21229
  • jeejee
    ez nagyon nyers, így jobb, a fekete troll irányában az úton.
  • jeejee
    nem,hanem észak fele kell menni az úton a fekete trollhoz.útközben találkozol a mágikus gólemmel...mész tovább,egy kis tavacska jön ott jobbra és menni az úton.ezt írja a szöveg.
    nem vagyok a játékban,hangsúlyozom.

• gothic1
    Valami fekete troll van a német szövegben! Ki kell nyírni?
  • gothic1
    Közben rájöttem, de így egyértelműbb! Köszi!

És mit kell csinálni a 3. küldetésben? A Innos útjában?
  • gothic1
    Jaj tényleg! :))) Van ott egy szent ereklye, ami egy kalapács! Köszi a tippet! :)

De hogy fogom elvinni onnan? Csak nem kell leütni?
    Ja nem! Rányomok egy sleep varázslatot, úgysem aludt már régen, azt mondta! :)))
    Ez lesz a megoldás! Mégegyszer köszi!
  • jeejee
    Dyrian ad egy alvóvarázslatot,amit a pincében kell használnod,hogy elaltass noviciusokat és elvedd a Hammert(kalapács) amivel a mágikus gólemet ütöd agyon.
  • Edge
    Nézz körül a kolostor pincéjében. Egy tanonc nagyon őriz ott egy csodakalapácsot...
  • gothic1
    Ebben a szövegben van a kérdéseimre a válasz:
    Valaki segítsen, aki tud németül:

Lest dort das Buch über die Gesetze des Feuers und geht in die Kirche. Redet mit Pyrokar, Serpentes und Ulthar, nehmt die Prüfungen an. Specht mit Dyrian, der euch einen Schlafzauber gibt. Damit bewaffnet, stiefelt ihr in den Keller und schläfert den Novizen ein, der den Hammer bewacht, welchen ihr euch dann aneignet. Begebt euch auf den Weg in Richtung Norden zum Schwarzen Troll. Unterwegs trefft ihr auf einen magischen Golem, dem ihr mit dem Hammer aus dem Kloster eins auf die Nuss gebt. Ein Schlag reicht, aber Vorsicht, wenn er euch trifft, könnt ihr euch auch das Gras von unten ansehen. Geht weiter, bis ihr zu einem See kommt, geht dort nach rechts und den Weg entlang. Ihr kommt zu einem Schrein, in dessen Nähe recht versteckt eine Höhle zu finden ist (ganz im Nordosten der Karte). Dort wartet zunächst ein konkurrierender Novize, den ihr zu Boden schicken müsst. Öffnet die Truhe in der Höhle und nehmt den Stein, mit dem ihr wieder zum Kloster stiefelt. Auf dem Weg trefft ihr weitere Novizen, ihr könnt beide im Kampf besiegen oder aber beide umgehen. Kauft Schwefel und eine Feuerpfeil-Schriftrolle bei Gorax und sprecht danach mit Hyglas, der euch den Runenbau beibringt. Stellt am Runenkreisel dann die Rune her, redet mit Ulthar und Pyrokar und ihr werdet zum frisch gebackenen Feuermagier.

• gothic1
    Helyesen:

Én is így gondoltam amíg be nem kattant nálam megint a Gothic-őrület! :)
  • gothic1
    Én is gondoltam amíg benem kattant nálam megint a Gothic-őrület! :)
  • Csacsi
    Akkor sajnos nincs ötletem, mint mondottam, nem vagyok hajlandó játszani úgy, hogy németül magyaráznak,és angol a felirat. Sajnos képtelen vagyok beleélni magamat, és ezt a játékot, csak így lehet játszani....viszont akkor meg nem lehet abbahgyni... :)
  • gothic1
    Tudom! Icególem ellen tűzvarázslat, Tűzgólem ellen vízvarázslat, Kőgólem ellen kalapács, vagy zúzófegyver.

Viszont ez itt valami Magic Gólem (bár kőgólemnbek néz ki). Anti-magic varázslatom meg nincsen... Zúzófegyverekkel próbáltam (ez volt az első... :) ) Rálőttem minden scrollt ami nálam volt de semmi sem használt...Phhhúúúú...Vajon mit kell itt csinálni?
  • Csacsi
    Bár nem játszom a játékkal, így nincs sok ötletem, csak az egyből próbálok meríteni, bár azt gondolom Te is végigjátszottad. Úgy tudom a Kőgólemeket csak zúzófegyverekkel lehetett megsebezni, vagy varázslattal. Ha nem ez volt a problémád, akkor bocsi, nem akarlak úgy beállítani, mintha nem értenél hozzá, csak nekem ez jutott az eszembe. Vagy ha hajlandó vagy várni még egy hónapot, vagy kettőt, mire ide eljutok az angolnyelvű gothic 2-vel, akkor majd szívesen válaszolok... :))
    De félre a tréfát, remélem segít, amit leírtam..
  • gothic1
    Help!

A kolostorban, ahhoz, hogy beavassanak mágusnak, adtak három küldetést:

1. csináljak egy fire missile runat. Megoldva.
    2. vigyek egy "living rock"-ot.
    3. Menjek az Innos útján (adtak hozzá egy kulcsot is)

1-es megoldva.
    2-nél gondolom, itt a gólemet kéne kinyírni valahogyan, amelyik az egyik dombtetőn van és nekemront ha meglát. Hogyan lehet megölni ezt a Magic Golemet?
    3-as: lövésem sincs. Itt mit kell csinálni?

