48078
-
#1521 az mondjuk nem tudom, mennyire érdekel téged, de szerintem az EVF vs. átkukucs kereső is döntő szempont lehet
nem tudsz (vagy nem akarsz) mindig LCD-vel fotózni, és ha már belenézel egy lyukba, nem mindegy, hogy valós képet látsz, vagy valami gagyi csövön kinézel a túloldalra -
#1520 az adatok alapján ez nem igaz, sőt... 740-es 3 cm-ről tud makrózni, a 730 10cm-ről
de rakd az ixus mellé, elég egyértelmű, hogy melyik a komolyabb
http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp -
#1519 azhem írtam már hogy camedia-t akartam.. 740est.. de aztán másik forumon mondták hogy az a 730as lebutított verziója..(bár azhem a 740 be nagyobb memoria fér)
és a camediakkal az a baj hogy nagyon bemozdul...legalábbis ezt mondták a forumon -
#1518 CSOCSO, csak szólok, hogy ezt eddig bármelyik olcsó gép tudja, és ha már 150 körül akarsz venni egyet, nézegesd csak meg az Olympus ultrazoomokat is (740 pl.), de szerintem egy sima C4000 is jobb választás lenne a beállítási lehetőségek miatt -
#1517 ok vágom .oda van írva.. áááá ez nagyon dög kis gép -
#1516 ez mind ixus??? honnan tudod amugy? NAGYON ZSÍR képek.. azhem ilyenem lesz -
#1515 vaku nélkül eszméletlen ZSÍÍÍR!! KÖSZIKE!!!!!!!!!!! -
dieselG #1514 Szeretnék majd venni a napokban egy Canon A80-ast, eddig pozitív véleményeket hallottam róla. Ti szerintetek milyen?
Köszi a válaszokat -
#1513 gondolom az sincs benne, ahogy szabadon választható fókusztávolság sem -
Madmaxx #1512 manual fókuszt úgy érted hogy szabadon választható fókuszmező ugye? -
#1511 sőt, ha jól látom, manual focus sincs rajta... szal kicsit szerencsejáték vele egy nehezebb szituban fotózni, te csak nyomkodod a gombot, és reménykedsz, hogy az automatika kitalálja, mit szeretnél... -
#1510 ennél semmi, de ezt egy 2000 forintos eldobható gép is megcsinálja
viszont ha nem wide állásban akarja csinálni, hanem telében, és az előtérben van egy fa, viszont éles hátteret is akar, esetleg még esteledik is, akkor majd tépi a haját, hogy miért nem a Minolta-t vette meg, amelyiken volt Tv és Av... -
Lateralus #1509 És Csocso kedvéért.
IXUS diszkóban vaku nélkül
disco (vaku nélkül)
ugyanaz a téma vakuval
disco (vakuval) -
Lateralus #1508 Miért, mi gond lehet a tájképnél ?
IXUS tájkép -
#1507 hát én megnéztem, de messze nem ugyanazt tudják....
Blende előválasztás,Záridő előválasztás - egyiknél manuális, másiknál NINCS
video felbontás - 320x240 és 640x480
memória - CF vs. SD, Mem.stick
LCD - 118000 pixel vs. 76800 pixel
azért ezek elég fontos dolgok, a CCD méretétől nem is beszélve... gondolom, kb. hasonló képeket csinálnak déli napsütésben, full auto módban, de feldughatod magadnak az Ixust ha tájképet akarsz csinálni.... -
Madmaxx #1506 Ezekkel az ultrakompaktokkal csak az a gond hogy az akku mindig a legrosszabb pillanatban merül le. Ezért is jó a ceruzakasis megoldás az olcsó. -
#1505 Én most vettem egy Canon A60-ast és nagyon meg vagyok vele elégedve. Előtte rengeteg hasonló kategóriás gép tesztjét megnéztem és az elmondások szerint a Nikon CP 2100/2000 mellett ez rendelkezik a legjobb ár/érték aránnyal.
Haveromnak egy majdnem 2x drágább 4 MP-s Pentax Optio S4-e van, de annak a képei még max felbontáson, jó megvilágításnál is észrevehetően szemcsések.
