63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• pauly
    :)
    Mennyiért árulják ezeket?
  • fle go
    Vazze ez nem kutya, a Raro az meg lonev he:))))a macskaneve tetszik!:)Esetleg lehetne warez:)
  • ThomasGins
    Blöki, Fifi, Ráró?:)
    (macskámnak Enter a neve:)
  • fle go
    En vegigcsinaltam az osszes tutort ami a glu honlapjan van egyik se lett olyan mint a honlapon levo:( pedig eleg sok idot es odafigyelest fektettem bele, feltetelezem valahol mindig vagy kihagytam vagy rosszul allitottam be valamit...sajnos, egy kicsit a kedvem is elment tole. Most nem csinalok semmit,kameleonnal foglalkozom:) Tudom ez off de nem tudok kitalalni neki semmi jo nevet esetleg van valakinek otlete?:)
    Itt a kiscsavo, meg elegge meg van riadva, az este fotoztam mikor hazavittuk.
    http://www.sg.hu/galeria/10511276031128787100.jpg
  • marcee
    (Köszi, így már megy. Így is képzeltem, csak félre klattyoltam elsőre, aztán sehogysem találtam az atmoszférikus effektek között, ehh.)
  • piktor
    Mindig tanul az ember... :-)
    Megnézem ezt is, köszi!
  • ThomasGins
    Itt van egy free PS plugin erre:
    http://www.richardrosenman.com/photoshop.htm
    és a diffuse glows
  • piktor
    Kipróbáltam amit a korábbi postomban (23550) belinkelt cikk javasol: Photoshopban Specular Bloom. Hihetetlenül egyszerű és nagyon szép eredményt ad - és persze nagyon gyorsan...
  • ThomasGins
    Bemásolod a scriptet a script könyvtárba,maxban MAXScript/Run Script, utána Rendering/Effect és Add specularb.
  • marcee
    Öööö, sz'al t'om, hogy gyenge vagyok, mint az algopyrin, de azt is elárulnád hogyan kell használni?

Ackro: A víz (higyany) illetve az üveg shader subdiv-jei lesznek magasak szvsz.
  • Malakai
    Mondjuk speciel RealFlow továbbra is szimpatikusabb lenne, kivétel 1-2 olyan apróság, minthogy nagyon lezabálja a gépet... :P
  • KisQbi
    Hasznalj tobb reszecsket.... nem kene pattognia nekem nem volt sosem ilyen jellegu problemam...

Ha tobb reszecsked van jobb a szimulacio es jobb a mesh is... de lassab. de ha szepet akarsz megerei.... viewportban es renderben lehet kulon mesh qualityt allitani....
  • Roger6
    Sziasztok!

Ehez a mocihoz keresek blueprinteket, de nem találok sehol! Tudna valaki segíteni? Google-ban nem találtam semmi értelmeset! Köszi!

• ThomasGins
    Kerti csapom félkészen még:)
    link
    Látom jó kemény a viz midenkinél:)
  • Ackro
    Szervusztok!

Valakinek sikerült normális folyadékot szimulálni glue3d-vel? nekem össze-vissza pattog a víz, pedig bounce=0 és ráadásul olyan mint ha félig kötött technokol rapid lenne nem víz. (a renderidő is soknak tűnik kissé pedig nincs gi sem caustics)
  • piktor
    Utánanéztem miről is beszéltek, mert nem tudtam mi ez a specular bloom. Találtam egy ilyet. Ha ismeritek bocs, de hasznosnak tűnik:

http://www.neilblevins.com/cg_education/specular_bloom/specular_bloom.htm
  • ThomasGins
    Régen bent volt a scriptek között, 7esben nem lelni.
    Ámde itt...:)
  • KisQbi
    Aldaryn féle megoldás : rakj a kamerád elé egy "NEM TÖKÉLETES" objektivet :D

Amúgy szerintem Effectként rakd rá...
  • KisQbi
    Qbiac több napig szívott vele... mindent megpróbált, és csak a fizikai brutalitás segitett:D

Amúgy szép a kép... 25 perc tényleg nem sok...
  • Maxer
    halihó

már régebben akartam kérdezni, de spectacular bloomot hogyan lehet előhozni, milyen vray renderopcióval?
  • ThomasGins
    ööö izé:)
  • ThomasGins
    Csak 1db,lehet valamit félre booleanoztam,és akkor lehet h 2db felszin van.:)
  • Aldaryn
    Nem lehet, hogy tényleg 2x van ugyan az a geometria? :D
  • Free
    Nekem is probléma mentesen ment fel. régen nem épp a max nál de nekem is voltak ilyen problémáim. mióta lecseréltem a NOD32 őt antivirre(ingyenes) azóta semmi gondom nincsen soha. Jah és a gépem is gyorsabb lett.
    Próbáld úgy hogy egyszerűen kilövöd memoból a nod 32 őt és úgy felrakni.
  • ThomasGins
    Ütős, elsőre maxwellnek néztem volna.

Lenne egy powernurbs hibám nem birom orvosolni:

Csak vray rendernél jön elő,és csak reflect-nél,olyan mintha 2szer ugyanaz a test lenne egymáson.
    Valaki tud rá megoldást?
  • Evogordon
    Átléptem faterom windows-ába mert ő a rendszergazda de ugyanúgy hibát ír ki. Gondolom a nod32 nem okozhatja vagy igen?
  • Aldaryn
    Csak azért, hogy nem csak a Maxwell tud unbiased sépcausticssos rendereket... :P

25 perc alat ennyire lett zajmentes. Nem progressive path tracing, hanem sima QMC, nem is bidirectional. :) Én viszont meg vagyok vele elégedve. 25 perc alatt ez nagyon jó unbiased eredmény.

• bencsab
    Nekem úgy tűnik a szövegből, mintha nem lenne privilégiumod a szolgáltatást telepíteni. Rendszergazdaként vagy bejelentkezve?
  • pauly
    Üdv

Volt már valakinek olyan reactornál,hogy mikor kiszámoltatom ,akkor 1-2 frame-nél hibásan számolja ki a mozgást.
    Ez mitől lehet? valami max bug? vagy valamit rosszul állítanék be?
  • marcee
    Olyan amilyen? Hüjje! A shaderek baromi jók, hangulat is, csak a csap arányai furcsák, főleg az öntvény átmérője.
  • Malakai
    :D
  • Aldaryn
    Tényleg, feltűnt valakinek, hogy milyen sokat költött az Autodesk a splash scren designra? :D
  • Newfronter
    Nekem problémamentesen felment, próbáldd meg kilőni a netet, vagy ha nem volt bekapcsolva, akkor bekapcsolni... Nem lehet hogy összeakad valamivel?
  • marcee
    (2GB Ram-om van és a scene elég egyszerű. 2-300MB memóriával fut a max a renderelése közben. Majd kipróbálom más jelenetekkel is, ha tendenciózus lesz akkor boldog leszek :D)
  • Evogordon
    Kinek volt már ilyen hogy a max 8 telepítése közben ezt írta ki??

• Aldaryn
    nem elég, ha leállítom a kapcsolatot, vagy egyszerűen nem engedem ki a netre? :P Amúgy meg minek?
  • KisQbi
    Vrayhez tanács.. installkor húzd ki a gépedtből az internetet:D
  • ThomasGins
    Köszi!
    Powernurbsal probálom kiakasztani magam sikeresen:)
  • Carlos
    Zsír nagyon!
  • Aldaryn
    Hehe, ez poén.