48078
-
#1649 sziasztok
szerintetek mit érdemes jobban megvenni sulinetben?
ezt?:
77 ezerért
vagy ezt?:
Tulképp az a kérdés jobb-e a Canon gép 24.000-el -
#1648 ezek a legális úton érkezett fényképezők :D -
#1646 van,, de egy kérdést megér... -
Madmaxx #1645 és angol tudás nulla? -
Cat #1644 canon a60ashoz egy nagyon vaskos kis füzetet adott canon, minden menupont részletesen leirva, szájbarágosan
több mint száz oldal, minden dicséretem nekik! -
#1643 próbáld meg DCn vagy fotós fórumokon megkérdeni az embereket kinek van, és ki tudná pdf ben elküldeni -
#1642 hun papír az itthoniban sem biztos, hogy lenne, de neten tuti nem lesz
van olyan csomag is, amelyikben angol sincs :) -
#1641 még nincs meg.. amcsibol hoznak nekem 100 ezerért..de abba nem lesz hun papír -
Madmaxx #1640 nem volt a dobozban? :) -
#1639 vki nem tud véletlen olyan odlalt ahol a gépek használati utasításai vannak??? kéne nekem egy s400 azaz ixus 400 leírás.... -
Lateralus #1638 Na, feltöltöttem egy képet a demóoldalra. Az eredmény: szinte semmi. Alig világosított az árnyékos részeken. Nem tudom mi alapján állítja be a világosság mértékét ?
Egyébként hasonló szofvert adnak az új Sigma DSLR mellé Fill Light néven és az új Photoshopban is van ilyen funkció, de néhány év gyakorlattal a régi Photoshopokkal is el lehet érni hasonló végeredményt.
Az a baj csak ezzel a technikával (illetve nem is a technikával van baj), hogy az árnyékos részek sokszor nem csak sötétek, de a gyenge képdinamika miatt nincs is ott információ, magyarul akármeddig világosítható, de a fekete semmiből csap szürke semmi lesz, vagy zajos, töredezett, szines pixelhalom. -
#1637 letölthető valahonnan :) -
Cat #1636 http://sg.hu/cikk.php?cid=30193 <- ezt nézzétek meg -
#1635 dehogynem! ha süt nap, fel a polár! :)
a színeket is kiemeli -
#1634 256 MB SD hol a legolcsóbb? Melyik a leggyorsabb? (írták, hogy video felvétel miatt nem mindegy a sebesség)
Ezzel várjak jövő évig, vagy nem valószívü, hogy esik majd az ára? -
#1633 Kösziek! Téli, havas-napsütéses-tiszta égboltos képeknél nem fog jól jönni? -
Lateralus #1632 Szerintem tavasszal vegyél, akkor több mindenre tudod használni. Jó ha süt a nap a polárszűrőhöz.
Többek tapasztalata alapján a lineáris polár teljesen jó a kompakt digitális gépekhez, olcsóbb is. Ha mégis félsz, akkor vegyél cirkulárisat.
"Jó márkát" nem nagyon érdemes keresni, mert azok drágák és a gépeden nem nagyon fogod látni a különbséget. Nagyobb formátumú gépekhez és extrémebb körülményekhez jobbak, ott kijön a különbség. Gondolom nem tervezel jövő hétre egy Mount Everest túrát.
Ha igényes minőséget akarsz, akkor a Hoya egy jó választás, de nincs komolyabb panasz az olcsóbb (Soligor, Hama) márkákra sem. Mindegyik kielégítően fog működni. -
#1631 meg más elven szűri a fényt -
#1630 Autofókuszos gépeknél lehet gond a fókuszálással (nálam még nem jelentkezett ilyesmi)
Hoya,Hama... -
#1629 Mi a különbség a kettő között? Mi számít jó márkának? -
#1628 akkor a megoldás: 52mm polár :)
ha van kicsit több pénzed, akkor circular, de a linear is jó, nem valószínű, hogy gond lesz vele -
#1627 Azt tudom, hogy 52mm-es kell. -
#1626 Igen, mégpedig: milyet vegyek? -
Cat #1625 :D
olvass utána inkább
dpreview.com, imaging-resource.com, digicam.index.hu, stewe, stb. van rakat lap -
#1624 "Mi lehet a gondja? Kidobjam?"
LOL :D Nem kell kidobni, papírnehezéknek tökéletes! -
#1622 ha kérdésed is van.... -
#1621 Polárszűrő témában tud valaki segíteni? -
#1620 Először nekem se, valami hagyományosabb jobb lett volna, de egyre jobban tetszik, nem teljesen öncélú a dizájn, elég ergonómikus az egész gép. Egyébként is jobb, mint ha valami eldobható egyszerhasználatosra hasonlítana. Fém készülékháznak örültem volna, de akkor egy kategóriával többe került volna. -
#1619 Ahogy néztem az összehasonlításokat A70 ről nemérdemes váltani...legalábbis szerintem nem éri meg.
HA viszont most vásárolnék és a 2 közül kéne választanom énis a Z1 mellett döntenék.
mondjuk én mint mondottam elég jó áron jutottam a70 es hez :) -
#1618 szerintem is jobban megéri, nekem csak a design nem tetszik -
#1617 Mert jobban megéri a Z1. (egyébként ahogy olvasom a fórumokat, elég sokan A70-ről váltottak) -
Madmaxx #1616 És miért? -
Cat #1615 atombrutál kinézete van :) -
#1614 Először én is azt akartam venni. Így utólag örülök, hogy nem találtam. -
#1613 Tudod Csocso, vannak olyan prosztó halandók is itt, akik nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy egy 60 000 Ft-os kedvezményt figyelmen kívül hagyjanak... -
#1612 szeretné visszakapni a pízét utánna :) -
#1611 mivan sulinet nélkül már nem világ a világ??
:) -
#1610 most mondanám hogy az én ezeréves ?slick? márkájú állványom ilyen :D -
#1609 Igazából ezen és egy a70 en filózik csak a70 et már nemtalált sehol sulinetben :) -
#1608 Olyasmit keresek, ami elég masszív, magas és videokamerához is jól használható.