3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

teccetõs <#eljen>

football without ultras is nothing

Beniboy
hello nekem a 3ds max 4 Authorization Code-jára lenne szükségem légyszi segítsetek! PLÍZ nagyon kell
Na itt az új képem itt megint egy új technikát próbáltam elsajátítani ez pedig a fizikai modellezés. És ha már fizika akkor egy képhez illõt raktam be.

Thx Nenad-nak a 2-3 oldallal ezelötti tutoriált.

petesilver
Szaki, itt a bizonyíték, összepepecseltem a képet. Nézd a három folyamat idejét, és a letöltõ ablakot. Ez úgy folytatódott letöltésileg, mint a pinty!

Mission Impossible 2010: PRO Class

viszont photon mappal nem oke, mondjuk photon mapnal belso terben alltalaban mindig 75 koruli shpht szoktam adni, mert maskeppen problemas (finom reszletek)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

altalanos hasznalatra vray imap/qmc beallitas:
a hsph tedd le 20ra, a qmcben az Adabtion by sample valuesnel a amount-ot 0.6-ra. Az alapbeallitas es e kozott, a kepeknel nem lesz kulonbseg viszont joval gyorsabban renderelodik.
Az otlet onnan jott hogy mental ray mar 250 sampleval milyan franyo kepet renderel es pedig a filtering az nem az erossege.
szoval 20 shph = 400 sample, (az alap beallitas 2500...) viszont a qmc a 0.85 el tulontul hamar "levag" es szerintem sok ido megy el a vizsgalodassal. Egy kulso scenen nem is annyira (bar ha tobb objektum van igen) de egy belso ternel mar baromira jelentos a kulobseg. 50% gyorsabb is lehet es nincsen lathato probelma a kepen se zaj se semmi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Pete!
Én az Expressionba fél éve buktam bele.
Azóta is használom, darktree vel együtt, többek közt textúrázni, és igen jól tudom használni.
Malakai
Köszi! Csak a févoricben sem mûködik, mind1. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dave000
http://www.sg.hu/forum.php3?cat=8 <- innen lehet elérni a 3D warez topicot, csaka fõoldalról nem lehet elérni egyébként mûködik.

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

Malakai
Amint láthatod a Programok beszerzése... fórumrészleget teljesen törölték. :|

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Félre ment a válasz,bocs😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Köszi jó lett!
avi 500kb

morfium
üdv
beajánlana valaki(k) erre az ftp-re? thx elõre is
üdv
petesilver
Találtam véletlenül egy klassznak tûnõ progit texturázáshoz. Egyenlõre a 2 van meg, a honlapon már 3-as van, majd utána kutatok. a program érdekessége, hogy vektor alapú progi, és ránézésre tetszik. Link:CreatureHouse Expression 3

petesilver
Na most ez kinek válasz? Néha nem tudom követni, kinek válaszolsz, mert nem használod a válasz opciót😊 Merthogy feltettek itt pár kérdést hirtelen😊

Malakai
Mix map pl, ugyanúgy mixelhetõ két hdri map is (igaz mondjuk én VRayHDRI-vel próbáltam ki, de sztem simával is megy).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hat nehez kerdes ez. Az a jobb amelyikhez jobban ertesz, felteve hogy mindkettovel meg tudod csinalni ugyanazt.

morfium
Üdv!
Tudom nem teljesen ide való, de a 3dw...z topic-ról valaki tud valamit?
üdv
ThomasGins
Nem tudjátok véletlenül hogy lehet menet közben hdri-t váltani?
Ugy szeretném megoldani,h lemegy a nap és átvált éjszakába.
A kép

Dichter
SZerintem fasza lett.

De ha ennyire itt tartunk a kérdéseknél, akkor hadd kérdezzek én is, a fõ laikus 😊

Csak hallok itt mindenféle Brazilokról, Vrayekrõl, de nem tudom, hogy ezek hol is vannak. Külön plugin? Vagy mi? Mindenféle max-al használható? Ha letölthetõ, akkor honnan?? Elõre is köszi.

Ez engem is erdekelne, plusz meg az is, hogy a finalRender es a Brazil mivel jobb, rosszabb.

