48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    ismerem (az oldalt és a gépet is), tudom, hogy nem egy "turiszt" kategória, ezért mondtam
  • Dzsini
    az első lépcsőfok nálam egy 60+ évig fotográfus nagypapa volt, és a tőle 12. szülinapra kapott CMEHA Symbol :) még mindig megvan, kiváló kisfilmes masina :) - plusz nagypapi teljes kollekciója amin megtanultam a fotózás dolgait (harmonikás géptől kezdve komoly(nem elektronikus) slr-ekig minden) - így amikor oda került a dolog, hogy digigép kell az volt a minimum, hogy legalább fényképezőgépként is lehessen kezelni. és akkoriban a dslr-ek nagyon messze voltak a zsebemtől... - ez meg pont az a méret/tudás, amit még bátran elhurcolok mindenhova :)
    és hogy a gépet nem veszem elő... hát, de :) előveszem, ellövök egy tucat képet pár beállítással aztán legfeljebb nem lesz jó. amíg nincs gond a memóriakártyával (külföld, számítógéptávol, etc) addig nyomom bátran :)

Blastát meg te ismered jobban :o)
  • Z
    "ha úgy vesszük, már az S602 sem egy tipikus első lépcsőfok"

Pontosan. A Nap fotója honlap-on a statisztikára kattints!
    Itt meglesheted, például milyen képeket lehet csinálni az s602-vel.
  • FREAK
    ha úgy vesszük, már az S602 sem egy tipikus első lépcsőfok, valószínűleg egy S304 nem lenne meg 2 éve

olyan is biztos előfordult, hogy elő sem vetted a gépet egy szituban, mert ez vagy az hiányzott volna a sikeres fotóhoz (max ezt így nem könyvelted el)

persze igazad van, nem kötelező mindenkinek minden pénzét fotós cuccra költeni, csak ismerve Blastát, aki rosszul alszik, ha adott hónapban nem cserélt/vett valami high-end technikai kütyüt, nehezen hiszem el, hogy ITT megáll, és nem fejleszt többet (főleg ha olyanokkal jár kirándulni, akik azért már "díszítik a karácsonyfát") :)
  • Dzsini
    teljesen érthető a dolog, és a legtöbb esetben egyet is értek... csak ez azért minden embernél más és más ennek a "sebessége" meg a belső sürgetés, hogy mikor és mit... de "fotózás" - értsd a nálam van a gép és ha úgy érzem hogy ez jól nézne ki akkor elkattintom - és "fotózás" - értsd komoly felszerelésem van és keresem a témát között rengeteg szint van.. (most a bulifotós kompakt részleget nem veszem bele)
    (itt vagyok pl. én a 602essel - megvan lassan 2 éve, és nem találtam még olyan gépet (vagy kiegészítőt) amire úgy érezném, hogy akkor érdemes elkölteni azt a pénzt... és pénzt se nagyon szeretnék keresni vele, és nem is érzem, hogy mindenféle fotóssite-okra felpakoljam a jobban sikerülteket... párat mókából ide, de én magamnak és a barátoknak fotózok emléknek)
  • FREAK
    azért remélem, érthető, mire gondolok

adott egy egyszerű, de pár szempontból jó képességű gép, és ha ez ember elkezdi élvezni vele a fotózást, akkor jönnek az újabb igények

ha nem, akkor eleve tévedés volt ilyen gépet venni, mert nem hiszem, hogy valakinek PONT 10x zoomra van szüksége, és PONT 3mpx-re, és NEM KELL TÖBB soha többé
  • FREAK
    amúgy hogyé méred?
  • FREAK
    kemény eszközökkel megmutatjuk neki, hogy nincs igaza? :D
  • Dzsini
    :) a jókis addikt/fanatik/kituggyami hozzáállás... érdekes amúgy, hogy mennyire másképp áll mindenki hozzá az ilyen "hobbik"hoz
  • menta
    Freak, vedd meg neki a vakumat :D
  • FREAK
    persze előfordulhat, hogy nem cseréled le a gépet, nem veszel hozzá semmi extrát, és két év múlva sem fogod tudni, mi az a "B" redőny, de nem úgy ismerlek

