3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xelag
ezze a programmal bármit meglehet csinálni?
ugyértem hogy pl egy kis rajzfilmet,egy embert,állatot bármit?
xelag
amúgy a 3d studio max legújjabb része az tudja mind azt amit a régebbi?

ne nevessetek mert csak most akarom megismerni a programot
xelag
hi mindenkine nemtudjátok hogy honnan lehetne letölteni a 3d studio max leguljabb részét(bármelyik jó)warez-ról vagy bárhonnan?
Gondolom hogy azoknak akik ebbe a fórumban írnak azok valahonnan letöltötték a progit,nem hiszem hogy megvették.

Az írjon aki valahonnan letöltötte.
petesilver
nagyon állat! Egymásra rakott kockafalba autó rongyol? de lehyen pl egy golyó az eccerûség kedvéért.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
de ha már egyszer belekezdesz egy VRay könyvbe, nagyon oda kellene figyleni, hogy ne egy extended help kerekedjen csak belõle. 😊 valamiért úgy gondolom, ezt még akkor is nehéz, ha tényeg odafigyel az emeber.

Poén nézegetni ezt a videót. 😊) Ha jól megnézed, azért csak-csak összedõlt volna a kockavár. A szélsõ oszlopok nagyon meginogtak. 😊Kár, hogy a motion blur nem jön oyan jól ki rajta. Esetleg valami dinamikusabb jelenet? 😊 Pl. egy cementeszsák lengetés? 😊

per aspera ad astra

no, itt az anim, hehe, jo leco volt, sajna a vegere keves lett a lightmap samples es elkezdett vibralni. 500volt vegig, egyebknt az alabbi renderidokbe a gi is benne volt. Nem rossz szerintem.
Majd csinalok egy masikat ugyis tamadt egy ket otletem.
Mit mondjak jo sokszor meg lehet nezni ezt a vackot,mas mas reszeket figyelve mi tortenik veluk 😊
Jo dolog ez a reactor 😊
anim

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egyebkent erosen gondolkodom egy vray konyvon.
nezegettem a kulfoldi siteokat es mindenki rinyal hogy nincsen book stb, meg a csudalatos designerek akik haszanlalni akajak a programot nem kiserletezgetni, ok is rimyalnak. Mindenki rinyal. 😊
Jo Buli lenne, de ehhez meg kene venni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

allat jo vazze!
Sima szep bluros tukrozodes
egyebkent a padlo is jo.

petesilver
egy valami nagyon tetszik a max7-ben. a régebbi verziónál át kellett rakni a modelleket meshbe, hogy a poligon számláló a face szintû poligonszámot mutassa. Nos a max 7 ben maradhat a modell poligon módban, de akkor is mesként számolja a poligonszámot. Ez nekem speciel nagyon jól jött.

Aldaryn
Minden további nélkül. Van beépített fizikai solver engine. Reactor a neve.

per aspera ad astra

Evogordon
A max-ban a fizikát is meglehet csinálni?

Evogordon
Tegnap megtanúltam hogy hogyan kell tükrözõdést csinálni textúrákra. Naned amit adott linket ott olvastam ell mindent hogy hogyan kell csinálni. Itt egy kép azt nenézzétek hogy milyen a gömb részletessége csak a tükrözõdéssel foglalkoztam.

petesilver
vagyis szerelmes kocka a megoldás? 😊

lerenderelem ezt a "dol a sok kockat" animba. Este 8-9 fele meg is lesz sztem. Ratettem megyegyszer ennyi kockat, es hehe, nem akart eldolni a genya 😊 gondolkodom mi a fene lehet annyira finom hogy szepen eldoljon.
Betettem egy windet de nem lett gyo, aztan a veletlen segitsegemre sietett, az egyik kocka megadta magat es beleesett a masikba 😊
es pont ugy csinalta hogy az egesz osszedolt tole.
Mik vannak 😊

Aldaryn
Szerintem ennél olcsóbb es egyszerûbb bruteforce venni párszáz procit.

per aspera ad astra

petesilver
Aztán ha ez megvan, csak becserkészném mellé aldarynét is, és az már ütõs agycsapat lenne!!!!😊

petesilver
Nekem nenad agya kéne áramkörre kötve a sarokban, és válaszolna a kérdésekre, amíg meg nem kérdezem, gondolkodna a renderidõ gyorsításán, ha kell, kapna ramot is. Jobb mint a tutor 😊))))))

