48078
-
#14870 e-bay.de-n licitálsz ugye? -
obe #14869 nem vágom nagyon ezeket, asszem a dg-s obikról hiányzik a rekeszállitás lehetősége manuálisan, csak a vázon lehet állitani..ha hülyeség javitsatok ki
e-bayről szerintem bátran vásároljatok, max nézzétek meg ki az eladó milyen értékelései vannak, kommentek..stb
jelenleg is viaskodom pár objektivvel, iszonyat jo áron mennek most a manual fix obik, töredékáron lehet hozzájutni alig használt cuccokhoz:
105/2.5 nikkor 130 euro
55/2.8 macro 1:2 nikkor 150 euro ...szinte használatlanok
-
#14868 nem durva, inkább finom :) -
#14867 Huhh, hát igen.
Azé dúva ez a 16mpx. :-) -
Lateralus #14866 A fuulframe sem tökéletes még a digiken sajna. Jópár kitűnő obi elhasal a képszéleken:
17-40/4 L -
Lateralus #14865 Pár hete volt egy eszmecsere a következő DSLR lépéseket elemezgetve.
Csak annyit tennék hozzá, hogy a Canon nem azért a vezető gyártó ezen a téren, mert a többiek után menjen ;)
Középtávon biztosan van jövője az APS-C-nek. Főleg belépő és közép kategóriában. -
G_ArchAngel #14864 viszont még a Canon 17-40 4,0 L USM (nettó 177.512.-) vs. Sigma 17-35 2,8-4,0 EX DG HSM & Sigma 50 2,8 EX DG Macro (nettó 176.464.-) meccset sem döntöttem el...
-
G_ArchAngel #14863 igen, de ez elvileg 2-4 év múlva várható...
Lateratusnak igaza van, s mivel filmes EOS vázon is használnám az obit, ezért lehet, hogy hanyagolnom kellene a DC jelölésű Sigmákat...
-
#14862 Hát lényegében az 1Ds Mark II ugye már full frame 35mm-es szenzort kapott, szal van rá esély, hogy belépő-középszinten is elérjük ezt a méretet hamarosan. -
G_ArchAngel #14861 Visszatérnék erre a mondatodra:
"A jövő meg talán nem az APS-C lesz digitálison sem."
szerinted 35mm-es érzékelő lesz a belépő és haladó szintű dSLR vázakban a közeljövőben? Tehát a 20D és 350D utódai - feltételezzük 12 megapixelesnek őket - már normális érzékelőt kapnak, mert a jelenlegi méret ekkora felbontáshoz elvileg használhatatlan lenne...
-
Lateralus #14860 A DG a digitális vázakhoz igazított hagyományos Sigma objektívek jelölése. Többnyire van egy korábbi DG nélküli változatuk is és mind a DG nélküli, mint a DG-s megy (elvileg) 35mm-es és APS-c vázakon is.
A DC jelölésűek csak APS-c digitális vázakra vannak tervezve. Rátehetők leica kockás vázra is, de mivel kisebb képkört rajzolnak, így vélhetően borzasztó vignettálás lesz belőle. -
G_ArchAngel #14859 Sigma jelzései:
LENS TECHNOLOGY
ASP (Aspherical Lens)
The aspherical lens complex allows freedom of design, improved performance, a reduced number of component lenses and a compact size.
APO (APO Lens)
In order to attain the highest quality images, the APO lens has been made using special low-dispersion (SLD) glass and is designed to minimize color aberration.
OS (Optical Stabilizer) Function
This function utilizes a built-in mechanism that compensates for camera shake. It dramatically expands photographic possibilities by alleviating camera movement when shooting by hand held camera.
HSM (Hyper-Sonic Motor)
This lens uses a motor driven by ultrasonic waves to provide a quiet, highspeed AF.
RF (Rear Focus)
This lens is equipped with a system that moves the rear lens group for highspeed , silent focusing.
