63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
4D #24329 THX. -
Üdv ujra erre!:) -
Üdv ujra erre!:) -
nem kapok akkor funér élmappot? :c( -
bencsab #24325 Persze, hogy támogatja. Mindahány processzort (illetve magot) lát az oprendszered, azt a vray is kihasználja. -
Maxer #24324 Köszi az elismeréseket.
Most viszont benne vagyok egy komolyabb projektben, ami szeritem tényleg ütni fog, igazi hot hatch, de sajna elég sok a ZH, meg a vizsgaidőszak is közelg... pedig most újítottam be egy 64 bites AMD-re... amúgy nem tudjátok, hogy X2-es (dual magos) AMD procikat támogatja-e a max (vray) (nem nem, nem X2-esem van, mielőtt még sokan megköveznétek :) ? Vagy nem is kell a támogatás, alapból 2 buckettal megy majd a render?
4D: korrekt, megvan a hangulata -
4D #24323 No. Már azt is elfeledtem, hogy megy ez a képekkelKolostor -
4D #24322 Üdv again mindenkinek! Vagy fél évre én is letettem a maxot. Látom Nenand is alkotói szünetet tart (remélem nem végleg),de ahogy elnézem azért meg van a mag. Láttam egy jó kolostort, gondoltam megcsinálom.
Íme:
-
Jó nagyon! -
Szerintem különösebb bajod nem származhat belőle, maximum, ha nagyon kérdezik, mindent csak demo szoftverekkel alkottál, és mivel nem commercial, ezért bajod sem származhat belőle. :P -
Nos, ha megvetted, akkor holnapután kézhez kapod. :) Ha nem, akkor ugye valszeg várni kell egy keveset. :P De egyelőre csak az RC1 jön, további finomításokra hivatkozva a tényleges 1.0-át átrakták decemberre. karácsonyi ajándéknak jó is lesz. Basszus, ha lenne kidobható 100.000-rem, megvenném most a progit féláron... de sajnos nincs. :D -
Hoppáka, és ez elméletben még mindig holnapután? :) -
[URL=http://www.maxwellrender.com/whitepaper/index.htm]
WOW...[/URL]
-
Nagyon jó, plasztikus. :) -
Maxer #24315 Ha már ennyire megy ez a szobás-asztalos-funérlemezes téma, gondoltam én is bedobom egy régebbi alkotásomat. A polcok nagyon hasonlítanak Aldaryn placeholdereire, de koppintásnak ilyen irányból nincs nyoma, mert már sok hónapos a work, viszont nem fejeztem be...
Más: gondoltam egy .hu -s domain indításán, sőt, már régen meg is tettem volna a kezdő lépéseket, csak attól félek, hogy az orromra koppint a hatóság a nem legális cuccok miatt... erről mi a véleményetek? speciel neked, Aldaryn? (Bocsi, ha leglális maxot/vrayt/PS-t használsz!) -
nenad #24314 ket plusz kulon elem kell sztem egyebkent nem fogja kovetni helyesem,
1 lefele, es 1 ami osszekapcsolja a lefelet a szinten levovevel.
ugy ertem mashova fog kerulni a profil a railhez kepest. -
nem rossz felével, csak még nincsen befejezve. :o) Ott a sarokban valahogy meg kell majd machinálnom a szegőlécet, mert követni fogja a lépcsőfokokat lefelé. -
Dunkey #24312 Valaki fel tudna rakni egy könyvet a 3ds maxról? még 100valahány oldallal ezelőtt láttam linket de az rossz volt :( -
ha van esetleg valakinek egy sáska modellje 3dstúdióhoz, dobjon már egy mélt légyszives a [email protected]-ra
köszi
-
jó lesz
az agancsok végére tehetnél kicsi sapkákat. meg a feje ne legyen ennyire szőrös -
Kis rénsz*rvasolás...:)
link -
Tényleg csalóka,és csak nagyitásban látszik:) -
nem nem most megvédem Alt. az a profil profil minbtára le van vágva derékszögbe terssék jobban megnézni. a nagyításban jobban látszik. az jól fekszik fel a falra :c) -
nenad #24306 a joob oldalt alul a profil ami korbefut rossz oldalaval fekszik fel a falra ;) -
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül mi lett az evermotion-nel? Pár napja nem elérhető. Köszi -
nekem tetszik a kép...
