48078
-
#35654 Nyilvánvaló, ha van elég kártyakapacitása, akkor fotózzon csak a legnagyobb felbontásban, biztos ami biztos alapon.
De a képminőséget nem befolyásolja a képfelbontás, a kolléga emiatt kérdezte csak, hogy láthatóan rosszabb fotókat fog-e készíteni ha megfelezi a felbontást, ami ugye nem igaz, ezért írtam, hogy fotózzon 3mpx-ben ha nem bírja kártyával. -
#35653 Kicsit nehéz értelmezni a soraidat :)
Az intel.iso arra való, hogy:
- a gép érzékeli, hogy az adott fényviszonyoknál milyen záridőt alkalmazhat az ÁLTALAD beállított ISO érzékenység mellett
- ezután ha úgy méri, hogy a kép valszeg befog mozdulni, akkor addig növeli az érzékenységet, amig olyan záridőt alkalmazhat amivel a kép valszeg bemozdulásmentes lesz
Egy hivatalos panasonic pdf-ből ollózva:
"Az Intelligens ISO-vezérlés a fotótéma mozgása által okozott életlenséget előzi meg"
Asszem ezt szokják hivni elektronikus képstabilizálásnak is.
Magyarán a Te ISO beállításaidat a gép felülbírálja a bemozdulásmentes fotó érdekében. Az automata ISO-nál Te nem állithatsz be érzékenységet, azt minden esetben a gép állítja be. -
#35652 mármint fájlméretben.... -
#35651 oppsz, bocsesz kevertem az 50-es DMC-vel!
A felbontás...tudom szemmel nem látható a külömbség a 3, és 6 mp között,de ha egyszer véletlenül ki akar nyomtatni egy képet (ajándékba,falra,íróasztalra,stb) akkor valjuk ve a 6-ossal jobban jár!És méretben nincs egetverő külömbség!
-
vagyok2008 #35650 Az Intelligens iso kérdésemre tudsz válaszolni ?
-
#35649 Miért, szted az LS60-as nem kompakt?
És miért kéne kihasználnia mindig és minden esetben a legnagyobb felbontást? -
#35648 Én nem értek egyet...tudom az én hibám, de ha 6MP-es a gép igenis használja ki azadottságait az ember!
Vagy ha nincs szüksége rá,és nem is vágja mit miért, akkor vegyen egy kompaktot..... -
vagyok2008 #35647 Köszi...! végig olvastam.
"Intel.iso-nál állítsd be a legalacsonyabb érzékenységet (pl. ISO100) és a gép úgyis maga emeli fel ezt, ha erre szüksége van"
Ez nem csak normál beállításnál van vagyis ahol automatikus az iso(hogy beállítja magának)?
Az Intel.iso-nál is ha beállítom és neki kell akkor átállítja magától?
-
vagyok2008 #35646 Nagyon köszönöm! -
Lateralus #35645 "De amúgy mért van 6 MP is ha elég a 3 MP ?"
Miért megy a Suzuki Swift 100 fölött, ha én csak 50-nel járok vele a sarki Teszkóba?
Egyéni igények. Van akinek szüksége van rá. Sőt, többre is! -
#35644 Ja és a megapixel számától nem függ a kép fakó-halvány-szintelensége! -
#35643 Intel.iso-nál állítsd be a legalacsonyabb érzékenységet (pl. ISO100) és a gép úgyis maga emeli fel ezt, ha erre szüksége van, hogy a fotóhoz meglegyen a bemozdulásmentes záridő.
Amúgy olvasd el Cat-által linkelt cikket, és még mondjuk minimum egy könyvet, akkor fogsz a legtöbbet fejlődni.
Azt a Panát nem lehet webcam-nek használni. -
Cat #35642 http://www.sg.hu/cikkek/33876 -
vagyok2008 #35641 köszönöm...
Okés de az intelligens ISO-nál állítanom nekem kell az ISO-t, és azt nem vágom.Ez az első digi képem :-)
De amúgy mért van 6 MP is ha elég a 3 MP ?
S akkor azok jó képek lesznek akkor (3MP), vagyis azt mondták hogy azon szabad szemel úgyse látható a különbségek...
Azért számit a minőség nekem mert ne legyen fakó,halvány ,színtelen a kép... :-)
S ezt a fajta gépet is lehet webkamerának használni?
S ha igen hogyan vagyis mi program kell hozzá?
Köszönöm. -
#35640 Nyugodtan fotózz 3MP-ben!
És használj intel. iso-t, jóaz. -
vagyok2008 #35639 Sziasztok
Vettem egy Panasonic Lumix DMC-LS60 gépet.
