3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Nos, nagyjából hasonló az eredmény, de ugyanolyan mértéknél a Reducer láthatóan jobban tartotta az eredeti mesh szerkezetét. Szal picit korrektebbül csinálja valóban.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
3.1 pro crackel. Nos. szerintem kb ugyanannyit tud, mint a poligon crouncher. annak elõnye, hogy max plugin, és élbõl a maxban realtime módosít hókuszpókusz nélkül. ez standalone progi, viszont többféle formátumot támogat, maxból csak a 3DS formátumot. Helpben írja, hogy használj polytranst. A helpje korrekt, és a program is. Felnyomjam ftp-re? 4.5 mega az egész.

marmint verzio szam

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

melyik verziot szeded?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Köszi nenad, már jön lefelé a dc-rõl! Ha érdekel valakit, teszt után leírom, milyen.

akarom mondani hasabot.

rhinoban, ha tudom maxban is dolgozom a modellen meg akkor csak teglalapot mentek at, quadba convertalom es festegetek a paint deformal, de egyebkent noisal is meg lehet csinalni, vagy wave-el.

na neztem ma mar ugy tunik elegge popularis a program es par szaz dollar a license duja, (mint egy redrere) Rational Reducer a neve.

Free
Nenad engem cswak az érdekelne hogy csinálod azt hogy a kanapé ülõrészeinek belsõ Éleinél szabálytalan az él. tehát hogy ennyire életszerû noise vagy hogyan ???
De jó a kép még így textura nélkül is nagyon Zsír.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
...hehe, ha csak 2-3 ember megveszi a fejlesztõktõl a cuccot, már jól jártak vele. 😄 2-3 gazdag balek pedig csak akad. :o)

per aspera ad astra

Dichter

Dichter
Köszi, kipróbálom.

van egy ilyen poly convertalo. Regebben jokat rohogtunk, mert a tudasa profi, de az ara valami 20,000$ igen 20,000 volt. Nem jut eszembe a neve, egyebkent nem csak csokkenti a polyk szamat hanem okosan weldel is es valahogy jol nez ki a cucc. Csak az erdekesseg kedveert majd utananezek mar mi volt az.

petesilver
Nekem is tetszik, de játékba nem jó. Játékban muszály minél jobban felépíteni a mesht az alacsony poligonszám mellett, hogy az engine korrektül tudja kezelni, és ne érjenek meglepetések.

szaki
PETE SILVER: miért szórakozol vele, használj Poly Chrunchert, ha megadod neki, hogy 15678 poly, akkor +- 1-2 eltéréssel meg is csinálja annyira, én is néztem nagyokat amikor 32000 polys manusból 25000-re állítottam, profi

petesilver
Frászt! 1 Qrva Mercivel meccselek, hogy beleférjen a poligonszámba mindaz, amit bele akarok rakni!!

deb nagyon dobaljatok a kepeket skacok, lustalkodtok? 😊

ditcher:
loftal probalkozz, megcsinalod a szalag metszetet, ami ugye valahol egy nagyon vekony teglalap, aztan a pathot ami a szalag utvonala. Aztan loft, es a shape a shape, a path (get path) az utvonal.

szaki
kösz, kipróbálom (de azért ha nem gond, akkor 15M-ásokkal jobb lenne)

petesilver
flashget v1.40final-t használok

szaki
PETE SILVER: köszi az infot meg a felrakást, melyik verzió volt?

petesilver
Kb 2 hete próbáltam, vagy mikor, amikor írták. azóta párszor megnéztem. Dirkt leállítottam, és újraindítottam a letöltést, simán lejött amit akartam. a héten bemegyek, és felrakom a szerverre, kb szerda magasságában.

szaki
PETE SILVER: hát az tök jó, valóban próbáltad, hogy direktben megszakítottad és folytatta? melyik Flashget verzió? mert nekem a total se, a reget se és a flshfxp se folytatja. elõre is köszi, de ha kipróbálnát a folytatást akkor biztosabb lenne

Dave000
PETE SILVER: ha feltetted vagy valakinek fent van valahol privizzen nekem plz, thx

