48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • BBird
    Leszámítva megapixelt és egyebeket. :-)
  • BBird
    xD kártya nem számít. :-)

Blasta: Köszi a leírást, az MM fotós pasit meg azért említettem meg, mivel ő maga is fotós nem csak eladó. És nem tudtam neki olyan gépet mondani, amit ne használt volna. Najó, talán az Aiptek, Trust kategória kimaradt neki is. Ráadásul az eladási és meghibásodási listát is mutatta anno. Mindegy, ettől még persze hogy valaki jót lát egy Canonban, valaki nem.
    A Canon alatt azt értettem, hogy árához képest a Powershot elég jónak hangzik, a manuális beállításokat tekintve, stb. Mások szerint is.

Tesztképeket néztem már jó néhányat, digicamen és ilyen fotósok oldalán is, ahol pontozzák egymás képeit.
    Természetesen fotózásra használnám. Nem csak családtagok fotózására. Makró, táj, város, absztrakt, sport, ember...

Mondjuk az tényleg jó kérdés, hogy bővíthetőség. Melyiket olcsóbb és könnyebb bővíteni kiegészítőkkel?

Különbség szinte alig van adatban: A95 vs 765uz.
    Grrr... :-)
  • Hangianix
    Nekem ket dolog kell, nagy optika (sokszor volt, hogy majdnem sirva fakadtam, mert bizonyos helyeket csak messzirol lehetett nezni, a halszemoptikas autofokuszos jo kis Oly 8k-s gep meg valahogy nem volt eleg. :DDD ) es AS, mert alapbol remeg a kezem, x-eres nagyitasnal meg gondolom az meginkabb elojon. S5500 ezert esett ki vegul. Maradt a Pana es az S2, utobbihoz olcsobb lesz a buvartok (ha egyaltalan a Panahoz van).
  • Punkerwork
    xD kártya jóval drágább.....
  • Blasta
    "Én Canonról hittem eddig, hogy egyik legjobb, de már hallottam rosszabb véleményeket is. Mondjuk dolgoztam régen MediaMarktban, ott a fotós is Canont mondta."

És? Én akkor most a Minoltát mondom, öszes családtagom életére megesküszöm, hogy az a legjobb márka a világon, az összes gépe hibátlan és sose romlanak le.

Ez egy ilyen dolog, ahány emberrel találkozol mind mást fog mondani, az egyáltalán nem megalapozott véleményük alapján (amik általában abból állnak, hogy romlott-e már el neki az adott gépe vagy mennyire szimpi neki a márka)
    Nincs olyan, hogy "a Canon a legjobb". Media Markt-os fotós meg biztos nagy név a szakmában :-))))

Tesztképeket nézz, böngészd végig a táblázatokat, menj el a bemutatótermekbe és fogd kézbe a gépeket, gondolj arra, hogy mire szeretnéd használni, szeretnéd-e bővíteni, stb...

Én nem használtam Oly-765UZ-t de én is jókat hallottam róla.
    Ellenben a Canon gépről se hallottam rosszat.

Ide sem olyan emberek irogatnak akik használták már a világon mindegyik gépet, mindről objektív, több hónapos használaton alapuló véleményük van, és ha egy kérdésedre nem kapsz választ az azért lehet mert egyszerűen nem tudunk segíteni!
  • Blasta
    Tudtommal még Mo-on nem tesztelték.
    Külföldön se nagyon.
  • Hangianix
    Volt mar normalis, komoly teszt IS S2-vel? Nem mintha ertenem, akar a felet is... :D
  • BBird
    Múltkor én is próbáltam tanácsot kérni tőletek, nem kaptam. :-(
    Most megpróbálom más gépekkel:
    Néhány ismerős, fotós az Olympus C-765UZ-t ajánlja.
    Én Canonról hittem eddig, hogy egyik legjobb, de már hallottam rosszabb véleményeket is. Mondjuk dolgoztam régen MediaMarktban, ott a fotós is Canont mondta.
    Na szóval 70e körül van az A95 és a 765 is.
    Szerintetek melyikkel járnék jobban? Már ha valaki jobban ismeri ezeket.
    Ha lehet a képességeit nézzük, ne azt, hogy melyiknek van inkább fényképezőgép kinézete. Az engem nem érdekel különösebben, csak jó legyen és manuális. :-)
  • Blasta
    Újszülöttnek minden vicc új :-)
  • Loál János #13661
    :DD
  • Puntigamer
    Loál János, bazzeg milyen név:D
  • Blasta
    őőőő, asszem az összes verzióját hallottam, de lehet próbálkozni hátha... :-))))
  • Loál János #13658
    Aki CORAn kel, aranyat nyel. -.-
  • Blasta
    Nemtom, a franciáknál ez máshogy megy. De jó, hogy végeztem azokkal is :-)
  • Punkerwork
    METRO-t nem érdekli ha 1-2 ember nem megy vissza többet, pénzüket a vevők visszakapják, többet nyer a szürke importon mint amennyit most bebukott pár száz fényképezőn, hasonlóan mint a TESCO-s sulinetes konfigok, az alaplapon nincs feltüntetve a gyártó stb, ha én ilyet eladnék úgy megb@szna az APEH és társai mint az atom, ők meg zsebből fizetik és kész.
  • Blasta
    És ugye ilyenkor nincs mit tenni, az egész rakományt vissza kell küddeni nekik mert ki tudja hány doboz van megbuherálva és azt meg nem tehetik, hogy megreszkírozzák a fogyvédelmet.

