48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #13588
    ez az, sokan még az obikat sem hagyják a táskába elcsomagolt gépen, akkor meg minek a bekapcsolási idő...
    0,3 mp? én annyi idő alatt nem emelem a szememhez...:)
  • GregSB
    dprivijú!

20D: 0.3 mp

10D: 2.3 mp
  • Lateralus
    Ez olyan fontos tényező ?
    Kicsit több, mint 2 másodperc.
    De ha a táskából való kiszabadításakor beakad a pántja a táska csatjába, akkor elvesztegettél még 3 másodpercet és mindjárt nem ezen fog múlni.
  • Galy
    10d-nél mennyi idő telik el a bekapcsolástól az exponálásig?
    20d kitet nem vennék (ahhoz ugyanaz a kitobi jár, mint a 350D-hez?), csak vázat.

• Lateralus
    Szerintem használt 10D
    Bár a választásomból már gondolom nyilvánvaló, hogy így döntenék.

Persze minden attól függ, hogy mennyire leszel anyagilag elengedve és mik a preferenciáid ?
    A 20D előnye elsősorban a gyorsabb működésben van, meg hogy az új gép lesz, garanciával.
    A 10D sem lassú, sőt nagyon gyors, de használta már valaki. Viszont a 20D kit árából kijön egy használt 10D +17-40mm F4 L páros, ami képminőség tekintetében (és az objektív vonatkozásában egyéb területeken is) magasan felülmúlja a 20D + kitobi kettőst. 20D ugyanilyen (használt) obival már fél millió környékén jár.

De ha mondjuk egy új, gyors, és jó gép kell és úgy gondolod, hogy nem akarsz beszállni az objektívcserélgetésbe, akkor a 20D és mondjuk egy 18-125mm Sigma, osz jóvan !
  • Puntigamer
    köszi, utánanézek
  • G_ArchAngel #13582
    Kodak Easyshare 300

• Puntigamer
    ki milyen digi gépet ajánl 20 körül?3.2 megapixeles legyen legalább
  • G_ArchAngel #13580
    nekem szerencsém volt eddig, és sokat gondolkodtam azon, hogy bemerjek-e vállalni egy e-bay-es EOS 20D-t, de mivel haverom szerez helyben, nettó áron, garival 350D-t, ezért inkább az mellett döntök és így megvehetem mellette a 2 obit, majd karácsonyig a 70-200-as Sigmát...
    20D mellett nem lenne pénzem a kinézett obikra, és nekem a váz annyira nem fontos, mert azt később fogom cserélgeni, de az obikat inkább megtartanám...

10D-m ugye már volt a D30 után, és nem tartottam én sem egetrengető előrelépésnek, inkább a D60 kihagyását sajnálom a mai napig - arról én csak jót hallottam...
    viszont a 350D-nek számomra az az előnye, ami más számára a hátránya: a mérete
  • Galy
    ja, és hosszú távon gondolkodom, akkor meg számít a 2 év gari
  • Galy
    nem a napokban venném, van rá pár hónapom (pénz kérdése)

megmondom a frankót, félek kicsit a használt dolgoktól, szoptam már be

apropó, van egy eladó eos 1000 + 35-70AF , TÉNYLEG olcsón! :)
  • G_ArchAngel #13577
    ???
    ezen gondolkodnod kell, hogy 160e vagy 320e?
    a különbözetből két jó obit, vagy egy kitűnőt vehetsz...:)
  • Galy
    kösz!

nálam most eldöntendő kérdés, hogy használt 10d vagy új 20d.

Tegnap hoztam el a fujit a szervizből, ccd-csere volt :)

valami ennél jóval masszívabb gép kell, mert úgy látszik a fuji nem bírja a kiképzést, amit tőlem kap. :)

• Lateralus
    Még ismerkedünk.
    165 volt, 1,5 éves, a tulaj szerint alig használt, csak fontosabb eseményeknél. Párezer expóval. Mindenesetre ez ellenőrizhetetlen házilag. A kinézete és a működése viszony kiváló, használat nyomai nem látszanak rajta.

Komolyabb véleményt csak pár hét után tudok mondani. EOS D30-hoz képest így elsőre a fókusz tűnik sokkal gyorsabbnak és gyengébb fénynél is talál élességet, ahol a D30 már nem. A képmentés viszont nem tűnik jóval gyorsabbnak, valamint a JPG képek feldolgozása sem tetszik annyira. Jobban megköveteli a RAW használatát, mint a 3 megapixel, és meg is hálálja, ahogy észrevettem.
    Az összarakása általában masszív, a magnézium váznak valahogy a színe is mélyebb mint a D30 műanyag külsejének. Viszont pár helyen gyatrább. Pl. Alul a gombelemtartó ajtaja enyhén lötyög. A szemkagyló úgyszintén és úgy tűnik nem a használattól, hanem gyárilag ilyen.
    Ami zavar még, hogy kispórolták belőle a hálózati tápot. 20 ezerért külön kell megvenni. A korábbi DSLR vázaknál alaptartozék volt és jól jött, ha órákig kellett tárgyfotózni otthon. Zavar, hogy nem kompatibilis minden EF bajonettes obival (főleg régi Sigmák). Rosszabb az infraképessége is, ami a D30-nál jó volt, és persze nyomába sem érhet a világ legjobb gépének az Oly C2020-nek infrájához képest :)

Amúgy parádésan jó, gyors, kiváló képminőségű.
  • G_ArchAngel #13574
    nem gáz, tudom, hogy már csak a keresőn keresztül látod a világot:)))
  • Blasta
    Ehhhh

