48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Elvileg pedig ez 1/30 mp záridő lenne, de én nemvágom mit jelent az a "-x".
    A többi értelem szerűen: 1/60-ad, százhuszonötöd, kéccázötvened, öccázad. a B pedig a BULB mód, addig expózik amíg nyomod.
  • zolo
    Ha temondod:)
    A záridős tekerőn van rajta, B,60,125,250 és 500 társaságában
  • Alexease
    Szerintem az a vaku szinkron ideje;)
  • zolo
    A zársebességre gondolsz a "lassú" alatt?
    Ha már itt tartok. a 30-x az milyen záridőt jelent?
  • Alexease
    De mielott filmet veszel, azert dontsd el mit ees hol akarsz foleg tesztelni, mert lehet hogy "lassu" a gep, es akkor jobb egy 100-as film hozza.
  • Alexease
    Arra jo lesz;)
  • zolo
    Csak kipróbálni kell, konktrét cél nincs:)
    Meg akarom tanulni a kezelését, még 1 hónapom van, és utána meg tudom venni az EOS 400D-t, addig meg ezzel ráállok kicsit:)
  • Alexease
    Jonak tunik;)
    Amugy mire akarod hasznalni (belso, kulso, tajkep, portre, stb.)? Amugy sok variacio ugy sincs, nem tudod elrontani;) Diat, APS, Roll-, Sikfilmet ugysem veszed meg, mert nem ezres alatt van (raadasul, vagy nem fer bele vagy tul kicsi:D). Ha "csak" tesztelni kell, akkor barmelyik 200-as film jo lesz.

Be tudjak fuzni, de szerintem Te is betudod;P

De ahoz a gephez Kodak Prof. Tri-X 400TX fekete-feher negafilm illik:P Bar a vegen nehezebb elohivatni es dragabb is;)
  • zolo
    Mégvalami, fotósboltban be tudják nekem fűzni?
  • zolo
    Ez a film jó egy Zenit-E -be?
    (Ha nem , akkor melyik a jó innen? Egy ezres alatt szeretném megúszni.)
  • Timber
    Pentax + Microsoft

K30D-ben kékképernyő várható?
  • Timber
    En Samsung S500-al ismerek egy felhasznalot :D es neki nagyon jo fotoi voltak a geppel. Szerintem csak sokan nem ismerik a Samut ezen a teren es emiatt nem ajanljak. Szerintem lehet ugyanolyan jo mint a Canon, Fuji vagy Sony.
  • Dzsini
    Samsungot szerintem ne nagyon, mobiltelefonban jók, de annyira nem kell szerintem erőltetni... ilyen áron, ilyen célra keress inkább Canont, Fujit, Sonyt, és nem kell a 8 megapixel, ha találsz 4-5 MP-s gépet az is bőven elég. Kirándulásra nagyon jók lesz egy ilyen gép, fellépésre (ha zárt térben, sötétben van, például koncert) viszont kevéske lehet, az apró optikával nem lehet csodát művelni.
  • MasterJay
    Sziasztok!
    Most szeretnék fényképezőgépet venni.
    Kinéztem egy gépet Samsung s860. Tud róla valaki tapasztalatokat mondani.
    Jó? Érdemes megvenni? Stb..
    Nem vagyok fotós meg semmi, csak néha (kirándulás, fellépés) szeretnék katogtatni.
  • Dzsini
    40-45 között inkább csak kiskompaktokat lehet kapni, ott meg nem jellemző az ekkora optikai zoom... esetleg a Canon A720-as: 6x-os optikai zoommal, stabival rendelkezik, van rajta 1/20000-es időzár, és 46 körül már lehet kapni.
  • ffk
    Sziasztok! A közeljövőben szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet, olyan gépre lenne szükségem ami kb. 40-45 ezer körül van, nagy optikai zoom-al rendelkezik (10x-es), az erős kézremegésem ellensúlyozására képstabilizátor van benne, valamint gyors zársebesség. Milyen gépet tudtok nekem ajánlani ami megfelel az elvárásaimnak? Segítségeteket előre is köszönöm...
  • G_ArchAngel #35878
    E-520
    ED 9-18
  • komisa
    Sziasztok!!Egy samsung s600 fényképezőhöz keresek lcd kijelzőt
    aki tud segitsen lécci!!bontott is érdekel!
    az lcd sz:LTV236WQ-f9
  • DJ RX7
    sziasztok!
    nézegettem ezt a boltot és láttam, hogy a kit 400d-re valamint egyéb csomagos 400d-re is adnak cashback-et.
    most akkor, hogy is van ez? canon honlapján azt írják, hogy csak váz-ra fizetnek vissza.
  • DirtyGab3sz
    Szép...szép...attól még Casio!
  • GregSB
    1200 FPS-es videó a Casio EX-F1-el
  • Blasta
    Mert akkora zsebeid vannak.:)))) Nagy ember nagyzsebbel jár :D
  • Timber
    nekem a zsebemben siman elfer :D
  • Z
    "vekony kicsi" --- ezért általában nem rajonganak a nők...
  • Tikal #35870
    casio exilim sorozat...?
    Ami nekem van tényleg nem nagyobb egy bankkártyánál, a vastagsága is kb 1,5cm?, nagyon vékony, fém ház, átlag célokra, babát videozgatni szerintem nagyon jo, az ujabbak már sdhc-sak, szélesvásznu videoval stb :)
  • Z
    Akkor nem marad más hátra, mint hogy Q-tól kell beszerezni a legújabb fejlesztést. Csak vigyázni kell, hogy az AF segédfénnyel ne célozzon élőlényekre...