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

szaki
PETE SILVER: a Robot 2 cd-je megvan, de a character animáció érdekelne, hogy pontosítsak, amiben pl. manusnak a mozgását tanítják, hogy így meg úgy. elõre is kösz (de azért nem áratana valami onfo mellé, hogy ne töltsön valaki feleslegesen)

petesilver
Hát nem is tudom. Nekem flashgetel megy a folytatható letöltés.

szaki
PETESILVER: ne mutogass már ilyen dolgokat nekem. Titkolod vagy ilyen vagy? Ha nem gond akkor rakd fel légy szíves az ftp-re, de mindenképpen 15M-ásakba, mert még mindíg nem lehet folytatni a letöltést (free mondta), elõre is kösz, ha felmegy akkor úgyis észreveszem

Dichter
Újabb kérdések sorozata merült fel bennem 😊

Hogy tudnék a giráromnak (igen, még mindíg a gitár, mert hétvégén dolgoztam, nem volt idõm foglalkozni vele 😛) nyakbaakasztót csinálni. Vagyis egy bõrszíjat. Biztos van rá egyszerûbb módszer, hogy olyan természetesen "essen" görbüljön, tekeredjen, mint hogy lemodellezem. Köszi elõre is.

ami azt illeti en ketszer rugaszkodtam neki, es mindketszer hagytam a fenebe mert egyszeruen tul bonyolul vele termeszetes hatasu mozgast megcsinalni. Sztem ez gamera jo aztan viszlatas.
A sega animarium vagy mi, megpislantottam nehany honapja az millioszor baratsagosabb es tud menteni max formatumba is.
De egyenlore a tema nem igazan fog meg, szerencsere 😊 (bebaszna ha ez is kene a melohoz 😊

petesilver

Nekem ez van meg, mind a 3 videotutorcd , Lots of Robots 2 CD video tutor sceneekkel, meg 2CD videotutor CG Training Character animation.
Csak elõször maxozni kéne megtanulnom, majd aztán jön a karakterezés. Nem raktam fel ftp-re, mert azthittem kutyát sem érdekli.

Aldaryn
Ja, bipedekhez, meg animációhoz annyit értek, mint egy fej nélküli imádkozó sáska... szóval, passz. 😊 valaki témábanjáratos biztos akad.

A plusz dolgoktól szebb, gyorsabb, csillivillibb trendi renderer lesz. 😊

per aspera ad astra

szaki
ALDARYN: látom te is vársz rá. Jómagam 2 hete ülök a lépcsõházban, hogy a postás hozzá má végre azt a vray 1.5-öt, de hiába kérdezem, soha nincs nála.
Egyébként az elõzõekhez képest jobb lesz-e a kép, vagy inkább + dolgok kerültek bele?

szaki
NENADESZ: persze, sok dolog lett még belerakva (mixer...), de a biped beállításainál minden megvan ami a max3-ban és valójában azzal már tökéletes mozgást lehet létrehozni. Persze az nem mûvészet szerintem, hogy egy biped alakodat a saját 3 kamerás tracelt mocap-pontok mentett adataival mozgatod meg, mert az a ciki, hogy egy hosszúkezû és rövid lábú alaknál nem igazán lehet úgy mozogni. A mocap általában 170cm-es alakra van kitalálva, persze vannak állatohoz is, de az egy más dolog. Ilyenkor érdemes a kis ember lábait és a nagy ember karjait mocap-elni.

Aldaryn
CSupán Vray 1.5 kellene hozzá. ...

per aspera ad astra

max3 ota azert sokat valtozott, pete, azok a bipedek nincsenek beallitva... 😊 azt megveheted nas cegektol x loveert...
😊

szaki
a tutorból egészen sok dolgot tudsz meg, de nagyon ajánlom, mert aranyat ér a Kóródi Gábor: Karakterek Modellezése és Animációja c.könyve az Aurumtól. Habár max3-hoz van, de ezek amik a caharcter studióhoz vannak, azok nem változtak. E nélkül nem járnék itt. Profi.

