3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
😊 Látszik mennyit Vrayeztem eddig😊 sorry!

Mission Impossible 2010: PRO Class

szaki
PETESILVER: az benne van alapban a vrayben, csak scriptként kell berakni egy tools ablakba. Átkonvertálja az anyagot vray anyagnak, hogy nek kelljen 200 nem vray-s anyagot átkonvertálni

petesilver
hát én szétnéztem ott az orosz oldalon, de linknek ott is csak az 1,09-es valamelyik van. Itt viszont találtam olyat, hogy Vray materialconverter. Talán jó lesz valamire valakinek egyszer:forvray

szaki
CSKAPI: köszi.
Biztosan lehet, de gondolom 20-30perc egy kép, de nagyon élethû. Nenad is keni vágja a témát.
Írtam már Free-nek, de nagyon sok munkája lehet, talán majd valahogy összejön ez a darabolás. Van textura egyéb ami használható jelenetben? pl. Deep paint-hoz hasonló, mert max6 és 7-hez nincs dirtyreyes, csak quickdirt. Vagy akkor marad a beépített Unwrap.

létezik törve az 1.45.20_c
De szerintem az 1.09.03r-rel is lehet ezt a szinvonalat hozni.
Kérdezd csak meg Nenadtól.

Jövõ héten megoldom valahogy a darabolást
szaki
CSKAPI: megnéztem a képeket. Aha. Most kéne abba hagynom a maxozást, merthogy a készítõkhöz képest a saját munkám szóba se jöhet. Persze az a legjobb az egészben, hogy vray 1.45.70-el van generálva, na most akkor valahol kellene talánk cracknak is lenni, nem igaz? vagy van valakinek a tarsolyában? elõre is köszi a segítséget

szaki
CSKAPI: bocs, de tudnál szólni Free-nek, hogy a total texturát darabolja fel, ha lehet, mert 6x leállt töltés közben és nem folytatja semmi, õ is mondta, hogy nem tudták még megoldani a folytatást (total 6 és 7 mellett lehetne egy 'darabolva' dir-ben), elõre is köszi

szaki
DICHTER: írtam a vonal megkettõzésérõl is polygon szinten. Csak utalni akartam az ilyen kialakításra, de ha tömör, akkor persze úgy jó ahogy most van. Vagy patch-re alakítod és ívesíted. De szerintem jobb a poly és mint artam az éleket többszörözöd

Dichter
A textúrázással kapcsolatos kérdéseimet teljesen kimerítetted, köszönöm szépen.

Viszont a modellt úgy csináltam, hogy körberajzoltam egy gitárt vonalakkal, és extrude-al húztam ki. Egyébként nem üreges, mert elektromos, nem pedig akkusztikus 😄
Szóval a kérdés még mindíg áll, hogy tudom lekerekíteni. Most nem otthon vagyok, de ha hazaérek, akkor linkelek képet.

Aki még nem tudna hátraszaltót ugrani, annak egy kis motiváció.
http://www.render.ru/gallery/index.php3?act=1&id=15710