Végűl honnan sikerűlt leszedned funér élmintát? megoszthatnád velünk :c) -
thx. megtörtént, nekem is szúrta a szemem. Az is lehet, hogy megfordítom a vágatok sorrendjét, hogy a polcok nekifeszüljenek a falnak, és ne csúszhassanak előre. -
marcee #24302 Ha már putyi építészként szólt hozzá, én belepofátlankodnék kicsit statikusként :D Nekem a polc zavaró egy kicsit, hogy a hátsó, víszintes tartó bordák eltartják a faltól, ez olyan bizonytalan érzést kelt az emberben, mintha ellebegne a faltól (a fénycsík is furcsa mögötte) illetve nem is praktikus, kissebb tárgyak, képek mögé eshetnek. Én azt a bordát besűllyeszteném a polc függőleges tárcsáiba, hogy azok felfeküdjenek a falra és kb feles-feles bemetszéssel a polc lapokat is a falig vezetném. Így egyébként elég lenne egy darab borda felül, az alsó polc merevíthetné össze a polc "rúdjait", amik a falra támaszkodnának fel. -
közben update kicsit állítgattam ezt azt, de semmi más. lerendereltem a jelenetet QMC GI-vel, 9 óra lett, de még zajos, igaz, egész nagy méretben készült a kép. Lehet maradok egy magasabb irradiance mapnál, ninscenek itt olyan apró részletek.
Az ablakon túl egy durván kiégett placeholder város látható, na erre még ki kell találnom valamit. -
Persze, macsekkörmözve mondtam a seggbe rúgást, mert ez kell annak aki haladni akar. Ha meg engem rúgnak seggbe egy kicsit, akkor azt megköszi, mert olykor az animtól már legalább 20-30x elment a kedvem, főleg a biped és környékénél.
Gratulálok az építészmérnökihez. Nem hemmi dolgog lehet. Ott metanultatok hihetetlen sok dolgot. Szerintem meg a szentírást el kell felejteni. Ha van egy manus akinek van egy 200 milliós háza, akkor ő legyint egyet és a számára megfelelőt akarja, ha már ilyen jól megy neki. Na és ha éppen 150 cm-es emberekről van szó több generáción át, akkor neked "kutya kötelességed" hozzájuk tervezni a dolgokat, mert különben felkopna az állad, de az enyém is.
Az a lényeg, hogy te is meg én is egy csónakban evezünk, de mivel egyikünk elől van, nem ugyan azt a képet látjuk, és ez így helyes.
A legvadultabb mai bútornál is ciki lenne, ha egy szék éppen gyereméretű lenne. Te is tudod, hogy minden földrésznek megvan a maga embertípus magassága. Tehát amint ecseteltem, van egy átlagos méret, mondjuk az európai, de az már érvénytelen a borneoi manusokhoz képest akik éppen 130cm-esek, tehát a szék lábából vegának, vagy éppen eleve olyanra gyártják. Nyilván te mivel itt tervezel dolgokat, akkor miért ne vennéd az európai szabványt, hát nem?
