy a záridőt és a gép a másikat hozzáállítja. -
G_ArchAngel #13381 ezt mondanám, akkor megköveznétek:)
ez is ember függő, és régen a 2 DSLR-emnél tényleg nem használtam, ellenben a kompaktoknál igen... -
#13380 "akkor azon nem is fogod használni a kijelzőt, csak a beállításokra..."
Azért ez nem igazán így van. Ez esetben semmi értelme nem lenne DSLR-re váltania, elég lenne az analóg is. -
G_ArchAngel #13379 Canon-t válaszd szerintem...
a kijelző mérete sokadrangú dolog, ha később komolyabb gépre váltasz - DSLR - akkor azon nem is fogod használni a kijelzőt, csak a beállításokra... -
#13378 Én azt mondom, hogy a Canon-nal szebb képeket lehet készíteni, jobb optikája és CCD-je van a minolta Z3-nál. Ellenben a kijelzője valami nevettségesen kicsi (1.5 coll!!!!!) hiába kihajtható.
A stabilizátor pedig egy jó dolog.Még ha nem is arra való, mint a panasonic reklámban látni, mégis a kézből készített képekhez 2-3 blendével több fényt ad, azaz lassabb záridőket is ki lehet tartani kézzel, ha épp nincs nálad állvány. De az is tény, hogy stabil. nélküli géppel elő nem fog az fordulni, hogy vmilyen szituban stabilizátorért fogsz rimánkodni.
Ha van az jó, ha nincs bőven lehet fotózni és jó képeket csinálni. A világot nem váltja meg (tehát a Pana reklámja erősen félrevezeti a népeket)... -
#13377 "Ezt értem, de auto állásba miért nem választ olyan záridöt ami a teljes képre jo,ha ilyennel akarok bibelödni akkor átváltok manuálba, mert nem mindig van ido állitgatni egy kép elött."
Na akkor tisztázzunk pár dolgot ;-)
-Ha auto állásban fotózol akkor vállalod azt, hogy az automatika esetleg nem képes felismerni, hogy portrét, autóversenyt vagy tájat fényképezel és nem megfelelően állítja a rekeszt és a záridőt. Amúgy is általában a legtágabb rekeszt keresi, hogy elég fényt kapjon az érzékelő és gyors záridőt választhasson hozzá.
-A mélységélesség nem egy olyan dolog, ami akkor a TUTIFASZA ha az egész képen élesek a témák! Ez egy eszköz a fotósoknak, hogy kicsit játszanak a fénnyel! Pl. egy portrénál a lehető legtágabbra célszerű állítani a rekeszt, hogy a mélységélesség a legkisebb legyen és a modelled szinte kiugorjon az elmosott, életlen háttérből...
Szóval ilyen nincs, hogy "teljes képre jó" mélységélesség. Ha fotózni akarsz akkor meg kell tanulnod használni a rekeszt, ez alap a fotózásban! Ajánlott legalább egy fotózással foglalkozó könyv elolvasása!
link -
#13376 ha kettö közül? háát nem tom. Talán Z3 -
#13375 Egy kicsit eltértünk a tárgytol a kiindulo kérdésemről.A két gép közül melyik éri meg jobban az árát? -
#13374 S7000 kb 99e-102e használtan én elvböl se veszek gépet -
#13373 Neked ugye van egy jó állványod?
Jó állvány = nagyon jó dolog
Nagyon jó dolog = sok pénz
Sok pénz = rossz dolog
Tehát ha nem akarsz rossz dolgok részese lenni adhatsz egy kevés pénzt! Mondjuk ami elég egy 350D-re, meg még "néhány" obira! -
#13372 Sok pénz = rossz dolog??? -
G_ArchAngel #13371 ízlések és pofonok, jól mondod, nekem nem okoz gondot kitartani egy 500mm-es csövet sem, ellenben mivel ismerem a gép, film és saját határaimat ezért szélsőséges esetekben nem próbálkozom vele... -
#13370 Ezt értem, de auto állásba miért nem választ olyan záridöt ami a teljes képre jo,ha ilyennel akarok bibelödni akkor átváltok manuálba, mert nem mindig van ido állitgatni egy kép elött.
Angel!De azt azért te is belátod, hogy 10-12X-es zoom-nál már azért jo ha van stabilizátor.Épp a Canon S1Is-nél volt egy osszehasonlitás stabilizátorral és nélküle készitettek képeket egy villany vezetékröl 10X-es zoommal.Mindegyik kép jo volt,de stabilizátorral sokkal élesebb lett a vezeték körvonala.
Amugy izlések és pofonok...
Én ugy vagyok vele ha már ennyit elkérnek egy jobb gépért akkor már legyen benne ilyen aproság. -
G_ArchAngel #13369 Állvány = jó dolog!
Jó állvány = nagyon jó dolog
Nagyon jó dolog = sok pénz
Sok pénz = rossz dolog
Rossz dolog = állvány???