petesilver
Hja kipróbáltam a full 3 CD-s maxot. szinte detto a mérete a turbózott trialhoz képest, pl a tutorial könyvtár ugyanakkora.

petesilver
Szaki! Kipróbáltad a max6 karakter stúdiójának biped karakterét? Behívod, és kapsz egy komplett biped csontvázat. Ott se mozog? Én a múltkor elszórakoztam vele, úgy seggberugattam saját magát, hogycsak na! De a fej nyakon történ függõleges 360 fokos fordulata se pite!

szaki
ALDARYN: te vagy más a bipedben jó lenne, ha segítene, mert a mászkáló biped alakjaim lábfeje nem hajlik, habár van tutor, de az egy kicsit macerás, amikor 40-60 lépés mindegyikénél kulcsokat kell csinálnom a vízszintes és a tört lábfejnél. Azt még tetézi, hogy több alak mászkál a jelenetben és mindegyike merev "cipõben" mászkál. Talán jobban nézne ki, hogy hajlana is.
Van a maxban csoportmozgatási rész. Azt kelene alkalmaznod. Létrehozol egy biped alakot, betanítod vagy 1 percig tartó mozgással. majd darabolod 5"-eneként és ha egyenlõre nem fontos, hogy valóban mit csinál, akkor a szerkesztõben az 5"-es jeleneteket egymás után keverten is megjelenítheted és máris össze-vissza fog mozogni. Próbáld ki, a végeredmény nem semmi

ma atvaltottam max7-re veglegesen, szuperjo mit mondjak a display culling, a paint deformation, stb nagyon brutal jo.

Aldaryn
Igen, ez elég eszméletlen... azért, ha komolyan ennyi ideig számolta, egy baromi türelmes userrel van dolgunk. S ugyebár dual Xeon 1GHz-en... Ami nem a legrosszabb számolási kapacitás. Én az elsõ nap után azért elkezdtem violna gyanakodni... 😄 Brazillal kb 5-6 percben lenne meg egy iylen kép, szvsz. Elég szórt a HDRI fénye is, úgyhogy pláne.

Nenad! Grats a képhez! Én valami olyasmit szeretnék már jó régóta, hogy egy kb ilyen mennyiségû eberalak (vagy karakter) de mindegyik mást-mást csinál, más pózban áll. Egyenként ugyebár nincs nagyon kedve az embernek pl. 2000 karaktert beállítgatni... valahogyan le kellene scriptelni, hogy random pl. mocap fileból állítsa be õket. Hmm, lehet neki is ülök. 😄 (Bipedet már tudok random mocap file-ból, random frame-be állítani, csak ugyebár itt mindezt egy felskinnelt csoportra kellene alkalmazni...)

S Isten éltessen! 😊

A.

per aspera ad astra

sztem a csavokamnak valami gondja lehetett, brute force gi-al sem tartana tovabb 1 oranal megha a minoseget fel is veszem.

petesilver
Ezt majd valaki magyarázza el, aki érti, hogy a fenébe lehet ezt renderelni több mint 3 hétig. Szerintem nenad letudja fél óra alatt, és még szebb is.

petesilver
Nem is tudom miért de leszedtem😊 Ha elküldöd, megcsinálom, hogy az átszínezett teapotok kiírják, hogy boldog szülinapot nenad!

youth
Ez akkor lenne poén GI-t is nyomatnál neki, SSS-t és DoF-ot is ahogy az alábbi emberke:
http://www.design21.hu/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C22%2C0%2C3107&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0
A gyerek 3 hét plussz 4 napig renderelte, én ehhez kevés vagyok úgy érzem .)

Youth

a fekete resz az az, hogy elneztem a direct light atmerojet 😊

egyebkent csak teapotok 😊

szulinapi render 😊 75.3 millio polygon. 😊 Nem isntancolt, editable poly. (vray+vraymesh) 45perc korul, a kep 6400*4800 antialiased. Honap belovom gira 😉
image

Free
nem nem nem hanem a fõoldalon van a szülinaposok felsorolása melett :o))
Ott tulajdonságok k jobbklikk stb stb
:o)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

petesilver
Szerintem Free icq tortát rakott be.