Van ugyebár állítható forgószék. Amikor valaki megveszi, akkor beállítja a szemgolyó magasságát a monitor felső éléhez, legalábbis ezt mondják, ekkor kényelmes. Ha manuskám vesz ugye egy 15-ös vagy egy 21-es monotort, akkor rögtön más lesz a magasság, tehát állítja a székét. Amikor falik, kajol, tömi a hasát, akkor a 180-190cm-es manusok kissé görnyedve falnak, az alcsonyabbak meg nyújtozkodnak, mint egy gyerek. Vagyis ha elmennének egy vizsgálatra, akkor rögtön elmondanák, hogy neki mi volna a jó. De mivel kevés a nagyon sovány és kevés a nagyon elhízott, bocs, csak összehasonlítás miatt, ezért nem gyártanak csak elenyésző helyen nekik ruhát. A kis ruha nem gond, mert gyereméret, a nagynál van némi gond, tehát legyártják. Nyilván azért nincs állítható szék, mert az átlagosat megveszik és csakis azt használják. De te is tudod, hogy ez nem helyes, hiszen ha manuskám leül a székra és az alacsonynak vágja a szék széle a lábát, mivel ő alacsony termetű, ezért a szék lábából le kellene vágni, persze az asztalból is. Ez még nem is gond, csak a maga embereknél van gond, hiszen meg kell emelni a széket és az asztalt. Gondolom már láttál a szék lába alá olyan talbetétet, amibe bele helyezve a szék lábát megemeli azt 2-5 cm-rel is, hiszen ennyi elegndő a magas méretűeknek is. Ez semmi más, mint egy 3x3, 4x4-es belső méretű hüvely, ami alulról ráüthető a szék lábára. Hogy mik vannak.
Biztosan jártál már olyan boltban, amire azt mondta az ember, hogy nem is tudott a boltról. Olyan kisebb "találmányok" ujítások vannak, amiket az ember szinte fillérekből kap, de eszébe se jutna, hogy magam is megoldhatná.
Régebben volt az Ezermester újság, amiben irtózatosan sok ujítás volt szinte mindenre. Olykor amikor olvastam rájöttem, hogy szinte semmi anyag nem szükséges hozz.
Ha esetleg valaki találkozott egy olyan cikkel talán 1973 körül jelent meg, amiben volt egy olyan rész, hogy Emlékező negatív. Vagyis egy fekete-fehér filmre fényképezett kép az akkori eljárások alapján színesre kelthető volt. Na ezt add össze. Sajnos nem találtam meg az újságjaim között. De ez pl. nem semmi ujítás. -
Tudsz is, és köszi az infókat, mert mondom, én ehhez még nagyon nem konyítok. :) -
Én most ezt, ha ez "komolyabbnak tekinthető" eddig nem fagyott, nem skadt, megelégedés a köbön. :o) -
Thx a kritikát, elgondolkodtató. Pár tény, ami egyszerűen úgy van.: mivel a jelenetet centiméterekhez igazítva készítem (még Nenad bátyó jó tanácsára, meg prktikus is) ezért könnyen lemérhető, hogy a székem ülőfelülete 40x45cm, mélyebb, mint szélesebb, az ülőfelület 45,5cm magasságban található, eredetileg 45-ön volt, de a talp alá került pár nemeztalp hogy még véletlen se karistoljon össze semmit.
Az asztal felülete 74cm magasan van ehhez jön megintcsak +0,5cm nemezelés alul. Az asztallap 90x200 -as, mivel alapjában véve nem 6, hanem inkább 8 személyesre gondoltam, de ugye mindenki szereti a jó nagy teret. Az ablak 85cm-re van a szoba padlójától, azoban ez az egész étkezőfelület egy utólab beépített fa galérián nyugszik ami majd 40cm magas, ezért most sokkal közelebb van a padlóhoz, és maga a plafon is majd belóg a képbe. (nem sokkal az ablak felett kezdődik a plafon is.)
Az étkezőszekrény tényleg böszme súlyú, hiszem a fő vázát egy 5centi vastag rétegelt lemez adja. De ez direkt lett ilyen. a többi részhez nyersfenyőt és 1 illetve a keretezéshez 1,5 cm vastag rétegelt lemezt használtam. A fiókgombok pácolt nyírből vannak. :o)
Az asztallap 4cm vastag, és tömörfa, nem rétegelt, ezért van körülötte az a 1,5cm vastag díszítőcsík, ami jóval túlnyúlik lfefelé, és többek közt az asztal ajlán lévő acél kapcsokat is elrejti, ami a lábakhoz rögzíti az asztallapot. Ez a szegőcsík az asztallap alsó felületéhez 8 ehlyen van rögzítve L alakú acéllemezekkel, és csavarokkal.
