48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • w77d
    Sziasztok. Van egy HP Photosmart 850-es gépem. Az a problémám vele, hogy a világosabb fényképeken sokszor maszatok látszanak hiába tiszta a külső lencse. Gondolom valamelyik belső lencse koszos. Hol tudnák ezt nekem megcsinálni? Házilag nem lehet ezt biztonságosan megcsinálni? Előre is köszi!
  • 30Dani
    Értettük -.-
    A Fuji F50fd képminősége valamivel alulmarad az F30-hoz képest, ugyanakkor dupla felbontással bír, és van benne CCD stabilizátor, sokkal kevesebbszer kell vakut használni, mint bármelyik más koNpakttal.
  • ivjoe
    Jajjdefaszvagyok:

* csak ne menjen a KÉPMINŐSÉG rovására
    :DD
  • ivjoe
    Ha közeli tárgyakat akarsz fotózni.
  • II Rocky II
    huh..lehet láma leszek,de vki megmondaná hogy a makrot mikor használjuka fényképezőgépbe?(digitalisra gondolok)
  • Timber
    Panasonic TZ-2 ... szerintem elegans (nem tudom mit jelent a jol kinezo :D) es a tudasa is faintos!
  • efem
    nekeme ixus 70esem van, teljesen jo arra amire kitalaltak, es nagyon jo minosegu videot is tud, jo hanggal :) makroja meg brutalborda! 3cm!
  • 30Dani
    Fuji F50fd van 50 körül, ha olyan, mint az elődje, akkor sokmindent nem tud, de azt jól.
  • ivjoe
    Hi, aki még eligazodik a kompaktok dzsungelében, pls help!
    Jól kinéző (ez fontos, bár nem csajnak kell) ksikompakt, vagy ultrakompakt kellene, olyan 50k-ért, nyomat nem valószínű, hogy készülne, szal 5 Mpx bőven elég lehet, ha több az se gáz, csak ne menjen a képméret rovására, jó legyen a zajszintje és a képminősége, zoomátfogás se árt, ha nagyob az átlagnál, bár ez sem létkérdés.

Amit én néztem: IXUS 75 Bár ennek is lehetne kicsit nagyobb átfogása és a hosszabb vége f4.9. :( Mondjum már nagyon nem vagyok otthon a kompaktokban. :C

Valaki tipp?
  • Timber
    en sem ertem csak tippeltem :D de majd arkangyal megmondja :D
  • Blasta
    Én nemvágom, mi olyan hűde kiakasztó ebben.
    Van live view, lesz is, szépen el szabad fogadni, senki sem kötelez a használatára, egy DSLR pedig live view idevagyoda fényképezőgép marad, amivel a tehetségesebbje jó fotókat készíthet.
  • Timber
    "- When shutter speed and/or aperture are locked with shooting in live view mode, using the “L” (command lock) button, an “L” icon is now displayed in the camera monitor."
    Szerintem ezert! :D

Amugy ha megnezed akkor az updatek 90%-a a Live View-t erinti...
  • Blasta
    miért?
  • G_ArchAngel #35681
    nah, innentol mar lehet nem lehet komolyan venni a DSLR-eket...:(
  • 30Dani
    merge, save as-el kiegészíthető -.-
  • 30Dani
    Indítasz egy action felvételt, aztán:
    -File/Place: kiválasztod a logo filet, nyomsz egy pipát
    -Layers palettán a backgrond és a logo layert ctrl-al kiválasztod, majd ha rámész a move tool-ra (V), felül megjelenik az igazítás ikonja, igazítsd jobbra a széleket, aztán lefele (vagy ahogy jól esik)
    -állítsd le a felvételt
  • vagyok2008
    Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
    Inteligens ISO-t nem használom mégse mert a legkisebb 400 amire lehet álítani akkor inkább teszem normálra és ott automatán hagyom az ISO-t és akkor majd ő belövi.
    A legjobb a fokusz segéd fény ,nagyon ott vannak a sötét képek vele.
    Nekem jó a vakuval eddig... viszont a piros szemet nem mindig veszi ki de 98% ban igen.
  • The Garrett
    Eleg ha elmondod hogy lehet sarokba igazitani barmit actionnel cs3ban :D Neztem tutorialt ott a place parancsnál lehet elvileg állítani hogy sarokba tegye, de cs3 ban ilyet már nem találtam a place -nél. ha meg csak felveszem siman az actiont és behuzom az uj layert a sarokba, akkor eltero kepmeretnel elcsuszik ugye. :(
  • 30Dani
    Képmérettől függjön a logo mérete?
    Csak a sarokba igazítást szerintem nem nehéz actionként megcsinálni align funkciókkal.
  • The Garrett
    ps topikban nem nagyon volt rá válasz:

Használtak olyan Ps scriptet amivel logot / szöveget lehet rátenni képekre úgy, hogy mérettől függetlenül mindig a kép sarkába kerüljön?

