48078
-
#1565 az első az az expozíció korrekció, magyarul sötétíti/világosítja a képet exponáláskor
a második a fényérzékenység, ISO100 az "alap", sötétben nagyobb érték kell ha nincs állványod, világosban, nagy záridőnél, kisebb -
#1564 lenne pár kérdésem mielött gépem lesz
nah azé ne nézzetek hülyének.. :)
1)exponálás (-2 -1 0 1 2)
2)ISO (50 10 200 400)
az expot probálgattam már este...csovásabb lett a fény meg ilyenek de valaki írja le melyik mi is pontosan és melyiket mikor tudom kihasználni vagy mikor Ne használjam.. köszike!!!!
-
#1563 "A 10x-es optikai zoomot meg úgyis csak állványról fogja megtartani, mert anyira beremeg a legkisebb mozdulatra is"
Ez napfényben vagy legalább nappali világításban már nem igaz. Ha jól tudom, a C-750 10x zoomnál 3,5-3,7 körüli rekesznyílással működik, namármost én a 300D-vel 300mm-es obival (ami ezen a gépen 480mm-nek felel meg) felhős időben simán csinálok jó képeket, pedig 5,6 a legnagyobb rekesznyílás. Még ilyen beállítások mellett is az automatika 1/500 mp-nél rövidebb ideig exponál, és a kézremegés 1/50 körül kezd el veszélyessé válni. -
#1561 "10× optikai zoom jó lehet kiindulásnak"
Hát igen, de ha komolyan gondolja a hangyák távfotózását, akkor több kell, olyan 200x :D -
G_ArchAngel #1560 nem max. hanem 150e körül, nekem Fuji 602-esem van, azt nem ajánlom neki, jó gép, de szerintem +30e már sok... -
G_ArchAngel #1559 Halihow!!!
Gyors kérdés, haversrácnak venni akarnak a szülei X-mas-re egy gépet, max. 150e pengőért.
A srác nagy természetfotós, de hobby szinten, tehát olyan gép kellene, amit tud upgradelni, nekem az Olympus C-750-re gondoltam, mert 10× optikai zoom jó lehet kiindulásnak...
Segítsetek please, estére meg kell lennie a válasznak! -
#1558 a héten kezdtünk egy EOS 10d-t vadászni... a 'raktáron' felirat amit pár cég állít, a legjobb esetben még vámraktár lehet ahonnan talán... -
Lateralus #1557 Úgy hírlik a Canon Hungaria az idei évre leállította a Canon gépek kiszállítását. Hatalmas szerencsével talán a 20. boltban találsz egyet, amit valaki visszavitt. -
Madmaxx #1554 én is azt választanám -
#1553 juj.. ez érdekes.. meg szép és gnóm egyszerre... maradok az ixusnál.... -
#1552 nekem semmi bajom vele, csak én nem vennék ilyen rubik kockát :D
vannak sokkal szolidabb gyufásdoboznak álcázott gépek, ha ez a fő szempont -
#1551 Önarcképnél is csak félig.
Ez hobbi-fényképező gép, nem tudom miért kéne neki professzionálisra hasonlítania. Összecsukott állapotban pedig nagyon kicsi és lapos, simán belesímul az ember zsebébe. -
#1550 ja megvan, csak önarcképnél takarja el
hát te tudod, ez biztos fasza design, de nem emlékeztet fényképezőgépre -
#1549 A belinkelt cikkben van róla kép, nézd meg. -
#1548 Nem. -
#1547 Ízlések és pofonok. -
#1546 ez az, amelyik pont kitakarja az LCD-t, ha normális állásba fordítod? :) -
Madmaxx #1545 Szerintem épp a forgatható objektiv miatt néz ki gagyinak. -
#1544 -
#1542 izé, forgatható objektív :) -
#1541 Nem tudom még mennyire aktuális, a napokban néztem meg egy Nikon Coolpix SQ-t, és nekem nagyon bejött. Kb 1 árban van az Ixussal, és a tudása is nagyából megegyező, de nekem a forgatható kamera miatt jobban tetszik, + a dokkoló állomása is nagyon jó ötlet SZVSZ (tölti az elemet + USB kábel innen megy gépbe. Magyarul ha hazamész képkészítés után csak rárakod erre a gépedet, és az elkezdi tölteni a li-ion akkuját + egyből tudod letölteni róla a képeket is).
