3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Hja, és természetesen lowpoly eléggé😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

petesilver
Eléggé pre release, 90%-os object, 1%-os hirtelentextura.

Dichter
Juuujjj köszi!!!! Te vagy az elsõ, aki ezt írta. <#puszi>

Lehet, hogy másoknak is tetszik, de õk nem fejezik ki.

Szép guitar... 😊

Dichter

iszonyatosan belassult a maxom, valószínüleg, a megnövekedett poliszámok miatt.

uhum, meg a meshsmooth modifiernel az ioperate on (haromszor/negyszog) triangles/quads -esetleg meg hozaht valtozast,

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
Angoltudás megvan, eddíg mindent megértettem, amit a tutorialból olvastam. Meshsmooth szörnyûségeket mûvel, de a NURMS-t kipróbálom, köszi szépen.

meshsmooth modifier pl.
kijelolod a objektumodat, jobbra az ablak felett van ket sor mindenfele szimbol, a folso sorbol valaszd a masodikat ami, egy kek szinu negyedkorivet abrazol, valami profillal, es ket kis szerkeszto vonal latszik meg rajta. oda klikkelve jutsz be a modifier panelhoz.lejebb ha a modifier listre klikkelve keresd meg azt hogy meshsmooth.
Ha az objektumod szornyen elvaltozik (hehe) akkor meg NURMS nel megprobalhatod a classicot, egyebkent veszett ugy.

az ilterations novelesevel lehet novelni a "simasagot" de vigyazz mert ez jelentosen noveli a poliszamot. Egyebkent en ugy szoktyam hogy miutan megvagyok mindennel teszek ra egy optimize modositot es lecsokkentem addig a polyszamot amig jol nez ki, ez nem ritkan az 1/3 a is lehet a meshsmootholt feluletnek, ami mit mondjak joval kevesebb memoriat zabal.

Egyebkent maxnak is van amolyan bevezeto leckei, azt erdemes atolvasni. Nemi angol tudas nem art hozza. Amire egyebkent is szukseged lesz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
Na mostmár sokkal jobb. Viszont. Másik dolog, a modellel kapcsolatban. Túl szögletes. Azzal mit tudok kezdeni?

Dichter
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😄

Dichter

Ezt kaptam, de sztem nem ezt kéne látnom.

tehat kt lampa van , 1 az ambient, es a masik ami arnyekot vet es a feny nagy reszet szolgaltatja.

haaaat.. a 3dsmaxon kivul nincsen benne semelyikben sem 😊

az ambient light multipliere, fenyerossege/szorzoja legyen kicsi, mint pl 0.2 es akkor nem fog zavarni, viszont az arnyekokat is megvilagitja valamelyest.

Dichter
Erre tudom a választ <#buck>

Egy teáskanna volt az elsõ object, amit lerendereltek ilyen jellegû szoftverben. Azóta majdnem mindegyikbe beteszik. És hogy miért? Mert azon gyakorolhatod a textúrázást, fénybeállítást, stb.

petesilver
Nenad: van ötleted, hogyan került a választás pont egy teáskannára anno, és miért, hogy objectként alapból is szerepel a maxban?

Dichter
Ekkor az árnyékok eltûnnek, és az egész olyan természetellenes lesz. Ilyenkor jönnek a shadow mapok?

nem, a renderernek ehhez semmi koze, szepen vilagitsd meg, szepen helyezd el, hogy erdekes legyen.

scanline:

Dichter
Brazil? <#vigyor3>

petesilver
Ezeknek a ceruzáknak olyan az anyaga, hogy fény hatására kicsit atszínezik a fe felületét is a saját színükkel nem?

a modellek szepek a megvilagitast meg gyakorolni kell.
probald meg ugy hogy beteszel egy omnit es az ambient onlyt bekapcsolot a multipliefrt meg leveszed. Es akkor megvilagit olyan teruteleket is ami nalad teljesen fekete. szoval kiserletezzgessel sokat.

Dichter
EZ pedig az elsõ próbálkozásom 3D-ben.

Dichter
Remélem ez már ok

Dichter
atw-rõl nem lehet direkt linkelni, mindjárt átpakolom egy másik ftp-re.

