63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    De ezt miért írja ki?
    kép
  • Evogordon
    Ja már semmi rájöttem mi volt a baj :)
  • Evogordon
    A garment maker a clothfx-hez van vagy külön plugin?
  • Atika :o)
    ok bocsi hogy ide irtam :) csak azert mert itt beszeltetek rola hat gondoltam megkerdem
  • Malakai
    Ok, hogy hunkircsi ide szokott nézni, de sztem van saját fóruma a honlapnak. :)
  • Atika :o)
    www.studiomax.hu miert van az hogy nem tudom letolteni a tutorialokat rakattintok es semmi ???
  • tilbury
    nincs. vírusírtó pedig AVG. eddig is ez volt. az nem lehet hogy a netszolgáltató "baszakodott" vmit?
  • Malakai
    Új vírusírtó, tűzfal nincs?
  • tilbury
    Szasztok. Az mitől lehet hogy egyik napról a másikra elcsesződőtt a vray-em?Eddig ment rendesn de 7fő óta renderelés helyett mindíg cak az jön be hogy adjam meg a gépem nevét vagy IP-jét. Már többször újraraktam de semmi változás. Vkinek ötlete?
  • youth #23425
    Áá köszi sikerült!
  • Malakai
    Freeznél meg lehet jeleníteni a textúrát, a tárgy properties-ében a Show Frozen in Gray-t kapcsold ki.
    Szerk: Igen, van repeat last, de alapból az is egy gomb az UI-n csak, bár én amióta van gyorsan ráraktam egy key-re. :)
  • peetee76
    Én nem a rákattintok kijelölést használom, hanem a listából választom ki "H", persze akkor eleve úgy is kell elnevezni az objecteket...no meg lasú lesz a munkamenet is, de így csak az lesz kijelölve amit én akarok. Jobb ötletem nincs...
  • youth #23422
    Mayaban úgy van hogy berakom egy layerbe és akkor pepippantom hogy csak wire látszódjon vagy látszódjon a test de ne lehessen hozzányúlni vagy lehessen vagy ne látszódjon. Max layer managerében nem találtam csak ilyet hogy hide meg freeze..

Ja és olyat hogy tudok hogy kijelölök egy vertexet és nem akarok mindig a remove gombra menni hanem egyszer rányomok és utána csak nyomok egy billentyűt és mindig az utolsó műveletet elvégzi.

Köszi!
  • KisQbi
    Sztem ezt nem lehet megcsinálni....

Gondold el... ezentúl nem tusz kijelölni egy objectet, soha többet:D

Ha csak 1*1es a felosztása akkor nehezebb kijelölni nem?
    más ötletem nemagyon van....
  • Newfronter
    Hát mondjuk 3Ds Mayax :D
  • youth #23419
    Hogy tudok olyat csinálni, hogy a blueprintet ráhúztam egy planere és azt szeretném, hogy ezt a planet ne tudjam kijelölni, mert fölötte bohóckodom és ha mellé kattintok akkor már húzom is el a blueprintet... freeznél nem látom a textúrát.
  • youth #23418
    Ejj o_O
  • KisQbi
    Senki nem reagál? Autodesk megvette az Aliast!! Ez azért durava...
    MAX - MAYA egy cégnél.... mi lesz ebből? (én pánikolok..)
  • GixEr
    Talan itt.
  • hunkircsi
    Egyébként bejelenteném, hogy a Magyar 3D Studio Max honlap új pályázatot hirdet 3D kategóriában. A versenykiírás részleteit meg lehet tekinteni a www.studiomax.hu oldalon.Magyar 3D Studio MAX honlap
    A zsűri, díjak és a határidő, még nagyon változó, de a versenytémakiírás végleges. Lehet nekikezdeni gondolkodni az ötleten és a megvalósításon! És ha bárkinek van valami véleménye, vagy hozzászólása a versennyel kapcsolatban, akkor azt ezen a fórumon priviben jelezze felém. Köszönöm!
  • hunkircsi
    A Hunkircsi ÚJ oldalán is kint van! Tessék leszedni onnan...:-) www.studiomax.hu
  • KisQbi
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=5970886&siteID=123112
  • RelakSfromhome
    Nah, miután megnéztem a mayát, visszajutottam a max-hoz. .lwo-ba mentő plugin létezik-e hozzá?
  • Ronin666
    Nem mérgelődök, hanem már mosolygok az egészen. Valahogy azt hittem az elején, hogy komolyabb lesz a pályázat, de a zsűri is egy nagy vicc, mint a közönségszavazás. Az azért elég durva volt. A zsűri ugye csupa építész, és ha ez a lista a véleményük, akkor ne csodálkozzon senki, hogy a magyar építészet a padlón van ;). Másrészt a legelső munkákban a befektetett energia kb 0. Egyik csak sok sok boxból áll és még textúra sincs rajta (3. helyezet, + közönség díj). Ja és leírás szerint még csak nem is saját ötlete az ipsének. Ebben az esetben viszont grafikát lehetne osztályozni, hiszen lemásolni valamit nem nagy kunszt, de grafika sem nagy durranás, hiszen tényleg csak sok sok box az egész (vagy poly, de ez most mindegy).