Cikk -
#1540 hát akkor talán ez a te géped, majd kiderül
szerintem (bár ezt egyesek tagadják) igenis fontos a "szimpátia" fotós és gép között, nekem pl. eddig egy Nikon kezelése sem jött be/esett kézre, ezért nem vagyok Nikon user -
#1539 10k volt:) -
Madmaxx #1538 akkor veszek! -
#1537 Érdemes elolvasni. Álltólag a 300D árát leviszik $699-ra! -
#1536 :) okok.. de sok sok képet meglestem amit odalent mutattak és volt naplementés kép meg minden.. nagyon szépek voltak...az lenne a legjobb ha kölcsönkapnék vagy 8 gépet:))) de ez nem fog menni... -
#1535 ok, értem én
akkor vegyél IXUS-t, de valamit tarts szem előtt
egész pontosan azt, hogy az ember az első gép előtt hajlamos azt gondolni, hogy "elég ez nekem, nem kell semmi extra"... aztán elkezdesz fotózgatni, mutogatod a képeidet, és szembesülsz a saját géped korlátaival. Ez még önmagában nem vezet gépcseréhez, mert minden gépet ki lehet használni bizonyos feladatokra, de ha ott tartasz, hogy csak 2-3 apró funkció hiányzik, akkor jön a hajtépés :) Most azt mondod, csak lövöldözni kell, nem akarsz vele művészkedni, és én hiszek is neked. De majd egy vasárnap este, amikor sörözgetés közben üldögélsz a beach house egyik pultjánál, és meglátod a "témát" a naplementében, előkapod az ixust, csinálsz pár képet, és otthon ledöbbenve tapasztalod, hogy "ez bizony nem így nézett ki...". Akkor majd eszedbe jut a többi gép, amit kihagytál, mert lusta voltál táskában hordani... :)
Vagy tévedek, és azon kevesek közé tartozol, akit nem fog megérinteni a fotózás, ilyen is van. -
#1534 Predictions for 2004 -
#1533 okok:) nem akarok külső vakut.. sőőt videozni se nagyon akarok:))) szal ez csak olyan felesleges kötözködés volt:)) bocs ... kártya nálam nem mindegy.. azhem 730 as csak 128 ast tud.. én meg min 256 osat szeretnék... -
#1532 piorítás, gyújtótáv..:) ne hari de azért ha lehet magyarul:)))) köszike és nagyon hálás vagyok hogy mondjátok mizu.. sőőt ha ugy nézzük azt veszem amire rádumáltok.. szal remélem valami jora dumáltok rá:))
740est lestem.. havernak az van baromi szép képeket csinál...igaz éjszaka néha mosott..de azért nappali az kircsi.. igaz aztán egy kicsit nagy és nem az amit csak ugy beteszem a zsebembe és áttáncolom vele az éjszakát...
aztán haver mutatta az ixusi-t. ez jo volt de no zoome.. aztán néztem a 400 as (s400) sok tulajdonságban nagyon jo!...sony p10 essel is összehasonlítottam meg egy csomo mással amit mondtak másik forumon.. ugy érzem az ixus400 nagyon dög.. de biztos van jobb.. nemtom.. nem akarok művészi fotokat csinálkodni .. meg játszadozni... nembaj ha nemtud 100 féle dolgot (annyira nem is értek hozzá hogy kelljen annyit tudnia)
Egy másik topikban írta valaki azt, hogy ha a gép automatikus beállításai jók, nem kell mindenáron ragaszkodni a manuális beállításokhoz. Természetesen nem vitatom, hogy bizonyos helyzetekben szükség lehet rá. Ha valaki egy szép elmosódott hátterű portrét szeretne készíteni, vagy egy szökőkút vízcseppjeit szeretné megörökíteni (az előző beírásomban ezekhez hasonló dolgokat értettem "művészkedés" alatt), szükség lehet a mélységélesség vagy a záridő állításának a lehetőségére. Ha egy "kocafotós" egyszerűen csak meg szeretne örökíteni bizonyos eseményeket, épületeket, tájakat, és a legfontosabb szempontja az, hogy tűéles képeket kapjon valósághű színekkel, akkor erre a célra az Ixus megfelelő kamera lehet.