Amit találtam scriptek azok vagy nem működtek CS3 al, vagy keretezték is mellette a képet meg ilyenek, és nem sikerült kikapcsolni bennük a felesleges funkciokat. :(
  • DirtyGab3sz
    Az autovaku szokott érdekeseket produkálni!Jobb ha az ember maga választ....
  • Tothenkopf
    Hali!
    Én is mostanában kaptam egy ugyanolyan Panát és egész jól elvagyok vele.Elsősorban a makro és az intelligens iso módot használom rajta, és mindegyikben max felbontásban.Igaz hogy így lassabban töltöm fel gépre de én vettem bele egy 1 gigás memkártyát is.Plusz vettem hozzá 4db ceruzaaksit mert nyírta a sima elemet nagyon hamar.
    A másik amit tapasztalatból mondok hogy én már manuálisan állítom rajta a vakut(nem autómatán van hanem kikapcspoltam a menüben), mert írdatlan hülye helyzetekben vakuzik.
  • Lateralus
    Extra optikai zoom.

Fullon hagyja a max nagyításodat és megvágja a képet kisebb felbontásúra. A kismadár ugyanakkora lesz rajta, mint 12x zoom végén 8 megapixelen, de te csak 5 mpx-en használod, így olyan mintha 15x zoomod lenne. Ugyanaz, mintha a képet utólag megvágnád, csak ez a gépen belül történik.
  • Lateralus
    9 lesz az.
  • Timber
    mint az IR szuro a K10D/K20D-n :D az kb. -20EV allitolag :D
  • 30Dani
    Utóbbi elég durva lenne.
  • Timber
    Kerdes: ND8-as filterbol tobb... elvileg az ND8 az -3EV... ha 3-at teszek a gep ele akkor az -9 (3+3+3) vagy -27EV (3*3*3)?
  • Timber
    Intelligens Zoom a neve. Nekem nem kell a 8 megapixel eleg az 5 koruli is. Viszont nyerek meg 3x zoomot! :D 15ezer meg most tobb mint amennyit raszannek meg a kiskoNpaktra! :D
  • 30Dani
    "(elkezd croppolni)" hogyan? mikor?
    Amúgy erre főleg igaz, hogy érdemesebb utólag intézni.
    8 gigás ultraII CF kevesebb, mint 15 ezer, nehogy már ez legyen a gond.
  • Blasta
    De ez nem mindegyik Panára igaz, csak a hájtekebb modellekben van ilyen intelligens zoom vagyhogyhijják (mert már minden intelligens a pana gépekben :D)
  • Timber
    En a K20D-t 'csak' 10 megapixelen hasznalom de mar azon is gondolkozom, hogy az is sok. Csak akkor hasznalom ki a max 15 megapixelt amikor RAW-ban fotozom...
    Raadasul a Panasonic nagyobb zoomatfogast kinal akkor ha csokkented a felbontast (elkezd croppolni) igy pl. a TZ3-at ezert is erdemes kisebb felbontason hasznalni.
  • Sadist
    Nyílván nem mindegy, más kép fog kijönni, mert a JPEG fix 8x8-as blokkokon belül tömörít, de minőség szempontjából szinte tök nyolc, úgyis a tömörítés cseszi el a minőséget, nem pedig az alacsonyabb mintavételezési szint :)
  • 30Dani
    Elméleti fejtegetés volt részemről, sose voltam olyan böszme, hogy kisebb felbontással fotózzak. Nyilván ha csak és kizárólag webre, 800x600-as felbontásban szándékozik valaki fotózni, akkor nem észrevehető a különbség, de amint nagyobb méretben kell printelni, vagy még valószínűbb: vágni kell a képből, nem mindegy, hogy azt a fényképező, vagy a PS méretezte át, illetve melyik méret lett kockásra tömörítve.
  • Blasta
    vagy mindkettőt!
  • Blasta
    Ezekszerint akkor Te már láttál különbséget egy 3mpx-es és egy 6mpx-es jpeg között, amik azonos géppel készültek?
  • 30Dani
    85/1.8-at, vagy 100/2-t vegyek, vagy egyiket se?
  • 30Dani
    Főleg a veszteséges formátum miatt nem mindegy, hogy az eredeti vagy a leméretezett képre küldi rá a jpeg-tömörítést.
    Persze ha egyáltalán felmerül a kérdés, hogy milyen felbontásban fotózzon, akkor valóban mindegy :)
  • Sadist
    Úgy őszintén, az egyszeri kompaktos fotós egy évben hányszor készíttet posztert a képeiből? :) Ha így nézed, a 2x-es méretkülönbség igenis sok.
    Az ilyen kis kompaktoknál meg szinte teljesen mindegy, hogy 3 Mpixeles képet csinál úgy, hogy a képpontokat kettesével átlagolja, vagy pedig full 6 Mpixeles képet csinál, hogy utána a zajszűrővel rontsa le a minőséget. Ha még ráadásul tömörített képformátumot is használ, akkor meg aztán főleg mindegy.
  • Blasta
    Naaa, nefogjad vissza magad E! :)
  • 30Dani
    Tudnék flémelni (), kár hogy te írtad :)