3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pete> nincs 😊
Flego, ott is van olyan hogy tolerance vagy mi, ott allits.
Azonkivul a ruhanak vannak parameterei, regen hasznaltam mar simclothot, de pl a stiffness az bizti van es az a ruha 'kemenyseget' allitja. Az avoid self intersection vagy mit kikapcsolhatod mivel lepelszeruen hajitod ra, nem lesz ra szukseg. (sokkal gyorsabb)
Stb stb. Ideje lenne maxot valtani, nem kell felni nem harap 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
nem lebegõs, de egyenlõre szinte semmit nem látni belõle, pedig felülrõl jön a fény. Jóformán beleépül a háttárbe. Tehát így tuti nem lesz jó. Ez másnak nem szúr szemet? Nincs igazam?

Mission Impossible 2010: PRO Class

fle go
nenad: simclothal csinaltam, max 5-ben, nem tudom hol lehetne meg a ruha finomsagan allitani hogy jobban felvegye a targy alakjat amire raesik

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Nenad,te mióta foglalkozol 3d-vel?mert ahogy figyelem te mindenhez hozzátudsz szólni 😊

shell, vagy solidify ha meg max5-el huzod. a masik dolog reactornal allitsd a turest 0.2cm re az mar elfogadhato foleg ha utana solidifizel 0.2-vel, pont clappolni fog mindenutt 😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Jaja.jó lesz,de a szélét tényleg lekéne simítani a kõre.Így túl vékonynak is hat a szélénél a lepel.
Tényleg mi a baj vele?

fle go
Mi baj a sisakkal az is lebegos?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Egyre jobb! A bársony élét jobban lerántanám a kõre, így olyan lebegõs egyenlõre. a sisakról meg gondolom tudsz magadtól is.

fle go
ujabb update...lassan de haladok

fle go
nahh hogy valaszoljak vegre...
Semmi kulonos nincs szerintem a texturaimban, kovetkezo keppen csinaltam, nem modelleztem le a koveket es rakosgattam az lenne a legtutibb, de eleg hosszadalmas lenne asszem. Sima hi res textura van, ami eleve ugy van elkeszitve, hogy nincs benne ismetlodo resz, ha a meret megse megfelelo akkor vagok hozza, vagy is megtoldom, es szerintem ha a sotetebb resz is kivilagosodna talalnal ismetlodo elemeket. A toldast meg mindig ugy csinalom hogy UVW Map beallitom, aztan UVW unwrap es aztan textporterrel kiexportalom es PHS-ben, es ott osszerakosgatom. Hat roviden ennyi. Remelem kimerito a valasz.
Udv

Free
Ez engem is érdekelne . Készítheted belõlle a tutort :o))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
este leirom

Jaja engem is 😊

petesilver
Flego! Engem ilyen képeknél mindíg az érdekelt, hogy a kövek elrendezése hogyan jött össze? textura bumpolva, vagy elkezdtél köveket lerakni egymás mellé? Nézem, de nem látok ismétlõdõ elemet benne.

Aha,értem,kösz.
Igazából nem nagyon akartam átállni másik renderre,amíg egyet nem ismerek meg igazán jól,de mostmár csak kipróbálom ezt a vray-t is.Meg mintha azt hallottam volna,hogy a brazilnak egyszerûbb a kezelése.
Mégegyszer kösz.

szkoryon
Persze Flego!
Mondtam ,hogy nagyot dob majd rajta a lepel!!! És így lett!
A shaderen még állítgass egy kicsit...tudod, hogy valódi bársony feelingje legyen! Bár eddig is jó!
A pajzsnál a nagy gyûrõdést nem értem 😞
Kicsit simisd le! Elvégre bársony és nem karton, de szvsz!
Egyre szebb és szebb...várom a teljesen kész képet!!!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

vraynek belso tereknel baromira nagy elonye van. Az irradiance map miatt. Mig brazil brute force GI-t hasznal igaz ezt is undersamplingolni lehet de baromi zajos lesz. Vagy nagyon elmosott.
photon map es imap. Legjobb egyenlore.

A fill light azt jelenti hogy belulre beteszel pl egy omni lightot ami mondjuk ambient only, es ez majd szepen feltolti a szobat mondjuk a szukseges feny 5-25 szazalekaval (tobbel nem erdemes mert nem lesz kontraszt)Szoval igy kisebb ertekekkel is jobb eredmenyt lehet elerni

Free
na ez igen.

Ha elfogadsz egy tanácsot akkor a lepel kiszámolásába vedd bele a fegyvereket is mert az is sokat gyûr a szöveten. pl most a kard hegyét a szövet tartja amúgy nagyon nagyon süti a szinvilág meg a hangulat meg minden ... nagyon Zsír a kép 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
Bocs ha esetleg untatlak benneteket a kepeimmel de en minden percet elvezem ennek a munkanak, probalkoztam a lepellel, szerintem allati nagyot dob a kepen, nem?

Aham,ok,kösz próbálgatom.
Mi az a fill light?
Egyébként a vray annyival gyorsabb belsõ tereknél?Még nem próbáltam,de akkor lehet hogy kipróbálom,ha tényleg sokkal gyorsabb.
Mert hát lehet hogy nem a legjobban állítom be,de szerintem még rosszabb minõségnél is eléggé lassúcska ez a brazil.

valts vrayre, egyebkent vagy tobb fotont losz ki, es/vagy search distance novelese vagy tobb foton es csokentese (fenyviszonyoktol fugg) vagy regather novelese. Masik megoldas amivel valoszinu jelentosen tudsz gyorsitani az az hogy beteszem egy fill lightot.
egyebkent csak idopazarlas brazillal belso tereket renderelgetni.