Dichter

Na szóval itt tartok, mert kb 4 napja nem nyúltam hozzá, csak próbáltam különbözõ site-okon segítséget keresni, hogy legyen jobb ez a modell. Könyörgöm valaki segítsen már ebben a brazil témában, mert én olyan szinten newbie vagyok 3D-ben, hogy aztsem tudom, azt eszik-e vagy isszák, de mindenki beszél róla 😄

Elõre is köszi.

pedig benne van. Ha egy meshen belul kulonbozo ertekek vannak a szamokra klikkelve kiirja. (en meg ilyet nem lattam, mondjuk nem is neztem) ha te akarod valtoztatni akkor uj modifier kell hozza, select meh>smooth.

petesilver
Elolvastam de esküszöm nem vágom. szerintem te a group számozására utalsz, hogy melyik group, és meg a group smooth értékére. Vagy nem értem.

nem rossz, de tegyel bele valami izgalmat is, egyhangu az egesz egy kicsot, feny arnyekkal stb mahinaljal.
---
van itt egy brutalis tapeta site..
http://my.eisenhart.net/Default.asp

Aquli
Aldaryn egy nagyon durva modell. Nagyon szép.

Ja és egy kérdés: poly modellezésnél van valami módszer az élek kiemelésére, tehát hogy meshsmooth után is megmaradjanak? mert én eddig csak simán divide edge, majd connect edge-el raktam még edget amellé, amit élesen akartam hagyni. de van erre valami külön módszer is a maxban?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Pete, olvasd el meg 1x amit irtam..

Aquli
Hello!
Ezen dolgozgatok már egy ideje:

Mi a véleményetek?
Mitõl lehet az, hogy olyan hülyén világos a sarokban az élnél,
a másik kérdésem, hogy hogyan lehetne az asztalra, a padlóra, és a bõrfotelekre reális tükrözõdést rakni. Tehát nem akarom hogy igazán tükrözzenek a felületek, csak az asztalon legyen egy nagy fényes csillogás, ahol az ablak tükrözõdik rajta, a foteleken szintén.
A texturák meg még nagyon szarok, fõleg a padlóé.
Márk

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

petesilver
Na figyu. Felrakomazt, amit én használok, és nézd meg azzal. Ha azzal se, akkor lehet a netszolgáltatód nem támogatja ezzel a szolgáltatóval a procedurát. Jobb ötletem nincs.

petesilver
Hát nincs. Az érték mezõben az utoljára használt van, vagy ha betöltött scene, akkor a standard érték. Már egyszer megszívtam. szépen beállítottam a Smoothokat, volt 11 csoportom. Aztán mindent újrakezdtem, de tetszett a smootholásom. És nem tudtam kiolvasni sehogy a régibõl, hogyan csináltam. aztán jött a papír+toll, de ez így gány.

szaki
valahogy nem akar ez összejönni, beállítottam az 1 szálon letöltést,
aztán a tallózónál a letöltést választottam, amivel bekerül ugyanúgy a letöltési ablakba, aztán ami eddig volt azt rögtön 0-ázza és kezdi elölrõl, vagyis semmiféle hibát nem jelez, hanem automatikusan töröl és kezdi elölrõl.
A weblaptallózóban beírtam, hogy ftp://xxx.xxx.xxx.xxx és a név/jelszó aztán már töltötte is, de már megint törli és kezdi elölrõl.
ha ideiglenesen leállítottam, akkor se történt már, de az a legjobb, hogyha nem akarok éjjel 3-ig fentmaradni, akkor gép kikapcs és másnap folytatnám, de sajnos a letöltött 300M-át törli és megint elölrõl megy. Nem mondom, hogy dühös vagyok, de szerintem egyszer csak megoldódik, nem igaz? Vagy éppen nem csinálok valamit jól? Mert szerintem nem lehet rossszul csinálni, mert ftp hely jelszó/név és már jön is le ha a hd-n van annyi üres, hely.
Ha mégis tudnál valami beállításról, amit kezdetben beállítottál ugyan, de nem említetted, akkor azt megköszönném, ha jeleznéd.