A fény és tömegnél is azt a hajós képet indokolatlannak tartom. Pl nekem egyik kedvenc képem az a váróterem volt (ez már nem fény és tömeges kép). Abban volt építészeti érték és elméletileg még saját ötlete is volt a srácnak. No mindegy így jártunk...
  • Dichter
    A 3. helyezett járt a legjobban. Övé a közönségdíj is...
  • youth #23409
    Ez nevettséges!! Nehogymár ilyen nyerte a kültéri cuccot: kép
    ááá nektek is előrébb kéne lennetek :/
    Mindegy kár ezen mérgelődni, úgyse változtatnak rajta már.
  • Ronin666
    huhh Frenkie de szar eredményt értünk el palyazaton :). Na majd legközelebb...

itt a lista : link
  • Fisch
    a nano gáz... sérülékeny, szétesik... ha van időd visszaszaladgálni vele a boltba akkor okés... bár nem tudom, hogy az andrássy-n mennyire állnak a helyzet magaslatán ebből a szempontból...

ha még kapsz vhol, akkor a mini-t ajánlom, nekem nagyon bejön, strapabíró, masszív...

ha meg sok pízed van, akkor a 60G-s sima iPod
  • repvez
    Az a fiat 500-as tutor nagyon jo,probáld ki feltétlenül abbol biztos megtudod csinálni.Hunkircsi régi oldalán megvolt magyarul is.
  • grizzly21
    nananananaaa! nem azért járunk be iskolába!:)))
  • szaki
    klikk a tárgyhoz rendelt physique-re, majd ott nyisd meg az emnvelope-ot, az átható görbe beállításához, majd aadig állítsd, amíg egyes részeket nem visz magával ha nem akarod, a hátizsákhoz érdemes + alakot használni, amit a physique-ben add-al hozzá kell rendelni, majd ha akarod akkor futás közben a hátizsák fel-le ugrál, ahogy a valóságban, ha nem megy akkor szólj és megpróbálom megmutatni
  • Aldaryn
    Volt egy idő, amikor mindenhez iPod-ot adtak. :) Amúgy ez a nano nagyon fasza dolog. Lehet veszek egyet, jó régóta szemezek már valami hordozható audió eszközzel az unalmas órákra...
  • peetee76
    www.3dtotal.com - free stuff, tutorials - rengeteg sok segítséget találsz,bár angolul, de szerintem nem lesz vele gond.
    auto készítése : http://67.15.36.49/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp
  • kr1sz
    ha valaki lenne olyan szives és segitene hogy kell egy autot elkésziteni 3ds max !!!előre is köszike! keresni a [email protected] msn cimen lehet!
  • peetee76
    Szaki...én is bipedezek és sehogyan sem tudom megoldani,hogy a mozgás ne legyen torzító hatással a modellem olyan részeire amiket nem kellene eltorzítani. Már sokat tököltem PHYSIQUE módosítóval, mégsem sikerült átható eredményt elérnem. Egy jelenet beállításához már elegendő, de egy folyamatos anim elkészítését még nem sikerült összehoznom, mert valami mindig rosszul módosul(kabát-hátizsák)...Ha vannak ötletek-tanácsok szívesen veszem....
  • Malakai
    Bazz, renderelőhöz iPod... :D
  • GixEr
    egy kis Maxwell hirek.
    Maxwell home
  • oryon
    Aki meg akart ismerni engem vagy a társaságot az megkeresett és megbeszéltük, hogy hogy ismer meg, hol találkozunk és így jópár új embert ismertem meg személyesen...csak szólni kell! :)

"néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdőt" :)
  • KisQbi
    ha egy object a kettőő akkor weld-ed össze a pontokat...
    ha megvan és nemjó akkor az a baj hogy külön smoothing groupok.... (ha reksz rá egy Smooth módosítót elvileg megoldódik... vagy rakd közös smoothinggroupba)
  • Evogordon
    Hi valaki tudna abban segíteni hogy hogyan lehetne úgy össze illeszteni az arcát magával a fejjel hogy ne látszódjon ??
    kép