\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    De jobb és egyszerűbb verzióban is utalhatok mondanivalóm lényegére!

Néhány apró gondolat:

-Miért van az, hogy ha Németországban vagy mondjuk teljesen máshol, mondjuk Kanadában egy 2x4 sávos útra lelépek gyalogosként akkor az egyész forgalom egyszerre megáll?!

Nekem a busszal rendszeresen keresztbe kell megálljak egy kétsávos úttesten, hogy így fedezzem az általam elengedett gyalogos útját. És így teszik az értelmesebb kolegáim akik már végignéztek 1-2 halálra gázolt gyalogos "balesetét". De ha van gyereked, akkor csak azt kívánom, hogy amikor elsőként engeded iskolába egyedül akkor ezek az esetek jussanak eszedbe a "bátor" autósokkal.

-Miért kell nekem kikönyörögni a saját elsőbbségem?!

Nem értem, hogy amikor a drága oktatók tanítják a gyakorlati oldalról nézve a kreszt egy B-snek, akkor miért hagyja rá a tanítványra, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbusznak elsőbbsége van amikor nincs?! Az elsőbbséget lehet zavarni csak HIRTELEN fékezésre vagy irányváltoztatásra nem szabad kényszeríteni az elsőbbséggel rendelkezőt.
    Az autóbusz ebben az esetben KI KELL ENGEDNI!!!
    Próbáld ezt értelmezni magadban Mike!

És már csak történetnek szúrnám ide annak az országnak az esetét akinek nem volt saját sem semmilyen KRESZ szabálya mert nem volt rá szükség! 1950 körül vezették be náluk mert a szomszédos országok autósai nem merték átlépni a határt. Külön felhívnám a figyelmet, hogy egy európai országról van szó! Éspedig az akkori közlekedési bizottság tagja volt!!!
    Meglepő volt, hogy a kresz bevezetéséig NEM TÖRTÉNT AUTÓS BALESET! Miután bevezették lett...

(Megf.: Belgium)

Én lehet radikálisan járnék el. Lassabb lenne a forgalom de az biztos, hogy beválna. Eltörölném a közúti jelzéseket! 1-2 hét és olyan nyugi lenne a városban mint egy alföldi kisfaluban. Merthogy senki nem száguldozna a városban az tuti.....

De legalább tudatosítanám közlekedésben résztvevőket, hogy mi az a zavarás és hol tilos!
    Az egyik a gyalogos. Namost azért eszembe jut egy gyalogátkelőhely a Rákóczi úton ahol épp nem működik a jelzőlámpa. Valahogy így magyaráznám az értetlenebbeknek:
    Gyerekek! A Hungária körúton a 70-es sebességkorlátozás a kereszteződésIG tart! A kereszteződésben 50 a megengedett!!! Majd a kereszteződés végén megint kinn van a 70-es tábla. Ez a példa tökéletesen szemlélteti, hogy az utca nem az autósoké hanem a gyalogosoké. Hiszen a járda meghosszabítása a gyalogátkelőhely! Nem pesti paraszt 90-nnel megy át a terhes anyukán akit vár otthon a másik gyerek! MERT ŐKELME SIET!!! Én és a társaim meg bűntudattal élünk, hogy mi a fasznak engedtük át! Be kellett volna állni a barom B-kat.-ás szintre és megmutatni, hogy én magyar vagyok! Leszarom a szabályokat! Én fostam a spanyol viaszt!!! Kicsit úgy is lehetne értelmezni, hogy a lámpás kereszteződés a gyalogosokat tartóztatja fel. Hiszen ha nincs lámpa a gyalogosnak van elsőbbsége a "zebrán" ahol zavarni sem lehet!!!

Sebaj! Siessünk tovább...