48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • BiG G
    Annyira azért nem, mint amennyire lesajnálóan mondtad ezt.

Zolo: elég nagy masszív gép, jó masina. Viszont 75k-ért 2 obival túl jó vétel lenne, szóval nézz utána a forrásnak, illetve kérdezz rá az expószámra (arra hogy hány képet lőttek eddig vele). Ettől az aggodalmasabb részétől eltekintve jó vásárnak tűnik.
  • DJ RX7
    Régi.
  • zolo
    Nikon D70-ről mi a véleményetek?
    2 objektívvel, 2 gigás kártyával 75000-ért árulják.
  • Sephirot T
    Értem.Hát dobálni semmiképpen nem szoktam de balesetek mindig történhetnek,csak ezért kérdem.
    Köszönöm a segítséget :D
  • The Garrett
    hat nekme egyszer sikerült véletlenül eldobni a taskat benne a géppel ( nem vettem eszre hogy nincs bekapcsolva a vállpánt aztan feldobtam a hátamra...) de halistennek nem lett semmi baja :D

Amik tényleges védelmet nyújtanak ilyen esetekre (dobás erős ütés stb) azok 30-40e nél kezdődnek.

Az egyszerűbb táskáknál max arra tudsz figyelni vásárlás előtt hogy hova teszed benne a gépet. Ha a táska aljából nyílik a rekesz és a gép van a táska legalján akkor nagyobb esellyel törik össze, mintha a táska közepén lenne...akkor valamennyire védik az elválasztó rekeszek, meg ilyenek. :)
  • DirtyGab3sz
    Hát ..izéééé
    páncélcuccra ne számíts!
    Mondjuk nem is szoktad dobálni a gépet gondolom....Sztem ha a nyakadban van a tatyó,nem fenyeget a veszély,amit pedig vállon kaphat(ütődés)azt kibirja....
  • Sephirot T
    Nem rossz!:D Még 1 kérdés:
    Ezek a táskák mennyire védenek az apróbb ütésektöl ne adj isten esetleges esésektöl
  • DirtyGab3sz
    Ez?LOWEPROami nem gagyi..élettartam garanciával...pláne!
  • Sephirot T
    Nekem egy táska kéne a Panasonic FZ-18 as fényképezőmhöz.Tudnátok valamit ajánlani?Lényeg hogy időjárás álló legyen mert amekkora szerencsém van mindig kifogom a nagy viharokat
    Elöre is köszi
  • Timber
    abban az arkategoriaban jot nem igazan lehet ajanlani :D barmelyiket is valasztod nagyjabol ugyanolyan lesz. De ne varj tole egetrengeto kepminoseget es az ISOt ne gyakran rakd 200 fole :D
  • Blasta
    Ilyet végy
  • Blasta
    Olyat vegyél amit kapsz 25k-ért
    Éspersze digitálisat
  • mama2
    Mit ajánlotok,milyen fényképezőgépet vegyek(lehetőleg digitális legyen.) Max 25000 forintot szánnák rá.
  • G_ArchAngel #35561
    Artwork - 1.099k
  • Loál János #35560
    D3 váz 1.176.000Ft @ Mediker.
  • G_ArchAngel #35559
    Lightroom 2.0 beta
  • Blasta
    rohatt téker
  • Blasta
    Nameg ugye:

"with switchable IS in-the-body"

Peeeeeerszeeeeee :)
  • The Garrett
    jajj telleg, de hulye vagyok msot nezem hogy apr1-i dátum van a post elejen XD
  • Loál János #35555
    A babona4-es miatt eleve hibádzik.
  • The Garrett
    akár kacsa is lehet . :)
  • Cat #35553
    nagyon sok embernél szempont a helyi nyelv, főleg itthon.

Más:
    Talald meg a tetteseket!
  • Timber
    Jaja. Ezert mondom, hogy nem a Pentax tehet rola :D Ok csak arrol, hogy magyaritani akartak... de minek?:D
  • Dzsini
    (off: félrefordítás: motorola telefon teszt - equalizer beállítás: OFF, Classic, Country, Dance, Techno, Latin, Pop...)