:-( -
#13368 Stabilizátor = parasztvakítás!
Stabilizátor = Állvány!
Állvány = jó dolog!
Parasztvakítás = rossz dolog! -
akos #13367 Parasztvakítás. Lehet villantani vele, hogy ez is van a gépben.
Olyan ez, mint a mindent lejátszó asztali dvd-k. A dilettánsok szemét ki lehet vele szúrni, hogy ez milyen yo... de egy komolyabb 80e ft-os Onkyo a mai napig nem tud lejátszani sem mp3-at, sem divx-et. Csak dvd-t... mert hogy ő dvd-lejátszó. -
G_ArchAngel #13366 Miért kell mindenkinek stabilizátor???
Ha nem vagy alkoholista, akkor hosszabb záridő alatt is meglehet tartani azt a szerencsétlen gépet - több, mint egy évszázadon keresztül készültek csodálatos képek stabilizátor nélkül... -
G_ArchAngel #13365 a 300D használtan 120e körül van, tehát S7000 árában... -
#13364 Ehh... :DDDDDDDDDD
[azt nem is olvasta] -
#13363 sorry, "MÉLYSÉGÉLESSÉGNEK" -
#13362 "Mert a kép a fokuspont körul szép éles volt de a kép többi része meg homályos erre nem jöttem rá mitöl van az S1IS-nél ilyet nem tapasztaltam az egész kép éles volt nem csak a fokuspontban"
Amit most leírtál azt MÉLAYSÉGÉLESSÉGNEK hívják fotós körökben és a hatás változtatható a rekesznyílás állításával. Vagyis ez nem hiba, nem az optika gyengesége, hanem alap fotós fogalom. -
#13361 Nekem már volt szerencsém kézbe venni egy S7000-t. Haveréknak az van. Sztem elég korrekt gép! Ami nekem nagy pozitívumként jött le a gépből, az az, hogy elég jó makróval van megáldva. Az nagyon tetszett! Főleg egy Canon PowerShot A40 után, mert sajna nekem az van. Elég szép képeket csinál. Nekem tetszett. Bár komolyabb digitgép még sosenem volt a kezemben :CCC Mondjuk már nagyon szeretném megérinteni a 350D-t. Tényleg, valaki kibaszásból megvághatna eggyel! :D -
#13360 najo, 1 kisseb posta csak -
#13359 akkor nem szórakosznék... -
#13358 Ha rámszakadna a bank akkor szórakoznék ilyen belépőszintű SLR-kkel, egy Mamiya ZD-t vennék :D -
#13357 Ha rád szakadna 1 bank akkor már a 350D vedd meg szerintem.A Z5 meg ua. mint a Z3 csak nagyobb a felbontása ahogy néztem az adatlapot. -
#13356 én csak nézelödök, a paraméterek alapján. ha minden igaz nyáron veszek gépet. amiket irtam nem tapaztalatól irtam, csak az adatok alapján. nekem 1 HP 435ösöm van... ...még!
a Z5be zúgtam bele nagyon, de ISO 320as érzékenység, 97900ért, háááát!
Eddigi esélyesek nálam:
nem sorrend!
KonicaMinolta Dimage Z5
Kodak EasyShare DX7590
FujiFilm FinePix S7000
ja és ha idöközben rám szakadna 1 bank:
Canon EOS 300D
-
#13355 A fujit probáltam egy hétig kölcsonbe,de nem jött be nekem.Nincs képstabilizátora és nekem kicsit fura képeket készitett.Mert a kép a fokuspont körul szép éles volt de a kép többi része meg homályos erre nem jöttem rá mitöl van az S1IS-nél ilyet nem tapasztaltam az egész kép éles volt nem csak a fokuspontban.Meg beltérbe egy kicsit zajos képeket készitett,minden képre rákellett segiteni softveres zajszürövel.
A kodakot most nézem ilyennel még nem volt szerencsém. -
#13354 FujiFilm FinePix S5500 4,2mpx, 10x,-66125Ft
Kodak EasyShare DX6490 4,2 mpx,10x, iso800!!! -71000Ft
Kodak EasyShare DX7590 5,36 mpx 10x -88700Ft -
#13353 Hali!
szeretném a véleményeteket kikérni abban, hogy a két gép közül melyik lenne a jobb választás.
Konica-Minolta Dimage Z3
Canon PowerShot S1IS
Amatör fotozáshoz használnám.Tehát az egyszerü kezelhetöség a fontosabb.
Vagy melyik más készüléket ajánlanátok ebben az árkategoriában ami nagy optikai zoomos és képstabilizált?
köszi -
#13352 CF1 3mm magas, CF2 5mm -
#13351 és #13348-as kérdés? -
#13350 minél nagyobb annál jobb, leegyszerűsítve
-
#13349 melyik a jobb?
Érzékelőlapka mérete: 1/1,7" 1/2,5"