IF (Inner Focus)
To ensure stability in focusing, this lens moves the inner lens group or groups without changing the lens' physical length.
Conv (APO Teleconverter EX)
This lens can be used with the APO Teleconverter EX. It can increase the focal length and will interface with the camera's AE (automatic exposure) function.
EX (EX Lens)
The exterior of this lens is EX-finished to denote the superior build and optical quality, and to enhance its appearance.
DG (DG Lens)
These are large-aperture lenses with wide angles and short minimum focusing distances. With an abundance of peripheral illumination, they are ideal lenses for Digital SLR Cameras whilst retaining suitability for traditional 35mm SLRs.
DC (DC Lens)
These are special lenses designed so that the image circle matches the smaller size of the image sensor of most digital SLR cameras. Their specialized design gives these lenses the ideal properties for digital cameras, the compact and lightweight construction is an added bonus ! including compact and lightweight construction.
-
G_ArchAngel #14858
DG (DG Lens)
These are large-aperture lenses with wide angles and short minimum focusing distances. With an abundance of peripheral illumination, they are ideal lenses for Digital SLR Cameras whilst retaining suitability for traditional 35mm SLRs. -
#14857 A DC jelzésű Sigma obik használhatók az APS-C szenzorokhoz, sajna a DG-t nem tudom mit jelent. -
G_ArchAngel #14856 ami DC jelölésű az csak a APS-C, ami DG az pedig jó leica formátumú érzékelőre? -
Lateralus #14855 Állítólag veri a hasonló kanyonokat rendesen.
Viszont csak APS-C érzékelő méretű digin jó.
A jövő meg talán nem az APS-C lesz digitálison sem.
Én szótam! -
G_ArchAngel #14854 Senki? -
#14853 Nah most nyertem meg egy licitálást
eBay -en,
Olympus C-725 Ultra Zoom -ot vettem,
szállítási költséggel együtt 30.000 Ft.
Remélem egyben ide is ér hozzám....
Mindenkinek köszönöm a tanácsot aki segített nekem,
Blasta, Yeltzin, és a többiek..
Majd ha beüzemelem a gépet beszélünk még...
-
#14852 Hmm sry, azt hittem ez frencsájzos bolt, de most nézem télleg csak NY ban van. -
#14851 Nem New Yorkba megyek, hanem a Nyugati partra. Kaptam már 1-2 boltlánc-nevet amit érdemes megnéznem. -
#14850 #14839
Ha mész USA-ba akkor ebben a boltban mindenféleképpen nézz szét szvsz. -
#14849 A két kártya között legfeljebb írási/olvasási sebességben van különbség. -
G_ArchAngel #14848 1., szerintem nem "off", mivel sokunkat érdekel
2., Obe rendszeresen használja az e-bay-t, és egy ismerősöm is gyakran vásárol a e-bay.de-ről, eddig mindent megkapott és működött is neki -
#14847 [kicsitoff on] Látom, hogy csomóan licitálnak e-bay-en, én kicsit viszolygok a bankkártya számának megadásától, meg az egész mizériától (biztonságtechnika roxxx) van olyan, aki rendelt, megkapta, stb, tehát tapasztalatai vannak? [kicsitoff off] -
#14846 Csak XD-t rakhatsz bele. -
#14845 SD kártyát is lehet használni az általam kiválasztott Fuji gépekben vagy csak XD-t?
Lehet hogy akkor csak külföldön veszek gépet. -
#14844 1. Bárol a világon olcsóbb lényegében bármi! Mo az egyik legdrágább ország, USA is olcsóbb
2. sajna nem tudok segíteni
3. Mert az XD ennyibe kerül. Kész pasz. Képminőséghaz a világon semmi köze a kártyának. 256MB XD-re bizony csak 256MB adatot fogsz pakolni, egy grammal se többet.
-
#14843 Van egy pár kérdésem.
1.1 hét múlva utazom az USA-ba. Érdemes itthon digitális fgépet venni vagy az uSA-ban ugyanazt megkapom (sokkal) olcsóbban?
