48078
-
#5836 átnézeti - fix - ultrakompaktok, zsebgépek - szerintem ez meg a következő a kompakt kategória...
átnézeti - bővíthető - pl A70
átnézeti - cserélhető - hát nem hiszem, hogy létezne...
EVF - fix - ?
EVF - bővíthető - S602
EVF - cserélhető - ilyen biztos van, most úgyse jut eszembe...
SLR - fix - na ilyen nem hiszem hogy van :)
SLR - bővíthető - E10
SLR - cserélhető - a "profi" gépek -
#5835 pedig két csoport van, és elég ha csak az SLR feltételét nézzük, ami valós optikai kereső jelenlétét követeli meg (mivel a kereső paramétere az SLR, nem is annyira a GÉPÉ)
az átnézetit hagyjuk, az EVF meg ugyanaz, mint az LCD, csak egy lyukon kell belenézni :) -
#5834 írhatták, ha a kereső nem valós... a depo.hu-n a Minolta 7Hi meg "tükörreflexes" volt, asse rossz :D -
#5833 mondjuk keresőből van 3 alaptípus - az átnézeti, az EVF, és a pentaprizma keresője - ezeket két csoportba bontva rögtön sértődést okoz ;) lencserendszernél más valamennyire, bár ott lehet a fix, a bővíthető, és a cserélhető hármast felállítani - és ebből máris 9 csoport van, amiből természetesen pár irreális és nem nagyon van benne létező gép... -
#5832 hehe
na mindegy, a lényeg, hogy az alufelnitől nem lesz valami sport, és ott is le van írva, mi micsoda, csak ott is sok a "hibrid" -
#5831 "kompakt valós keresővel"
ezt írták a Z1-re is... -
#5830 autók között sincs teljes megegyezés a kategórianeveknél - és ott sem lesz, mert jönne a "ha ez az, akkor az miért nem az"
(a négykerekűek nálam valahol csak a külső alapján szemlélődés terén befejeződnek, meg nagyjából a működési elvvel tisztában vagyok :o) ) -
#5829 van hát, említettem is, az Olympus követett el pár típust, legismertebb az E10, E20
magyarul általában "kompakt valós keresővel" de erre illik igazán a bridge kifejezés
csak ugye ez speciális eset, mert a két paraméterből egyik KOMPAKT másik SLR -
#5828 nem a legjobb példa, de gondoljunk a sok "sport" cimkével árult kurvára nem sport autóra (Swift, Frontera, Megane stb) -
#5827 az slr-like az valahol szerintem leginkább az EVF jelenlétét, és a gép formai felépítését fogja meg - hova sorolnál például (nem tudom van-e) egy fix objektíves SLR-t? -
#5826 na jó, de az "Slr-like" egy reklámfogás... ha holnap kiadnak egy új VW-t "Diablo" névvel, azt fogod hinni, hogy 500 (vagy fasztuggya mennyi) lóerős? ugye hogy nem
azt nem a gyártó cég dönti el, hogy melyik kategóriába tartozik a gépe, hanem a "szakma" -
#5825 te meg vitázol Vele, pedig Úgyis Neki Van Igaza ;))) -
#5824 hát én is úgy tudom, de lehet, hogy mindketten tévedünk
majd a Lateralus 2000 Online Fotós Lexikon jól megmongya! -
#5823 mégsincs minden cég által elismert kategóriarendszer. -
#5822 Abban viszont gondolom egyetértünk hogy a kompakt kategória túl sokfajta gépet fed le. -
#5821 De ezek konkrét paraméterek szerint behatárolható kategóriák. -
#5820 mondtam, hogy nem számít? :) de mivel nincs hivatalos, központilag meghatározott kategóriarendszer (és még csak igazán egységes megállapodás sem) onnantól... no mindegy, teljesen parttalan a dolog - van egy szép angol szólás az opinion-okról... -
#5819 lopjál egyet a Media Marktból :D -
#5818 Mellesleg voltam a minap (konverterér meg makrolencséjér) az extreme computerbe.