pedig ott van az erteke is, es sztem hacsak nem raksz ra uj modifiert akkor mindnek ugyanaz marad.

szaki
PETE SILVER: köszi, kipróbálom. Remélhetõleg sikerül

petesilver
Tényleg! Észre se vettem, paste közben eltûnt az éterben😊

Davidka
a végérõl lemaradt a kapcsos zárójel:

petesilver
Másnál is szöveg van kép helyett, vagy csak nálam nem tölti be a képet?

petesilver
Összedobtam egy ideiglenes céglogót magamnak. Kiváncsi lennék teszt jelleggel, melyik színvilág tetszik nektek ezek közül:
http://slrpictures.uw.hu/1099769201.jpg[/img

petesilver
Nem ezzel van a gond, ezt tudom. Átváltok poligon suobjectbe, le a smoothinghoz, és ott amelyiket kapcsolom, azt színezi. Ez ok. De nem írja, milyen a selected group smoothing érték.

hehe, select face/ aztan tekerj lejebb a smoothing gorups reszis ott ki van irva eppen melyiket nyustolod

petesilver
Használ itt valaki smoothing Groups-okat? esetleg tapasztalat, vagy jó leírást tud róla? Számomra eléggé kaotikusnak tûnik. Pl ötletem sincs, hogyha már léteznek az objecten ilyenek, honnan tudom meg az értékeiket?

petesilver
Pedig semmi extrát nem állítok. Letöltés akkor is, ha a kiszolgáló nem tudja újrakezdeni-bekapcsolva, csak 1 szálon engedem tölteni, és mindíg próbálja újra. Asszem ennyi. És a Flasget weblaptallózóbol nyitom meg az ftp tartalmát, és onnan jelölgetek. Elõfordult, hogy az ábranaplóban néztem, pofázik, hogy error, mert az oldal nem támogatja a folytatást. Manuálisan pause, és utána simán ment mégis. De ilyen 10-bõl egyszer van.

szaki
FREE: tudom, hogy nem erre válaszolok bocs, de nincs valami beállítási lehetõség ebben a FlashGet-ben (1.60a), mert Pete Silver szerint is a kép alapján lehet folytatni. Más kiszolgálónál tudom, csak éppen ennél nem. Mit kell beállítanom még a prg-ban? van proxy meg egyéb beállítási lehetõség.
elõre is köszi

Free
Áhhh L is ment a kedvem .......
Ennyire nekem nem menne jól
Azért idõtöltésnek a téli hónapokra jó L foglaltság lesz

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

szaki
PETE SILVER: amikor elindul a FlashGet, akkor az asztalon létrejön egy kis ikon, amire jobb egéklikk után bejön sok menü. Talán itt kell állítanmi valamit? elõre is köszi

szaki
PETE SILVER: kösz a letöltési képet, de hidd el, hogy nem tudom mi lehet a gond. A FlashGet 1.60a-val próbálkozok, de a te képeden a 3. sor környékén PASV van írva, nálam meg LIST aztán RETR. Talán itt lehet a gond nem tudom. Nálam meg a letöltés elkezdésekor azt írja ki, hogy: "Ez a szerver NEM TUDJA folytatni a megszakított letöltést".
Amikor leállítom a letöltést, mondván, hogy gép kikapcs, akkor bent van a sor amennyit eddig letöltött, de egy elindítást követõen ismét elölrõl kezdi. Ha megtudnád mondani van-e valami beállítás, ami a folytatásra utal, talán csak ezen múlik. elõre is köszi a segítséget

petesilver
Trabant? 😊 Kocka közpére, 4extrude, és 8 bevel azt csá! 😊 Kiváncsian várom, hogy mi sül ki belõle. Nézz rá a játék fórumra, ott is a Lada racingre! Ott van jópár kép lada modellekrõl, nagyon jók!

Free
belekezdtem életem elsõ autójába( keményen a kppek gyüjtésdénél tartok) mindenki hiper szuper autókat készít de mennyivel jobb egy Trabatn egy Warburg vagy egy kispolski esetleg egy moszkvics vagy egy volga és a skoda 100-asról nem is beszéltem :
Trabanttal kezdem 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..