A kamera 160cm magasságra lett beállítva, a látószög majd 70°. Lehetne ehhez mérten torzulás az egyenesekben is, de engem csak zavart, és ugye erre azért mégiscsak jó a virtuális világ.
Nah, ezek a tények, amiket most hirtelen le is mértem a scene-ben. A parkettaszegő csík tényleg brutál magas lett, majd 8 centi, ezt sürgősen javítom, mert ez télleg furán mutat.
Az ablak a falban olyan jó 30 centi mélyen ül bent, ehhez jön még az előtte lévő 40 centi mély fiókosor, úgy gondoltam, hogy egy két párna oda, és egész kellemes beülős kuckó keletkezik.
Az ablak amúgy nicsnen még kész, teljes egészében placeholder jellegű. Majd vasárnap dolgozom rajta.
A polyszám azért ennyi, mert lényegesen több részlet van a képen, mint amenny ebből a szögből és távolságból látszik. Pl. eleve az, hogy minden él, minden egyes felület (a falat és ablakot leszámítva, mert az még WIP) lekerekített élekkel rendelkezik, továbbá a rétegelt lemezek széleit sem egyenesre, hanem kis domborulatra csiszolták. Úgy szeretném megépíteni ezt a belteret, hogy később bárhova nyugodtan dobhasssak egy kamerát, és renderelhessek anélkül, hogy bármit módosítgatni kellene.
A kompozíciót ileltően igazad van, de ha ennél távolabb viszem a kamerát, hogy az ablak teteje, és főleg a napfény is látszódjon teljesen, akkor már nagyon torzul az egész. A kamera így is a szemközti falnál van, és nagyobb látószöggel már elég szürreális a kép. Lehet maximum nem vágom ilyen szélesre a képet, és akkor belefér.
Nah, száz szónak is egy a vége, nem vagyok se belsőépítész, se asztalos, még csak designer sem, szóval bőven adott a nagy hibaszázalék, ha referencia nélkül kezdek ilyenbe. A magasságokat/méreteket is úgy tartottam, hogy megnéztem mekkora méretekkel rendelkeznek standard IKEA tárgyak. :o)
Mindenjót.
-
nenad #24296 nekem bejonnek a szekek, a designak nem mindig feltelen kovetnie kell a teljes "esszeruseget" az anyagfelhasznalas szempontjabol. nem veszes.
egyebkent vhol mar lattam ilyen bazivastag retegeltlemezes megoldast.
mennyire megbizhato max8?
valaki huzott mar le vele valami komolyabb projektet?
csa
-
putyi #24295 ami a rétegelt lemezt illeti valóban lehet a lemez szélét vastagítani vagy egy ál dolgot létrehozni, de a csíkokat rákanyarítani már nehezebb egy kicsit, ugyanis a való világban bajosan működik az unwrap.
bármilyen furcsa számodra, az általam leírt méreteket a legelvadultabb mai bútoroknál is szentírásként kezelik, mivel az emberek mérete határrozza meg azt. mutass nekem egy állítható étkező széket.
amúgy meg nem seggberúgásról van szó, hanem segítésről, mert látom, hogy ez az első építészeti tere, s úgy gondolom, hogy építészmérnökként talán tudok valami hasznosat mondani. -
szia, bocs, hogy reagálok, lehet, hogy nincs igazam
Ha valaki elhatározza, hogy a székben legyen merevítés és a másiknak nem tetszik az magánügy, ő megálmodta erre, legyen ez az ő kitalációra. Ha sok embernek nem tetszik a parlament kupolája, mert szerinte magasabbra és vékonyabbra kellene, akkor átépítik? Hát nem. Van akinek tetszik, van akinek nem. Lehet, hogy a szék aljára rá van írva, hogy Nagy Jóska részére.