Épphogy odaértem lihegve 17:55-re.
PERSZE HOGY SEMMILYÜK SE VOLT!!!!!!!
De a weblapon nem jelezték....
(más termékeket jeleztek, hogy pillanatnyilag nincs.)
Viszont láttam náluk marhakúl digikép-előhívó automatát :-DDD
KODAK, NEM GAGYI!!!!
Fogad mindenféle memóriakártyát, meg CD-t meg floppy-t.
Állatjó, eccer kipróbálom, ha megtudom mennyibe kerül :-) -
#5817 tipikus Efreet duma, nem vagyok rá vevő :) te érzed magad jobban, ha kiveszed a "kompakt" skatulyából, vagyis neked is számít az elnevezés -
#5816 Vili, teljesen érhető amit mondasz!
...ahogy a vak is mondaná azt kész! :-) -
#5815 EZT MEG MIBŐL GONDOLOD???????????????????? :-DDDDDDD
(A1/A2-ért is a fél kisújjamat odaadnám ám!!!!!!!!) :-D -
#5814 figyi én hiszek neked, de te is hidd el, hogy tavaly szeptember környékén ugyanebbe a topikba majdnem szóról-szóra leírtam ugyanezt, és pontosan így is gondoltam, utánanézhetsz, ha nem hiszed
sőt, az arénán is elküldtem pár embert anyjába, mert azt hittem, hogy én cucc ügyileg kész vagyok, és mi a fasznak nekem ennél több?
ez érthető, tudományos magyarázat is van rá, minden világos OK
nem emlékszem, mikor és miért változott meg a véleményem, de megtörtént, és egy lépés előre két új lehetőséget nyit, és innen nehéz nem továbbmenni -
#5813 szörnyen túlköltekezel... jól gondold meg ezt az obisapkát ;) -
#5812 Nem hívhatnánk mondjuk TRÁFTI-nak?
Almáspite mégiscsak almáspite, a tráftit meg most találtam ki :-DDDDD -
#5811 Soligor márkájú, gondolom :D -
#5810 Kihagytam az 52mm -es objektívsapkát.
ÖCCÁZ FORINT! :-D -
#5809 jó, akkor szerintem nem kompakt, hanem mondjuk almáspite :) (ragasszunk rá nevet, és onnantól azt hisszük uraljuk) -
#5808 Igen ám DE! :-)))))
Szóval nekem a fotózás eddig nem igen jelentett többet csajok/haverok/buli/fanta fényképezésnél.
Az előző gépem beszart, és nem akartam (ismerve azért magamat) egy zsebrevágható fullkompakt gépet venni, hanem igyekeztem az előre láthatóan kialakuló igényeimet "lefedni" egy készülékkel. Ez úgy érzem sikerült.
Ami fontos volt és még jó sokáig is lesz:
-kompakt gép legyen
-viszonylag kicsi (nem kell, hogy zsebben elférjen, de azért Freak féle táskát tuti nem szeretnék)
-legyen rajta frankó zoom (nem kellett volna 10x, de ebben az árban faszság lett volna kissebb optikával venni valami mást, pl. egy 6x-os zoom-os gépet 10e-el olcsóbbért)
-a bulis képek készítése után ne érezzem magam totál kissebbségben egy fotózós kiránduláson a "májszterek" mellett :-)
Kb ennyi.
Magam részéről majd meg pusztulnék egy EOS 300D-ért, de a Z1-gyel járó egyszerűságet, kompaktivitást (szép új szó :-DD), méretet nem cserélném le egy olyan cuccos miatt!
Úgy gondolom, hogy ez a gép legalább annyi előnnyel szolgál NEKEM mint hátránnyal, így kiegyezek egy döntetlenben. Ha váltani is fogok, akkor max egy hasonló tudású, de méreteiben nem nagyobb gépet fogok venni, de kiegészítőkre a betervezett 10e Ft-on kívül KURVÁRA NEM FOGOK KÖLTENI!!!
