63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    csinalsz egy texturat es rarakod. A meretet kiszamolod: R2(hengeratmero) x pi(3,14)= ez lesz a szelesseged a magassag pedig a hengered magassaga(ebben az aranyban kersz valamilyen felbontast pixelben a photoshopban)a kozepere beirod a szoveget es kesz is vagy. A tobbit megtalalod az F1 varazsgomb segedelmevel.
  • Atika :o)
    Sziasztok en azt szeretnem megkerdezni hogy azt hogy tudom megcsinalni hogy pl van egy hengerem es arra szeretnek valami feliratot es hogy igazodjon a a hengerhez? Valaki tud segiteni?
  • ThomasGins
    :)
    customize/custom... és az all commandsba ott lesz,onnan meg csak áthuzod
  • scorpeeon
    hali! még 1 gond :D hátha tudtok rá vmi megoldást, mint a múltkor... az Array nálam (a 7esben) nincs fenn a főfelületen, csak úgy érhetem el ha kiválasztom h tools, array, nincs kinn a jele (karikák körben) amivel könnyebben elérhető lenne (asszem a 4ben kinn volt)
    hogyan tudnám odavarázsolni a többi főikon mellé?
  • Malakai
    Mondjuk sztem concept autó sorsra jutna... :/
    Vmi gyorsabban megvalósítható kéne, nem?
  • Pitbull90
    Tényleg ez jó ötlet!!!.legyen repülőgép..: vadász, utasszállító vagy mien..?:D én inkább II.VH-s vadászgépre szavaznék...;)
  • repvez
    Legyen repülőgép :)!
  • ThomasGins
    Kellene egy project:)
  • bencsab
    Tegyél le egy lámpát, és kapcsold ki. Ezzel eléred azt, hogy ne kapcsolja be a default light-ot. Majd az environment alatt az ambient light-ot told fel. Ezzel egyszínű lesz az összes lap.
  • fluga
    sziasztok!
    egy kérdésem lenne. szeretnék úgy lerenderelni egy animot, úgy hogy ne legyenek shaderelve a tárgyak. értem ez alatt azt, hogy nincs semmilyen fény a jelenetben, csak az ambient, és amikor körbefordul mondjuk egy kocka körül a kamera, akkor minden oldala ugyanolyan színű legyen. most ha lemegy a számolás, akkor amikor körbefordul a kamera, akkor a kocka egyik fele olyan színű, amilyent a material editorban beállítottam viszont az oldalain félig szürke már, a másik oldalán pedig teljesen fekete. Ezt hogyan tudom kiküszöbölni? olyasmi hatást szeretnék, mintha a viewportban a flat megjelenítési metódus lenne. remélem érthető a problémám..elég egyszerű a probléma, de sajna nem tudom megoldani. próbálkoztam már az environmentben is, illetve egyesével valahogy a materialokat úgy megcsinálni, hogy unshadedek legyenek de nem sikerült. remélem tu tudjátok a megoldást!
    üdv,

Fluga
  • Newfronter
    Sziasztok!
    Srácok lenne egy nagyon lama kérdés, de sajnos sietnem kell és nehéz kikeresni amit csinálni akarok. Szóval hogyan kell egy objektum szélét lekerekíteni, hogy ne legyen éles? Tudom hogy ezt megtalálnám a help-ben is de az 1 év lenne :(
    Előre is köszönöm a választ!
  • ThomasGins
    Az se rossz ötlet.:)
    A két vége a szivás, ahol kezdődik a menet és ahol végződik.Vagyis nekem volt szivás,egy napot elökörködtam vele.Persze mire kész lett volna rájöttem hogy balmenetest csinálam:)
  • Aldaryn
    A fúrót is csinálhattad volna booleannal. :P Egy cilinder, a tetejét lenyesed egy revolvolt spline-al, a menetet meg belevágod két loftolt helixel. :)
  • scorpeeon
    köszi, megy minden :D
  • ThomasGins
    Kiszedték a 7esből. Ha nagyon hiányzik innen letöltheted. Másold be az ui könyvtárba,aztán customiz/customize user... és load a toolbar fül alatt.

Al. A kocka power boolean, a furó meg 10 spline elforgatva és pwr_skin compound. A fúróhegyre élt nem tudta varázsolni,ugyhogy sajnos hegyes a furó, ami nem látszik:)
  • scorpeeon
    Hali! lenne 1 kérdésem: +vettem a 3ds max 5 gyakorlarok (discreet courseware) könyvet, nekem meg a 7 van meg, és a könyvben vmi tabulátor menüről (tab panel?) beszélnek, én meg nem találom ezt a menüt ott ahol a könyv szerint lennie kéne. nemhinném h ha az 5ben benne volt, a 7ben ne lenne benne... hol találom meg ezt a menüt a 7ben?
  • Aldaryn
    jó. :)

Thomas: Boolean? :)
  • Evogordon
    A vray 1.47.02.70 jó a max 8-hoz?
  • Evogordon
    Na végre jó a max 8
  • ThomasGins
    Egy kis NFR, rég szivtam ennyit ilyen egyszrű formával:(