Ezektõl a képektõl ugrottam, de nem talpra érkeztem.
😊)))
szaki
DICHTER: boxot készítettél gondolom 3x3x3 vagy hasonlót és ebbõl alakult ki a test. Ha az élét akarod egy kicsit ívesebbre, akkor azokat a vonalakat (elõtte polygonra kell alakítani a tárgykijelölése utáni jobb klikk és lent van az alakytás ... polgon), majd a vonalak egyikére ráállva válaszd a champfer-t és lassan húzd, de paramétert is megadhatsz neki. Ezt akár többször is elvégezheted, de vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, mert egy meshsmooth továbbfokozza ha mégis alkalmazod a végén. Most a gitár belsejét kellene kiszedni pl. csinálsz egy másik alakot a move elõtti SHIFT benttartásával és azt kicsinyítsed le hogy a fala legyen az elõzõ és az új alak közti különbség. Persze ez nem mindenütt jó, ezért poly szinten a vertexeket húzgáld, vagy valamelyiket és forgasd 3d-ben, hogy látni lehessen nem lóg-e ki valahol az eredetibõl, vagyis oldalfalvastagság lesz mindenütt. Most jön a gubbanc, mert a max sajnos rosszul csinálja a booleant, ami a nagyból kivonja a kicsit. Ehhez valahol kell keresned egy powerbooleant, ami profi és azzal vond ki belõle. Most kész egy zárt gitár, amibõl hiányzik a bele. A gitárnak vannak nyílásai, pl. ellipszisbõl készítessz egy tértárgyat és azt vonod ki az elõbbi módszerrel a gitártestbõl. A max saját boolenje a ... (nem vagyok max közelben, bocs) compound/boolean-nál van (kép jobb része fent/create és alatta az ikon, majd a szövegsorok közt megtalálod). Ha sikeresen kivonta és nincs nyaka a gitárnak akkor hozd létre a nyakat és ugyanitt kösd össze egy nyitott felületnél a gitrátest nyak felé esõ nyílás és a nyak gitártest felé esõ részénél. Most összeköti, de ha lehet akkor a pontok ugyanazok legyenek, mert csak így lesz jó, de utólag is megoldhatod polygon szinten. Most kapsz egy boolean tárgyat, mint az elõbb, ezt alakítsd poly-vá és folytathatod a gitárt.
Textúra: 'M' - Material editor, benne alapban a bal részén van egymás alatt 3 színes rész, ahol színt válaszhatsz (Ambient...), a középsõtõl jobbra van egy buttongomb, majd ott bitmap-et válaszhatsz ki, a fa erezetéhez. Photoshopban a faerezetet, ami pl. barna átalakíthatod, hogy az egészet elviszed színileg piros irányába, vagy megteheted, hogy csak a piros csatorna legyen 100% és a többi 60% és pirosas lesz. Ha pedig a színt aakrod állítani akkor az elõzõ jelölõ négyzetekben kiválaszhatod. Bonyolíthatod is, úgy, hogy a maxban marad a barna faerezets és akülön színt viszel, de szerintem ebbe ne menjünk bele. A csillogás pedig a 3 színjelölés alatti Shinnines és a többi, ami a jobbra látható ablakban is látszik) állíthatod. Ahhoz, hogy csillogjon egy üvegpohár, ahhoz a két vonalnak felfelé kell hegyesedni és szinte össze kell érni lent, fent majdnem eléri a kis ablak felsõ szélét. Ha egy fagitár fénye kell, akkor a lenti részt a csúszkákkal szélesítsd egy kicsit, fentrõl legye4n alacsonyabb az ablak 3/4 részéig. Minél lentebb van annál kevésbé tükrözi vissza a fényt, és minél szélesebb lent, annál nagyobb a fény területi csillogása. Ha lent van, és nem látszik a vonal csúcsa az már pl. gumi.

Dichter
SZiasztok!

Kéne nekem egy kis help a max-ban.

Nemrég kezsdtem el ezzel a dologgal foglalkozni, szóval lehet, hogy kezdõk lesznek a kérdéseim.
Jelenleg egy elektromos gitárt modellezek. Az testét úgy csináltam meg, hogy körberajzoltam line-al a képét, majd extrude modifierrel kihúztam térbe. Viszont a szélei nagyon szögletesek. Ugye, ahogy a line nem kanyarodik, hanem sarkokból áll össze. Van-e erre valami modifier, vagy valami más módszer? Próbáltam smooth-al, és Mashsmooth-al is, de akkor olyan lett, mintha kiszívták volna belõle a levegõt.

A másik kérdésem a textúrázással kapcsolatos. Hogyan tudok mondjuk egy raytrace effektre, bitmap-et, vagy akármilyen más, mondjuk fa textúrát húzni? Azt szeretném, hogy a gitár teste, piros színû, csillogó fa legyen. Elõre is köszi a segítséget.

szaki
NENADESZ: bocs, de nekem nem megy az r-es, tudom, hogy már írtad, hogy neked igen, de akkor nem az van aminek kéne lennie. Ami nálam van r-es, de azt install után át kell regedit-el adatírnom és akkor ment a max6-ban, ha adnál egy helyet bárhogy az r-esnek, ahonnan letölthetném, akkor nekem is mûködne max7 alatt, elõre is köszi

ezt mar kitargyaltuk parszor, "r" verzio tuti mukodik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szaki
NENADESZ: max7-ben van mód, hogy használjam a vray valamelyik verzióját, mert startnál jelez, hogy, ami van nekem, a vrender60.dlv vagy mi, hibás. elõre is köszi a segítséget (az a legjobb, hogy a max6-ban beállított scenek vray-sek és most ezeket nem tudom itt kigenerálni)

olyan mintha selymes linoleum lenne 😊 A fejsze nyele nekem nem jon be, inkabb vekonyabb, de fem kene, hogy legyen, vagy teljesen fa (kicsit ives mint a favago fejsze). Egyebkent tenyleg jo.
fle go
Nekem a simcloth-os ruha nem tetszik meg az anyaga sem igazan...most probalkozom a reactorral, eleg lassan szamol.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ja'jj, az isteni fegyverek! 😄
jo lett!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Na majd csak😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Talan ez mukodni fog...