Ezek lennének:
-Mini állvány (táskában férjen el bakker :-D) MEGVAN, 3e Ft.
-adapter gyűrű (obi védelme érdekében legfőképpen) 3e Ft.
-UV/polár szűrő 4e Ft.
-eccerű makro lencse 4e Ft.
-Jaés a már meglévő táskám. 7e Ft.
Jó, legyen 20e Ft, de ennyit tervezek és elég nagy esélyét látom, hogy így is fog maradni :-D
Legyen itt a pont, aztán ahogy a vak is mondaná....
-
#5807 ...ÉS a kereső, de ebben szinte elhanyagolható az átfedés -
#5806 nem szubjektív ez, a fő paraméter az objektív, amíg az fix, addig kompaktról beszélünk -
#5805 nálam a kompakt az valahol a fuji régi F sorozatánál ér véget.. de mivel minden ilyen besorolás meglehetősen szubjektív, neked legyen kompakt :) -
#5804 márpedig kompakt, elektronikus keresővel
obi nem cserélhető, és a keresőben nem az obi képét látod, hanem egy vetített képet
ezen belül lehet kategorizálni, de az SLR-like is kompaktot takar
igazi bridge gépet meg talán csak az Olympus gyártott, a nem cserélhető obis SLR keresős cuccokat -
#5803 hát nem... ha már kategorizálgatunk, akkor bridge, vagy slr-like -
#5802 S602 kompakt, nem? -
#5801 teljesen :) de tényleg nem mindenkit indít el egy párezer digifénykép a "mostantól végtelen mennyiségű pénzt is beleölhetnék, mindig van még mit venni" állapotba. egy kompakt nem felel meg az igényeimnek, azért nem vettem azt. tény, hogy nekem a 10+ év analóg fotózás után már megvoltak az igényeim, és aszerint vettem meg a gépet. -
#5800 igaz, amíg nekem is a kompakt volt, mindig a vállamon lógott a tatyó, a Canon táskája viszont már nem olyan szolid, nem hordozom magammal
persze a tuning is finoman indul be... először az embernek nincs szüksége pluszra, aztán "sok" látott és készített kép után rájön, hogy bizony egyszerűnek tűnő képekhez is kellhet komolyabb felszerelés (semmi profi, csak alap dolgok)
én pl. sokáig nem értettem, miért nem jók a nappali portréim - mert nem elég a 80mm és a beépített "front" vaku, valamit egy polár/UV sem árt több okból
persze a hónapokkal ezelőtti állításomat is fenntartom (ami miatt kisebb flémbe kerültem Lateralussal), miszerint adott géppel is tökéletesen lehet adott stílust fotózni, de azon már mosolygok, ha eszembe jut, mit hangoztattam akkor "én nem akarok állatot 500 méterről naplementében fotózni, hanem csak blablabla, ezért nekem NEM KELL jobb a C4000-nél"
ismerős a szöveg, nem? :D -
#5799 nekem a gép minden kiegészítő nélkül mindig (de szó szerint) nálam van. ha lenne hozzá ilyen-olyan kieg (de már csak a polár ami van, bár azt is munka miatt vettem meg) akkor nem lenne ilyen egyszerű hurcolni - a kis állvány sincs mindig nálam. ha olyan a téma, akkor kihozom a legjobbat az adott helyzetből az adott felszereléssel. természetesen többet ráköltve jobbat lehet, de ahogy mondtad, ez igény kérdése. és inkább mozgok sokkal szabadabban (kishátizsák, bicikli..), és esetleg nem tudok a duna túloldalán fejjel lefele repülő vadkacsát lefotózni :) -
#5798 "legfeljebb nem lesz jó"
Hát ez az. Ha téged nem zavar, az magánügy, de attól még lehet, hogy pár kiegészítővel jó lenne. Igény kérdése. -
#5797 30.
Optiformnál 39 lenne, de nincs, máshol nem is láttam.