("Kelkáposzta túróval, Megjöttem a fúróval" (T.L.))
    :D
  • Aldaryn
    A normal maphoz is igazodhatnak, ha lenne normal map support VRay alatt. :) De ez még hibádzik. Csuda vigye el.
  • GixEr
    Az nem a "normal map" lenne??
  • ThomasGins
    Véletlenül ezen #23576 a linken is van:)

Nenad legalább egy leptöpöt vihetett volna ,amin a félmeztelen pálmaleveles titkárnő irogat az sg-re:)
  • Malakai
    Atmoszférikus dolgok még mindig sehol, ejj, mondjuk implicittel játszanék a legszivesebben... :D
  • Aldaryn
    tud.
  • spongya
    valaki tud valamilyen vray-es tutorialt mert szeretném megtanulni??,
  • Aldaryn
    Azt sem látom semiylen feature listben, hogy a bump maphoz igazodnak az árnyékok. Ezt is nagyon mutogatták Brazilnál, és ez is "csak úgy" benne van Vray-ben. :D
  • bencsab
    Lehet, hogy lesz benne, de az ilyen pici változtatásokat (főleg a shader szintűeket) nem mindig szokták kihangsúlyozni. Azt például nemrég fedeztem fel, hogy van benne directional are light funkció is (amit annakidején a brazilnál olyan nagyon harangoztak, itt meg csendben belekerült). Azaz régen, hiába volt direct light-od, ha bekapcsoltad az area light-ot, akkor szépen átváltott omni-ra (1.09). Most már nem.
  • Aldaryn
    épp linkelni akartam. :D Bár, sok újdonságot nem rejt azoknak, akik rendszeresen olvasgatják a fórumot. Én hiányolom az implicit supportot, meg a raymarching dolgokat belőle. Az lenne még egy szép pont a feature setben. Meg furcsállom, hogy nem programoztak egy spektrális abberrációt a VRay shaderbe, ha már felveszik MAxwellel a kesztyűt. :)
  • bencsab
    Asszem pár ember ezt szívesen fogja olvasgatni:
    http://vray.info/features/vray1.5_preview/
  • Aldaryn
    Hmm, de fura Nenad mentesen a topic. Nem az igazi. Banyek, keressük meg, hol van, SG MAX topic luxusmeeting valahol a pálmafák alatt.
  • Aldaryn
    Jaj, ne légy már olyan gonsoz, nekieresztenél egy elvadulét, harcra idomított, emberölő pókot egy ilyen kis szerencsétlen kaméleonnak? Nézd már, milyen édes... biztos finom is lehet...
  • MrGeE #23573
    nekem egy hatalmas Genikulátám van, összekéne eriszteni őket 8)
    Kaméleon VS Madárpók

-kaméleon előnye távolabbról tud lecsapni,ámbátor az aréna terepviszonyaitol is függne a csata meg még kismillió dologtol
    + drága móka lenne :S /ezt még 6 ezer huf-ba vettem de most már adult példány kb 35-40ért +vennék/
  • szaki
    FLEGOS bocs má, de a távirányítója hány elemmel működik, meg kompatibilis-e a max7-el, plugin nélkül mennyit kajol százon, meg az is érdekelne, hogy amikor rgb-ben beállítod egy fotóra, a derítőfénytől mennyire szikráznak a szemei, meg az is érdekelne, ha leakarnád modellezni, akkor amikor telepöttyözöd a polygon metszéspontjait és megmutatod neki őt a tükörben, akkor előre vagy hátra kezdi ijedtében a szaltót.
    Na a viccet félretéve nekem 2 hétig volt vércsém, már kezdett repülni, mert az anyukája ügyet se vetett rá, úgyhogy aki az állatot szereti jó ember nem lehet, vagy mégis. Tök jó lehet, hogy este felhúzod reggel hatra a jószágot, nem csörög, hanem a nyelvével lever néhány bútort és az darabokra törik, oszt tuti felébredsz.
    Na mi van velem? azt hittem maxos oldalra tévedtem, de tutira azt hittem, hogy anim az állatka. A többiek el voltak hűlve, hogy de tök jól néz ki.
    Semmi gond, legalább ezt térben símogathatod. Menj má innen, nem látod, hogy maxos oldalon vagy? (mármint én)
  • KisQbi
    Majd Aldaryn leirja ,hogy csinálta én csak tippelem, hogy igy vagy úgy... de nézd vissza a fórumot pár oldallal és nézd meg a képeket.....
  • pauly
    Aha,nem is olyan drága :)
  • fle go
    Bocs mindenkitol ezt itt a max forum es nem kameleonome, de koszi a tippeket!
  • fle go
    Valtozo az aruk, attol fugg mekkora az enyem kb 12 cm + a farka:) 16eFt volt a kisebbek, no oket sokkla macerasabb etetni, gondozni, 8-10eFt korul vannak.
    Free: alkalmazkodik a francokat! Nagy deg az enyem a felolem latszo oldala barna ami nem jot jelent de a fal feloli oldala zold, szoval szivat rendesen a joszag!:))
  • Free
    Lehetne mondjuk Profit, vagy tőke, esetleg hack, vagy monjuk protokol mert mindenhez alkalmazkodik :c)
  • Maxer
    Köszi szépen, kipróbálom!

KisQbi: Ezt az Aldaryn féle nem tökéletes objektíves megoldást nem igazán értem?