48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • geronimo77
    BMW :)
  • Galy
    Merci vagy BMW? :)
  • geronimo77
    Azért az egy 100EUR-al drágább :)
    Az tudodhány m2 csempe az új lakásba :)
  • geronimo77
    Újabb kérdés:
    Canon EOS vs. Nikon D ?

A Nikon kicsit olcsóbb :)
  • Blasta
    "ezeket nem is a gép állványmeneténél rögzítik"

Nem is állítottam az ellenkezőjét, csak azt mondtam, hogy a Canon obin nincs állványmenet míg a Sigmán van. Ettől függetlenül a 70-200 még nem olyan komoly átfogás, hogy egy egyszerűbb (értsd: nem Manfrotto) állvány ne tartaná meg.
  • Blasta
    Őőőő, mi is a gond az F2.8-cal?
  • G_ArchAngel #14944
    ezeket nem is a gép állványmeneténél rögzítik - az a Sigma előnye, hogy ad rögzítőgyűrűt és napellenzőt, míg a Canon-nál ez újabb lehúzás...
  • G_ArchAngel #14943
    2.8-as fényerőnél készült madárképekért már nem lennék nagyon oda...
  • Blasta
    Még a 70-200 alá tán nem is kell izomos állvány (ráadásul a Sigma 2.8EX-nek van állványmenete, míg a Canon 4L-nek nincs, csak a 2.8L-nek), a 100-300 alá már inkább.
  • Blasta
    Én meg pont az ellenkezőjét hallottam, miszerint a Sigma EX-es obik képe jobb mint a Canon L-eseké.
    Ami lényegében kurvára mindegy, mert az L-es obiknak is kurvára kristály képük van, de ha az a kérdés, hogy Canon 4L, vagy Sigma 2.8EX, akkor egyértelműen a fényerő miatt SIGMA!
  • G_ArchAngel #14940
    a másik, hogy ezekre számolj rá +30-50e forintot, mert ezek alá izmossabb állvány illik...
  • G_ArchAngel #14939
    sok fórumon megkérdeztem, és mindenhol az mondták, hogyha profi képeket akarsz akkor ebben az árban a Canon 70-200 L f4 vagy a Canon 200 L f2.8, a Sigmát lelkes amatőröknek ajánlják (nekem Sigmám van:P)
    viszont ezen az áron kapsz Sigma 100-300 APO f4-est, ami 1,4× konverterrel nagyon ajánlják amatőr természetfotósoknak...
  • Blasta
    A DG jelzésű obik digitális SLR-ekhez készülnek.

Amúgy ezek közül a Sigma 2.8 EX DG a legjobb obi sztem.
  • geronimo77
    Hello,
    Szerintetek melyik a jobb vétel:
    Canon Objektiv EF 70-200mm 4.0 L USM
    Sigma Objektiv AF 70-200mm 2.8 EX APO HSM IF für Canon
    Sigma Objektiv AF 70-200mm 2.8 EX DG APO HSM IF für Canon
    Mi a különbség a két Sigma között?
  • Blasta
    Jól teszed!
  • G_ArchAngel #14935
    olyat kell venni a csajnak, hogy Ő is kitudjon vele menni az utcára, ha rákényszerűl:)
  • akos
    Miért nem kérdezed meg a csajodat is, hogy neki melyikrpl mi a véleménye?
  • Placebó
    Megnéztem a Sample piceket inkább ixus...
  • Blasta
    ehune :-)

(inkább Canon Ixus)
  • Placebó
    Télleg nőcis..:)
  • akos
    Olympus mini MJU?
    Nem kell két diploma a kezeléséhez és tipikusan nőies kisgép. Élményfotózásra yo.
  • Lateralus
    Úgy számolom kb. egy 5 mpixeles képet kapsz, ha kivágod az 1,6x-ot.
    Ha tényleg lesz ez a gép, akkor az nyilvánvalóvá teszi, hogy az EF-S csak az alsóbb kategóriákban életképes. Ezzel lenne kb. 4 kategória a Canonnál, mert ez nem a 20D utódja, hanem egy kapocs a 20D és az 1D között. Egyelőre biztos drága lesz (legalábbis nekem), de a következő, vagy az utána jövő ilyen modell már biztos elérhetőbb áron lesz és közelebb hozza a fullfrémet a halandók számára. Egyelőre, reálisan nézve, így alakul a jövő:
    - 350D szériája (belépő szint, olcsó, sok funkció, EF-S)
    - 20D szériája (alsó-közép szint, jobb anyagok, kicsit több funkció, EF-S)
    - 5D-3D széria (felső-közép kategória, több profi funkció, full frame, EF)
    - 1D széria (profi kategória, 1,3x-fullframe, EF)