Üdv

Úgy tudokm már volt róla szó,de nem találtam meg.
Szóval brazilban photon map-et használok,és a szobában a sarkok eléggé sötétek.Mit kellene állítani,hogy ott is világosabb legyen?
Így is sokáig renderel,és nincs kedvem 20-szor lerenderelni,hogy rájöjjek.
Valaki ha tudja,mondja már meg,hogy mit állítgassak inkább,mert ha jol tudom,akkor ez már másnak is okozott gondot.
Elõre is kösz!

fle go
KOszonom a biztatast es orulok hogy tobbeknek bejon a kep hangulata!!!!! Dolgozom rajta minel jobb legyen!

Boba
Flego a sityak materialja nagyon jól eltalált, a képrõl kapásból a diabló2 ACT2 beli tárnák jutnak eszembe, nagyon hangulatos ! :thumbsup:

oryon
Fúúúú. De klafa lett!
A kisak és a pajzs túl sötét 😞
Elvész a munka sötétségben 😞(((
A többi (kard+balta+talaj) egy kicsit túlvilágított...
De szvsz!
Mindenesetre tetszik az erõs kontraszt a fekete pajzs+sisak és a fehér balta és kard között...ez adja nagyon magát + a hangulatot! 😊
Gratu. Folytasd! 😊

Oryon

Penatesz
Flego szerintem a padlo nagyon jol sikerult ezzel a "macskakoszeru" felulettel,de a szinek kicsit szerencsetlenek.Ez a jelenlegi szinvilag engem inkabb a teglara vagy cserepre emlekeztet,sem mint olyan kovekre,amilyen kovekbol az ilyen disztermek jarolapjait letettek.Talan egy kicsit sotetebb arnyalat...
Viszont azt meg kell hagyni,baromi jo hangulata van a kepednek,gratula

Penatesz

fle go
Egy kis update...a lenyeg a padlo, a sisak meg a pazs textura csak kiserletezes.

fle go
Orulok hogy tetszik egyebkent Shrek 2 nem is lattam.

petesilver
Felkerült az apach oldalára letölthetõ formában az elõadás képanyaga. Érdemes letölteni, egy kis számítógépes grafikatörténelem évszámokkal.
elõadás képekben

Beniboy
Akit érdekel a 3Ds Max 7itt letudja tölteni!
Beniboy
Mindegy má megvan
Flego: A pajzs iszoonyat jó lett. Teccik. Olyan mintha a Shrek 2 nagyfaternak a mellvértjéhez lenne, az annyira teccet nekem.

www.discreet.com
legtutibb

Beniboy
Nem tudja valaki hogy honnan lehet leszedni a 3D STUDIO MAX 7-et?
PLÍZ
fle go
okes javitok a dolgokon, koszi

köszönöm SZAKI!

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

Aldaryn
...valakinek biztos van, de nagyon gonosz, és nem adja oda senkinek se. :o)

per aspera ad astra

nagyok a cellek tenyleg. Leminitaurazalja a fegyverek meretet.

1.45.70-hez senkinek nincsen krakkje.

Free
Flegos meghajlok nagyságod elött és ezsem ágában sincs megbántani de nekem ez a padló nagyon nem tetszik.valahogy nagyok rajta a jukak
Gyönyörûek a fegyverek a csarnok minden.
Az oszlopok köbõl nagyon jók. az alja nem tudom mibõl van de kicsit olyan mintha homokkõ lenne. azt ki lehetne csarélni valami márványosra.AQmúgy nagyon király lesz a kép

szaki
tudnátok segíteni a "vRay 1.45.70.zip" -hez egy reg-et vagy bármit, hogy mûködjön? elõre is köszi, de ha másnak volna az is super lenne

petesilver
gyönyörû! már csak kosz kéne egy kevés a kövezetre, és a fény kicsit éget egyenlõre középen szerintem.

fle go
Eddig jutottam, egyenlore, a bevilagitas a nenad fele tutor alapjan keszult, nem volt egyszeru a beallitasokat, meghatarozni mert ez egy jo nagy csarnok, de asszem sikerult, koszi nenadnak az oktato tutorert, varom mindenki velemenyet, persze meg hianyzik jo nehany textura, de azert johetnek a kritikak!

Free
Probáljátok akkor a Simcloth plugint az van MAX 5 höz is és ingyenes is ráadásul
Azzal is lehet ugyan ilyen szép anyagot lehet hogy még szebbet is

fle go
hat az gaz😞(

petesilver
Baj van, ez max6-al van. Néztem a max5 reactorát, de nem találtam olyan opciókat, amivel ezt csináltam😞

petesilver
Huhh F1-ezek, de a második link végre mûködik.

fle go
Pete koszi a faradozasod, ha mar nem megy es nem sokboltart leirnad a lepeseket? Koszonom!!!

petesilver
hagyjuk. nem értem miért nem mûkszik, anno nyár elején nem volt ilyen gondom😞

petesilver
ehh sehogy sem jó. Akkor felraktam jpg-ként, leszedés után nevezd át zipre, és úgy jó.
clotch harmadszor

szkoryon
Múzeum??? 😊)))

Tényleg jó lesz...az a bársony sokat dobhatna majd rajta, jó lenne megcsinálni!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"