48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Breki33
    sziasztok

szerintetek mit érdemes jobban megvenni sulinetben?

ezt?:

77 ezerért

vagy ezt?:

Tulképp az a kérdés jobb-e a Canon gép 24.000-el
  • Laalee
    ezek a legális úton érkezett fényképezők :D
  • CSOCSO
    van,, de egy kérdést megér...
  • Madmaxx
    és angol tudás nulla?
  • Cat #1644
    canon a60ashoz egy nagyon vaskos kis füzetet adott canon, minden menupont részletesen leirva, szájbarágosan
    több mint száz oldal, minden dicséretem nekik!
  • The Garrett
    próbáld meg DCn vagy fotós fórumokon megkérdeni az embereket kinek van, és ki tudná pdf ben elküldeni
  • FREAK
    hun papír az itthoniban sem biztos, hogy lenne, de neten tuti nem lesz

van olyan csomag is, amelyikben angol sincs :)
  • CSOCSO
    még nincs meg.. amcsibol hoznak nekem 100 ezerért..de abba nem lesz hun papír
  • Madmaxx
    nem volt a dobozban? :)
  • CSOCSO
    vki nem tud véletlen olyan odlalt ahol a gépek használati utasításai vannak??? kéne nekem egy s400 azaz ixus 400 leírás....
  • Lateralus
    Na, feltöltöttem egy képet a demóoldalra. Az eredmény: szinte semmi. Alig világosított az árnyékos részeken. Nem tudom mi alapján állítja be a világosság mértékét ?
    Egyébként hasonló szofvert adnak az új Sigma DSLR mellé Fill Light néven és az új Photoshopban is van ilyen funkció, de néhány év gyakorlattal a régi Photoshopokkal is el lehet érni hasonló végeredményt.
    Az a baj csak ezzel a technikával (illetve nem is a technikával van baj), hogy az árnyékos részek sokszor nem csak sötétek, de a gyenge képdinamika miatt nincs is ott információ, magyarul akármeddig világosítható, de a fekete semmiből csap szürke semmi lesz, vagy zajos, töredezett, szines pixelhalom.
  • Galy
    letölthető valahonnan :)
  • Cat #1636
    http://sg.hu/cikk.php?cid=30193 <- ezt nézzétek meg
  • Galy
    dehogynem! ha süt nap, fel a polár! :)

a színeket is kiemeli
  • Pempő
    256 MB SD hol a legolcsóbb? Melyik a leggyorsabb? (írták, hogy video felvétel miatt nem mindegy a sebesség)
    Ezzel várjak jövő évig, vagy nem valószívü, hogy esik majd az ára?
  • Pempő
    Kösziek! Téli, havas-napsütéses-tiszta égboltos képeknél nem fog jól jönni?
  • Lateralus
    Szerintem tavasszal vegyél, akkor több mindenre tudod használni. Jó ha süt a nap a polárszűrőhöz.
    Többek tapasztalata alapján a lineáris polár teljesen jó a kompakt digitális gépekhez, olcsóbb is. Ha mégis félsz, akkor vegyél cirkulárisat.
    "Jó márkát" nem nagyon érdemes keresni, mert azok drágák és a gépeden nem nagyon fogod látni a különbséget. Nagyobb formátumú gépekhez és extrémebb körülményekhez jobbak, ott kijön a különbség. Gondolom nem tervezel jövő hétre egy Mount Everest túrát.
    Ha igényes minőséget akarsz, akkor a Hoya egy jó választás, de nincs komolyabb panasz az olcsóbb (Soligor, Hama) márkákra sem. Mindegyik kielégítően fog működni.
  • Galy
    meg más elven szűri a fényt
  • Galy
    Autofókuszos gépeknél lehet gond a fókuszálással (nálam még nem jelentkezett ilyesmi)

Hoya,Hama...
  • Pempő
    Mi a különbség a kettő között? Mi számít jó márkának?
  • FREAK
    akkor a megoldás: 52mm polár :)

ha van kicsit több pénzed, akkor circular, de a linear is jó, nem valószínű, hogy gond lesz vele
  • Pempő
    Azt tudom, hogy 52mm-es kell.
  • Pempő
    Igen, mégpedig: milyet vegyek?
  • Cat #1625
    :D

olvass utána inkább
    dpreview.com, imaging-resource.com, digicam.index.hu, stewe, stb. van rakat lap
  • FREAK
    "Mi lehet a gondja? Kidobjam?"

LOL :D Nem kell kidobni, papírnehezéknek tökéletes!
  • FREAK
    ha kérdésed is van....
  • Pempő
    Polárszűrő témában tud valaki segíteni?
  • Pempő
    Először nekem se, valami hagyományosabb jobb lett volna, de egyre jobban tetszik, nem teljesen öncélú a dizájn, elég ergonómikus az egész gép. Egyébként is jobb, mint ha valami eldobható egyszerhasználatosra hasonlítana. Fém készülékháznak örültem volna, de akkor egy kategóriával többe került volna.
  • The Garrett
    Ahogy néztem az összehasonlításokat A70 ről nemérdemes váltani...legalábbis szerintem nem éri meg.
    HA viszont most vásárolnék és a 2 közül kéne választanom énis a Z1 mellett döntenék.
    mondjuk én mint mondottam elég jó áron jutottam a70 es hez :)
  • FREAK
    szerintem is jobban megéri, nekem csak a design nem tetszik
  • Pempő
    Mert jobban megéri a Z1. (egyébként ahogy olvasom a fórumokat, elég sokan A70-ről váltottak)
  • Madmaxx
    És miért?
  • Cat #1615
    atombrutál kinézete van :)
  • Pempő
    Először én is azt akartam venni. Így utólag örülök, hogy nem találtam.
  • Guest
    Tudod Csocso, vannak olyan prosztó halandók is itt, akik nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy egy 60 000 Ft-os kedvezményt figyelmen kívül hagyjanak...
  • The Garrett
    szeretné visszakapni a pízét utánna :)
  • CSOCSO
    mivan sulinet nélkül már nem világ a világ??
    :)
  • The Garrett
    most mondanám hogy az én ezeréves ?slick? márkájú állványom ilyen :D
  • The Garrett
    Igazából ezen és egy a70 en filózik csak a70 et már nemtalált sehol sulinetben :)
  • Pempő
    Olyasmit keresek, ami elég masszív, magas és videokamerához is jól használható.