Később szerintem az 1D-kből eltűnik az 1,3 szorzó. Most azért marad, mert fullframe-en nem tudnak olyan sorozatsebességet elérni, mint az 1D Mark II. 8,5 képkockája. Amíg ez nincs, addig a sport, riportfotósoknak marad az 1,3x.
  • Cat #14928
    A brit kereskedők búcsút vesznek az analóg fényképezőgépektől

Az angliai műszaki kereskedő Dixons áruházlánc bejelentette, hogy a jövőben leveszik polcaikról az analóg fényképezőgépeket. A cég azzal indokolta döntését, hogy a vásárlók nagy része leginkább a digitális kamerákat, fényképezőket illetve kamerával felszerelt mobiltelefonokat részesíti előnyben és csak kevesen vásárolnak analóg készüléket- adta hírül Cellular News.

Az 1937-ben alapított Dixons eleinte fotóstúdióként működött, majd a későbbiekben fényképezőgépeket értékesítettek. Bryan Magrath terjesztési igazgató elmondta, hogy évtizedeken keresztül árusítottak analóg készülékeket és a filmfeldolgozás is hosszú időn át hozzátartozott a hétköznapjaikhoz, de elérkezettnek látja az időt, hogy a digitális kor évszázadában megváljanak a már alig keresett analóg fényképezőktől. Az áruházlánc felmérést készített, melynek során megkérték vásárlóikat, hogy hasonlítsanak össze egy analóg illetve egy digitális készülékkel készített képet. A megkérdezettek 93 %-a nem észlelt különbséget a két fotó között. "Ha a statisztikai adatokat nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy nincs minőségbeli különbség egy analóg és egy digitális fényképezőgéppel készített fotó között"- közölte Magrath. Szerinte a vásárlók azért döntenek inkább a digitális készülékek mellett, mert ezek óriási tárolókapacitással rendelkeznek és nem kell a képek előhívatásával sem bajlódni.
  • Yeltzin
    vagy ez má vót??
  • Yeltzin
    és egy újabb érv az APS-C jövője mellett: full frame-hez nuku frissen fejlesztett EF-S optikák.....
  • Yeltzin
    full frame rulez, ha jól számolom, a 6 megáshoz képest még akkor is több pixelen kapom meg ugyanazt a témát, ha így elveszítem az 1,6x tényezőt... jól számolom?
  • Lateralus
    Ez meg itt a Canon 5D állítólagos techlistája

http://alex.netfun.ro/Canon5D-specs.pdf
  • Lateralus
    Nikon pletyka:

A Nikon Corp. kb. 3 hete bejegyeztette a D200 márkanevet.
    http://tess2.uspto.gov/bin/showfield?f=doc&state=bp4ii2.2.1
  • Placebó
    Igazából ezeket nézegetem a többit szinte mind kizártam az általad is említett okból...:)
  • Yeltzin
    szvsz az IXUSokból válogass, az ultrakompakt Nikonok szarul néznek ki (ez gondolom, most lényeges) a Fuji meg.... semmi extra

IXUS 40, 500, 700 stb
  • Placebó
    Nem rossz..:)

Viszont látom hányatott sorsát egy zsúfolt női táskában...:/
  • ivjoe
    Fuji S7000?
    Nagy szerelmem az a gép.
  • Placebó
    3 csere CCD-vel?...:)
  • Galy
    vedd meg neki az enyém! :)
  • Placebó
    Csajomnak vennék gépet... Canon vagy nikon vagy Fuji... 100 brutto max...

SEGICCSETEK OKOSOK
  • Yeltzin
    nem az akksival van baj, hanem a géppel

vagy az IS vagy az LCD (vagy mindkettő) indokolatlanul sokat fogyaszt

lehet, hogy a tied hibás volt, és többet bírt 120 expónál, de sajnos a típus nem erről híres
  • G_ArchAngel #14914
    Gero, Pentax *ist DL-et vennél, akkor a régi objektívjeid szerintem használhatók lennének, és Te amúgyis szoktál rendelgetni külföldről, így olcsón megúszhatnád...
  • G_ArchAngel #14913
    Geronimo, Te próbáltad az FZ10-esem, augusztusi hőségben...
    asszem 150 kép fért a 256-os kártyára és az telement, utánna pedig a Sting koncerten kattingattam, miután helyet csináltam rajta...
    ...végig stabilizátorral:P

jó kaki az akksija, bárcsak a Canon-é bírna ennyit...:P
  • Blasta
    haccsoki! :-)
  • Galy
    6 csoki? :D