Free
feltõltöd a galéridára ott megnézed megnyitos é jobbklikkel rámész tulajdonságok ott kijelölöd a linkjét majd mint egy képet beszúrod

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
😞(((((( sajnos nenad ruhaszimulaciojat nem tudom tanulmanyozni pedig jo lett volna...nalam nem nyilik meg. Gondolom 6/7-es max lehet

fle go
ez biztos azert van mert nem vagyok megelegedve a keppel amit csinaltam!
Innen hogy lehet belinkelni a kepet?? Feltolteni mar feltoltottem.

Free
Sajnálom azt mondja a fw hogy nincs ilyen felhasználó

Próbál az SG Képtárát használni én mindent oda töltök fel a saját galériámba és onnan linkelem

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
Velemenyeket es kritikakat nyomassatok, ne kimeljetek!

fle go
Kiraly...olyat meg nenad se tud😊)))))))))))))
En is kinlodok, de rajovok!!!

nem allitottad be a substepset, vagy, allitsd tobbet, vagy allitsd kicsit nagyobb tolerancet

petesilver
Megalol! Nennad beállításaival egy az egyben a három box feletti lepel lehullás helyett darabokra esik, majd kiszáguld a bal alsó sarokban a semmibe. Asszem egy idõre felhagyok én ezzel.

d21 palyazatan szivesen elindulnek csak hat az is ido.

nincs ido, most ugy nez ki mar full time 3dezek de ott meg fakelni kell mint az allat 😊

fle go
Ehhhh ez fasza lett nagyon, tenyleg elgondolkodtato mi van ha rafekszela dologra es ugy keszitesz valamit?

ja, ertem mar mire gondolsz, a stiffness, az air resistancot is fel szoktam venni. Es kell hozza 50/50 s plane. nincs mese, aztan lehet optimalizalni.

sztem ket dolog kell hozza, atlatszosag, es textura, a szovet texturaja. Az atlatszosag magaban nem egy jo megoldas kell a glossy, hogy homalyos-fatyolos legyen mogotte minden. Aztan a reflekcio sem egy rosz dolog a van, az is hozza tud adni jo adagot a feelinghez. (szinten glossy)

FRenkie
Ez nagyon baró! Igazából azt nehéz erlérni, hogy vékony drapéria hatása legyen a ruhának, tehát ne valami merev gumiszerû takaró. Ezt pontosan melyik paraméter befolyásolja?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

petesilver

Free
Ha ilyen az amikor "elökörködsz" milyen lenne ha komolyan nekifeküdnél ???
:o)
Szép

Aldaryn
Javíthatatlan vagy. :o) A ruhaanyag sahader kellemes lett. Csak glossy refraction, nincs SSS, ugye? (mondjuk ahhoz vastagság is kellene... hülye vagyok)

per aspera ad astra

Aldaryn
Nekem MAX 5.0 -hoz a \help\Reactor_Reference_and_Tutorials.pdf helyen van.

Egyetlen coplanris vertexhalmazt nem tud értelmezni a cucc rigid bodyként. Erre ott van a Reactor Plane helper object.

per aspera ad astra

elokorkodtem a materiallal, a teszteles erejeig allitsatok valami mast.(sokaig renderelodik) Egyebkent csalni sosem baj, ha atszurodik egy ici pici scale, esetleg egy kis vertex tologatas, a lenyeg hogy szep legyen. 😊 A parametereket le lehet puskazni. Ennyi (50,50) nagyon szep ruhat lehet csinalni, elszamol egy darabig de szep lesz.

ruha

petesilver
Azt meg sem merem említeni, hogy sima plane-t nem értékel rigidbodyként, asszongya használjak konkávmesht, vagy ilyesmi, és nem csinál animot. szal raktam padlónak is boxot, és úgy jó. ez se tiszta pl.