UI: Mi az a final gathering (valami fenynek utvonal szamitasa, olyan mint a radiosity)? nekem mind megrogzott c4d-snek nem mond sokat igy. okitsatok...

petesilver
Ez jó! Lécci mást is mondj el nekem, mint laikusnak. Nem mertem megszólalni eddig, de sok olyan képet láttam már, amit mentalrayel csináltak, pl fény bejön padlásszobába, és szép volt. Ránézésre kb vray. Namost itt nagy a Vray õrület ugye. Én mindegyikre csak rácsodálkozom, hogy de szép, és annyi. szal érdekelne, mivel tud többet, miben, és hol a Vray a mentalrayhez képest. Vagyis milyen képeknél-sceneknél jönne ki a nagy különbség. Azért kérdem, mert lassan szeretném megérteni a dolgot. Elõre is THX Nenad!

Na ezt sikerült ma összehoznom:

Nagyából megtudtam csinálni amit kitûztem pár hibával, de azért COOL lett.
bocs de nem tudok kínaiul 😊 Egy kicsit laikusabb módon el tudnád mondani?
mentalban, az ujabban, teljesen ugyanugy lehet hasznalni a final gathert mint vrayben az imapot. csinaltam egy kis animaciot, ahol minden 10. framen szamoltattam FG-t (tok ugyanugy megy mint az incremental add to current frame). Aztan elmentettem, es bealitottam hogy ne piszkalja tobbet csak hasznalja. Es tokeletes lett. FG ha jol van beallitva gyorsabb mint imap zart terben, ugy tunik. kb 3-5 perc alatt lezavarta az egeszet. Aztan van meg itt egy nem akarmilyen elony, megpedig az hogy az arnyekokat el lehet menteni fileba. Namost egy jol bealitott shadow map siman megteveszt barkit hogy ez 1 jo minosegu area shadow... Nagyon jol parameterezheto.
Egyeduli gond az AA, hogy ugy van belove hogy igazabol ott hozza a pluszt, ami pl azert rendesen be van texturazva. Bar eleg sok parameter van, nem foglalkozik kulon az objektek eleivel, hanem ugy globalisan kezeli a dolgot.Kontraszt alapu.Holnap mindenkeppen nyomok egy tutot a temarol. Szuper nagyon.

hasznalj post processing dofot, mint pl xdof

még egy kérdésem lenne amit régen meg akartam csinálni de nem nagyon jött össze. Ha van mondjuk egy átlátszó üveggolyónk ami rendesen töri a mögüle érkezõ testekrõl a fényt. Na erre az üvegbogyóra rá szerettem volna fókuszálni, de volt egy olyan probléma, hogy a mögötte lévõ szobarész, ami rendesen el is mosódott, az az üveggolyóban is el volt mosódva, amikor annak szép élesnek kellene lennie.
Köszi a segítséget a video tutorialokból már megvan, hogy hogyan kell megcsinálni. Viszont HDRI mappot nem találtam a max könyvtárában alapból, ami jó lett volna (benne volt a tutoriálba) és az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell csinálni, vagy honnana kell leszedni?
Dave000
jah azt én is néztem, azt hittem csak nálam, de akkor nem.

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

Hé, nem tudjatok hova tunt a programok beszerzese topic benne a 3d warez topiccal??

Malakai
Az árnyékkal mit értesz? Affect Shadows (vagy mi), amit be kell kapcsolni, hogy ne legyenek teljesen feketék, aztán pedig a fény beállításaitól függ. Itt még Area Shadow van. A középen a fény az úgyszintén caustics (refractált), ahogy a visszavert, mint a tüköré (reflectált).
Ha nem ezek, akkor mire gondoltál? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nenad a medence csak példa volt a lényeg a lenti kép megoldása lenne (ami mondjuk lehet ugyan az mint a medencés ügy). Tehát egy olyan materiált szeretnék csinálni ami olyan menõ árnyékot vet mint a lenti csövecskék, és úgy visszatükrözi a fényt, mit az a karika. Na mindjárt végignézem a tutoriálokat.
próbáltad a power boolean-t?
_Atti_
köszi megnézem..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

a keszitok azt mongzak, noveld a subdivisiont. Akkor jobban fog mukodni.