A 2-es lenne a fontosabb, mert erre álltam rá tegnap este és sehogy sem sikerült megoldani. Egyszer elcsalogattam a gólemet majdnem a kolostorig, ahol a hidtól nem messze egy mágus imádkozik a szobor előtt. A gólem kinyirta azonnal. Szép kis mágus, hogy ment ez át a novice vizsgán???? :)
  • Csacsi
    Hidd el, ha kijön az angol verzió, akkor sokkal többen fogják látogatni ezt a topicot, eddig is hunnenkoneig válaszolta kérdésekre, de amint láthatod, Ő már nem irogat ide. Más meg biztos nem tudja a választ.
  • Smitiz
    Hol van a kolostor előtti szentély??? Én már felmásztam a hegyre, benéztem mindenhova, de nem találom, és meg akarom tisztítani!... legalábbis szerintem az van már csak megátkozva. A térkép szerint a tűzmégus kis kápolnája mögött van valahol a hegyen, de nem találom!! PLZ help
  • FREAK
    feb 14 a hivatalos megjelenés
  • FREAK
    még nincs, de már any minute!
  • Randal
    Lásd általános fórumok---> Supergamez ftp.
  • magus
    miert lettel ki bannolva?
  • Hunnenkoenig
    Mivel vannak meg lehetösegek bannolas kikerülesere, ezert tudok irni, de felö, hogy ki leszek moderalva :-)

Igen, a jatekot elkezdtem forditani, de elöbb tesztelni kell majd, hogy müködik-e es azt csak vasarnap tudom meg.

Ugyhogy egyelöre csak teszt formajaban keszül
  • Csacsi
    Csak nem azt akarod mondani, hog yelkezdted lefordítani a gamet?
  • Csacsi
    Ezt nem értem, ha ki lettél tiltva, akkor hogyan tudtál mégis írni?
  • Hunnenkoenig
    Sziasztok!
    Csak annyit akartam mondani, hogy ki lettem tiltva a forumrol.

Akit erdekel, a GuruGamer foruman folytatom munkassagom :-)

Lehet, hogy a Gothic2 forditasabol lesz valami, de meg nem igerem biztosan. Probalkozom...

Mindenkinek tovabbi jo forumozast!
  • yellowcab
    MEGVAN A VÁLASZ:

Geht wieder in die Stadt und redet mit Vatras, der sich sofort auf die Socken macht. Geht zum Kloster und redet mit Pyrokar, der nicht gerade erbaut davon ist, mit Xardas zusammenarbeiten zu müssen. Geht zu Xardas und redet mit ihm, er gibt euch daraufhin einen Schlüssel, mit dem ihr zum Hof von Sebok geht. Im Haus findet ihr eine Truhe, in der Truhe wiederum ein Buch, welches ihr Pyrokar im Kloster gebt. AB JETZT können eure Charaktere auch Drachenjäger, Paladin oder hoher Magier werden. Geht nun zu dem Steinkreis, wo ihr auch das Auge Innos gefunden habt, hier wird nun das Ritual vollzogen. Redet hinterher mit Pyrokar, der euch das Auge gibt und einiges dazu erklärt.

• yellowcab
    ...de mikortól lehetek paladin?
  • Hunnenkoenig
    A RAW az nyerset jelent. Majd ha felszenteled akkor kap nevet.

A Paladinok tudnak paladin-runakat hasznalni, de azokat majd Lord Hagen-nel adja a ficko, aki az elöterben az irnokpultnal all, meg majd talalsz egyet-kettöt.
  • gothic1
    Bocs, csak egy ötlet volt!

Pont azért küzdök éppen, hogy olyan "buzi kis novicokat" legyek! :)))
    Nekem a varázsló karakter mindig szimpatikusabb volt, látványos dolog a varázslás! :)
  • yellowcab
    ÁÁÁÁ,dehogy..
    Voltam már a kolostorban(most keresem a tolvajokat)Nem tanítanak azok senkit,csak a buzi kis novicokat
  • gothic1
    Valaki azt mondta a városban, hogy a paladinok bemehetnek a hegyi kolostorba. Ha már bent vagy, szerintem ott meg lehet tanulni a varázslást is.
    Próbáld ki!
  • yellowcab
    Tudna valaki választ adni?:

• Smitiz
    Én idáig azt használtam és már megvettem a kovácstól a 2 kezes érckardot :)) Azért gondoltam, hogy van ennél jobb, mert ez egy RAW érckard, ami vagy németül a márkája, vagy csak angolul nyers-et jelent, tehát lehet, hogy van neki jobb változata.

Amúgy bocs a lassú válaszért, de az utóbbi 2-3 napban az ágyat nyomtam
  • jeejee
    talaláltam még egy questet Pepéhez
    4 farkast kell kinyírnod neki,akik az elhagyott tábor környékén vannak(kicsit tovább).
  • gothic1
    Ja, látom már válaszoltál! Köszi!
  • gothic1
    Huuuu, de jó! Akkor tényleg ez lehet a megoldás, ha már mind a ketten ezt mondjátok!

Már azt hittem ez valami másolás védelmi franc.
    (Most már minden neheznék tűnő feladatnál másolásvédelemre fogok gyanakodni! :) )

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!

És a mivan ezzel a "snaperkraut"-tal vagy mivel? :) -lásd 1272-es üzenet-
  • yellowcab
    +++
    paladinok tudnak tanulni rúnavarázslást?
  • Hunnenkoenig
    A snapperkrautot Orkoktol vagy az ut szelen lehet szerezni, de nagyon ritka.
  • yellowcab
    Tudnál válaszolni az 1267-re?
    Köszi
  • Hunnenkoenig
    A birkat attol a Pepetöl kapod egy quest elvegzese utan!
    Onar udvara környeken örzi a birkakat es el kell neki verned Bulko-t. Ha azt megtetted, akkor vehetsz töle egy birkat!.
  • gothic1
    Köszi szépen, akkor szétnézek arrafelé!
    Remélem ott lesz a "birkám"! :)