48078
-
G_ArchAngel #15871 új magyar review oldalt indult link
magyar review fórum link -
#15870 dokumentum/riportfotó témában ajánlom mindenkinek a
National Geographic: "Vietnam - Unseen War" című filmjét (torrenten megtalálható)
nagyon ütős anyag, az ott dolgozó vietnami fotósok is megszólalnak benne, és kőkemény képeket mutatnak, még nekem is megállt a kezemben a cigi (épp most nézem) -
#15869 attól még? attól teljesen függetlenül :) -
G_ArchAngel #15868 ok
attól még teszteled?:P -
#15867 nem fogok erről vitatkozni
innen nézve sok, onnan nézve kevés - kinek lehet igaza? mindenkinek....
csak jobban járna mindenki, ha a fotóknál és a gépeknél maradnánk, mint az egyes személyek rövid távú költségvetéseinél, ebben azért csak egyetértünk -
#15866 nekem csinálta :) -
G_ArchAngel #15865 igazad, van, én arra kaptam fel a fejem, hogy az miatt, hogy az átlagnál gazdagabbnak tűnhetek, pedig nem...
annyi az egész, hogy nem utazásra, nem autóra költöm a másodállásból származó jövedelmem, hanem a hobbymra.
a főállásért kapott jövedelmem az asszony kezeli, így akár papucsnak is nézhetsz...
sőt, ahogy jönnek sorba az obik, szemét módon odaadom teszteleni Neked...:P
gondolom, ha Neked beindulna a divat/modellfotós szekér, akkor simán vennéd a fix L-es obikat, mert azzal könnyebb dolgozni és szebb lesz az eredmény...
én házakat tervezek, ez az a hobby, amit szeretek és jól lehet vele keresni, épp annyit, amennyit eltudok szórni a másik kedves hobbymra, amivel nem keresek semmit...
sejtheted, hogyha 5 éve nem voltam nyaralni, és egy új számítógépen és némi bútoron, elektrotechnikai és háztartási gépen kívül nem volt semmi kiadásom (jah, APEH megvágott 140e-re), akkor megengedhetem magamnak, hogy farkasszemet nézzek az asszonnyal, vegyek egy nagy levegőt és merjem megvenni ezeket a termékeket...
tehát a kisember elkölti az összespórolt pénzét - vagy ez már "virítom a lovét" kategória? -
#15864 Lol, most nézem.
Ez tényleg részeg punker smiley, vagy csak véletlenül jól illik a témához? :-D -
#15863 isten ments, ezen megsértődni gyerekes dolog lenne, gondolom, felfogja, és magába száll egy kicsit -
#15862 [ÁMUL A MESTEREN] :-) -
#15861 Szmájlit meg lefelejtettem, pedig ezt akartam.
Képzeljétek oda
-
#15860 nem lesz
[moderátor] -
#15859 Ok, inkább témaváltás:
Polárszűrőt szándékszom venni. 350D-re melyik a jobb? Cirkuláris? Egyáltalán mi a különbség? -
#15858 Pedig ebből az lesz
[DZSEDI] -
#15857 azért flémbe ne menjetek át -
#15856 én 1 hete leálltam az ivással, amúgy közelébe se érhetnék :) -
#15855 más is sokat dolgozik, és szart se keres, megint más meg nem dolgozik, és sokkal többet keres, de akit ez érdekel, annak ajánlom a Story, Best és hasonló magazinokat
kicsit "izé" már ez a tépelődés a százezres cuccok között, és senki nem lesz tőle okosabb -
#15854 vegye megy = vegye meg (hát) :D -
#15853 nekem mindegy, ez az ő magánügye, nem értem, nekünk mi hasznunk abból, ha mások (döntő többség számára elérhetetlen) befektetéseiről szerzünk tudomást
vegye megy, csináljon tesztképeket, tegye közzé, annak van értelme, ez így sima rongyrázás
sry, én így látom, és ezt bárkinek megmondanám, a legjobb haveromnak is -
#15852 Eggyütt szoktátok? :o
[részegpunkerszmájli] [ő csinálta, feszkózik kicsit] -
#15851 :DDDDD
Sokat dolgozik, sokat keres, ennyi... Mi meg csorgathatjuk a nyálunkat. -
#15850 nehogy azt hidd hogy megveszi, megkapja a fizuját rögtön elissza :) -
#15849 még plz, büntess, érezni akarom csóró átlagember mivoltom minden apró kínját!
(szvsz - és ez nem csak az én véleményem - kicsit finomabban kezelhetnéd ezt a témát. Azt mondod, hobbiból fotózol, ahhoz viszont negyed ennyi cucc nem kell, de ez egy dolog, arra viszont senki nem kíváncsi, hogy nálatok a budi is aranyból van. Thx...) -
#15848 "ha komolyan gondolod, akkor filmes SLR"
Jajmá, ugyanmá, hagyjukmá :)
Ennyi erővel Hasseblad rendszer kurvasokpixeles hátfallal. Bőven komolyan lehet azt gondolni egy tisztességes Canon kompakttal, nyilván nem a National-nek akar dolgozni még idén szeptemberben...
Remélem, nem értettem félre semmit :D -
#15847 :O 100e ért még odaadnám, de 60....... -
G_ArchAngel #15846 add el Zsu'nak, 60e-ért:) -
#15845 valaki vegye már meg az én A1 esem:) -
G_ArchAngel #15844 mennyire gondolod komolyan?
ha komolyan gondolod, akkor filmes SLR, ami ebből az árból, csak régebbi használt széria 2 objektívvel...
ha digitális technikát szeetnél használni, akkor olyan kompakt/bridge (ez utóbbit szintén csak használtan tudod 60e körül megvenni, pl. Fuji 602), amelyen minden beállítást megtalálsz, ahhosz, hogy manuális környezetet teremts meg magadnak (pl. komolyabb Canon kompaktok, és ezek újonnan is beszerezhetőek 60e körül) -
#15843 Mennyit kell rászánni egy aránylag jó gépre? Szal szeretnék venni egyet, de nem tudom mit érdemes venni...olyan 60 e környékén van már jó gép, vagy 60 felett vannak az árak? (asszem annyit szánnék rá egyelőre) -
G_ArchAngel #15842 szép mi, és az a baj, ha az emeberek annyira siettetnék a fizetést az elkészült munkák után, mint a munkákat, akkor már most meglehetne mind...:( -
obe #15841 húúúha szép kis terv, számolj még hozzá szűrők kb 100.000 huf-t, 77-es átmérő rulez:) -
#15840 50-500?
A 300D-t külföldön vetted? -
#15839 Grrr! Hol is laksz pontosan?
[besurranótolvaj :D] -
G_ArchAngel #15838 köszi, napi 4-6 óra alvás mellett jut időm dolgozni...:) -
#15837 Amúgy én ahelyett a 85-ös helyett egy sigma 105-ös macro-t vennék, és a 200-as helyett meg egy 70-200 2.8-at. De ez én vagyok. -
#15836 Asszem ezt az ígéretet én is betudnám tartani erölködés nélkül :-) -
Lateralus #15835 Bazzeg, te aztán jól el vagy eresztve! :) -
G_ArchAngel #15834 megígértette valam, hogy fényképezőgépet nem veszek 1 évig...
én ezt betartom:) -
#15833 Szal most adsz el 140e-ért fotóscuccot, asszonyt megnyutatandó, hogy még ebben az évben cca 1 millát költs obikra? :-)))) -
#15832 50-500 teszt