_Atti_
hogy lehet azt megoldani hogy boolean müvelet közben ne b*ssza szét a mesht?
pl egy falbol vágok ki ives ablakokat..néha megcsinálja de a mindenféle belógó csücsköket látni..néha meg totál kiveszi a belsõ részt vagy hibákat hagy rajta..kézzel se lehet kijavitani..
már régóta idegesit..
persze egyszerü müveleteket megcsinálja pl kockábol egy gömböt..dehát az meg kinek kell
<#confused>

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

petesilver
Flraktam ftpre 4 giga animációs video tutorialt, remélem hasznotokra válik. Felraktam a Mirai-t is, hátha érdekel valakit. Mielõtt döntene, meg amúgy szinte mindenkinek, aki itt megfordul, szinte kötelezõ darab a Martin Krol könyvtár. Vannak képek a mûveirõl, és kihagyhatatlanok a videók is, amiben végigkövethetõ simán egy model születése from kocka!!! Érdemes benézni, tegyétek meg!!!!!!!

tukor fenyevel kar veszodni, a viz meg oke. Az ilyan maximalizalodasnak semmi ertleme, mert 1 tul sok ido maga a render, de meg a beallitasok is. A medence konnyu eset, csak caustics kell hozza, este csinlok egy ilyet ha kell.

ok köszi majd megnézem. Letöltöm az összeset, hátha tanulok valami okosat! 😊 Ha még tudtok ilyen tutoriálos lapokat, ahol van jó tutorial ami alapszintû modellezésbe vezet be az érdekelne (nem tudok modellezni se 😄 ). THX.
ThomasGins
Ronin.
Itt van pár video tutor, bár az oldal már nem "él"http://www.evermotion.org/gifts.htm

Na sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha Vray-ben a legreálisabb fényeket akarom elérni üvegek, és tükrözõdõ felületekkel, akkor azt hogy kell beállítani, hogy pl. egy ilyen képnél ilyen árnyékok vetõdjenek és ha pl. egy úszómedencét csinálunk, akkor a falon megjelenjen az a fény amit a víz visszaver, VAGY ha csinálok egy tükröt és valamit rávetítek egy lámpával, akkor az a falra visszatükrözze. Na itt a kép amirõl beszéletem:
Es pont erre utal a "nendohoz hasonlo" mondatresz. 😊
fle go
Udv!
jol belehuztatok volt mit olvasnom...pedig csak 5 napig voltam tavol, majd hamarosan bedobok uj kepet a harceszkozokrol nemi modositassal.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Malakai
Nem pont újra megírták, de jah. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

petesilver
MegaLOL! 5 oldalon keresztül bemutatja a srác, hogyan készítette el a Mazdát. Végén link, hogy leszedheted a videot is. Leszedtem. abban olyan Ferrari van mazda helyett, hogy ihaj!!! 😊

Ne eroltessetek a nendo-t ott a wings Free, unatkozo programozok ujra megirtak a nendohoz hasonlo motort es meg egy kis pluszt adtak hozza 😊 Wings3d
Ja es egy ujabb auto tutor 😊 Mazda RX8
Aldaryn
Egyelõre az elõlapra volt idõm, most megyek neki az oldalának, és a hátlapnak, az már enm ennyire tökölõs. Csak idõm nincs sok hozzá. Amúgy kelleni (sanos... :o) ) sehova nem kell, csak úgy ujjgyakorlatnak csinálom, ne rozsdásodjon be a poly modellezõ tudásom a nagy pangásban.

per aspera ad astra

petesilver
Én is csak ezt találtam. Ha Martin Krolnak jó volt az 1.1, szerintem nekem is jó lesz.köszi. a többit privátban.

Boba
Petesilver: van egy kb 240megás mirai 1.1 + service pack 1,2-m. Mûködik, bár eddíg elég érdekes. Eddíg mint egy jobb klikkel gyorsított nendo.

Ha gondolod, vagy bárki más, akkor feltölthetem valahova.

pR0Tn
Sziasztok.
Érdekelne a 3D modellezés, viszont teljesen beginner lennék.
Tudtok esetleg egy pár netes tutorialról (akár magyarul), amivel el lehet indulni a nulláról.
Csak hobbi szinten érdekelne, ezért a tanfolyamok kilõve.
Láttam valami tutorial szerûséget a hatos max CD-jén, jó lenne még pár hasznos tanács olyankotól is, akik kicsit jobban bennevannak a dolgokban.

Köfi.