[VAK]
  • G_ArchAngel #13572
    ott van lent, a végén, 200e HUF...
  • Blasta
    Sigma-nak mi az ára?
  • G_ArchAngel #13570
    Canon EF 70-200mm f/2.8L USM

Tokina AT-X 828 AF PRO

Sigma 70-200mm F2,8 EX DG APO HSM IF

Az árak - amennyiért kaphatnám, ha lenne rá pénzem:
    Canon: 280e HUF
    Sigma: 200e HUF
    Tokina: 150e HUF

kell valakinek valamelyik? :DDD
  • Loál János #13569
  • Blasta
    Hamarosan letszteljük HUÁÁÁÁ
    És kiderül a turpisság, RULEZ-e1 vagy NEMRULEZ-e1
  • Loál János #13567
    Szerintem E1 a rulez. -.-
  • Galy
    majd erről kérek tapasztalati beszámolót!!!

Mennyiért sikerült hozzájutni, milyen állapotban stb., stb....

thx!
  • G_ArchAngel #13565
    én is próbálom asszonyt rávenni egy ultracompact-ra, hogy mikor megyünk vhova, akkor legyen mivel kattingatnia, ha meg nem, akkor jól nálam lesz...
    a gáz, hogy a videó jobban érdekli, mint a fotó...:-)

bár még digitalizálásban gyengék vagyunk...:(
  • Blasta
    Minden esetre ha addig akad más aki tuti és hamarabb elvinné, ne habozz!
  • Blasta
    Őőőőőő, lehet, hogy butaságot művelek, de megkockáztatom, hogy NEM AZ! :-))))

(a Z1 a world no.1)
  • Lateralus
    Akkor megbeszéljük.
  • Lateralus
    Még szép ! Világ legjobb gépe :)
  • Blasta
    Bár ebben a hónapban tuti nem, esetleg a köv-ben
  • Blasta
    Engem elképzelhető, hogy érdekel!
  • G_ArchAngel #13558
    de kis 2 mpixeles Oly-dat megtartod, nem?:)
  • G_ArchAngel #13557
  • Lateralus
    Ja, meg 10 hónap kuporgatás után végre vettem egy 10D-t !
  • Lateralus
    Érdekel valakit egy Sigma AF 24mm F/2.8 Macro obi ? Canon EOS gépekre való.
    A használt árának kevesebb mint a feléért odadom.
    Irányár legyen 18 ezer (használt ára 35-40ezer szokott lenni)

Azért adom ennyiért, mert:

Nem mai darab és a kora látszik rajta valamennyire, de abszolút jó állapotú még
    Mivel régebbi Sigma, ezért D60-nál újabb gépeken majdnem használhatatlan (esetleg teljesen nyitva)
    Az AF motorja nagyon zajos és lassú, de működik (közel nem egy USM)
    Házilag volt javítva

Tulajdonságai:

Autofókuszos
    Teljesen fém
    Távolság és DOF skála
    1:4 makró leképezés
    18 cm-es közelpont (24mm-es obi létére)

Filmes vázakon és régebbi DSLR vázakon jól muzsikál, főleg tárgyfotóra, "nagyobb" tárgyak közeli fotózására. Új DSLR-eken esetleg fordított makróobinak, vagy F2.8-on használva jó. Utóbbiról tudok küldeni mintaképeket, akit érdekel.

Photodo szerint optikai minőségben veri a Canon 24mm-es fixet.

Ha nincs érdeklődő a fenti ár környékén, megtartom magamnak, mert 2.8-on ugyan lágy, de szép a háttér elmosása és használható.
  • G_ArchAngel #13554
    Most kaptam e-mailben, szerintem jó ajánlat - nekem a "céges dolgok" miatt nincs rá pénzem...

Kb. 5-ször használt, CANON Speedlite 540EZ rendszervaku eladó. 40e HUF az ára.
    Kompatibilitás: EOS 50, 500, 5000, 1, 1N, 5, 300, 3000, meg az ezeknél régebbiek.
    Digitálissal csak manual módban használható.

Tel: +36/20 9437078, +36/1 2129546, Fax: +36/1 4570305
    [email protected], http://www.visus.hu
  • G_ArchAngel #13553
    S5500 jó választás, főleg, mert mire megveszel minden kiegészítőt, addigra túlhaladsz az S7000 árán is...
  • bp
    alakulóban....
  • bp
    Ja!
    Fuji S5500 VS. Fuji S7000

melyiket a kettő közül?
    A bajom az, hogy a kisebb gépen nagyobb a zoom és az érzékenység is ISO64-től indul, ráadásul az S7000 képei az alap ISO200 miatt és a SuperCCD miatt eléggé képzajosak. És még csak nem is tünnek 6MP-nek! Szóval ha valaki tud egy jó érvet az S7000 mellett, ossza meg velem!
  • bp
    Digi gép kellene, van elképzelésem csak pénzem nincs!
    Ár/teljesítmény alapján a Fuji S5500-ra gondoltam. Valami azonban bosszant a géppel kappcsolatban: a követő-AF működése. Az a baj, hogy tapasztalataim szerint nagyon sokat késik az expozíció. Mi lehet az oka? Vagy a választ az olcsó árban keressem?
    Másik gép is jöhetne. 100-alatt, min. 4MP és nagy optika. Csak nincs ilyen a környéken sem!
  • G_ArchAngel #13549
    RAW - OpenRAW