A sógorodat megkérdezheted, hogy nemcsak rétegeltlemezből hanem máshogy is ellehet érni a bútorok ívét, mondjuk kérdezd meg, hogy a gőzölt bükk hány fokon hajlik jól és előtte mennyi ideig kell kezelni ahhoz, hogy törés nélkül lehessen ívre hajtani. Csak mondom.
Nem tudom, hogy hol látsz 5 cm vastag lemezt. Lehet, hogy az asztal, csak úgy néz ki, hiszen az élére lelógással 2 cm-es anyag van rögzítve rejtettkapcsolással az alsó, belső sarokban? De jó, hogy ilyen is van. Vagy a jobboldali kis szekrénykére gondolsz, ami pont ilyen megoldással van felvastagítva? Vagy az ugyanolyan anyagvastagságban futó asztal lapjára gondolsz, ami persze ugyanúgy 19mm-es laminált forgácslapból, vagy egyéb kopásálló anyagból készül, szintén oldalvastagítással. Persze ezek a képen olyan távol vannak, hogy mindezek nem látszódhatnak miként vannak megoldva.
Egy étkezőasztal bármekkora méretű lehet a mai világban, régebben meg volt határozva, hogy így meg úgy, meg mondjuk egy munkapad olyan magas, hogyha egy manus mellette áll, akkor a csuklójának kell lennie a munkaasztal magassági felületénél. Persze erre befezették az átlagot, vagyis egy magas ember görnyedt, viszont egy alacsony manus magastalpú cipőben kellett, hogy a munkapad mellé álljon.
Egy a fontos, hogy aki majd használja ezeket a bútorokat, kipróbálja és ha aggálya van, akkor megoldja. Aszékek nyilván az asztalhoz kell, hogy készüljön, hiszen a használójának kell jól éreznie magát benne.
Az ülőfelület is egy kitalált átlagméret, ami + - eltérhet10%-ot is ha kell, vagy többet, hiszen ezek is az átlag magasságú embereknek készültek. A kis kínaiakhoz, ahol alacsonyak ott rögtön másként gyártják le. Mi európai manusok beszakosodtunk egy elfogadott méretszabvány körülre, de a piac azt mutaja, ha nem alkalmazkodsz, akkor nem vesznek tőled semmit.
Szóval a háttámla. Manapság az a praktikus, ha állítható a magasság, persze rejtetten, amit csak akkor vesz észre az ember, ha közelebbről megnézi. Mondjuk egy hajlított anyagnál más a helyzet, ha a háttámla magasságban állítható és van egy jó pár furat a támla helyének megállapításához, amit később lyuktakaróval látnak el, nem gond. Ez a mai univerzális piacvilág.
Ha jól megnézi az ember, akkor irtózatosan sokféle ablaktípus és ablakkiképzés van. Ez utóbbi a tervezés utáni falépítmény körül, míg az előző ehhez kapcsoltan annak arányában készül el. Nyilván. Ha egy tervező megtervezi és azt elfogadja a megrendelő, akkor van esély, hogy az a későbbiekben is jó lesz. Ha meg nagyon kukacos a manus és a testéhez képest így meg úgy, akkor elmegy egy supercéghez, mondjuk ülőalkalmatosságot nézni, ahol a feneke alá ívesítenek vagy 20 lécet, majd a támlát is bármilyen kanyarban és az az ő anatómiai íve lesz. Az ágy gondolom ismerős, amikor 200 léc veszi fel a manus ívét és számítógép nézi a felfekvési pontokat, majd kirajzolja a hanyatt és olyadlfekvést, majd a hasonfekvést és amikor ő fordul, akkor elektronikusan állítódik az ágya, amit félálomban nem hall és nem is érzékel. Csak mondom.
Vagyi a méreteket ma már el kell felejteni.
