63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• KisQbi
    Hi!

Mindig nehézkes több szoftveren keresztül dolgozni...

A Zbrush egyébként (jól látható abban ami CLY linkelt) valamiért minden exportlt textúrát verticálisan flippel! De ez nem látszik amikor behozod Zbrushba és festegeted csak amikor maxba rakod rá (ott leirjak hogy hogy flippeld meg ha nem akarod Zbrushban flippelni...)
  • CLY
    http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=1126&page=1&pp=15
  • piktor
    Hali!
    Van köztetek olyan aki használja a Max - ZBrush kombinációt? Maxból uv-zott mesht exportálnék ZBrushba, de valami gáz van a mappal, ha ZBrusban kifestem... Nincs valakinek tapasztalata?
  • ThomasGins
    Jól éreztem h láma kérdés:)
    Köszönöm!
    Eddig valamért ez sose kellett csak a vertexes állitgatás.
  • putyi
    jobb klikk!
  • ThomasGins
    Érzem h láma kérdés lesz ez is,de hogy csinálok belőle curve-t?:)
  • putyi
    mert a spline nem curve, hanem line
  • ThomasGins
    Az mitől lehet,h egy splinenál megfogom a vertexet és a bezier fogantyúk nem kis zöld négyzetek hanem x alakúak és nem hajlandóak bezierként működni?
  • fle go
    Aldaryn:hmmmm...jo ki cucc lesz abbol amit elkezdtel, kivancsian varom hogy alakul.
  • ThomasGins
    tééényleg:)
  • Aldaryn
    Hehe, elég, mint a télapó.
  • ThomasGins
    Megolvad:P
  • Aldaryn
    Jaja, MAX-al követtem el. :) Polírozott aluminium lesz a kicsike. :) Cockpit pedig szépen ki lesz dolgozva. :)
  • Malakai
    Ez sztem erősen max-es jellegű pedig. :)

Amúgy jó lesz ez, kokpit ki lesz dolgozva? :)
  • ThomasGins
    Ez igy is jól néz ki,mivel vázoltad?:) Rhinonak néztem elsőre. Ne sajnáld a pénzt a kasznira, krómoztasd le rendesen:)
  • Malakai
    Nem a rókával van a baj, hanem nálad. :) Nekem is róka van, liheg itt, de engedelmesen csinálja amit kell. (Fuxol a szomszéd faluba segítségért.. :)
  • Aldaryn
    Én dolgozom egy komolyabb cuccon. Erőteljes ceruzahiány miatt digitálisan folyika skecthelés. De nem baj, ezta vázlatot fel lehet használni a konkrét modell megépítéséhez is. :D
    Banshee speedster
  • ThomasGins
    LOL:)

Fórmpangás tényleg feltünő,régebben ha hétvégén nem voltam, 2 oldalt vissza kellett olvasnom és nem csak azért mert 2 ember csetelésre használta.:)
    Múzsahiány van talán?:)
  • streeter
    Hali!

Van egy olyan gondom hogy szeretnék scalingot állítani, de csak úgy tudom hogy arányosan mind a 3 tengely fele. Én úgy szeretném, hogy a tárgyat csak 1 tengely fele növelni csökkenteni, de alol a 3 mezőbe csak az x tengelyt tudom állítani és a többi is arányul hozzá.
    Ezt hogy lehetne úgy állítani hogy külön-külön is lehessen.

