3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Jól látom, hogy a képernyõ részt csináltad? ez most hobbi szinten, vagy kell valamihez?

Mission Impossible 2010: PRO Class

feltettem a rhino sr3c packot meg a rhino4et, holnap felteszem a foprogramot is, csak most semmi kedvem keresgelni, meg haladnom kell.
addig nezzetek meg a 4est.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szaki
endorphin 1.5 vagy 1.6-ot keresném, elQre is köszi

kemeny lehet polyban <#vigyor3>
jo nez ki.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

RelakSfromhome
szóval a nokiások a dizájnt egy szabad órájukban találják ki? <#idiota>

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Aldaryn
...mai "szabad egyóra" alatt elért progress:

per aspera ad astra

petesilver
Sega animanium pluginostól, paradoxostól a folderemben, aki kedvet kapott hozzá esetleg, kipróbálhatja.

Boba Thx! Rákeresek, mert nekem nagyon barátinak tûnt, polymodelinggüzü révén nekem ideális is lenne. Szólok, ha találtam valamit, bár anno szedtem le asszem ilyesmit, majd megnézem.

Boba
Mirai weblapja.
-Bay Raitt "megrendelésére" készült a Gyûrük ura filmhez. Fõleg poly modellezésre van kihegyezve. Szinte mást nem is tud, amit igen azt nagyon alacsony szinten. Modellezni nagyon jó benne, de azt láthattad már.
-XSIhez és Mayához hasonlóan real-subd felületeket is támogat (azthiszem csak poly modelling van benne).
-1.5ös verziónál tart, de ez elég régi, talán 1-2 éves is lehet. Hogy Új mikor jön, azt nemtudom.

Egy kiherélt, only-modelling változata a NENDO. Ez a mirai modeling tooljainak egy jelentõs részét magában foglalja, esetleg a feeling miatt kilehet próbálni.

(ui, aki talál Mirai-t szóljon... kíváncsiságból megnézném milyen az új Mirai. 😉 )

[negativ] Les
Nagyon köszi mindenkinek 😉

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

szaki
Biped-mozgatók figyelem. Ha tudnátok segíteni egy apróságban. Van a biped és amikor jár, ugye az ember lába a lábfej és a lábujjak találkozásánál hajlik. Miként tudnám megoldani, hogy amikor a talajtól elrugaszkodik, akkor néhány pillanatig behajoljon. Ha egyesével csinálnám, akkor 50-60 lépésnél elunnám az életemet, vagy script legyen ahol megkeresi a lépés fázisát és behajlítja?
De ha tudnátok egy megfelelõ megoldást azt megköszönném.

szerintem ez a maxwell nem egy nagykutya, ugy ertem atlag felhasznaloknak, Amugy is nincsen egy textura nelkuli felulet sem, pedig ott lehetne latni igazan mirol is van szo. texturavala ilyet majdhogynem scanlineba is lehet csinalni.

nekem r3dsr3c van es annyi kell is. Ez is olyan mint a fr sr3nal mar olegge a szeren van. Itt vegul is nem a sebesseg hasznalhatosag hanem a bugok kigyomlalasa miatt.

nemtom, rhinot este felteszem, egyebkent ez a nyelveket jelenti falmingo nem kell, tetu lassu renderer.

Aldaryn
Mindent kijelölve és rájukdobva összességében egy "Material" módosítót nem okés?

per aspera ad astra

szkoryon
Nagyon ütõs lesz!!!

Remélem ha kész, akkor csinálsz róla egy részletes "Making of"-ot :o)

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

petesilver
Amirõl Nenad említést tett:Sega animanium

petesilver
A Mirai szoftverrõl tud itt valaki valamit? Most néztem meg pár videót, mit mûvel vele Martin Kroll. nos ezt látni kell, kötelezõ darab mindenkinek, aki úgy hiszi, alkotni bonyolult. szerintem a jövõ hétre magamhoz térek, és karácsonyra az állam is meg lesz a fa alatt. Ez az ipse hihetetlen, elképesztõ, félelmetes, hogy modellez pikpak! aztamindenit! Karaktereket csinál bones-al, éshát jujj! Durva nagyon!!!!

petesilver
Elsõ tippre omni light, és a lightnak megadod az opacity mapot.

Sziasztok
Hogy tudnám megoldani hogy egy noise opacity mapon keresztul ami egy gombre van ráfeszítve a fény az opacity mapon keresztul világítson át.Az árnyékot ne a gomb vetitse hanem az op. map,pl ahogy a fáknak a lomja vet árnyékot
Remélem értheto voltam.Kosz
petesilver
Nenad, lécci okosíts ki Rhinoban! Annyi verzió van belõle, mint égen a csillag. Van nekem valami alap, aztán van egy ilyen iso:hino 3.0 Multilingual (US, DE, FR, ES, IT, JP ) + Flamingo 1.1

Meg van SR1 patch is. szal mi melyik, tudsz segíteni?

rhinot, majd felteszem ma vmikor.

vilagos, de ezek mar kesz objektek

petesilver
Hm, ügyes! Még azt akartam írni, hogy néhány módosító mûködik groupban is, de hát akkor ok! amúgy én másra szoktam ezeket az átváltásokat használni, erõsen javallott megtenni amúgy is importált objecteknél. Mondjuk én editable poly mániás vagyok, a mesht annyira nem szeretem, csak akkor megyek át meshbe, ha muszály, mert pont meshes funkcióra van szükségem. Meg persze a munka végén meshben fejezem be.

