48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • OPM
    most készülök venni egy digi fényképezőt. azt hiszem, hogy a sulinet expressz program keretein belül veszem meg. tudom, hogy így sokkal drágább, de ha visszakapok belőle 60E, akkor megérí.

60-70E Ft-os gépre gondoltam.

Eddig ezeket találtam árban és minőségben megfelelőnek (az Umax-ról nemsok infom van):
    HP Photosmart 435
    HP Photosmart 635
    Umax AstraPix 670
    Minolta E223

Nekem ezek közül a Minolta tetszik a legjobban.
    Szerintetek melyiket érdemes megvenni?

Csak hobby képeket akarok csinálni, de szeretnék közeli éles képeket is, nemcsak tájképeket.

thnx!
  • ollie
    pedig nagyon jó a coolpix, nekem 4300-as van és állat minőséget produkál, valamint sokat tud
  • Madmaxx
    ultrakompakt? :)))
  • ollie
    ha valaki jó fényképezőgépet akar 100 rugó körül, akkor ajánlom a nikon coolpix 3700-t!
  • Madmaxx
    ott biza én is ott vette ma fasza kis állványom
  • FREAK
    a METRO mellett van állítólag
  • Galy
    akkor háromra!

www.fotomarket.hu

1...2....hááááá
  • FREAK
    ezt megnézheted, ha akarod elmegyek veled

Madmaxx is biztosan jönne :)
  • Galy
    esetleg megtaperolom :)
  • Galy
    szivesen vennék már úgy valamit, hogy előtte megnézem :)
  • FREAK
    http://www.fotomarket.hu/
  • Galy
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • FREAK
    ja, mi lenne velem Grétsy nélkül :DDDD
  • Galy
    és az hol?

cím?
  • Galy
    "asszed megnézem az ilyesmit?"

ezt akartad mondani
  • FREAK
    asszem megnézem az ilyemit? :))) gondolom, 100 kilós teherbírása van, 45 módon lehet rögzíteni, és a világon mindent rá tudsz szerelni :D
  • Madmaxx
    és az mit tud? ha nincs asszony akkor leszop?
  • FREAK
    azért a pólusban elég jó a kínálat, van 80 ezer forintos állvány is, de ha az se elég jó...
  • Madmaxx
    haha média markt :))
    RINGFOTÓ a király!
  • Galy
    media markt suxxx :)
  • FREAK
    Media Markt :)
  • Galy
    valaki tud mondani egy jó helyet, ahol fasza állványokat lehet kapni?

• Galy
    miért nem vágod a képet?
    ennél egyszerűbb megoldás nincs
  • Lateralus
    Biztos ki lehet kapcsolni a gépen valahol az a dátumozást, nem ?
    Sose értettem minek belerondítani egy digi képbe egy ronda számmal, amikor az exif-ben benne van a dátum és minden fontosabb adat.

Így utólag már csak nézegetheted, vagy elindítod pl. a Photoshopot, betöltöd a képet, nyomsz egy 'S' billentyűt, választasz egy kb. 15-ös nagyságú átmenetes élű ecsetméretet, nyomva tartod az ALT gombot és a bal egérgombbal szín/pattern mintát veszel a dátum környezetéből. Aztán elengeded az ALT gombot és átfestegeted a dátumot. Ha rontasz, újra mintát veszel ALT+egérgombbal és átjavítod.

• Gladiator
    de amőgy nem is egy ilyen kis szar dátum. hanem egy jó nagy szürke négyzet. majd nézd meg a fényképeid topikban a repülős képet.
  • Gladiator
    én nem értek a photoshophoz, inkább hagyom. vhogy csak átlehet másolni úgyiys a gépre, hogy nncs rajta dátum. mert hát a képnek azt a réészét is lmenti, amin a dátum van.
  • FREAK
    hát fogod a fotosopot, kinagyítod azt a részt, és rászánsz fél órát

pöcsölős munka
  • Gladiator
    amit a gép rátesz a képre a bal alsó sarokba.
  • FREAK
    milyen dátumot?
  • Gladiator
    ühüm. hát kösz. de a dátumot akkor sem tudom eltüntetni, és ez ngoyn bassza a fejem.
  • FREAK
    hát vannak megfelelő pluginek, akár napsütést is varázsolhatsz a borús tájképedre, de a többségük erős minőségvesztés árán fejti ki a hatását (értsd: szemcsés lesz)

én azért azt mondom, jobban jársz, ha már eleve jól rögzíted a képet
  • Gladiator
    kösz.

és fotosopban pontosan hogy? meg melyik segítségemre írtad? gonolom a fényerősre.
  • Cat #1317
    fotosop
  • FREAK
    hát a problémádra sok megoldás van

vagy szűrőket használsz (különböző polar vagy skylight filterek)

vagy kis rekesszel, esetleg "napszemüveggel" nagyobb záridővel fotózol

a gépedet nem ismerem, a beállításokban nem tudok segíteni, de azért remélem, ennek is hasznát veszed
  • Gladiator
    a következő üzenetet a FÉnyképeid topikból másolom be, mert nincs kedvem mégegyszer beírni:

bazz, vki mondja már meg, hogy hogy tudom leszedni a dátumot a már elkészített képről, mert csináltam egy kurva jó képet, és rajta van a dátum, ráadásul rosszul. Minolt dimage S414-em van.

a másik, hogy csak uúgy tudok képet cisnálni, hogy a táj szép világos, de viszont az ég meg vakító fehér, vagy az ég szép felhős, meg kék, de akkor viszont a táj full sötét. mit lehet tenni ellene?
  • BaLeeX
    Van eladó Poaroid PDC 2350-es gépem 2 hónapos szinte vadi új, mindennel együtt eladó. 45ért vagy 64 sd kártyával együtt 50ért ha érdekel valakit. 10 hónap gari van még rá.
    www.atcomp.hu oldalon van róla ismertető onnan származik ez a gép is.
  • Cat #1312
    http://anapfotoja.pcdome.hu/STAT.HTM
  • Lateralus
    Külgyé' te !
  • Lateralus
    Meglehet.
  • Dora
    Küldjetek fotókat!