2.Fuji Finepixet szeretnék venni. Valakinek van véleménye az F610-ről és az A350-ről?
3.A 256Mb-os XD kártya miért kerül annyiba, mint az 512-es SD kártya? Több fér az XD-re vagy "csak" a képminőség terén van különbség? -
#14842 sry ez nem válasz akart lenni ;) -
#14841 Uhh. A contax ahhoz képest hogy megszűnik még ellég szolídan tartja az árát.
"Telephoto 350mm f/4 Tele-Apotessar Autofocus Lens for 645 645 350mm f/4.0 M-Tele-Apotessar. Price: $ 5,795.95 (~1.145.521 HUF)
Ócsó obi :D -
#14840 Én nem tudok róla. De én is őket nézem ha legalacsonyabb árat keresek. Sajna rendelni tőlük már nem éri meg. :-/ -
#14839 Ehhez hasonló bolt van itt valahol EUban? Mármint ahol ekkora a választék és az áraik is ilyenek (pl Canon 20D váz cca 70 ezer Ft-al olcsóbb mint edigitalnál)
Haverom most volt kint és itt vett egy Nikon F100-ast + 2 obit hozzá. Nagyon kellemesen csalódott, szal ha valaki kimegy amcsiba(vagy ismerőse megy ki és hozatni akar;) akkor ezt a boltot melegen ajánlom.
Szal van a közelünkben (ausztria, németo.?) hasonló bolt? -
G_ArchAngel #14838 Halihow,
lenne egy kérdésem, a Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM obival valaki futott már össze? Szeretnék egy olyan objektívet, amivel dSLR vázon elérhetem a klasszikus 50mm-t, és az 1.6-os szorzóval ez az objektív 48mm-esnek felelne meg. Ezzel szemben lenne a Canon-nak egy 35mm-ese, ami olcsóbb is, de valamiért nem szimpatikus. Tanácsokat várnék... -
akos #14837 Sok sikert. -
Redfox #14836 Oké, köszi megpróbálom majd, csak az a baj hogy kábelem nincs hozzá, de azt szerzek...:) -
akos #14835 Akkor próbáld meg a másik módon is... ha van a fényképeződnek usb kimenete kösd össze a szgépeddel közvetlen módon. Hátha. -
Redfox #14834 Usb-s kártyaleolvasóval próbáltam itthon, meg Apám munkahelyén egy gépben lévő kártyaleolvasóval. -
akos #14833 Próbátad kártyaleolvasóval? Vagy usb van a szgép és a fényképeződ összekötve? -
Redfox #14832 Helló mindenki!
Problémám a a következő:
Van nekem egy Olympus C-860L típusú digitális fényképezőgépem, és hozzá egy 32 mb-s kártyám. Már másodszor fordul elő, hogy a képeket, amik rajta vannak nem tudom lementeni róla, mert egyszerűen nem lát semmit a leolvasó (eFilm Pocket Reader). De a legérdekesebb, hogy semelyik más leolvasó, fényképező sem látja, csakis és kizárólag az én fényképezőm látja. Elképzelhető hogy az a baja, hogy amikor londonban voltam, megpróbáltam ott is feltenni egy gépre, ami nem látta rendesen, winchesterként látta, és nem tudta leolvasni. Ezek után nem tudtam itthon sem leszedni róla. Azóta már volt formatálva a kártya, deh most a Balatonon készült képekkel is bajban vagyok...:( Mellesleg helyreállítással tördezett fájlokat tudok csinálni belőle, de azokkal semmi sem tok kezdeni.:S
Kérésem a következő lenne, ha tud vki bármi nemű (akár pénzes) megoldást, vagy esetleg programot, ami helyreállítja, meg tudja menteni a képeket, amik nagyon fontosak lennének nekem, nagyon megköszönném neki, mert ezek fontos képek!
Előre is köszönöm mindenkinek!
Redfox -
Lateralus #14831 Mekkora a nagyobb ?