63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
köszi. még1 kérdés: hogy lehet több objekt forgatásánál átállítani a forgás tengelyét? -
bencsab #23645 Szerintem erre az lehet a megoldás, hogy adsz neki egy olyan textúrát, ahol a diffuse csatornában az a kép van megadva, amit environment-re is használsz, csak screen vetítéssel. A self illumot told fel 100-ra. Talán ennyi. -
pauly #23644 Üdv
Valaki használta már a vray-t a render to texture-ral?
Az mitől lehet,hogyha simán kirenderelek egy képet,akkor jó,ha viszont a render to texture-ral az unwrappolt textet renderelem ki,akkor hibák jelennek meg rajta.Tehát rendesen beleégeti a megvilágítást ,ányékot stb,de 1-2 helyen furcsa ssötét részek jelennek meg rajta.Pedig az irradiance-t is több nézetből kiszámoltattam,tehát azzal szerintem nem lehet baj,akkor meg mi?Nem tudok rájönni.
Nme találkozott valaki még ilyennel?
Ja és ha pl csak skylight-tal világítom be,akkor jó,de ha fényt rakok be,Akkor hibák keletkeznek rajta. -
Bocs a sok hozzászólásért de ha már itt vagyok megkérdezném hogy meg lehet azt csinálni hogy az előtérben lévő mondjuk alkar helyett az enviroment backround jelenjen meg? Még akkor is ha mögötte a test lenne ahogy az alsó képen is látható... remélem érthető a kérdés :S -
Megvan, kösz még1x -
hmmm. ez mitől lehet?
-
köszi :) -
GixEr #23639 object-en jobbklikk, properties. RENDERABLED ON? -
Hali! tudna valaki segiteni animálásba? :S
Olyat csináltam hogy a Boneokat connecteltem a végtagokkal, így az előnézetben szuperül működik de mikor renderelni kéne akkor a csontozott végtagokat kihagya :(
kép
Hogy kössem össze a csontokat a végtagokkal? -
GixEr #23637 Hasznalj NURBS curve-ket a pontok koze kb 4CW-je legyen(ket szelen es kozepen is 2) Alulra es felulre allitsd be a gorbeket (koze is rakhatsz 1-et) azutan LOFT surface-t keszitesz kozejuk, elmeletileg ennyi. A kozepso CW-kel szabalyozhatod az esest, en annakidejen vikinghajora csinaltam igy vitorlat. -
egyszerűen nem megy... hiába vagyok rendszergazda, hiába kapcsolok ki minden tűzfalat/vírusírtot: mindig ugyanott ugyanaz a hiba, utána visszainstalállja (ami vonal elment szinte a végéig az visszamegy a legelejére) és végül az egész egy fatal error-al zárul... próbáltam többször kicsomagolni a file-okat, más nevet beírni az elején, de de sehogy se jó -
igen, admin vagyok, mivelhogy csak egyetlen felhasználó van a gépen, így más nem is lehetek... tűzfalat, vírusirtót kikapcsoltam de úgy se ment... a fenébe... -
1. Adminisztrátor vagy a gépen?
2. Vmilyen tűzfal/vírus írtó/védelmi progi nem blokkolhatja? -
és ezután visszapörheti az installt a legelejére aztán kilép :() -
javított link -
Itt vannak izelitok repülögép projekt ugyben.Nagyon állat.Idáig én sose jutok el :(( -
van má 8 is :DDD lol eddig nem is tudtam :DD mennyire új? leszedem azonnal! :D -
marcee #23627 Egy "majdnem-munka" kapcsán szóbakerült egy probléma, ami nem hagy nyugodni.
ArchiCAD-ben modellezett épületetről kellett volna látványtervet készíteni, csakhogy AC-ben nem lehetett elkészíteni a teljes modellt: egy kétárbócos, téglalap alaprajra feszített ponyvaszerkezettel kellett volna kiegészíteni a 3d-s modellt max-ban, sminthogy én enyhénszólva nem vagyok egy modellező zseni, nem tudom hogyan lehetne megvalósítani. Végülis a feladat valami olyasmi lenne általános esetben, hogy pontok és élek közé térbeli felületet "feszíteni", ami esetleg automatikusan követi ezek mozgását illetve a feszítése/belógása/görbülete egyszerűen szabályozható. -
putyi #23626 gyerekek!
biztos,hogy ezt itt?