Bocs má, hogy még a polyról jut eszembe. Nem tudhatod, hogy éppen egyx munkája, amiben a megrendelőnek meg kell mutatnia közeli képeket is és ott az íves részletesége nagyon fontos lesz a későbbiekben. Tehát mivel nagyon sok ív van, ezért most éppen ennyire lesz szüksége a közeli kamerás mozgásokhoz.
Természetesen, ha csak ez a beállítás van, akkor mindíg annyiból lesz, amennyi ívet még lehet látni, de ne legyen sarkos.
De ez az általad felvetett sok érdekesség nagyon hasznos lehet számunkra, hiszen, ha egymást nem segítené senki információkkal, akkor minden bizonnyal mindenki ugyanazon a ponton tévelyegne. Úgyhogy köszi a nevében is a "seggbe rúgást", jó néven értendő -
putyi #24293 a fények és az anyagok szépek, de nagyjából ennyi, ellentétben a többi munkáddal. thomasnak igaza van, hogy a székekbe nem kellene a hátsó merevítés, mivel pont az a lényege, ezeknek a bútoroknak, hogy a rétegelt lemez rugalmasságát kihasználják.
ha már rétegelt lemez.
az asztalos sógorom körbe röhögne, hogy 5cm vastag lemezekben gondolkodsz. ebből egy négyzetméter majdnem egy mázsa.amúgy nagyon szép rétegelt lemez bútorokat találhatsz, ha rákeresel alvar aalto nevére.
a méretekről:
egy étkező asztal 75cm magas, egy átlagos szék ülőfelülete 45cm magasságban van és kb. 45*45 cm, a háttámlája pedig olyan 95cm a földtől. egy átlagos ablak parapet(könyöklő) 90cm magas, a szemöldök pedig 240cm-re van a padlószinttől.ez a fajta parkettaszegő kb 3cm magas szokott lenni, vagy max öt. hiányolom az ablakpárkányt.
a kompozíciót illetően, elég szerencsétlan ez az egyiránypontosból éppen elbillenő perspektíva, valamint ez a tér sem alkalmas erre. a fény alul, az ablak meg felül csúszik ki a képből, valamint a képből kifutó vonalak is elég idétlen helyeken metszik a keretet. az egész kicsit olyan, mintha egy szűk térben egy kompakttal szerencsétlenkedne az ember.
fél milla poli kicsit sok. ezt ilyen részletességgel max. 100000- ből ki lehet hozni.
remélem segítettem valamit, és ez a kép a végén eléri az nfr-jeid színvonalát. -
koszike szepen -
úgy nem állna meg szvsz. :( vagy vastagabb lemez kell, de akkor meg nehéz :| -
Ja még egy apróság.... (folytatása)
Mondjuk vannak a manusok, akik beszélnek. Script nélkül megközelítőleg soha nem lenne készen egy 30 mp-es beszéd, persze a magyar ABC-hez fonetizált tátogáshoz a száj pontjainak megfogásával, mozgatásával. Nyilván bárki rávágná, hogy semmi gond morph. Csak kérdem én. Amikor 1 manus van és a feje mondjuk 30 morph részből áll, és a file ezek után alapból 23M-ás és mondjuk van összesen a jelenetben 5 manus aki szintén beszélne végre és így a file olykor elérte 115M-át, ja és persze a jelenet többi eleme még nincs benne, ami alapból meg 15-20M. Szóval a morph nagyon jó akkor amikor 1-2 alak van és annak az arcmimikájának illik valamennyire megmozdulni.
Van akinek elvettem egy életre a kedvét a max scriptezéstől, de vannak akik még inkább kedvet éreznek hozzá és foggal körömmel igyekeznek valamit tenni e cél érdekében.
(aki akar valamit, azt meg is csinálja, aki meg nem, az soha nem fogja megtenni, csak beszél róla, szerintem itt mindenki maximális odaadással van az ilyen dolgok iránt, csak titkolja)
bocs, csak eszembe jutott