Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Én semmi értelmét len látom a live view-nek, ha nem kihajtható az LCD, max annyi, hogy Anyu is tud vele fotózni 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Timber
dreamz come true ... 😄

Amugy van benne valami mert a K10D a D200hoz all kozel a K20D meg a D300hoz fog 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
65ert a 6500fd csak akkor ha nagyon keves expo van benne ... talan meg 75ert a 9600 nem rossz.

http://pixinfo.com/apro/fgep/Fujifilm
na és ezek a használtak köüzül ti melyiket választanátok?
sweet dreamZ 😄D

lehet róla szó.
asszonkának s6500-a van. TALÁN meg lehet beszélni az üzletet, (ha ki tudjuk találni itthon, hogy mibõl legyen meg a különbözet, amibõl megvehetjük a k100d-t neki) 😊

Közületek nincs olyan akinek van eladó s9500 vagy s6500 és megbízható 😊?
Timber
Allitolag Pentax K20D-ben is lesz 😄

igen, van. (az összes koNpaktban van lcd elõkép; de lassan már a dslr-ek közt is alap lesz.)

Kérdés:
Az S9500 nak van elõképe az lcd-n vagy csak a foto lehet visszanézni rajta?
Timber
olcsoak de gagyik-e! Az S5700 meg S5800 az mar messze nem a megszokott Fuji minoseg ... mondhatni muanyag vacak, takolmany. En ismeroseim tapasztalata alapjan nem ajanlanam oket senkinek.

Az Oly gepeket meg alapbol nem 😄 mert eddig nem lattam olyan fenykepet ami Olyval keszult es elfogadhato minosegu. Ugyanez igaz a Sony koNpaktokra.

Szoval jelenleg ket gyarto van amit ajanlanek es meg nem futott ki: Panasonic (FZ50, TZ2/3) es Canon (S5IS, A sorozat)

Tenyleg a Pentax koNpaktok hogy teljesitenek? Arrol szinte semmit nem tudok csak azt hogy a K100D/K10D az egy nagyon utos szeria 😄

Blasta
HÁHÁ!
Tevagy a kampányfõnök, mi? -.-

Olcsóak.

Egy 4-es onjektív pont fele annyi fényt enged át ugyanannyi idõ alatt, mint egy 2,8-as.
Nem lesz sötétebb a kép, hanem kétszer olyan hosszú ideig kell exponálnod.

Blasta
Vázze, mivan itt ezen a héten, Fuji ultrazoom kampány??? 😊))

Blasta
Mindenképpen, csak alkudd le 65e-re legalább

találtam eladó használt s9500-at 72.000Ft-ért.

Mint tudjátok kezdõ vagyok ezért kérném adjatok tanácsot, szerintetek meg éri e?
Nézegettem ebay-t az S5600 ról mik a vélemények, mivel tud kevesebbet mint az s6500?
ChevyG
a héten szeretnék venni gépet, választásom (eddig) a fuji 5800as felé dõl.
jó választás v van jobb ár/értékarányú gép a piacon? (max 1 10essel fizetnék többet érte)

üdv!
Laox
Kösz srácok.

http://www.bulihely.com

GregSB
A fényerõ legyen veletek! <#kuss>

Blasta
A fényerõ egy fotós legfontosabb "kelléke".
Ha fényerõd van, minden van, kb. ennyire fontos.😊

The Garrett
minél nagyobb a fényereje egy obinak ( az a szám kisebb amit irtal) annál kevesebb fénynél is tudsz vele jó (helyesen exponalt) képet csinálni. ez roviden 😛
ennek viszont ára is van, (nem, nem csak sokkal drágábbak) amirõl mélység-élesség fogalmának utánnaolvasásával tudhatsz meg többet, már ha érdekel. 😊

ugyanolyan beállítások mellett termeszetesen ugyanolyan képet fognak csinálni...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Laox
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a fényerõ mennyire fontos tulajdonság? Mondjuk ha az egyik objektívnek fix 2.8-as, a másiknak pedig 4-5, akkor az utóbbin sötétebb kép lesz ugyanolyan beállítások mellett? Ezzel még nem nagyon vagyok tisztában 😊

http://www.bulihely.com

igen, az s6500 fókusza 3 módban használható: követõ (autó)fókusz, egyszer élesítõ (autó)fókusz és manuál fókusz.

Sziasztok!
Körbenéztem a városba de nem találtam FUJI s6500-as gépet. Azt mondták hogy kifutó széria. Remélem neten megtudom rendelni valahonnan.