Ilyenkor a beszállító fog szívni mert megbünteti a Metro jól, hiába önhibáján kívül, akkor is a Metro-t járatják le
  • Blasta
    Én pl. szarul érezném magam a sok láma között mégha pénzért is csinálnám... :-D
  • Punkerwork
    hát igazából csak egy negyed tégla fért bele, a csóka meg 2 gépet vett mert akciós, szal valszeg nem a raktárosok hanem a beszállító játszott, eddig is tudtuk hogy a nagycégek néha nem teljesen legálisan behozott cuccokat akcióznak, de ez most durva :)
  • Galy
    ez nagyon durva! :D

ilyen is csak itthon fordul elő vaj'? :D
  • Loál János #13651
    Pedig van ilyen az összes nagy, színvonalas, hypermarketben.
  • Blasta
    Most komolyan egy darab tégla volt a dobozban??????

Raktárosok RULEZ :-DDDD
  • Punkerwork
    a villanyszerelő aki dolgozni szokott a cégnek mondta, annyira nem hülye hogy ilyet kitaláljon.
  • G_ArchAngel #13648
    METRO-ban?
    ez egy kicsit címlapsztori lenne...
  • Punkerwork
    METRO-ban senki ne vegyen Fuji S5500-öt, 2 ismerős is féltáglát kapott becsomagolva, és ez nem vicc!
  • Cat #13646
  • akos
    Ne haragudj, te tök yogos volt, amit írt...
    Annyi online digi bolt - és ezek árlistája található a neten, amennyit nem únsz végignézni. Te akarsz vásárolni - hadd ne bonyolítsuk helyetted. Amiben tudunk, segítünk, de azért ne vérd el, hogy helybe hozzunk minden információt.
  • The Garrett
    5mpx től... általában a polcok közepe, teteje fele, szemmagasságban.
  • Cat #13641
    olvass már egy picit, mielőtt kérdezel, mert akkor legalább értelmeset tudsz kérdezni...
  • Shortstop
    köszike mindenkinek.

az 5 megpixelesek honnan kezdődnek?
  • ivjoe
    Ez én is tanúsíthatom, szvsz Canonnak nagyo kúúl kompaktjai vannak! Jó, nem csak a kompaktjai azok!
  • CSOCSO
    canon teljesen zsir kep...
    60 ert szerintem lehet venni egy 410 es ixust ami 4 mpixeles.. videot is felvesz hanggal. .szerintem boven eleg a minden napokra nem tul nagy.. zsebben elfer.. viheted bulikra...viheted utazasra.. viheted csaladi fotokra.. viheted gyorulasra fotozni.. akarhova jo
  • CSOCSO
    nekem canon ixus400 am van es ha kicsig vagod a temat tenyleg lehet veluk jo kepeket cisnalni.. galeriamban talaltok linket a fotozz.hu ra ahol par kepem fentvan
  • akos
    Canon kompaktok elég yoak.
    Ha ügyes vagy és némi affinitásod is van a dologhoz, lehet velük szép dolgokat csinálni.
  • Shortstop
    hát én nemtudom :)
  • BBird
    Canon A520 esetleg? :-)
  • Shortstop
    hát szerintem haverokkal való eseményket, családot, meg természetben fényképezni vele.
  • akos
    Mi a célod vele?
  • Shortstop
    és amúgy Ti mit ajánlanátok most olyan 60 magasságában +-10E
  • Blasta
    Loál!

Arra kell vigyelni, hogy szép fotókat csinál-e!
    Én a Canon Eos 20D-t ajánlom, esetleg az EOS 1Ds Mark II-t :-))))
  • Shortstop
    thx