petesilver
Pl több helyen van stiffnes ugye, és jó lenne értenem, melyik minek a feszességét állítja?

petesilver
Teljesen igazad van. De hol találom? Tutorban csak felexmódosítós tutort találtam, de részletes menüleírást nem. Sejtettem, hogy ilyesmit kell keresnem, csak nem találom. Mindenesetre rádobtam egy kis flex modifiert is, és jobb lett. Lécci áruld el hol van a leírás, és nekiesek. Mostmár nagyon bizgeti a csõröm. Eljutottam oda, hogy kipróbálom 0,5-ös értékekkel, de 5 perces számolás után használhatatlanra fagyott. 0-ás érték viszont rulez! szép sima lesz a lepel, átesve a boxokon, gyönyörûen terül el a padlón!!! 😊

dobok egy sample scenet mingya

Aldaryn
A Reactor egy nagyon jó kis tool, szépen összeszedtek benne mindent, és, ha jól van beállítva, nagyon meggyõzõ szimulációkat lehet vele elérni. Az sem igaz, szerintem, hogy a ruhaszimulációja elmarad a Simcloth mögött eredményben, csupán, ha komoly adathalmazokat kell szimulálnia, sebesség terén teljesít nagyon csúnyán SimClothoz képest. Utóbbinak viszont megvan az a hátránya, hogy nem egyelõre csak rigid body szimulációval tud együttmûködni.

Az egész reactorozást elõször is azzal érdemes kezdeni, hogy végig kell olvasni a szuper pdf doksiját, ahol pontról pontra, nagyon is érthetõen, és lényegretörõen le van írva minden. Többek között az is, hogy (minde fizikai szimulációs engine-ben) van egy collision tolerance érték, amely megadja, hogy hogy az egyes ütközéseknék a tárgyak milyen közel kerülhetnek egymáshoz. (ez így nem teljesen pontos, ha valakit érdekel, a reactor manual végén megtalálja a magyarázatot....) Ezt az értéket kell kisebbre állítani, ha a tárgyakat "közelebb akarjuk engedni egymáshoz". Azonban ezzel együtt az is jár, hogy esetleg összecsúsznak az objektumok, ha nincs elég subframe kalkuláció.

per aspera ad astra

fle go
Szerintem nenad vagja a reactort #13520

petesilver
Valaki képben van reaktorilag? Gondoltam kísérletezek, és ha máshogy nem megy a lepelt megcsinálom reaktorban Flegonak, és elküldöm 3DS formátumban. De sok próbálkozás után feladtam. Alapból lehull a lepel, de érdekes módon, ahogy flegonál is, a szélei nem érnek le mindnhol a talajra. De ahol a két box van, ott durvább a helyzet. Ezek után bármit állítottam a Reaktor clotch paraméterein, nem változott semmi. Lehetett a lepel akár 10 kiló is 1 helyett, ugyanaz lett az eredmény. Állítottam még feszességet, meg mindnt amit lehetett, és semmi sem változott. Néha annyit sikerült elérni, hogy golyóvá csomósodva eltûnt a scenne-bõl. Bevallom nem értem.

Free
szerintem a sisakkal igazad van. Lehetne olyan világosabb acél mint pl a pajzs.
Most olyan hatása van a sisaknak mintha túledzették volna és már majdnem fekete. de szerintem a viláégosabb ezüstös szin jobban álna neki.
De ez egyéni vélemény
Amkúgy egyre királyabb a kép

petesilver
Kedvem lenne berakni egy képet, maxrender, time kb 0,2sec. Full fekete 1 fehér pöttyel, a kép címe spaceship in the universe lenne. ezek után😊

petesilver
Próbáltam keresni képeket a neten, de reménytelen. az sem semmi, hogy beírtam a keresõbe, hogy hat+warrior, és a fele találat sexweboldal volt. Mik vannak. De ez a kép ütött mindent. a kép címe: Warrior at Nevada :

Most akkor ez egy kép a harcosról, vagy tájkép harcossal? ehhh...

petesilver
Felrakta már valaki a full 7-est? Mennyi helyet foglal a vinyón?

Ha nincs igazam, hát nincs. De én úgy variálnék akkor is, hogy a sisak látszódjon rendesen. akkor ez átmegy igaztalan szubjektív véleménybe 😊