no mindegy.. idáig az ixus 400 bejön..kicsike.. és azért elég zoral... -
#1531 a kártya asszem tökmindegy, a hang totál fölösleges, ez nem videokamera, azt meg kétlem, hogy külső vakut akarsz hozzá venni
a képek alapján magasabbra nyílik a 740 vakuja, ami kevesebb vörös szemet eredményez
hidd el, a 3 vs. 10 cm makró ennél az összesnél fontosabb -
#1530 mivan? -
#1529 In most respects, the C-740 Ultra Zoom is nearly identical to the C-730. It's about the same size and weight, and has the same zoom ratio and manual controls (such as adjustable AF area, long exposure times, and scene modes). What's missing is the ability to record sound, the external flash sync terminal, and the dual memory card formats. (The previous C-730 accepted both SmartMedia and xD-Picture Cards, while the C-740 writes only to xD-Picture Cards.) "
a pared down jelentése: lebutított
nincs SM kértya, hang, távirányitó, vaku, stb..) -
dieselG #1528 Bazzeg CSOCSO muszáj kiszoritanod mindenkit?!
#1514-re senki? :) -
#1527 ha mindenki ennyire laza lenne, senki nem venne 60 ezernél drágább gépet.... -
#1526 én tudom :)
én is 2x annyiért vettem gépet, mint amennyiből meglett volna odaát... -
#1525 150 dollár kint. Magyarországon még rájönnek szép kis adók...
Nagyon durván olcsóbbak kint a műszaki cuccok. Egyik ismerősöm vett F100as Nikont, markolattal, két obival(egyik nagylátószögű(28-80as kb), másik Zoom(35-200 asszem), de mindkettő fix 2.8-as!), és egy marha jó táskát még ezekhez. Természetesen minden zsír új. Ha ezt így cakk-pakk meg akarta volna venni Magyarországon 1.3 millió Forintot kellett volna neki leperkálnia. Ő azonban inkább megvette az USA-ban, és áthozatta egy haverjával a határon. Így összesen 460-480 ezer forintba került neki az EGÉSZ! Ebből itthon még a gép vázát sem tudta volna megvenni! -
Lateralus #1524 Az amerikai neve az S400-as.
A Minolta előnye valójában a sokrétű beállításokban van. Ez jól jöhet alkalmasint, de élményfotózáshoz tökéletes lehet az IXus is.
Az Oly 740-essel kapcsolatban nem az a baj, hogy bemozdul, hanem, hogy bemozdítják, mivel a nagy gyújtótáv, nagyon rövid záridőt igényel. Akik nagy zoomos gépet vesznek sokszor elfejetik, vagy nem tudják, hogy a használata bizonyos lemondással jár. Sötétben erőltetik a 10x-es zoomot és az eredmény egy maszat lesz kép helyett. Ilyenkor persze a gép a hibás, pedig az esetek nagy részében a "fotós" a béna. Az a lényeg, hogy tisztába legyél a géped korlátaival és akkor nem érhet meglepetés. A két képet például azért linkeltem be. Ha neked tetszik, akkor semmi baj, mert képminőség tekintetében jó az IXus.
Hogy tud-e rekesz és záridő prioritást, arra meg nagy ívben szarni, mert egyrészt ilyen kis gépeknél közel van a használhatatlanhoz, másrészt sok cvizet nem zavar. -
#1523 de az csak 150 dollár, ha visszakapsz 60 ezer forintot, még ők fizetnek neked? :D -
#1522 most vettünk egy hp photosmart 625öst:)
kircsi:)
sulinetes -60.000ft árból még meg is érte:)