Az a kérdésem lenne még hogy ezen a gépen (s6500) a manuális fokusz melett van e autofokusz. Illetve ha nemtudom beszerezni sehonnan se az említett 3 gép közül melyiket ajálnátok (fuji s5700 fuji s5800 olympus SP510)
Remélem nem szítok most vitát 😊.
Elõre is köszi.
Sziasztok
30Dani

thank you for helping us help you help us all

Blasta
<#conf><#fejvakaras>

üdv!!!
tudnátok nekem kicsit részletesebben mesélni a tükörfény efektesról??
PíszLávJuniti
Szal akkor inkább érdemes arra hajtani, h a CCD nagyobb felbontású legyen, nem pedig a triplázására ?
HDDsnél az utómunka lehet kritikus NLE nél, ha nem lehet (Mpeg-2) I frame only felvételt csinálni.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Blasta
Elméletileg jobb képeket kellene rögzitenie, hiszen 3CCD-vel mind a három szinnek külön rözitõ felülete van, mig 1CCD-nél ugye egyetlen pixel osztozik három szinen (tehát egy pixel egy idõben csak egy szint képes rögziteni, vagy pirosat, vagy zöldet, vagy kéket, mig 3CCD-nél akár egyszerre mindhármat rögziteni lehet), de a gyakorlatban én még nem láttam ennek igazolását (leszámitva a sajtóanyagokban bemutatott manipulált képeket).
Szal nemtom 😊

Timber
Nekem egy 3CCDs pana camcorderem van. Szerintem az egesz csak egy nagy marketing sallang. Allitolag teltebb szineket vesz fel es allitolag jobb az erzekenysege. Szerintem meg semmit nem szamit 😄 A Panasonic TZ3-al sokkal szebb videokat lehet csinalni ... a maga kis limitacioival.
El is akarom adni es venni egy HDD-st (ez miniDV ami van) 😄

PíszLávJuniti
Lehet nem 100%ban, illik ide, de talán hozzáértõek vagytok.

Szal digitális kamera CCDjével kapcsolatban lenne kérdésem. Legtöbb ugye 0.8M pixeles, van 3*0.8-as és van 1.3 as például. A 3* nál írják, hogy minden színre külön CCD van, ez eddig oke, na de akkor a sima 1 dbosnál 3-ad akkora a három színre a felbontása ?:o
Vagy nem túl világosban a 3 ccd-s érzékenyebb e?
Azt vágom ha van digit képstabilizálás, akkor az effektív terület ennél jóval kisebb.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Jano
htxz! <#smile>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

caseih9400
nekem most van meg ez háát képet csak vakuval tud szépen fotózni...:S

khm...khm...

Timber
Az araval aranyos a tudasa 😄
Szerintem megeri a penzet, de tisztaban kell lenni azzal, hogy a tobbi fenykepezogep nem azert kerul tobbe mert a gyartok ki akartak adni dragabb gepeket 😄 Szoval ne varj tole tul sokat ... telefonnal sokkal jobb kepeket fog csinalni ... de nem kiallitasra fogsz fotozni vele 😄

caseih9400
errõl mi a véleményetek ?

khm...khm...

Roger6
Elnézést mester, többé nem szólok... <#szomoru1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Timber
viselkedjel vagy jon a Blasta es lemesterez! 😄

SigS
Köszi, szétnézek ott is!

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)

SigS
Kilogikaztad vagy beírtad Google-ba? <#conf>

asszem itt nincs, aki s5 is-t használna... próbálkozz talán a hwsw vagy az index fórumain. mindazonáltal korábban, mintha úgy nyilatkoztak volna a géprõl a fórumlakók, hogy ez a széria az s3 is-sel érte el a csúcsot, az s5 valamiben már visszalépés.

Timber
Anno a CZJ Sonnar Zebra f3.5/135-el raktam fel par 'tesztkepet' 😄 Ez amin nincs MC 😄

Sajnos mostanaban nincsenek normalis fenyek ahoz, hogy lehessen normalis teszteket csinalni, de a hetvegen par lencset probaltam nyuzni ... majd ha az FTP-m nem szarakszik kirakom azt is ... PEFekkel meg mindennel 😄

Roger6
Mármint Canon S5 IS?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

SigS
Sziasztok.
CANON IS5-rõl olvasgattam pár értékelést, de szeretnék egy átfogó, nem elfogult áttekintést ról, a hibáiról, elõnyeirõl. Tudtok adni magyar linket, esetleg bõvebb beszámolót róla?
Kösz.

na! vegre valami,ami erdekes is lehet! 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

Nem Walaki volt.. 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

sztem ebben a fórumban a metz-eket nem nagyon ismerik... (legalábbis nem tudom, van-e valaki)
ha ragaszkodsz ehhez a márkához, talán az index canon topicjaiban tudnak kézzel fogható infót a szakik.