Azért dpreview-n van pár ilyen: Panasonic Lumix DMC-FX55, Canon PowerShot SD870 IS, Panasonic Lumix DMC-FX50, Panasonic Lumix DMC-FX500
  • Blasta
    "vekony kicsi "

Egy fullframe vázhoz képest az. :)))) De azért a kompaktok között nem éppen ezt a tipust nevezzük vékonynak és kicsinek :))))
  • Timber
    Ha ekkora LCD kell akkor Panasonic TZ3 :D
    28rol indul, nem AA, stabis, vekony kicsi konnyu femvazas es 3"os a kijelzoje es a movie funkcioja is hasznalhato minoseget ad.
  • Dzsini
    Sony W170? 70 pénz körül, igaz csak 2.7"-es kijelzője van...
    láttam már képeket vele, kompakthoz képest kellemes.
  • G_ArchAngel #35865
    felajanlottam mar en is:)

azert lassan jonnek az igenyek:
    - no AA
    - jo lenne, ha 28mm-tol indulna
    - stabilizator
    - 3"-os kijelzo
    - vekony, kicsi, konnyu...

(anyukanak van Fuji 5xxx-e, tehat nem teljesen diletttans, de az most mar sok helyet foglal)

• Z
    Hátőőő, nem bántani akarom az anyukákat, de ugye hozzátok is fordult már nő olyan problémával, hogy:
    - Drágám, ez a távirányító rossz.
    - Szívem, mi lehet a baja a telefonnak?
    - Kicsim, valamiért nem működik ez a vacak...

És ő nem csinált semmit!!!! Csak az nem derül ki, vagy csak jóval a fenti mondatok valamelyikének elhangzása után, hogy leejtette, vagy eláztatta.

Szóval ha van rá ennyi della, akkor én a vízálló, ütésálló, porálló, áramütés ellen védett fényképezőt választanám...ami úgyis beesik majd egy grillsütésnél a tábortűzbe!
  • Alexease
    Furcsa, de nem fake, abbol mar 30 eve kinottem, hogy ilyen gyokersegekkel probalkozzak;)
  • Sadist
    Az arcot anélkül is felismeri, tehát oda fog fókuszálni, csak gondolom be lehet állítani, hogy akkor expózzon, ha az alany mosolyog. (Vagy legalábbis vicsorog, vagy valami módon kimutatja a foga fehérjét.)
  • 30Dani
  • zolo
    Canon Powershot Sd400 (itthon Ixus 50). Nekem ilyen van,canadai, de magyar menüs és bizton mondom nagyonjó a célra:)
  • G_ArchAngel #35859
    Kozben az igeny annyit valtozott, hogy ne AA akksis legyen... (a miertet nem kerdezzetek)
  • BiG G
    végülis ha az első 161 hsz után (2003 májusa óta) nem néztél be akkor elképzelhető :)
  • Alexease
    Reg voltam erre vagy csak SG bug?!:))
  • Timber
    Pana TZ2 szerintem. Még mindig kapható és csak 50-60 körül van. A többiből meg tud venni nagyobb kártyát meg tokot.
  • DJ RX7
    ha nem mosolyog valaki akkor már nem ismeri fel? :O