• 2Bálint
    Panasonic monnyon le!
    keveri a fogalmakat!
  • Dzsini
    nem a pentaxnál, hanem a fordítócégnél... amikor mi csináltunk ilyesmit mobiltelefonhoz, ott 2 olyan ember is átolvasta a kész szövegeket, akik nem vettek részt a fordításban. (és így is maradt benne elgépelés, piszok nehéz a lektori munka)
  • Lateralus
    Itt valami keveredés van, mert amiket linkeltél az mind telekonverter. Amiről a Panasonic oldal ír, az is. Szóval tévednek. A közgyűrű nagyon leegyszerűsítve egy fém cső bajonettel, ami az objektívet eltávolítja a gépváztól (növeli a kihuzatot), így csökken a tárgytávolság (közelpont) és növekszik a nagyítás. A gyújtótávolságra nincs hatással. Általában normálobjektívekhez ajánlott.

Amit linkeltél az telekonverter. Kinézetre valamennyire hasonló, de ez lencséket tartalmaz. A ráírt szorzóval növeli a gyújtótávolságot. Jobb fényerejű, fix teleobjektívekhez ajánlott.
  • Lateralus
    Nekem meg a helyőr tetszik. (Komoly) Bár csak most hallottam róla. Kár hogy nem terjedt el.
    Sokkal jobb mint a kurzor
  • Timber
    Ketlem, hogy a kiadott lokalizaciot barki is ellenorizne a Pentaxnal. Mi sem szoktuk atnezni, hogy ami visszajon loc-file az jo-e. Csak berakjuk :D
  • Dzsini
    azért a 'format' szó elég sok nyelvbe beépült, hogy elgondolkodtató legyen, ha valamelyik nyelv 'fromat'-ként írja...
    inkább arról van szó, hogy aki fordította és aki elolvasta az tudja, hogy minek kellene ott lennie, és így annak olvasta (lásd az összekevert betűs szöveg, amit az "angol kutatók" írtak)
  • Timber
    SMC Pentax DA* 35mm f2.8 macro
    Nem hivatalos tesztkepek.
  • Timber
    A csippanas amugy nekem baromira tetszik :D Tok ari :P
  • Timber
    Ez nem feltetlenul a Pentax hibaja. Ez keremszepen azon magyar ember hibaja akinek feladata lett volna a lokalizacio. Egy koreai/japan honnet tudna, hogy mi a tokot jelent ami oda van irva. Amugy meg a cursor - helyőr magyaritas ota en semmin nem lepodom meg. Aki magyarul hasznal barmilyen szoftvert az meg is erdemli! :D
  • G_ArchAngel #35541
    nem, ez csak statikus képnél lenne igaz, de ekkor is bemozdulhat kézremegés, az expógomb lenyomása miatti gépelmozdulás, légzés miatt...
  • Mityu91
    Még 1 gyors kérdés:Azt olvastam az egyik Digitális Fotó magazinba, hogy akkor nem mozdul be a kép ha az objektív gyújtótávolságnak a 2X-esét adjuk meg...
    Ez igaz?
  • Mityu91
    én csak ebből gondoltam, hogy ez közgyűrűnek hívják de lehet, hogy tévedek am köszi a segítséget:)+ivjoe
  • 30Dani
    Ez nem közgyűrű hanem telekonverter. Bár annyiban tényleg nagyít, hogy a közelpontot nem módosítja, csak a gyújtótávot. (javítsatok ki ha tévedek)
  • Mityu91
    Itt találtam egy német cikket összehasonlító fotókkal hát ha eddig úgy gondoltam, hogy majd...nagyon majd lehet veszek de most már látom, hogy 89 ezerért....:D:D::D
  • Mityu91
    Extender 2X II én csak itt láttam....
  • ivjoe
    Van bennük pár giroszkóp. Illetve egy mechanikus szerkezet, amit a giroszkópok alapján korrigálja a kezed mozgását. Szóval ha a kezed elindul balra, a mechanika elmozgat jobbra, etc.

Javulást tud, neten rengeteg tesztkép van képstabi nélkül, ill. képstabival.

Olyan nincs, hogy kétszeres nagyítású közgyűrű. A közgyűrűk vastagságát szokták megadni, egy ilyen közgyűrűsor pl. 12-24-36mm.
    Mivel a közgyűrűkben nincs lencse, sztem így rontanak legkevésbé a képminőségen. Sztem teljesen elfogadható, alig észrevehető a romlás.