-
Cat #1504 nézd meg a #1499esnél bekopizott adatlapösszehasonlítást
ha levenném felülről a fotokat, meg nem mondanád melyik melyik :D -
Cat #1503 nyilván, hogy általánosságban mondtam - az általa említett gépek mindegyike hasonló árban van, és kb. ugyanazt tudja, ilyenkor csak a képminőség számit (legalábbis nekem biztosan) -
#1502 hát ezzel nem tudok egyetérteni... képeket hiába néz, abból semmi nem derül ki (bár ha csak P&S szinten érdekli, akkor mindegy)
nem árt tudni, mik a beállítások határai, mert ha pár jól sikerült kép alapján vesz egy ultrakompakt szart, akkor majd csodálkozik, miért nem tud szürkületben egyetlen éles képet sem csinálni a családról.... -
Cat #1501 mér lenne drágább? depon 130ért van, te meg 150ért akarsz ixust venni -
Cat #1500 figyi, NE adatokat nézz, hanem KÉPEKET -
#1499 g400 vs ixus.... -
Madmaxx #1498 csak a különbség majdnem egy 100as -
#1497 meglestem.. ugyan azt tudja mint az ixus csak blende és záridő előválasztás van..plusz nagyobb nehezebb.. szoval erre is aszondom inkább ixus400...de azért thx... -
#1496 én A70!
elfér a a nadrágzsebemben
Amit vettem hozzá külön 1800mha-s aksi azzal kb 400 képet tudok csinálni 1 feltöltéssel.
Az előre beállított módokban is fasza képeket lehet vele csinálni. 3x optika zoom.stb stb stb :)
Canon a70 -
#1495 nemtom, az én lin.polárom UV is egyben
nem tudom, hogy ez minden polárra érvényes-e -
#1494 ez drágább mint az ixus... -
#1493 http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid%5B%5D=318&formid%5B%5D=303
szerintetek melyik a jobb?? -
#1492 egész aranyos meglestem....de nemtom melyik a jobb.. áron kívűl szerinted melyik a jobb? -
Cat #1491 itt van magyar nyelvu cikk
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/dsc-p10_r/!1
az ixusnál 25ezerrel olcsóbb -
Cat #1490 nem azt irtam hogy fontos dolgokrol lemaradsz, hanem hogy lemondasz. Az ixus jó kis gép, de szerintem a szépség és a kivitel oltárán sokat feláldoztak a tudásból. Ebben az árkategoriában sokkal többet tudó gépek is vannak.
30-40e vel olcsobban kapsz pl. egy Sony Cybershot DSC-P10et (bemutatót róla ITT olvashatsz (alul vannak a próbaképek, FELTÉTLEN nézd meg mielőtt döntesz) -
#1489 3 éve járok ide.. és ennyire nem szoktátok még meg, hogy nemtok írni a billen?:))))))) -
Madmaxx #1488 dizy? angol bill. van DUDE? -
#1487 sporolni nem akarok....150 ezerig monhattok gépeket....
fontos dolgokrol lemaradok?mire gondolsz?
nagyobb??pl? amugy a 730as olympus camediera gondoltam..de sokan azt mondják hogy könnyen bemozdul a kép.... dizyibe meg inkább nadrágban lesz a gép.. nem kabát..szal a méret is fontos de minden eshetőség érdekel....
ixus 400 rol vélemény???? -
Cat #1486 neked gyakorlatilag bármely 3mpixeles megfelel, amin erős vaku van (a hatótávolság általában 2.5-3m)
az egyetlen ultrakompakt valoban az ixus 400, de az inkább elit tipus, fémház, stb.
valóban megéri neked a kis méret, hogy fontos dolgokrol lemondj? sztm egy kicsit nagyobb is elfér a kabát zsebében, és simán sporolsz 50-60ezret... -
#1485 komolyabban vegyükmááááá köszikeeeeee -
-
#1483 Szeretnék egy gépet...
de pontosan nemtom milyet..
az tuti hogy min 3mpixeles legyen
ultrakompakt
tartós..ne merüljön le oránként azaz ne kelljen oránként új elemet venni vagy tölteni
az lcd legyen gyors és tiszta (lehessen zoomolni az eltárolt képeken)
zoom min 3 szoros optikai
jó vaku... kb 4 m hatótáv
amire használnám:
szép nyáriképek készítése: kék ég zöld fű pálmafák, fehér homok vakító napfény
esti képek: sok fény.. szinte mondhatnám las vegas...
de kevés fénymellett is csináljon jó képeket...
éés diszkobanis szeretnék fotozni.. vakuval és anélkűl...
szoval ki mit tud ajánlani?? eddig az ixus 400ast lestem.. de nemtom.. -
#1482 UV+polár cirk egyben, erről érdeklődtem