[negativ] Les
Micsoda gondolat 😊

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

ThomasGins
LOL😊
183 oldalas már lenne😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Összeszdjük a 3D MAX topicban elhangzott okosságokat, képeket, és csinálunk belõle egy e-book-ot. 😊)))

per aspera ad astra

Tényleg Nenand! Nem csinálsz egy V-ray tutort, darabokban úgyis itt van lassan egynek a fele... Szerintem kéne egy általános, meg egy ami prg verzió specifikációkkal foglalkozik. Mert hogy brazil, ide, meg finalrender oda, csak ez terjed stabilan, nem is ok nélkül.
Szal szerintem többen megõrülnének egy jó tutornak.
Én biztos.
Aldaryn
Állóképeknél van, hogy még jól is mutat a Qmc zaja. 😊 Pl. mikor Lion autóihoz próbálgattam shadereket, a metálfényezés apró szemcsésségét baromi jól visszadta egy bizonyos távolságból nézve. Olyan hitelesen, amit texmappal nem is tudtam rendesen reprodukálni.

per aspera ad astra

ja zajosabb en is megfigyuztam, biztos van benne vmi sumak, erdemes probalkozni meg az aa filterekkel is...
a zajszintet meg a qmcben a noise ertekkel lehet szabalyozni meg az adoptaionnal.
0.1 noisenal erdekes photoshopos effektet ad a kepnek 😉

Aldaryn
Igaz, ebbe bele sem gondoltam. Ellenben az Adaptív AA mintavételezésnél, QMC léynegesen gyorsabb extrém glossy helyzetekben. 😊 Amúgy érdekes, de eléggé megnövelte a zajt az AA a motion blur effekten. Pedig ugyebár ugyan annyi mintát kellett vennie (AA plusz mintákkal együtt) mint AA nélküli esetben. Ez vajon miért lehet? Nem mintha látványos lenne.
Bár, lehet, pont ezért, mert nem látványos, felesleges eltöprengni rajta.

Érdekes amúgy hogy egy tök egyszerû jelenet mint ez egész jól mutat. Még desktop háttérnek is elmenne egy kis állítgatással. 😄

per aspera ad astra

ma kozredobhatok egy lmaposat.

NINCSEN AA

QMC AA min samples:1 max:10

ThomasGins
Nem is tudom miért nem vray tutort csinálsz...😄

mert nem csinaltal semmit ami komolyan hasznalja a qmc smaplert.
pl glossy, motinblur stb. pl egy planere tegyel 1 gombot es adj nekik jo glossys materialt, vagy csinalj mblrurt.
Az ok valoszinuleg az hogy ha qmc aa-hasznalsz akkor unified modon mukodik, azaz gyakorlatilag nem kell neki tobb sample sot talan kevesebb is vagy azt ezen a modon gyorsabban meg tudja tenni.

Aldaryn
Wow... Gyorsabban AA-val, mint annélkül? Ez egy két átolvasásra is elég extrémnek hangzik. Mert én itten hiába állítgatok mindent össze-vissza, AA-val még mindig csak lassabb volt, sõt, nem hogy picit, de jelentõsen.

per aspera ad astra

2. loller minel nagyobb a max subdivs annal gyorsabb a rendertime.
1:45 rol lehuztam 1:00 ra 😊
ez valahogy mashogyan mukodik. egyebkent olvastam hogy 1-10 es ertekeket adnak neki, de nem ertettem mitol ment el az eszuk es lam-lam 😊

no, olyat mondok hogy nem hiszitek el, csinaltam egy scenet amit gyorsabban renderel antialiasingal mint anelkul. raadasul van benne motionblur is...
kb 20 masodperc a kulonbseg.
Loller.
kezdem kapisgalni ezt a qmc antialiasingot.

petesilver
az volt az, hogy pukkadna meg! nem tudom milyen gridet állítottam, de nem ezt eddig! THX! Általában élbõl kikapcsolom, de most kellett, thx mégegyszer!