sikerult megoldanom maskent,kijeloltem mindent, majd turntopoly modosito, majd select poly mod, kijelolom az osszes elementet es, convert to editable mesh. Nyakatekert baromsag de osszejott. Huhh 😊
Valoszinu a tipus konverzio ily modon normalis idket ad neki

petesilver
Hát nem tudom. egyet módosítassz, és attacholod hozzá az összeset, éa akkor megadod neki, hogy a mat ID-t változtassa a szülõobjektuméra? Vagy ahoz sincs idõ? Nyomorék megoldás, de jobbat hirtelen nem tudok. amúgy is szerintem ha van ilyen, egyenként kéne 😞

Free
a kérdésedre passz de Rhinot feltõlthetnéd mert akkor kipróbálnám én is :o)
Köszke

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

explode az segitene, csak itt mar nagyon sok objektumrol van szo es erre sincs ido. Affene

nem tudja valaki hogyan tudnek minden object minden facejahoz matid_1-et rendelni anelkul hogy select face element akarmi modba mennek.
A gond az hogy a rhino to max plugin egy szep nagy szamot ir ide be (65536) erre kiakad a max7, max6 hellyel kozzel elviselte, ido nincsen vatltasra.

Free
Szép lesz

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Régen dobtam fel ide képet jómagam, mindig elfelejtem... 😊 Most épp ezen dolgozom, ezt tegnap este dobtam össze belõle, szeretném ma du. befejezni. Poly modell, mert én abban szeretek. 😉

per aspera ad astra

Erdemes ra vetni egy pillantast.Wood Workshop
morfium
üdv
van egy pár texurázott viewpont model (tüdõ, szív, agy, belsõ felépítés stb.). Digimation model lib-ben meg tudod nézni, dc++ antidot hubon pedig majdnem mindegyik fenn van közülük.
üdv
Malakai
Azon kívül, hogy a next limit készíti nem sokat.. 😄
www.maxwellrender.com/maxweldoc.zip
Bár ahoz képest, hogy Technical Sheetnek nevezi, sokkal inkább marketing duma. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Eh, ezt ide akartam, nem a maya fórumba. 😊 de így legalább ott is megkérdeztem:

Ki mit tud errõl a rendererrõl? A tesztképei meggyõzõek, ha viszont egy simpla brute force raytracer, akkor nem nagy szám.

http://www.maxwellrender.com/

per aspera ad astra

RelakSfromhome
Nem, a szmájl írás közben jutott eszembe, és egyébként sem az én kreálmányom 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Relaks, ezt csak a smilie kedveert adtad elo? 😊

RelakSfromhome
Akkor igen. Az UE3 valami 10-20 ezres poligonszámú dögökkel dobálózik...

Dichter
Maxban lehet custom betûtípusokat használni? Ha lehet, hogyan? Csak simán fontsba máolom, és már látja is? (verzió: 5)

Dichter
Ennyi segítséget tudok adni 😄

petesilver
El kell keserítenem mindenkit, ez a cápa 2600 face körüli így, ezt bármi meghajtaj simán, pistike otthon heggesztett sufnituningenginje is.

RelakSfromhome
1. lépés: Végy egy szikét.
2. lépés: Keresd meg az egyik ellenségedet

<#hehe>

[negativ] Les
Hey people.

Belsõ szerveket kellene modelleznem, ehhez tudtok segítséget adni?.
Tutorial, link, etc.
Ha valakinek vannak vagy esetleg tud textúrákat is az is nagyon jó lenne 😊

greetings

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

RelakSfromhome
Az Unreal Engine 3 már könnyûszerrel meghajt egy ilyen részletes modellt.

koszi

petesilver
Természetesen már feltettem, a foldermben van.

vagyis 3.1 et

ez igazabol fix targyakara jo, az advanced parametersben vannak tovabbi opciok amivel lehet tovabb kalibralni, egyebkent feltehetned az ftpre a 3.0x et

petesilver
Amúgy egyenlõre maradok a manuális reduce-nál, mert néha amit nem kéne módosítani, azt is redukálja. Viszont manuálisan azt módosítom, amit még lehet, és meghagyom, amit kell. Mondjuk egy cápánál szenvedne a fene, de autónál viszonylag egyszerû. Bár inkább hatszor újramodellezem😊

petesilver
Huhh, ezt játék válogatja, és a cél, hogy mire is kell egy object. Bár ez itt nem jó téma, mert a játékba használt objectek többnyire fakelt modellek, ott adva van az object, a szükségszerû legtöbb poligonból, és utána a texturamágia, hogy akkor hogyan kell texturázni, hogy szép legyen, és fedje le a hibákat. Szal összetett, itt pedig a minél szebb, részletes modellek mennek. Úgyhogy labdába nem rúgok, csak ámulgatok itten😊 De lehet beszélni arról is, hogy hogyan nevezzük amibõl áll ugye? poligon, face, poliface, vagy triangle? beleleht õrülni rendesen😊 És hál istennek ugyanazt minden 3D program máshogy nevezi, és hajlandó számolni. Kész rémálom😊

De jatekba meg ez is sok nem?