PC, telefon, MP3 player stb stb, a fényképezés ugyanilyen technikai hobbi, és ha elkezded élvezni, jönnek az új ötletek

egy idő után uncsi lesz a családot, utcát, kocsikat fotózni verőfényes napsütésben, majd megtetszik egy naplemente, vagy éjszakai fotó, esetleg egy komoly makró, és jönnek az új cuccok

elhiszem, hogy MOST ezt gondolod, én is azt hittem, jó lesz nekem a 10 centis flexpod, és mi a fasznak külső vaku, ha van belső, de hamar rájöttem, hogy semmi értelme nincs kiadni az első 100 ezret, ha nem egy komolyabb alapnak szánod, hobbira elég a fele is (tudom, nem költöttél rá annyit, de vágod a lényeget...)
  • FREAK
    ok, de nem haragszol, ha nem hittem el? :)
  • Blasta
    Figy, én nem szándékszom világot megváltó képeket csinálni, nem akarok magazinokba képeket küldözgetni, csajokat sem akarok műteremben fotózni (kizárólag az ágyékom tájékán :-DDDD), kizárólag szép időben szeretném a természetet fotózgatni meg bulikon ezt-azt (pl. csajok) ehhez meg nem fogok vakut venni, sem fél méteres állványt (összecsukva) hogy húzza a vállamat kirándulás közben.

Ezt boritékolhatom! :-D
  • Z
    miiii? kiálltam kamerázni, az esőbe, de nem lett jó a felvétel... :(((

viszont pont azalatt a pár perc alatt tört le a házunk előtt egy akkor a faágat a szél, hogy a kocsik az úton nem tudtak tovább menni, és csak a járdára felmenve mehettek...

Ilyen vihart itt Bp-n még nem láttam, kicsit parás volt, de mégis gyönyörű a természet ereje.
  • FREAK
  • menta
    Na igen :)
  • menta
    Az elején én is így gondoltam :D
    Aztán megláttam mi a különbség.
  • FREAK
    LOL

Erre most csak annyit mondok, hogy az állvánnyal kapcsolatban is tévedsz, de nem vitatkozok, az idő úgyis engem igazol majd :) Ez tuti, mert szóról szóra az én egykori mondataimat ismétled :)
  • Blasta
    No tenksz, szerintem nekem vakura nem lesz szükségem NEVÖ EVÖ! :-D
  • G_ArchAngel #5777
    SRÁCOK, AKIT ÉRDEKEL A FOTÓS TÁBOR A SZIGETKÖZBEN, LEGYENSZÍVES KÜLDJÖN PRIVÁTBAN SZÁNDÉKNYILATKOZATOT (ELÉRHETŐSÉGGEL, NÉVVEL), KÖSZÖNÖM!
  • menta
    Sigma EF 500 ST, esetleg ugyanebből a Super, de annyi pénzem úgyse lesz.
    Vagy Minoltából a 3600-as.
  • FREAK
    méket

[mer ős is nézett má ojat]
  • menta
    Jaja, kinéztem egy Sigma vakut.
  • FREAK
    na, újítasz?
  • menta
    Blasta: ha kell vaku Z1-re, én eladom a zenyémet.
  • geronimo77
    Nálunk olyna vihar volt hogy 1m-es kilengése volt a a 10emeletes háznak. Ilyen vihart még nem is láttam mióta ott lakom. Nem csak hogy zuhogott de még hurrikán is volt :))
  • G_ArchAngel #5770
    most láttam a déli híradóban, hogy néhány helyen fújdogált egy kis szellő...:)
  • Yoz
    Itt meg volt csattogás és villámlás...
    És el is mentem teszkózni...
  • G_ArchAngel #5768
    nem, sütött a Nap egész nap, éjjel meg totál meleg volt...
  • geronimo77
    Felétek nem volt tegnap vihar? Nem csináltál képeket?
  • G_ArchAngel #5766
    Én meg inkább csak maradok a természetfotóknál és az állatoknál - bár ezzel sok mindenkit nem zártam ki :DDD
  • geronimo77
    "én csak profikkal dolgozom"
    idezet egy kozos ismerostol :))
  • G_ArchAngel #5764
    ok, akkor te leszel az első surolófényes alanyom, ok?:D
  • geronimo77
    Ultra súrolóval!! :)))
  • G_ArchAngel #5762
    jó, és mivel csinálják a surlófényt?
  • FREAK
    ja, maga a hármoszög az orr és a szemöldökcsont miatt alakul ki, a harmadik oldal meg az arc szélénél húzódik
  • FREAK
    az elnevezés többnyire logikus

még a "háromszög" világítás is, aminél egy kis háromszög alakú fény jelenik meg a modell arcán (a lámpa fentről, elölről, oldalról világít), tipikus filmes, portréfotós beállítás
  • geronimo77
    Lehet, végulis ez logikusnak hangzik.
  • G_ArchAngel #5758
    nem csak ott, már ezer helyen, de senki nem írja, hogy mi az, szerintem vmi gyenge fény, ami kis szögben esik a felületre, de ezt csak én gondolom...
  • FREAK
    neten biztos találsz erről info-t, bár én mindig fordítva közelítettem meg az ilyen dolgokat, zenében is

először csináltam valamit, aztán évekkel később tudtam meg, mi volt az, de valszeg az "előbb olvasok, aztán alkotok" módszer is jó valamire