Azt szeretném kérdezni, hogy nagyon gáz az ha én nem 6MP hanem 3MP -eles képeket készítenék vele? Igazság szerinte nekem arra kell hogy PC-n,TV-n megnézem és néha kinyomtatom de csak kicsiben albumba nem kell plakát nagyság :)
Akkor elég a 3MP vagy az nagyon gáz képeket csinál.Azért adok a minőségre ne legyen pixeles vagy homályos stb.
A másik ,hogy van benne olyan beállítás ,hogy normál kép vagy intelligens ISO. A normálnál lehet automatikus ISO-t állítani.Melyikkel lehet szebb képet?
Meg a gépről valaki vélemény aki ért hozzá :)
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
#35638 Samsung (Pentax) Full Frame gép pletyka -
hitman55 #35637 Hello . Digitális fényképezőgépet lehet valahogy webkamerának hasznéálni? nekem egy Canon powershot A430 -van. Most TV kártyával próbálkozok mert azon van video audio kimenet és hátha sikerül de azért valaki irjon már hogy másként lehet e. kössz -
#35636 Értem :)
Köszönöm a segítséget -
#35635 hogy ne legyen ennyire konnyu... ketfajta allvanymenet van :D de a regebbi/nagyobb verziot leginkabb csak olyan allvanyokon talalod meg amire meg fejet is kell rakni. Szoval no para :P -
#35634 Erre voltam kiváncsi.Szoval akkor a neten is nyugodtan nézelődhetek és válogathatok mert csak jó lessz -
#35633 Szabványos a csavarmenet, tehát igen. -
#35632 De például ha veszek egy álványt az mondjuk minden géphez passzolni fog?(most súlyt nem véve figyelembe)
Boccs ha hülyeséget kérdeztem :P -
#35631 ha lehet átküldeni közvetlen gépre az adatokat, akkor a 21fps-es burst lehetőség bőségesen elég lehet webkamerázni :)
(mellesleg a Fuji S602-nek van webcam módja, pedig a maga idején az egy majdnem felsőkategóriás masina volt) -
#35630 [Webkamera]---->[K20D - Live View aktív az LCD-n]---->[a felhasználó kicsi feje, belenéz a K20D-be]
Ennyi az egész. :) -
#35629 Sziasztok! Van egy Pentax K20D-m es azt szeretnem kerdezni, hogy tudnam webkamerakent hasznalni? :D -
lordbalu #35628 Sziasztok
Van egy Olympus c-720
digitális kamerám
Azt szeretném kérdezni hogy tudnám webkameráként használni?
Előre is köszi a választ.
-
#35627 Szintén a Sliknek van egy igen kicsike állványa, ami normális magassága nyitható és simán megtart az FZ-t.
Slik Sprint PRO EZ.
Nézd meg mit tud -
#35626 hát ez az,h éjszaka is használnám mert a gépem nem teljesít vmi jól gyenge fényviszonyok közt,főleg az én kézremegésemmel...ezért annyira szükséges -
#35625 autó tetejéről jó ez is, de nagyobb állványok terén nem tudok tippet adni, olyanom nincs. (egy monopod esetleg elég lehet, ha nem éjszaka fotózol) -
#35624 Hmm esetleg valami nagyobb?Utcán szeretném főleg használni meg epületfotózásra stb...Legalabb egy 1 méteres magasság kellene -
SLIK mini állvány - apró, de jó minőségű állvány - a kis tapadókorong segít a ferde felületeken megállni, bátyám az FZ-50-éhez használja mostanában.
max 5000 Ft az ára -
#35622 Mégegyszer segítségeteket kérném tartozékok témában
Egy korrekt kis állványt szeretnék az FZ-18as gépemhez.Mit ajánlanátok?
Én olyasmire gondoltam amit gyakran tudok hordani magammal és összecsomagolva se foglal vmi sok helyet.Na meg persze nem valami méreg drága cucc legyen mert annyira sokat sajnos nem tudok rászánni :( -
Lateralus #35621 na igen. bántó tehetségtelenségét ügyesen ellensúlyozza mérhetetlen arcával. :) -
#35620 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
(ezkész :D) -
#35619 Uwe Boll for President! -
#35618 akkezdet phiai lál
"...kattan itt a Canon vagy a Konika az ikonokon na meg a kokainon..." -
#35617 strobist.com on olvass utána szerintem. Aki a blogot írja pl sb28, sb800 akat használ a canon gépéhez.
[edit] bar o pocketwizardokkal suti el, az meg megakadalyozza hogy elovillanasra beinduljon... lehet pont azert kell hozzá? -
#35616 ideis:
Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy Nikon SB28DX, SB80DX, SB800 vakuk közül melyik képes optikai slave lenni? Canon rendszervakuval indítanám, elővillanásra (fénymérés, canon wireless jelküldés) elsül, vagy okosabb annál? -
#35615 Hja, kb. Giger volt még ennyire beteg elme :)