azt a cseszett helpet el kéne olvasni,meg egy kicsit ismerkedni aprogrammalmielőtt elkezdtek irogatni. az a gáz,hogyha az ember fiakeres valamit,akkor ezen a kásahegyen kell magát átverekedni,ami nem olyan kellemes.
amúgy az "O" betűami megszünteti a jelenséget, amit adaptive degradation-nak hívnak. -
Newfronter #23625 Valaki meg tudná mondani, hogyan lehet egy objektum szélét finomítani? Görbévé tenni? Mert kevés vertexből épül fel és, nem tudom, hogy van-e benne ilyen funkció. Max 8-at használok. -
huh, kössz :D ja, és még1 (ez nemtom mitől van): ha mozgatok egy objektumot, akkor miközben mozgatom, wireframe-esen jelenik meg, ha meg elengedem, rendesen megjelenik... ennek mi lehet az oka? ez is zavaró... -
bencsab #23623 Hát erről igazán nem kellett volna screenshotot csinálnod. Aki ezzel már egyszer megszivatta magát kezdő korában, mindenki tudja miről van szó.
Customize,preferencew,gizmos, size=40 -
a + jel sem jó... semmi! végem van! 

íme egy kép az esetről :()
-
hali! van 1 kis gondom: a "-" -t nyomkodva frankón összezsugórítottam a transzformációs segédtestet (x,y,z) annyira h szinte nem is látszik... csak az nem volt odaírva h vissza h kell csinálni én meg itt idegösszeroppanást kapok miatta, mert így használhatatlan az egész... áááá! help -
Én erröl meg erröl az oldalrol szedtem le öket.
De ha valakinek sikerül az eredeti méretben betenni háttérnek ugy hogy nem lesz sz*r minöségü akkor mondja meg hogyan kell mert hiába vettem a legmagasabb értékre a configban 1024/512-re a méretet.Mivel ezek 3000*3000 pixelesek. -
Bigbiggie #23619 Sziasztok! Nem tudja valaki, mikor lesz Brazil 2? -
Ilyen háttereket, amiről készíted a modelt, honnan lehet leszedni?
Vagy milyen néven kell keresni? -
Szerintem ha én is összetudok hozni egyet akkor számotokra ez meg se kottyanhat,abbol kiindulva amit eddig láttam töletek.Persze ez csak egy ötlet és nem azt mondom hogy kötelezö ezt késziteni(hol vagyok én ahhoz).Csak reménykedek benne hogy igy eltanulhatok pár fogást töletek
.
Én eddig itt tartok :Szu-27 kép.
Bár ezt wingsbe készitem, de szeretném a kormánylapokat mozgathatora késziteni maxba ,ehhez majd lesz pár kérdésem hozzátok mivel még a reaktort nem használtam. -
ok koszi es bocsi hogy ilyenekkel itt zavargok :) -
halál komolyan mondom az F' segít neked de ha nem akkor csináld végig a max default alap tutorjait. ami neked kell az mind megvalósítható azokvból a tutorokból. különösen ügyelj a materials részre. -
es olyat meg tudok csinalni hogy rateszek egy materialt egy kockara es utanna meg a meglevo material hegye teszem a szoveget mint texturat? -
Hi
Tudna vki mondani nekem egy tisztességes honlapot ahol tájat tudok csinálni nagyonszpen.. mert én vmi szörnyű amit tudok csinálni..:D a hegyeim nem élethűek.. a dombok sem ha meg 5 fa van akkor kiakad a gép.. a HairFxről meg ne is beszéljünk..:D
Előre is kösz.. -
Nálam az AP nem megy már 3 napja:( -
koszi -
Graffb serényen dolgozik a ConceptCaron.. :DDD -
Jó ötletek, kés v kard viszonylag egyszerű is és tul is lehet bonyolitani,mig nekem egy concept car alapbl bonyolutbol indul:) -
Töltsd le ezt #23591 -
na, már megy csak a toolbarsnal kellet nem a keyboardnál -
hmm, ottvan, de az áthúzása nem megy... -
GixEr #23606 Projekt:
1, Piramis
2, kovek/kavicsiok
3, tronus
4, kozepkori szuro/vago fegyver
A multkor lattam egy erdekes contest-et asszem a cgtalk-on. Le kellett valamit rombolni dinamika segitsegevel(pld.katapulttal, faltoro kossal stb..) bar ahoz eleg sokat kell nyomkodni a reactort. Kene egy teglafal mintascene, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a kiindulas.