Itt látszik mire gondolok. Az y és z tengelynél van ugyan kis nyíl de nem lehet vele állítani semmit.
  • Newfronter
    Akkor valami gáz van a rókánál mert már nem akarja. (Ilyen még nem volt)
  • Aldaryn
    Banner a helyén marad. értem? :D
  • MrGeE #23706
    Nálad lesz a problema én még mindig látom hogy nem warez topic!
  • Newfronter
    Látom eltűnt a banner. Ez valami bug vagy csak fórumélénkítés? :)
  • MrGeE #23704
    Super Pang 3
  • Aldaryn
    ejha... pang a fórum. :)
  • Aldaryn
    ejha... Bug MAX8-ban? Spline esetében nem működik a "refine" parancs. nekem legalábbis az összes új vertexet egy helyre, a legközelebbi vertexbe rakja. Elég durva bug, sokat használom a refine-t.
  • Aldaryn
    rányomnod?? Érdekes módszer, főleg, ha van olyan dll, ami a 7-esben bennvan, 8-asban nincs, mégis loadolja majd. :P
    Elvileg ha a plugin könyvtárad rendezett, azaz a satndard plugokat gyorsan le tudod választani az általad telepítettektől, akkor elég csak azokat copy pastelni, és ennyi.
  • SoDI---
    Nyugtassatok meg, hogy meg kell minden plugint egyenként újratelepítenem, elég a 7-esre rányomnom a 8-ast, és müködni fognak...
  • Free
    CSak csatlakozni tudok Tanúlt kollegámhoz. mé mindig nem írtad meg merre vagy és hogy hova kell nekünk is költözni :c)
  • Aldaryn
    Jeeee!!! Több iylen lookot pls!
  • nenad
    thomasGins a leheteltlen otletek kivitelezoje!
    :)

csak egy gyors look eltek e meg..
    :)
  • Malakai
    Gondolkozz egy picit, nagyon minimál logika kell ám ehez... :)
  • repvez
    Ha megkérdezhetem a glu3d nélkül ti hogy szoktatok folyadékot vagy más anyadot tenni egy pohárba.Én a booline modositoval probálkozok hogy kivonom a pohárbol a folyadéknak szánt testet,de ezzel nem jon össze vagy valamit még kéne kapcsolnom mert amikor jo része marad meg a testnek akkor a pohár is eltünik.Azt hogyan lehetne hogy a pohár is megmaradjon meg a fölösleges részek is eltünjenek.Remélem érthetö voltam:-).
  • Gladiator
    :-DD
  • grizzly21
    a láthatatlan festék ami hogyha valamihez hozzáér, láthatatlan lesz az is:

(itt felül)
  • repvez
    Ravasz és elgondolkodtato kérdés.Az én meglátásom szerint ezt ugy kéne megvalositani, hogy két kölön anyagbol készited el a flakont a belsö fele teljesen átlátszo a külsö meg rendes fém.A mellékelt kép sztem már majdnem jo csak a tégely belsö felét is tedd átlátszová.Végöl is csak az a része látszodjon ami nem érintkezik az anyaggal.
  • Aldaryn
    Namármost! Komoly dokumentumfilm archívumok állnak a rendelkezésünkre.:

Vessünk csak egy példát a Tom and Jerry: The Invisible Mouse (1947. szept. 27) c. epizódjára.: Megfigyelhető, hogy Jerry üldöztetése közben egy ártatlannak látszó tintásüvegbe pottyan. A tintásüveg kívülről tökéletesen hétköznapinak tűnik, azonban belül láthatatlan tintát (invisible ink) tartalmaz. Erre az oldalán látható feliratból is következtethetünk. Miután Jerry kimászik az üvegből, felfedezi (s mi, az archívum nézői is jól láthatjuk a megdönthetetlen, filmre rögzített tényeket) , hogy testének a tintával érintkező fele, (lábai) eltűntek! Átlátszóak, nem vetnek árnyékot, és kisebb torzulásokat sem keltenek a látott képben. Mindezt a rögzített filmanyag tökéletesen bemutatja.
    Az ezután következő dukumentumok csak alátámasztják a hagyományos láthatatlan tinta működésének pontos mibenlétét. A tároló edényt Nem teszi láthatatlanná. Mindazonáltal, következtethetjük, hogy az edény belülről tökéletesen átlátható marad.
  • ThomasGins
    Itt akadtam el én is:)
  • Aldaryn
    Csak a doboz belső oldala lesz láthatatlan. :D
  • petesilver
    ???????? A festék láthatatlan, vagy láthatatlanná teszi amit lefestessz vele?? egyik esetben üres doboz, másik esetben semmi, mivel a dobozhoz hozzáérve maga a doboz is láthatatlan teljesen. Vagy nem értem :(((