a snapnal esetleg probaltad a HOME GRID Meretet allitani ?
<#nevetes1>
Jobb egerklikk a SnapTOggle (magnes ikonon, aztan a home grid tab es grid spacing, az aktulis unitban)

petesilver
az istennek nem tudom átállítani a viewportban a grid osztását sûrûbbre. Találtam valamit a ui állítások között, de ott hiába állítom, nem történik változás😞 pedig nagyon kéne a sûrûbb grid a szerkesztéshez. tudtok tippet adni, hogy mit állítsak?

petesilver
Ez csakis akkor fog sikerülni, ha elõtte a vertexeket weldeled, utána meshsmooth, és a végén 0 % opacityvel rendereled. Amúgy meg foggalmam sincs 😞

http://nenadesz.atw.hu/referencia/tutorial/shader.htm
http://nenadesz.atw.hu/referencia/tutorial/shader_reflection-refraction.htm

GaVino
Sziasztok!!! bocs hogy ide írok de hogy tudom excelbe megcsinálni azt hogy egy sor összegét és egy oszlop összegét összehasonlítsa és ha nem egyezik akkor kiírja??????

Evogordon
Már régóta csinálok egy házat most arra akarom megcsinálni hogy az ajtó csillogjon.

Evogordon
Hogyan lehet pl egy fa textúrára tenni egy másik textúrát? Hogy csillogjon a fa.

nem kene hogy gond legyen.
maskepp sem, csak legfeljebb lasabb lenne.

petesilver
Kérdésem lenne. Hamarosan kapok egy max7+vray scene-t, amit még olyan 1.45 körüli vrayel rendereltek, vagy még elõbbivel. Semmi trükk, csak alapshaderek vannak. Ha nekem már új van fent, ezt simán lerendereli, vagy elõszõr a régebbit rakjam fel?

csak ha egyszer elfelejted veletlen... otthonra oke, de ha melo kell es idore...
hohohohho 😊

Nekem az ott lévõ többi script sokkal szimpatukusabb, mint az a kamerás. Ezt én is az autokey-el oldottam meg eddig, és nem okozott semmi problémát. Nekem például a copy properties, vagy a random replacer sokkal szimpatikusabb, a spline align-ról nem is beszélve.

petesilver
Valakinek facestation plugin max6 alá esetleg?

ezzel csak annyi gond van hogy a target camerat atkonvertalja freeve,
biztos nem sikerult valamit megoldania, ugy hogyamikor kesz a cucc es megvannak a kamerak, kulon filba erdemes menteni es utana lokni neki.
mar par kamera allast leszamolt ugyhogy mukszik, fasza.

ja vagy vegul is ha autokeyt hasznal az ember akkor egy kameraval meg lehet oldani, de neha vacakolos lehet, pl az ember elfelejti megnyomni megint az autokeyt ha valtoztatni kell stb.

ThomasGins
... nekem a maxpause is bejött, használom ezerrel😊

Aldaryn
😊 Az ováció elmaradt. 😛 Én átsiklottam felette bambán. Pedig tényleg nagyon jó kis cucc. Nem kella VideoPostban vacakolni, vagy manuálisan állítgatni a kamerát. Amúgy egyszer belezdtem egy olyan MS-be, ami csinál egy kamerát, és align toollal, végiglépdelve a scene kameráin frame-rõl frame-re beállítgatja az új kamerát, de valami nagyon nem volt rendben vele. 😊 Pedig asszem az ötlet jó, nem?

per aspera ad astra

ja jo kis cuccok, nekem ebebn a kamerasban az teccik hogy nem kell video posotal csocsolni+ arrol nem is beszelve hogy komplikalt a imap incremantal addal nyomulni ugy. De igy... 😊
most azonnal ki is probaltam, nagyon gyo.

ThomasGins
Bár ezt nem próbáltam, de sztem a többit is érdemes megnézni...
http://www.3idee.nl/3d/

http://www.3idee.nl/3d/script_php/ms/cameranim01.ms
nem volt valami nagy ovacio erre, poedig komaim ez nem akarmilyen nagy munka es idomegtakarito cucc, ha rendeleni akarsz tobb nezetbol akkor animacioba teszi azt az osszes kamera nezopontjat, egy kameraba integralva. tehat pl van 10 kamerad, akkor kamera11 az elso fazison kamera 1 kepet mutatja, a masodikon kamera 2 kepet stb stb..
igy akar imapot is faszaul lehet szamoltatni.
<#eljen>